Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Siandien atsitiktinai uzmaciau,kad tos dodo sauskelnes siandien po 19 lt parduodamos (www.beta.lt puslapy), uzsisakiau ir as kelias,nes tikrai graziai atrodo,nors kaip jos ten laiko nezinau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2011 10 07, 09:49)
Siandien atsitiktinai uzmaciau,kad tos dodo sauskelnes siandien po 19 lt parduodamos (www.beta.lt puslapy), uzsisakiau ir as kelias,nes tikrai graziai atrodo,nors kaip jos ten laiko nezinau... smile.gif

Ir as puoliau iškart užsakyt, tik dabar nelabai suprantu, kas kaip... Sumokėjau, turiu kuponą, o dodo.lt nekrauna...
Na, dabar jau viską supratau, realiai bus galima užsisakyt nuo pirmadienio. Rulezas, ačiū už šią nuorodėlę 4u.gif - sutaupėm pinigėlių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikondrija: 07 spalio 2011 - 10:42
akcija atrakcija biggrin.gif
https://beta.lt/klai...uotuves-dodo.lt
4u.gif oi, atrodo, kad jau kazkas apie tai pranese 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 07 spalio 2011 - 10:55
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 10 07, 10:37)
is ties labai painiojames... 4u.gif visa sistema yra sugeriantis sluoksnis+dregme sulaikantis sluoksnis. Taigi sitos vilnones tiesiog atlieka prilaikanciu funkcija, kaip ta gali padaryti bet kurios kitos vilnones kelnytes. O vidun dedami ikloteliai, atliekantys sugeriancia funkcija. Bet kaip kazkada kalbejom - skyciau pakakojus susiteps ir vilnones, o jeigu vaikiukas taip kakoja kas 2 h...tikrai nepakaks 2 vnt. Vien del to, kad iklotas nera sauskelne su gumytem aplink kojytes. Bent as esu salininke medziaginiu sauskelniu/vystyklu aprisamu/prefoldu+prilaikanciu. (tik prefoldai turi buti is tampraus audinio blush2.gif ), nors vaikuciui kakojanciam ant puodo sitas variantas tikrai priimtinesnis.
O pirmagimei nieko nemaudavot ant virsaus?

Bet jau kaina tai kaip cia pasakius...tikrai labai brangios...

Man asmeniskai su paprastomis uzmaunamomis kelnytemis buvo daugiau vargo, nes jas reikia UZMAUTI, o sitos vilnones sauskelnes uzsisega kaip ipastos sauskelnes = zymiai lengviau susitvarkyti. Be to, kodel nesakote, kad bambukines sauskelnes atlieka prilaikanciu funkcija, nes jos irgi gerai laiko dregme(nors man jos visada prasisunkdavo). Ir i daugkartines sauskelnes ar taip, ar taip dedame iklotukus. Tai pvz. naudojant medziagines sauskelnes gaunasi tokie sluoksniai: sauskelne+ iklotukai+sausasis sluoksnis+vilnones arba PUL prilaikancios kelnytes. O su vilnonemis man gaunasi taip: sauskelne+iklotukai+sausasis iklotukas. Uzpakaliukas gaunasi maziau apmuturiuotas. Ir man dar taip nebuvo, kad kiaurai visu sluoksniu prakakotu. Buvo tik siek tiek soniukai pasitepe, bet juos labai lengva rankomis praskalauti. Visos sauskelnes net neslapinau. Tuo metu dedi kita sauskelnyte, o praplautoji greit isdziusta...
Cia juk kiekvienos pasirinkimas, kaip kuriai patogiau ir geriau. As kadangi turiu su kuo lyginti, tai ir sakau, kad is mano jau isbandytu variantu, vilnonemis sauskelnytemis esu patenkinta labiausiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(venti7 @ 2011 10 08, 12:10)
Man asmeniskai su paprastomis uzmaunamomis kelnytemis buvo daugiau vargo, nes jas reikia UZMAUTI, o sitos vilnones sauskelnes uzsisega kaip ipastos sauskelnes = zymiai lengviau susitvarkyti. Be to, kodel nesakote, kad bambukines sauskelnes atlieka prilaikanciu funkcija, nes jos irgi gerai laiko dregme(nors man jos visada prasisunkdavo). Ir i daugkartines sauskelnes ar taip, ar taip dedame iklotukus. Tai pvz. naudojant medziagines sauskelnes gaunasi tokie sluoksniai: sauskelne+ iklotukai+sausasis sluoksnis+vilnones arba PUL prilaikancios kelnytes. O su vilnonemis man gaunasi taip: sauskelne+iklotukai+sausasis iklotukas. Uzpakaliukas gaunasi maziau apmuturiuotas. Ir man dar taip nebuvo, kad kiaurai visu sluoksniu prakakotu. Buvo tik siek tiek soniukai pasitepe, bet juos labai lengva rankomis praskalauti. Visos sauskelnes net neslapinau. Tuo metu dedi kita sauskelnyte, o praplautoji greit isdziusta...
Cia juk kiekvienos pasirinkimas, kaip kuriai patogiau ir geriau. As kadangi turiu su kuo lyginti, tai ir sakau, kad is mano jau isbandytu variantu, vilnonemis sauskelnytemis esu patenkinta labiausiai 4u.gif

Va todel ir sakau, kad PAINIOJATES.
Nesvarbu ar dregme sulaikancios kelnytes yra PUL, vilnones uzmaunamos ar vilnones segamos - kadangi jos nepraleidzia dregmes - jos yra Pilaikancios.
Toliau tiek vilna tiek bambukas tiek medvilne ir kanape yra audiniai - vadinasi visos sauskelnes yra medziagines.
Iklotukus galima deti ir i PUL kelnytes - sena sistema, bambino mio ir prefold vystyklai (kai nesegama snapiu o tiesiog iklojama i isorines kelnaites)
Bambukines nera prilaikancios, nes jos praleidzia dregme, todel Jums ir prasisunkdavo. Ant ju butinai reikia virsutiniu dregmes sulaikymui skirtu kelnyciu.
Maunamos turi savo pranasumus vilnones, jos elastingos, minkstos, nera papildomu uzsegimu, smaukst ir viskas. Esu atradusi labiausiaitinkanti joms nusimegzti rasta - ne taip traukiasi naudojant ir vel ir vel skalbiant.
Del uzpakaliuko storumo priklauso viskas nuo gamintojo sauskelniu. Nebutinai bus su vilnonemis uzmaunamomis storas uzpakaliukas. Kiek mezgiau - maniskes buvo plonesnes nei pvz POPOLINi ar Disana dvigub omezgimo uzmaunamos, o dregme sulaiko labai gerai, nieko neprasciau.
Del storio - sauskelne+iklotas bus ~8 sluoksniai audinio, o jusu iklotai rasoma, kad 9-sluoksniai. Nezinau, kokia cia flanele, bet bent imse vimse man asmeniskai flanelines sauskelnes buvo plonokos, man asmeniskai bambukas nepralenkiamas sugeriamumo srityje. Nors zinoma niekas nedraudzia deti i sitas vilnones Jusu pasirinktas bambukinisvisluoksni lankstoma iklota:)
Ir dar, gal kas pakomentuotu be uzsegimo ir galimybes mazinti pati ideja juk nieko nesiskiria nuo loveybums tokiu - vilnones prilaikancios+iklotas.

Del pasirinkimo - zinoma, kad kiekvienam asmeniskai patogus vienintelis atrastasis variantas. Mano maziai skystai kakojo, ypac vyresnis iki 6men i kiekvienas sauskelnes, man net su bambukinem prabegdavo per krastus ir susitepdavo vilnones gana daznai, tai jeigu tik iklota imetus i vilnones - butumem labai varge.

Cia seip svietimo sumetimais del savoku painiojimo pakomentavau, nes naujokams apskritai tamsus miskas visi sitie reikalai. O dodo.lt Jusu pasirinktos vilnones kelnytes taip pat vadinamos prilaikanciomis mirksiukas.gif
tai tiek smile.gif sorry uz trigrasi, ilgokai naudojam medziagines, tai ir info turiu daug prikaupus.
Atsakyti
Iš tikrųjų, sudėtinga g.gif Tikriausiai, kol realiai visko neišbandysiu, neįkirsiu šios sistemos, nors net paskaitoje buvau blink.gif
O dabar kitas klausimas: ar visada lyginate įklotukus ir vystyklus?
Atsakyti
QUOTE(vikondrija @ 2011 10 08, 15:16)
Iš tikrųjų, sudėtinga  g.gif Tikriausiai, kol realiai visko neišbandysiu, neįkirsiu šios sistemos, nors net paskaitoje buvau blink.gif

nieko sudetingo:
kaip minejau reikia kad skystis butu sugeriamas ir kad neslaptu isoriniai rubai, taigi sugeriantis sluoksnis+prilaikancios, o visi niuansai tik gamintoju ismone:) raisteliai, kontaktine juosta, spaudes, formos ivairios, rusys...kaip ir kelniu modeliai: klasikines, dzinsai, bridzai, kapri...o esme ta pati mirksiukas.gif

lyginti nereikia, pablogeja sugeriamumas. As kartais lyginu, jeigukoks iklotas lankstomas flanelinis labai susigaranksciuoja, nes bet kaip padziaunu blush2.gif
Atsakyti
Mano asmeninė nuomonė- su raišteliais gali būti daugiau vargo, nes ūgtelėjusiam vaikeliui tikrai rūpės tuos raištelius atrišti...
Užmaunamos mums pačios pačios maloniausios, turiu ir su spaudėm, ir su lipukais...
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(venti7 @ 2011 10 06, 15:49)
Kazkuriam puslapy sitos temos esu idejus foto situ sauskelnyciu.

aciu uz info 4u.gif

juraciuxzx aciu ir jums už issamu paaiskinima kas su kuo ir kaip 4u.gif Beje, ir as buvau paskaitoje apie vystyklus ir daugkartines sauskelnes, bet kol gyvai neisbandysiu, matyt, tol tas supratimas ir neateis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audrolija @ 2011 10 08, 16:23)
Mano asmeninė nuomonė- su raišteliais gali būti daugiau vargo, nes ūgtelėjusiam vaikeliui tikrai rūpės tuos raištelius atrišti...
Užmaunamos mums pačios pačios maloniausios, turiu ir su spaudėm, ir su lipukais...
smile.gif

ir dar su virvelemis vystyklai manau galioja tiek is dodo tiek rasakilos susipainioja kokius 10 vnt skalbiant - reikia i bendra mazga suristi na ar po 5 vnt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 08 spalio 2011 - 15:48
Dixxi:kaip reikalai, ar pagerejo?
jei vis taip pat raudonuoja uzpakaliukas, gal pabandykit
kokias kelias dienas naudoti vien tik vienkartines, ir stebeti
ar kartojasi ar nea tas raudonavimas/berimas,
nes mums kai parausdavo/paberdavo uzpakaliuka,
dazniausiai tai budavo po naktinio buvimo su sauskelnem,
kokias dvi dienas dedavau vienkartines, kol paberimas visishkai
ishnykdavo, ir buvau padarius ishvada, kad mums turbut turejo itakos
PUL kelnytes, nuo to laiko ju atsisakem, ir dedavom tik vilnones..;
plius tas paraudimas visad pasikartodavo jei nebudavo idetas
vystyklu popieriukas, vadinas, odelei galejo nepatikti tiesioginis
kontaktas su shlapimu..
siaip, nustatyti pacia priezhasti tu paberimu nera paprasta,
daug visokiu faktoriu gali tureti itakos..tiesiog reik pasitelkti
intuicija, kiek tai imanoma 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 10 08, 15:48)
ir dar su virvelemis vystyklai manau galioja tiek is dodo tiek rasakilos susipainioja kokius 10 vnt skalbiant - reikia i bendra mazga suristi na ar po 5 vnt mirksiukas.gif

paprastas patarimas del risamu vystyklu: surishkit kiekviena
atskirai "kaspineliu" priesh dedant i skalbykle, ir tuomet ishskalbus, nebus
vienas su kitu susipainioje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vikondrija @ 2011 10 08, 14:16)
Iš tikrųjų, sudėtinga  g.gif Tikriausiai, kol realiai visko neišbandysiu, neįkirsiu šios sistemos, nors net paskaitoje buvau blink.gif

niekada, ir nepatariama:)
bambukinius pvz netgi draudziama:)
kokia flanele/marle galbut, bet tikrai nera butinybes
Atsakyti

bambukinius pvz netgi draudziama:)
kokia flanele/marle galbut, bet tikrai nera butinybes
[/quote]
O kaip su tuo dalyku, kad pirmą mėn., kol dar nėra visai užgijus bambutė, reikia ypač laikytis higienos? Ir patariama net drabužėlius pralyginti...?
Atsakyti