Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(oliushka @ 2011 08 29, 10:34)
10vnt bambuko veliuro sauskelnių universalaus dydžio
2 vilnones kelnytes

Iš mano patirties:
Mažiausio dydžio sauskelnes naudojau nuo 1 savaitės rolleyes.gif
Universalaus dydžio sauskelnes (mano Babykicks, teoriškai nuo 3,2 kg nurodyta) pradedu tik dabar naudot, kai vaikiukui 6 kg, nes viskas prabegdavo pro šoną, kad ir kaip stipriai, atrodo, susegdavau spaudes doh.gif Dabar kai lelius didesnis, tai patinka thumbup.gif
Vilnonių kelnyčių kažkodėl taip ir nepamėgau (turėjau ir Ruskovilos, ir megstas). Gal kai orai atvės, apsigalvosiu ir bus patogu: nereiks kitų kelnyčių maut ant viršaus biggrin.gif

Labiausiai pasiteisinęs variantas man buvo (ir vis dar yra biggrin.gif ) prefoldai ir ImseVimse prilaikančios (PUL kelnytės) thumbup.gif Kadangi jau beveik išaugom ImseVimse, žiurėsim, ar Tomee Tippee (irgi PUL) taip pat patiks smile.gif

QUOTE(3mamavita @ 2011 08 31, 10:44)
va uzsisakiau vystiklu popieriaus ir net nezinau kaip ji naudoti, ar jis keiciasi kai tik pasisioja leliukas ar kai tik padaro kaki  g.gif

Prisipirkau vystiklinio popieriaus ir aš, bet irgi nenaudoju doh.gif Kol buvo naujagimis, neprisiruošiau naudot kažkodėl, o dabar nebeliko poreikio biggrin.gif Nes retokai būna kakučiai, o kai būna, tai tiek vystiklinis popierius, tiek po juo esantis įklotas, tiek pati sauskelnė būna pilni to gėrio vistiek, t.y. tiesiog "plaukia" viskas ten visur lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikondrija @ 2011 08 31, 14:14)
Gal patiesti tą popierių ant įklotėlio, nes juk kakai ne visada taip lengvai atsiplauna. O čia paėmei su popieriumi ir išmetei jį. Nes juk būna leliukų, kurie kiek valgo, tiek sisioja ir kakoja blush2.gif

as is patirties galiu pasakyti,kad auginant pirmagime turejau to popieriaus bet man jis visai nepatiko,nes dukryte kiekviena karta kakodavo, o tas popieriukas susigarnksciuodavo sauskelnej ir vistiek sauskelne issitepdavo.tad nemaciau prasmes dar is kakalu traukti popieriaus ax.gif dabar irgi nenaudoju popieriaus ir jo visai nepasigendu ax.gif

QUOTE(Sonrisita @ 2011 09 01, 09:42)
Prisipirkau vystiklinio popieriaus ir aš, bet irgi nenaudoju  doh.gif  Kol buvo naujagimis, neprisiruošiau naudot kažkodėl, o dabar nebeliko poreikio  biggrin.gif Nes retokai būna kakučiai, o kai būna, tai tiek vystiklinis popierius, tiek po juo esantis įklotas, tiek pati sauskelnė būna pilni to gėrio vistiek, t.y. tiesiog "plaukia" viskas ten visur lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
na va gavau siuntinuka su pul kelnytemis tai va galvoju ar iseis juos nuo pat pradziu naudoti, todel prisipirkau flaneles 2m ir prsisiuvau 15 sauskelniuku, iklotuku, dar atejo siuntinys su popierium ir bambukiniu ir kanapiniu audiniu tai va is jo pasisiuvau kruva iklotuku, jau nusimezgiau dvigubu mezgimu vienas merino vilnos kelnytes ir kitas jau ipusejau 4u.gif kazin ar spesim iki savo dienos viska pasibaigti g.gif dabar smagiai sau skalbiasi mano flaneliukes, o va PUL audiniu buvau nustebinta, nes galvojau kad jis standesnis ir kietesnis , bet jis smagiai minkstutis thumbup.gif
Tai va laukiam dabar leliuko kad isbandyti sauskelniu arsenala bigsmile.gif o tada jau dalinsimes vel ispudziais mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, Jūs šaunuolė 4u.gif . Manau, tikrai pradžiai visko turite, o vėliau pasiųsite daugiau ir nusimegsite: ruduo žada būti gražus, tad tai, ką turite, greitai džius smile.gif O iš kur užsakinėjote kanapinę ir bambukinę medžiagytę? Va, ir aš turiu visą maišą flanelės ir marlės, bet kadangi su siuvimo mašina tik bandau susipažinti, mano "apsukos" labai lėtos. Gerai, kad dar turiu kažkiek laiko... ax.gif
Na, o jei Jūs šiandien būsite pakeliui į susitikimą su savo leliumi - dideliausios sėkmės, ištvermės ir džiaugsmo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikondrija @ 2011 09 05, 14:54)
Na, Jūs šaunuolė  4u.gif . Manau, tikrai pradžiai visko turite, o vėliau pasiųsite daugiau ir nusimegsite: ruduo žada būti gražus, tad tai, ką turite, greitai džius  smile.gif O iš kur užsakinėjote kanapinę ir bambukinę medžiagytę? Va, ir aš turiu visą maišą flanelės ir marlės, bet kadangi su siuvimo mašina tik bandau susipažinti, mano "apsukos" labai lėtos. Gerai, kad dar turiu kažkiek laiko... ax.gif
Na, o jei Jūs šiandien būsite pakeliui į susitikimą su savo leliumi - dideliausios sėkmės, ištvermės ir džiaugsmo  4u.gif

Audinukus is bambuko ir kanapes uzsisakiau is www.bambukiniskanapinis.lt sulanksciau is triju sluoksniu ir susiuvau kad butu iklotukai jau paruosti tai va pastebejau kad ilgiau dziusta nei flaneliniai is tiek pat sluoksniu tai galvoju, kad gal geriau butu juos isardyti ir kas kart sulankstyti tada greiciau isdziutu 4u.gif
Atsakyti
Manau, jūs teisi.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 08 25, 11:05)
Pati auginu dukrelę su daugartinėmis sauskelnėmis nuo pat pirmų dienų  thumbup.gif  Nei karto nebuvo iššutusi, odelė rausva, švelni. Vienkartinių atsisakę visai: nakčiai, išeigai - tik daugartinės. Nekeičiu dažniau kaip kas pusantros valandos. Tiesa, skalbimo padaugėjo, kartais ir kokią dėmelę ūkiniu muilu įtrinti reikia, bet... rezultatas to vertas, gera prie kūdikio odelės glausti švelnią medžiagėlę, o ne sintetinį celofaną.

Sakykit o kodel jus nenaudojat daugkartiniu sauskelniu "viskas viename" pvz.tokiu ? man tai jos pasirode priimtiniausias variantas tiek naudojimo tiek finansine prasme, ar as klystu? labai noreciau isgirsti jusu argumentus? g.gif
Atsakyti
todel kad naujagimiams tikrai per brangus variantas gautusi tokias
pirkti all in one, nes reiktu turbut kokiu ~ 15 vnt keitimui plovimui/dziuvimui ir t.t.smile.gif dazniausiai nevaiksciojanciam leliui iki ~ 7 men ekonomiskiausias
variantas prefoldai, risami vystyklai, arba vystyklai su prilaikanciom kelnaitem;
o kad raso jog sauskelne tinkama nuo gimimo iki tarkim 13 kg, realiai
tokios sauskelnes nelabai uzdesi naujagimiui, nes prabegs pro kazkuri sona..,
tokios kur visam vystyklystes laikotarpiui uzdesi gal nuo kokio 3 men pnsh:)

QUOTE(almukass @ 2011 09 07, 15:17)
Sakykit o kodel jus nenaudojat daugkartiniu sauskelniu "viskas viename" pvz.tokiu ? man tai jos pasirode priimtiniausias variantas tiek naudojimo tiek finansine prasme, ar as klystu? labai noreciau isgirsti jusu argumentus? g.gif

Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 09 07, 15:36)
todel kad naujagimiams tikrai per brangus variantas gautusi tokias
pirkti all in one, nes reiktu turbut kokiu ~ 15 vnt keitimui plovimui/dziuvimui ir t.t.smile.gif dazniausiai nevaiksciojanciam leliui iki ~ 7 men ekonomiskiausias
variantas prefoldai, risami vystyklai, arba vystyklai su prilaikanciom kelnaitem;
o kad raso jog sauskelne tinkama nuo gimimo iki tarkim 13 kg, realiai
tokios sauskelnes nelabai uzdesi naujagimiui, nes prabegs pro kazkuri sona..,
tokios kur visam vystyklystes laikotarpiui uzdesi gal nuo kokio 3 men pnsh:)

nebūtinai. Aš nuo gimimo savo leliui dedu tą universalų dydį. Retkarčiais avarijų pasitaiko, kad prabėga pro šoniuką, bet jų būna mums ir su vienkartinėmis sauskelnėmis. mirksiukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
as pasisiuvau flaneliukes tokio tipo http://www.dodo.lt/i...o...1&Itemid=53 manau kad su raistukais patogiau nei su spaudemis ar su lipdukais, na kai jau pradesim naudoti tada gal nuomone pasikeis blush2.gif
Atsakyti
jos tokio tipo kaip risami vystyklai,
tik turbut siu prigludimas aplink kojas nera tox glotnus
kaip risamu vystyklu,be to, flanele viena prasciausiu
"sugereju", plius jeigu sitose sauskelnese niekas atskirai
neishsisega, dziuvimo laikas bus gana ilgas, todel ir paciu sauskelniu
reikes nemazai..smile.gif

QUOTE(3mamavita @ 2011 09 07, 18:03)
as pasisiuvau flaneliukes tokio tipo http://www.dodo.lt/i...o...1&Itemid=53 manau kad su raistukais patogiau nei su spaudemis ar su lipdukais, na kai jau pradesim naudoti tada gal nuomone pasikeis  blush2.gif

Atsakyti
Aš irgi galvoju pasisiūti aprišamus vystiklus/sauskelnes iš flanelės, tačiau manau, juk vistiek reikes dėt ir įdėkliukus ir prilaikančias kelnytes ant viršaus g.gif Tai jau nebus taip, kad viskas visada bėgs kiaurai... ax.gif
Atsakyti