Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(babaisa @ 2012 01 04, 12:33)
Noriu paklaust kaip tais spaustukais naudotis?

kaip prisegt snappi

Aujusa, as i surisamus vystyklus dedu sulankstyta prefolda. popieriaus nenaudoju ir manau jis vyresniems, nes kudikio kakutis skystas labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2012 01 04, 13:28)
kaip prisegt snappi

Aujusa, as i surisamus vystyklus dedu sulankstyta prefolda. popieriaus nenaudoju ir manau jis vyresniems, nes kudikio kakutis skystas labai  4u.gif

nebutinai vyresniems, mazesniems kudikeliams pastorintas
vystyklinis popierius yra:) ir netgi labai padeda, kad vystyklai itin nesusiteptu nuo skysto kakucio;
Papildyta:
ir dar pastebiu, jau ne pirmakart, kad pradedantieji arba galvojantys apie medziaginiu sausk naudojima, vis kalba apie kazkokias Baimes jas naudoti, o ko gi cia bijoti???
kad bus sunkiau, kad reikes daugiau savo laiko tam investuoti?smile.gif
baime turbut labiausiai susijusi su Nezinojimu, kaip, kiek ir kokias jas naudoti,
atrandi savo Sistema, ir tai tampa kasdieniu dalyku;
svarbiausia Nusiteikimas ir informacija 4u.gif
Atsakyti

Aciu
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2012 01 04, 13:42)

ir dar pastebiu, jau ne pirmakart, kad pradedantieji arba galvojantys apie medziaginiu sausk naudojima, vis kalba apie kazkokias Baimes jas naudoti, o ko gi cia bijoti???
kad bus sunkiau, kad reikes daugiau savo laiko tam investuoti?smile.gif
baime turbut labiausiai susijusi su Nezinojimu, kaip, kiek ir kokias jas naudoti,
atrandi savo Sistema, ir tai tampa kasdieniu dalyku;
svarbiausia Nusiteikimas ir informacija 4u.gif

Žinoma, kad baimė susijusi su nežinojimu. Dar kai nėra pas ką praktiškai apžiūrėti, tik teoriškai žinias renki smile.gif . O dar žinau kad aplinkinių reakcija va tokia būna: blink.gif . MB irgi tokia reakcija buvo, tai aš jį jau įpratinau prie tos minties, po truputį biggrin.gif O daugiau niekam net nesakau. Matyt čia prisiminimai iš ankstesnių laikų ir ankstesnių vystyklų veikia doh.gif
Papildyta:

Aujusa, as i surisamus vystyklus dedu sulankstyta prefolda. popieriaus nenaudoju ir manau jis vyresniems, nes kudikio kakutis skystas labai  4u.gif

O aš galvojau kad vystyklas ir prefoldas yra tas pats doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2012 01 03, 11:47)
Aš taip pat pratinuosi prie minties, kad vaiką auginsiu su daugkartinėmis. Iš pradžių kai tai buvo tik teorinis pamąstymas, buvau drąsesnė, o dabar kai jau aišku kad visa tai teks įgyvendinti realiai, kyla visokių abejonių, bet stengiuosi nepasiduoti  smile.gif
Man iškilo toks klausimas, mamytės, patarkit, kaip geriau reikia daryti, ar pirkti be dydžių  sauskelnes ( kur tinka visiem dydžiams), ar geriau rinktis sauskelnes su dydžiais?

priklauso nuo vaikucio, pvz mano leliui puikiai tiko "augantis" , t.y. universalus dydis nuo pat pradziu (nuo 1 men), nes ji tokia "pusta" nuo pat pradziu buvo biggrin.gif .kiti vaikai buna labai smulkus, plonom kojytem, tai jiems gal ir per dideli butu tie universalus..
o aprisami vystyklai ir prefoldai visikai nepasiteisimo schmoll.gif bandziau prie ju priprasti, bet niekaip nepavyko doh.gif man juos uzdeti buvo labai nepatogu ir labai jau staigiai jie perslapdavo. Bambukines sauskelnes su bambukiniais iklotais daug geresnis variantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 08 sausio 2012 - 16:03
QUOTE(saulute85 @ 2012 01 08, 16:00)
priklauso nuo vaikucio, pvz mano leliui puikiai tiko "augantis" , t.y. universalus dydis nuo pat pradziu (nuo 1 men), nes ji tokia "pusta" nuo pat pradziu buvo biggrin.gif .kiti vaikai buna labai smulkus, plonom kojytem, tai jiems gal ir per dideli butu tie universalus..
o aprisami vystyklai ir prefoldai visikai nepasiteisimo  schmoll.gif  bandziau prie ju priprasti, bet niekaip nepavyko  doh.gif  man juos uzdeti buvo labai nepatogu ir labai jau staigiai jie perslapdavo. Bambukines sauskelnes su bambukiniais iklotais daug geresnis variantas.

mano suneliui vieno dydzio kanapines ir bambukines sauskelnes tiko nuo 2 men.
bet vieno dydzio medvilnines Popolini tik nuo 5-6 men.
Atsakyti
as savasias pirkau pupkis.lt, tai viskas ok., - tinka tiek bambukines, tiek ir medvilnines sauskelnes universalaus dydzio. thumbup.gif
Atsakyti
klausykit mielosios , niekad nemaniau kad sauskelniu prieziura kels rupesciu. bet vakar sunerimau. perskaiciau daugkartinessauskelnes.lt tinklapi.

daug ka darau ne taip-pagal ta puslapi.
parasyta:
negalima PULL dziovinti ant radiatoriu, nes medziaga sutrukineja.
as dziovinu visad, per dvi val isdziuna, juk neturiu 20PULL, reikia gi naudoti. man prabanga leisti dziut pusantros ar dvi paras tiesiog ant virves kambary. taigi, ziema yra taip. ant radiat ar gyvatuko. nu nepastebejau kad pablogetu, pralesitu vandeni.
ir PULL, ir ne pull dziaunu ant gyvatuko.

vasara, aisku, balkone, sauleje.

toliau. skalbiu dazniausiai rankomis ir ukiniu ringuva su tulzim muilu.
skaitau-muilas blogai, didina medziagos pralaiduma.
tai kas cia dabar? su kuo RANKOMIS skalbti.
apskritai, jei nera kakucio, tiesiog karsta srove gerai perlieju po kranu be JOKIU MUILU, ir pakanka. nei kvapo nelieka isdziuvus. bet kaip del bakteriju-nezinau. g.gif
jei yra kakutis-naudoju muila su TULZIMI. ukiska.

laiks nuo laiko isskalbiu aukstoj 90l. temp, bet laaabai retai. ir su kokias milteliais skalbiat skalbiankej?

zodziu, pagal ta tinklapi-visai nemoku priziuret sauskelniu.
pvz uzmerkiu vystyklus tiesiog taip, be jokios sodos ar arbat aliejaus, del bakteriju ir kvapo.
g.gif
KA DAROT JUS??
Atsakyti
given444, neimk i galva ir daryk toliau kaip tau patogu. As lygiai taip pat "bjauriai" elgiausi su saviskio sauskelnem - ir ant radijatoriaus padziaudavau, ir su muilu patrindavau, ar siaip paprastam vandeny ar is viso sausam kibire palaikydavau iki plovimo, nieko tom sauskelnem nenutiko biggrin.gif
Atsakyti
ir aš PUL ant radiatoriaus užmetu (tiesa, jas skalbt retai tenka, nes mažai naudoju). bet dėl muilo??? čia gal apie vilnones?

aš darau taip: yra kakutis - nuplaunu jį po srove ir tas vietas įtrinu ta pačia ringuva su tulžimi. nėra (o tai kol kas būna ypač retai), metu į kibirą. bet šiaip ten visi vystyklai muilu įtrinti laukia pora dienų kol bus išskalbti ir taip blogai blink.gif ??? o tai laikyti prikakintas vietas niekuo neplautas? juk to vaikiško šūduko nė su ice'u neišimsi...
Atsakyti
PUL tikrai galima džiovinti ant radiatoriaus, ir el.džiovyklėje galima. Tą sintetinį, kur iš poliesterio.
Jis gi būtent tam ir buvo sukurtas. Medicininiais tikslais, kad tiktų ligoniams, kad leistų orą, bet sulaikytų drėgmę, ir nereikalautų didelės priežiūros. Teoriškai, jis tinka net autoklavuoti. Tik niekad to netaikiau.
Drąsiai dedu į el.džiovyklę 120 temperatūroj ir viskas čiki-piki.

Va tas, kur bambukinis PULas, tai jau jis bijo baisulingai temperatūrų. Kartą pateko į džiovyklę, tai ta plėvelė atšoko nuo audinio. Bet tikrai nesutrūkinėjo. Vis dar naudojam, ir drėgmės nepraleidžia, tik, kad va atšokusi nuo medžiagos.

O muilas, tai puikiausiai tinka. Nežinau kodėl ten tam psl taip parašyta. Pasiskaitykit daugiau puslapių ir išsirinkit tai kas jums geriausiai tinka.
Nors senokai naudojam sauskelnes, bet vis dar iki galo neišmokom visko kaip prižiūrėti. Gyveni žmogau ir mokaisi, o ir aplinka nestovi vietoj, viskas keičiasi, vis kas nors nauja atsiranda, bandai, žiūri....
Atsakyti
Mes naudojame 1 dydzio sauskelnes ir visad dedam popieriu. Kai sauskelnes pirkom, gavom ir popieriaus. Kai nuimi sauskelne, tas popierius buna sausas. Tai manau, kad jis praleidzia dregme, bet kudikio odele nesiliecia su dregna sauskelne, kai prislapina.
O tas prailginimas labai geras dalykas. Visoms rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MariusTetis: 09 sausio 2012 - 15:48