Sveikos, mamos
Šiuo metu laukiuosi ir taip pat visada galojau, kad norėsiu auginti vaikiuką su d daugkartinėmis sauskelnėmis, bet pradedant mama, baigiant anyta ir tetomis, galvoja, kad man galvoje negerai. Gyvename bute, balkono neturime. Bet, pagaliau, yra gyvatukas, o nuo jo vonioje šilta... Tas stabdo, bet tikrai žinau, kad bandysiu, bent jau kaitaliosiu.
QUOTE(*Strazdane* @ 2011 08 18, 11:43)
Kol kas dar tik laukiuosi savo pirmagimio, tačiau dar iki pastojant domėjausi daugkartinėmis sauskelnėmis ir planavau savo vaikelį auginti tik su jomis.
Viska kaip ir turite Jei tik ryzto ir noro yra, tai tik sekmes palinkesiu. Ir nekreipti demesio i neigiamus komentarus. Paprasciausiai joms truko kantrybes, todel viska mete.
Mes sauskelnes naudojame jau puse metu. Tiesa, dabar naktimis ir iseigai dedu vienkartines ( vienas draugas pavadino jas sventinemis )
QUOTE(vikondrija @ 2011 08 20, 13:19)
Šiuo metu laukiuosi ir taip pat visada galojau, kad norėsiu auginti vaikiuką su d daugkartinėmis sauskelnėmis, bet pradedant mama, baigiant anyta ir tetomis, galvoja, kad man galvoje negerai. Gyvename bute, balkono neturime. Bet, pagaliau, yra gyvatukas, o nuo jo vonioje šilta... Tas stabdo, bet tikrai žinau, kad bandysiu, bent jau kaitaliosiu.
Galit kelias nusipirkti pabandymui. Nors gyvenu name, bet dazniausiai sauskelnes dziusta ant gyvatuko (isskyrus sauleta vasara)
Aisku, vienkartines patogiausia naudoti - panaudotas lieka tik ismesti. Su daugkartinemis reikia daugiau terliotis Sekmes
Juracka, sauskelnes keiciu mazdaug kas 2 val., nebent zinau ka yra ne tik pasysiojes
Pati auginu dukrelę su daugartinėmis sauskelnėmis nuo pat pirmų dienų Nei karto nebuvo iššutusi, odelė rausva, švelni. Vienkartinių atsisakę visai: nakčiai, išeigai - tik daugartinės. Nekeičiu dažniau kaip kas pusantros valandos. Tiesa, skalbimo padaugėjo, kartais ir kokią dėmelę ūkiniu muilu įtrinti reikia, bet... rezultatas to vertas, gera prie kūdikio odelės glausti švelnią medžiagėlę, o ne sintetinį celofaną.
QUOTE(vikondrija @ 2011 08 20, 13:19)
Sveikos, mamos
Sveikutes as ir zalia dar siuose reikaluose, bet jau uzsipirkau sauskelniuku su PUL, o leliuko dar neturim bet jau po keliu sav. supuosim dar pasirupinau audinuku bambuko ir kanapes, kad tureciau gerai geriancius iklotukus dar planuoju pati pasiuti flaneliniu sauskelnyciu ir nuvelti is vilnos idekliuku ir palinkekit mus sekmes nes noriu savo leliukui tik paties geriausio o beje kiek reiktu sauskelniu tureti ? ar uztenka 6 parai kaip viena mamyte kazkur minejo 6 sausos 6 dziuva
O Vikondrija manau kad jei turesit pakankamai sauskelniu, tai del dziovinimo bedeliu neiskils
QUOTE(3mamavita @ 2011 08 26, 18:22)
Sveikutes as ir zalia dar siuose reikaluose, bet jau uzsipirkau sauskelniuku su PUL, o leliuko dar neturim bet jau po keliu sav. supuosim dar pasirupinau audinuku bambuko ir kanapes, kad tureciau gerai geriancius iklotukus dar planuoju pati pasiuti flaneliniu sauskelnyciu ir nuvelti is vilnos idekliuku ir palinkekit mus sekmes nes noriu savo leliukui tik paties geriausio o beje kiek reiktu sauskelniu tureti ? ar uztenka 6 parai kaip viena mamyte kazkur minejo 6 sausos 6 dziuva
O Vikondrija manau kad jei turesit pakankamai sauskelniu, tai del dziovinimo bedeliu neiskils
Sveikos,
as savo pirmagimei daugkartines pradejau det tik nuo kokiu 8 men., tai man uztekdavo 9 flaneliniu is kikilio ir 5 bambukiniu is gu-gu. Bambukus dedavau daugiau nakciai, nes geriau laiko dregme, o flanelines nesiodavom diena. Taip pat turejau pora neperslampanciu (cia gal pasirodysiu tundra, bet tikriausiai jos is tos PUL medziagos ), jas dedavom iseigai ir nakciai, ir vienerias vilnones kurias drozdavom namuose. Labiau man patiko vilnones kelnytes, nes kazkaip ''arciau kuno'' gula, nei tos sintetines
Dabar, kai laukiuosi antro, noriu nuo pat pradziu naudoti daugkartines (isskyrus pirmasias dienas ligonineje, nes nemanau, kad bus patogu - cia nusipirkau nedideli pakeli ekologisku ir savaime suyranciu sauskelnyciu). Tik va, nebeisivaizduoju, kiek cia man reiketu tu daugkartiniu, kad suspeciau issiplaut ir issidziovint... Pamirsau jau, kiek patys maziausi daro i kelnytes
Beje, gal kas naudojat tokias sauskelnes? Jos yra is dodo.lt., vilnones ir neperslampamos...
Jos brangios, bet gal atsiperka?
3mamavita, manau, 12 sauskelnių arba palučių yra mažoka, nes naujagimis šlapinasi ir tuštinasi vidutiniškai 25 k. per parą, nebent palikt gulėti jį balutėje... vėliau jis tai daro rečiau, nes laukia, kol pūslė visiškai prisipildo. O dar variantas dėl tų 12 vnt.- iškart skalauti ir džiovinti, tada gal ir išdžiūtų kas...
QUOTE(vikondrija @ 2011 08 26, 19:11)
3mamavita, manau, 12 sauskelnių arba palučių yra mažoka, nes naujagimis šlapinasi ir tuštinasi vidutiniškai 25 k. per parą, nebent palikt gulėti jį balutėje... vėliau jis tai daro rečiau, nes laukia, kol pūslė visiškai prisipildo. O dar variantas dėl tų 12 vnt.- iškart skalauti ir džiovinti, tada gal ir išdžiūtų kas...
Pritariu, iki kokiu 3 menesiu tik 12 sauskelniu bus per mazai. Faktiskai reikia tureti bent 2 dienom, kol vienos dziusta, kitas naudoji. As turejau apie 20, tai visada buvo ramu, kad nepritruksiu. Pradzioje lelius labai greitai auga, tai siutines greitai isaugdavome, todel geriausiai pasiteisino lankstomi "prefoldai" arba marliukai su bambukiniais iklotais + prilaikancios kelnytes. Va dabar, kai mazius jau 3,5 men, tai diena sunaudojame kokias 6-8, nes jau ir tustinasi nebe taip dazanai (beveik visada pavyksta "nukakinti" i vonia ar kriaukle.
Kita vertus, geriau neprisiruosti is karto per daug, pamatysite pagal poreiki, ko truksta ir isigysite ar pasisiusite.
QUOTE(gtn @ 2011 08 23, 19:58)
Viska kaip ir turite Jei tik ryzto ir noro yra, tai tik sekmes palinkesiu. Ir nekreipti demesio i neigiamus komentarus. Paprasciausiai joms truko kantrybes, todel viska mete.
Ačiū už palaikymą
QUOTE(*Strazdane* @ 2011 08 28, 12:26)
Ačiū už palaikymą
Ir aš jau pradedu gailėtis, kad apskritai prasitariau apie šį savo norą auginti vaiką su vystyklais. Pagaliau, mūsų sąlygos yra žymiai palankesnės, negu mūsu mamos turėjo prieš 20-30 metų. Tikriausiai, jų patirtas "vargas ir siaubas" net neleidžia joms girdėti teigiamų argumentų apie šį pasirinkimą.
QUOTE(vikondrija @ 2011 08 29, 07:21)
Ir aš jau pradedu gailėtis, kad apskritai prasitariau apie šį savo norą auginti vaiką su vystyklais. Pagaliau, mūsų sąlygos yra žymiai palankesnės, negu mūsu mamos turėjo prieš 20-30 metų. Tikriausiai, jų patirtas "vargas ir siaubas" net neleidžia joms girdėti teigiamų argumentų apie šį pasirinkimą.
O mano anyta šiuo klausymu palaiko mane daugiau niekam nepasigiriau apie sumanymą augint su daugkartinėm Jaučiu daug kas atėjęs lankyti vaikučio nustebs, bet jų nuomonė man nerūpi Noriu savo vaikiukui geriausio
Aš ir manau, kad dabar sąlygos yra kiek kitokios, juk rankomis skalbt neteks. Turim džiovyklę, tai ir su džiovinimu problemų nebus
Tiesa, esu žalia dar, nes pirmagimę auginau su vienkartinėm. Tikiuos, kad viskas pavyks
Esu nupirkus:
10vnt bambuko veliuro sauskelnių universalaus dydžio
2vnt bambuko sauskelnių 1dydžio
2 vilnones kelnytes
2 flanelines sauskelnes
4 medvilninius prefoldus
2 kanapinius prefoldus
2 pul sauskelnes
Kaip manot, ar tiek užteks?
QUOTE(oliushka @ 2011 08 29, 10:34)
O mano anyta šiuo klausymu palaiko mane daugiau niekam nepasigiriau apie sumanymą augint su daugkartinėm Jaučiu daug kas atėjęs lankyti vaikučio nustebs, bet jų nuomonė man nerūpi Noriu savo vaikiukui geriausio
Aš ir manau, kad dabar sąlygos yra kiek kitokios, juk rankomis skalbt neteks. Turim džiovyklę, tai ir su džiovinimu problemų nebus
Tiesa, esu žalia dar, nes pirmagimę auginau su vienkartinėm. Tikiuos, kad viskas pavyks
Esu nupirkus:
2 vilnones kelnytes
2 flanelines sauskelnes
4 medvilninius prefoldus
2 kanapinius prefoldus
2 pul sauskelnes
Esu nupirkus:
2 vilnones kelnytes
2 flanelines sauskelnes
4 medvilninius prefoldus
2 kanapinius prefoldus
2 pul sauskelnes
aš dar pasirupinčiau ikloteliais, kad po kiekvieno sisiuko nereiketu skalbt visos sauskelnes
QUOTE(oliushka @ 2011 08 29, 11:34)
Esu nupirkus:
2 vilnones kelnytes
2 flanelines sauskelnes
4 medvilninius prefoldus
2 kanapinius prefoldus
2 pul sauskelnes
Esu nupirkus:
2 vilnones kelnytes
2 flanelines sauskelnes
4 medvilninius prefoldus
2 kanapinius prefoldus
2 pul sauskelnes
O man dar labai pasiteisino sausieji iklotai is flyso, be ju kartais uzpakaliukas parausdavo nuo dregmes. Is ju taip pat ir kakutis lengviau issiplauna - jie man atstoja vystyklu popieriu, tik, kad nereikia mesti i siuksline, o isplauni ir vel "i trasa". O siaip tai kai pradesi naudoti, tai ir pamatysi, kas tinka, kas ne, ko truksta ir t.t. Kantrybes ir sekmes!