Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 10 05, 10:30)
Mes tai naudojam made by mama smile.gifsmile.gifsmile.gif turim ir PUL, bet kazkodel man su vilna naturaliau...zinoma nera ka lyginti PUL sauskelnes zymiai geriau nei vienkartines...bet vilna vistiek lieka vilna. O man nakciai kazkaip kaip tik patogiau AIO variantas, nes patogiau ir greiciau pakeisti, ne taip vaikas issibudina, mums tai butina 3 kartus keistis ir ketvirtas jau buna rytinis 7-8h, bei kai igundi ir tas vilnones vienas du ir permaunu.

esu nupirkus pabandymui Itti bitti Tuto, tai irgi l.patiko, naudoju isvykoms, ar kai reik aprengt koki ruba, po kuriuo jau netilps vilnones kelnytes.

ar jusu vaiku uzpakaliukai visai nesunta? as kartais pradedu prarast vilti ir norisi pereit prie vienkartiniu, nes jos idealiai tinka mano mazes uzpakaliukui. nakciai jau jas tik ir dedu, ir turiu po daugkartiniu naudojimo karta per savaite daryt pertrauka ir kokia diena dvi deti vienkartines. tada susitvarko, pradedu deti daugkartines ir vel tas pats, nes netoleruoja dregmes matyt. nors ir l.daznai darau oro vonias, stengiuos kiek imanoma dazniau nunest i vonia pasysint.
arteja metas, kai reikes nusipirkt nauju daugkartiniu, tai ir svarstau, ar verta pirkti, ar pereit visiskai prie tu nelemtu vienkartiniu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(venti7 @ 2011 10 03, 19:07)
Sveikos,
Pries kelias dienas jau pradejau savo bernuzeliui deti daugkartines sauskelnytes: vilnones a lia paprastas pampersiukas, o i vidu dedu keliu sluoksniu flanelinius idekliukus, neperslampanti iklotuka ir vystiklini popieriu.

Norėjau pasiklausti, o kokias vilnone kelnytes jūs naudojate? Kokios firmos? Kur įsigijote?
Atsakyti

QUOTE(dixxi @ 2011 10 05, 16:18)
esu nupirkus pabandymui Itti bitti Tuto, tai irgi l.patiko, naudoju isvykoms, ar kai reik aprengt koki ruba, po kuriuo jau netilps vilnones kelnytes.

ar jusu vaiku uzpakaliukai visai nesunta? as kartais pradedu prarast vilti ir norisi pereit prie vienkartiniu, nes jos idealiai tinka mano mazes uzpakaliukui. nakciai jau jas tik ir dedu, ir turiu po daugkartiniu naudojimo karta per savaite daryt pertrauka ir kokia diena dvi deti vienkartines. tada susitvarko, pradedu deti daugkartines ir vel tas pats, nes netoleruoja dregmes matyt. nors ir l.daznai darau oro vonias, stengiuos kiek imanoma dazniau nunest i vonia pasysint.
arteja metas, kai reikes nusipirkt nauju daugkartiniu, tai ir svarstau, ar verta pirkti, ar pereit visiskai prie tu nelemtu vienkartiniu sad.gif

uzpakaliukas niekada niekada nebuvo issutes. Buvo berimai atsirade virs pelytes apacioj bambos, bet advantan tepalas padejo, dabar nebeberia. Vyresneliui irgi buvo taip pat iki pusmecio paberdavo, o paskui oda turbut keiciasi nebe tokia jautri.
Kaip daznai keiciates? mes kas valanda/dvi diena, nors lauke ir 3 isbunam blush2.gif
o sausasis sluoksnis visai negelbsti? Dar ant jo dedamas popierius vystyklinis sako dar labiau padeda nejausti dregmes. O kokio amziaus vaikutis?
O kaip silko iklotai?
Papildyta:
QUOTE(*Strazdane* @ 2011 10 05, 19:40)
Norėjau pasiklausti, o kokias vilnone kelnytes jūs naudojate? Kokios firmos? Kur įsigijote?

Galima nusimegzti paciam. Bent mano pacios mylimiausios megztos.
Imse vimse man asmeniskai patiko labai.
Dar galima nusipirkti is plonytes interlokinio mezgimo vilnos - labai plonytes.
Atsakyti
[quote=juraciuxzx,2011 10 05, 19:27]
uzpakaliukas niekada niekada nebuvo issutes. Buvo berimai atsirade virs pelytes apacioj bambos, bet advantan tepalas padejo, dabar nebeberia. Vyresneliui irgi buvo taip pat iki pusmecio paberdavo, o paskui oda turbut keiciasi nebe tokia jautri.
Kaip daznai keiciates? mes kas valanda/dvi diena, nors lauke ir 3 isbunam blush2.gif
o sausasis sluoksnis visai negelbsti? Dar ant jo dedamas popierius vystyklinis sako dar labiau padeda nejausti dregmes. O kokio amziaus vaikutis?
O kaip silko iklotai?

Mazei trys su trupuciu menesio. As irgi keiciu kas valanda, namie kai bunam ir dazniau. Tik miego metu lauke irgi islaikau apie 3 val nekeista. Tas ir keista man, kad toks jausmas, jog visai nepadeda sausasis sluoksnis, va tik nebandziau kaip rasot dar popieriaus ant jo, reikes pamegint. Ir silko nebandzius, ar butinai turi buti silko burete? 4u.gif
Atsakyti
As pirkau pora vienetu sauskelniu is dodo internetines parduotuves ir 12 ju iklotuku. Firma galbut TETRO vadinasi. Kadangi nakciai naudoju vienkartines, tai man pilnai to kiekio uztenka porai dienu. Sauskelnytes esu plovus tik viena karta. Vilna-nuostabus dalykas, nes tikrai nei perslampa, nei prasmirsta thumbup.gif
O sausasis iklotukas leidzia ilgiau mazyliui isbut ramiam. Ir uzpakaliukas neslampa ax.gif
Kazkuriam puslapy sitos temos esu idejus foto situ sauskelnyciu.

QUOTE(*Strazdane* @ 2011 10 05, 20:40)

Atsakyti
venti7, Jūs kalbate apie tas užrišamas sauskelnes iš dodo? Jums pakanka 2 vnt. dviem dienom? g.gif O sakykite, o jūsų mažiukas dar jose "neskęsta"?, nes ir mane jos labai domina, nes tinka visam vystyklystės laikotarpiui ir gražiai atrodo...
Atsakyti

Dixxi:o kokias virsutines kelnaites ant sauskelniu
naudojat,-vilnones ar PUL? ir ar daznai apiplaunant priesh keisdama
sauskelnes?
ish patirties galiu pasakyt,kad vystyklu popieriukas padeda,
jis neleidzia kontaktuoti dregmei su uzpkaliuku, net jei
ir atrodyty jog uztenka sausojo ikloto..;

Mazei trys su trupuciu menesio. As irgi keiciu kas valanda, namie kai bunam ir dazniau. Tik miego metu lauke irgi islaikau apie 3 val nekeista. Tas ir keista man, kad toks jausmas, jog visai nepadeda sausasis sluoksnis, va tik nebandziau kaip rasot dar popieriaus ant jo, reikes pamegint. Ir silko nebandzius, ar butinai turi buti silko burete? 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(venti7 @ 2011 08 26, 19:43)

Ne, ne aprisamas, naudoju sias vilnones.

QUOTE(vikondrija @ 2011 10 06, 17:19)
venti7, Jūs kalbate apie tas užrišamas sauskelnes iš dodo? Jums pakanka 2 vnt. dviem dienom?  g.gif O sakykite, o jūsų mažiukas dar jose "neskęsta"?, nes ir mane jos labai domina, nes tinka visam vystyklystės laikotarpiui ir gražiai atrodo...

Sauskelniu paciu as nekeiciu, pakeiciu tik iklotukus. Maniskis dar tiek neprisisioja, kad persisunktu per visus 4 flanelinius sluoksnius (jie susiuti i viena), arba iklotukai sunkiai praleidzia dregme ax.gif
O bernaitis mano tai nepasakyciau, kad paskestu jose g.gif Aisku, labiau issisketes buna nei su vienkartinemis, ir uzpakaliukas didesnis, bet bent jau praleide pro sona man buvo tik viena karta. O kiek laiko Jusu vaikuciui?
Atsakyti
Vaikelis dar pakeliui, todėl labai domiuosi, kas kaip. 4u.gif Kol kas esu pasisiuvus muslino vystyklų bet, manau, jų užtektų tik vienai dienai, tad noriu turėtis ir kokias daugkartines sauskelnes....
Atsakyti
[quote=juurag,2011 10 06, 19:25]
Dixxi:o kokias virsutines kelnaites ant sauskelniu
naudojat,-vilnones ar PUL? ir ar daznai apiplaunant priesh keisdama
sauskelnes?
ish patirties galiu pasakyt,kad vystyklu popieriukas padeda,
jis neleidzia kontaktuoti dregmei su uzpkaliuku, net jei
ir atrodyty jog uztenka sausojo ikloto..;

apiplaunu kiekviena karta pries keisdama. praktiskai visada dedu vilnones, nebent susitepa, tada uzdedu is jusu pirktas imse vimse veliurines prilaikancias:) taip pat daznai dedu vien prefolda ar sauskelne, ant jos paprastas kelnytes, ir is karto pajutus, kad dregna, viska keiciu.
tai va siandien dedu sausaji iklota + vystyklu popieriu, ziuresiu, ar pades, nes uzpakaliukas vel raudonuot pradeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikondrija @ 2011 10 06, 22:43)
Vaikelis dar pakeliui, todėl labai domiuosi, kas kaip. 4u.gif  Kol kas esu pasisiuvus muslino vystyklų bet, manau, jų užtektų tik vienai dienai, tad noriu turėtis ir kokias daugkartines sauskelnes....

Na as sitomis vilnonemis sauskelnytemis kol kas esu labiausiai patenkinta (pirmagimei naudojau bambukines ir flanelines), nes bent jau kol kas geriausiai sulaiko dregme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(venti7 @ 2011 10 06, 22:09)
Na as sitomis vilnonemis sauskelnytemis kol kas esu labiausiai patenkinta (pirmagimei naudojau bambukines ir flanelines), nes bent jau kol kas geriausiai sulaiko dregme thumbup.gif

is ties labai painiojames... 4u.gif visa sistema yra sugeriantis sluoksnis+dregme sulaikantis sluoksnis. Taigi sitos vilnones tiesiog atlieka prilaikanciu funkcija, kaip ta gali padaryti bet kurios kitos vilnones kelnytes. O vidun dedami ikloteliai, atliekantys sugeriancia funkcija. Bet kaip kazkada kalbejom - skyciau pakakojus susiteps ir vilnones, o jeigu vaikiukas taip kakoja kas 2 h...tikrai nepakaks 2 vnt. Vien del to, kad iklotas nera sauskelne su gumytem aplink kojytes. Bent as esu salininke medziaginiu sauskelniu/vystyklu aprisamu/prefoldu+prilaikanciu. (tik prefoldai turi buti is tampraus audinio blush2.gif ), nors vaikuciui kakojanciam ant puodo sitas variantas tikrai priimtinesnis.
O pirmagimei nieko nemaudavot ant virsaus?

Bet jau kaina tai kaip cia pasakius...tikrai labai brangios...
Atsakyti