Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Felisė @ 2012 03 08, 13:58)
kaip idomu, o kokias sauskelnes naudojat?

Sauskelnes, kurios praleido yra ALVIVA BABY, 5 kg.
Atsakyti
man alviva irgi nepatiko, praleisdavo, rubai irgi slapi buvo. nors kaimynei tai jos superiausios. bet realiai tai kad ir kokias turiu, nepakeitus ilgiau nei 3h praleidzia man visos. tiek vilnones, tiek pulines, tiek kitokios (ivairiu turiu). bet blogiausiai tarnavo alviva.
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2012 03 07, 16:10)
Nespejau visos temos perskaityti, vis pritrukstu laiko kai 2 maziai namie. Bet planuoju pereiti prie daugkartiniu sauskelniu. Kiek domejausi, noriu bambukiniu. Tik niekaip neapsisprendziu, kurias imti: perslampancias bambuko ir vilnones kelnytes ar bambukines su pul'u. Ir ar geriau is parduotuves pirkti ar is siuvanciu ir parduodanciu? Gal kas esate pirke is cia sauskelnes? http://www.facebook.com/#!/pages/Julij...228297910543668

Aš turiu Julijos ir Co daugkartinukes. Man patinka ir kaina, ir kokybė thumbup.gif . Tiesa, jas derinu su vilnonėmis kelnytėmis ir vilnoniais įklotukais iš Lana Care.

QUOTE(babaisa @ 2012 03 08, 08:50)
Gal kas atsakys?
Turbut zmones kreivai ziures, kad vaika su vilnonem vasara laikom, bet uzvis svarbiausia - mazylis ir jo patogumai smile.gif

oi, tai kad žmonės kreivai žiūri dėl visko. Pavyzdžiui, dėl to, kad vaikas basas biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos,

sakykit kokia čia bėda. Turim bum genius, windoos (beros taip rašos) flysines su PUL'u, tai super sauskelnytės. Užsipirkau savo berniukui iš Draugiškų sauskelnių flysas su Pul'u ir bambukines su Pul'u, tai labai praleidžia per patį Pul'ą, naktį vieną ar du kartus reikia vaiką perrengti visiškai, nes būna kiauriai šlapias + šlapia paklodė (miega ant šono tai būna šliapias iki pažastų). Galvojau gal mums netinka modelis, tai užsisakėm iš Pupkio (nors pul'as visų iš kanapinis bambukinis). Na gi vėl tas pats - Pul'as praleidžia (būna ties klešnytėmis, būna šonuose per sūdūrima, būna pačiame priekio viršuje).
Dedu 6 sluoksnius bambuko froto įklotus, bandžiau kanapinius, frotinius. Bandžiau įklotus dėti ne į kišenę, o prie kūno, vistiek tas pats. Nors kartais būna ir visai nedaug šlapi įklotai bet pul'as kiaurai (būna kartais naktų, kad ir nepraleidžia kiaurai sauskelnės, nors viskas primirkę). Ir šiandien išėjom į lauką, po 15 min vaikas jau verkia dėl šlapumo, nes kiaurai ir rūbai sušlapo doh.gif Man kažkaip atrodo kad Pulas turėtų visai nepraleisti, o dabar kiaurai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ·..•SunShine•..·: 01 balandžio 2012 - 15:05
Nu neturėtų PULas praleisti...

Jei vienos tinka, o kitos ne, tai greičiau modelis netinka. Nors daugkartiniu sauskelnių ir pupkio modeliai skiriasi. Pulas tas pats, ir tikrai gerai viską sulaiko.

Dar gali būt vaiko fiziologija.
Aš jau pastebėjau pas saviškes merginas. Tas pats modelis, tos pačios sauskelnės. Vienai nuolat pro šoną prabėga (nors vyresnė), kitai net įklotų galima mažiau dėti, nes vis tiek neprabėga pro šonus.

O jūs nenorit pabandyti ne pul'ą, o bambukines ar kanapines su vilnoninėm kelnytėm. Ir net siūlyčiau ilgaklešnes, gal net geriau megztas. Ypač jei problema prabėgimas pro šonus, vilna turėtų tą problemą išspręsti...
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 04 01, 16:38)
Nu neturėtų PULas praleisti...

Jei vienos tinka, o kitos ne, tai greičiau modelis netinka. Nors daugkartiniu sauskelnių ir pupkio modeliai skiriasi. Pulas tas pats, ir tikrai gerai viską sulaiko.

Dar gali būt vaiko fiziologija.
Aš jau pastebėjau pas saviškes merginas. Tas pats modelis, tos pačios sauskelnės. Vienai nuolat pro šoną prabėga (nors vyresnė), kitai net įklotų galima mažiau dėti, nes vis tiek neprabėga pro šonus.

O jūs nenorit pabandyti ne pul'ą, o bambukines ar kanapines su vilnoninėm kelnytėm. Ir net siūlyčiau ilgaklešnes, gal net geriau megztas. Ypač jei problema prabėgimas pro šonus, vilna turėtų tą problemą išspręsti...

Bet aš įsivaizduoju, kad Pul'as išvis netūrėtų praleisti, o dabar matos šlapios dėmės per kur prabėga.
Turim ir flufyfly bambuko veliūro, naudojam ir babykicks kanapines, tai jos tikrai sulaiko, aišku iki tam tikro ribos (kanapinės irgi praleidžia per šonus). Bet nakčiai būtent ir norisi be prilaikančių kelnyčių, kad kuo greičiau pakeist būtų ir vaikas neišsibudintų. O į lauką eianant irgi noris kuo mažiau sluoksniųbūtų, dar vienas dalykas, kad jei nėra flyso sūnutis iškart jaučia šlapumą ir jau tada aliarmas smile.gif

O kokius "sumuštinius" kitos dedat nakčiai?

O kalbant apie vilnones tai pas mus įdomiai, būna, kad su jom vaikas tikrai labiau sušyla, o jei pasišlapina, tai pradeda jausti šaltį. Mūsų atveju kažkaip netinka tas teiginys, kad vilna palaiko kūno temperatūrą. Čia ir su kikilio kelnytėm ir su ruskovilos ilgaklešnėm ir su namudinėm tas pats.
Atsakyti
gal problema, prastas Pul'as?smile.gif;
man buna kartais prabega pro bambuka+pul sauskelnes, bet tik del to,
kad laisviau susegdavau, arba jei per ilgai uzlaikydavau ir permirkdavo,
o siaip jokiu problemu;
manau, medziaga medziagai nelygu, gal maziau kokybiska;
o jei nakciai, patarciau virsutines deti visgi vilnones, dvigubo mezgimo, jos tikrai geriau atlaiko potvynius:)
Atsakyti
O nuo kelių mėnesių jau nakčiai medžiagines sauskelnes dedat? Aš vis dar vienakrtinę dedu. Bet vis mąstau su medžiagine pabandyti miegoti..
Atsakyti
Nuo kelių dienų dėjau ir nakčiai.
Bet dabar dedam vienkartines. MB paprieštaravo dėl dažnų avarijų blush2.gif Bet ir su vienkartinėm avarijų yra.
Dabar dedu po apašia neperšlampamą patiesaliuką. Dabar avarijos nebaisios, bet nededu vienkartinių, nes labai jau sunku keltis jas keisti,o dar šviesas junginėti, kad nuplauti, vaikus kitus budinti gaila... Nors šiaip tai galėtume jau ir vėl pereiti prie daugkartinių naktimis.
Mažajai dar mėnesio nėra....
Papildyta:
QUOTE(·..•SunShine•..· @ 2012 04 01, 21:35)
Bet aš įsivaizduoju, kad Pul'as išvis netūrėtų praleisti, o dabar matos šlapios dėmės per kur prabėga.

Pul'as nepraleidžia drėgmės, bet... Jei skyskčio yra daug, ir jis kaupiasi vienoj vietoj (ypač jei ant šono vaikas miega), tuomet pagal visus skysčio dėsnius, skystis turi kažkur nutekėti. Jei jis nesusigeria į įklotus, tai jis nubėga kur nors. Dažnai skystis randa skylutes sauskelnių šonuose (per siūles) ir taip išbėga. Tai yra natūralu ir pul'o nereiktų kaltinti.
Aš dedu daug įklotų ir dar apsaugai ant pulinių sauskelnių vilnonines kelnytes.

Dėl kaitimo nieko negaliu pasakyt. Neteko susidurti.

QUOTE(juurag @ 2012 04 01, 21:35)
gal problema, prastas Pul'as?smile.gif;
man buna kartais prabega pro bambuka+pul sauskelnes, bet tik del to,
kad laisviau susegdavau, arba jei per ilgai uzlaikydavau ir permirkdavo,
o siaip jokiu problemu;
manau, medziaga medziagai nelygu, gal maziau kokybiska;
o jei nakciai, patarciau virsutines deti visgi vilnones, dvigubo mezgimo, jos tikrai geriau atlaiko potvynius:)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif sutinku pilnai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvaki: 02 balandžio 2012 - 09:38
Norejau dar karta pasitikslinti ir isitikinti ax.gif
Ar galiu drasiai pirkti visokius sliauztukus ir kitus rubelius, susegamus per klynuka, jei naudosiu daugkartines sauskelnes? Planuoju tas itti bitti. Ar visgi reikia tu specialiu rubeliu su prailgintu klynuku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niam @ 2012 04 14, 21:07)
Norejau dar karta pasitikslinti ir isitikinti ax.gif
Ar galiu drasiai pirkti visokius sliauztukus ir kitus rubelius, susegamus per klynuka, jei naudosiu daugkartines sauskelnes? Planuoju tas itti bitti. Ar visgi reikia tu specialiu rubeliu su prailgintu klynuku g.gif

Geriau jau didesnio dydžio.. Vis tik apsimuturiuoja tas vaikutis. Ypač jei sauskelnės "one size" ir dar vilnoninės kelnytės, tai naujagiminiai šliaužtai jau naujagimiui tik tik būna...
Jei naujagimiui prefoldus dedant ir tik plonas vilnonines, tai tinka dar standartiniai šliaužtai.

Maniškė dabar mėnesio laiko, tai jei per klyną neveržia, tai kojos tabaluoja biggrin.gif

Reik šliaužtus specialiai daugkartinukam siūt. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 04 14, 21:16)
Geriau jau didesnio dydžio.. Vis tik apsimuturiuoja tas vaikutis. Ypač jei sauskelnės "one size" ir dar vilnoninės kelnytės, tai naujagiminiai šliaužtai jau naujagimiui tik tik būna...
Jei naujagimiui prefoldus dedant ir tik plonas vilnonines, tai tinka dar standartiniai šliaužtai.

Maniškė dabar mėnesio laiko, tai jei per klyną neveržia, tai kojos tabaluoja biggrin.gif

Reik šliaužtus specialiai daugkartinukam siūt. rolleyes.gif

O gal yra kokiu parduotuviu specialiu, man siuti tai vargu vargas... Neisivaizduoju,kokio dydzio pirkti tada rubelius...Gal patartumet, kokius naujagimiui dydzius pirkti, kad tilptu su sauskelnem blush2.gif
Atsakyti