Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su šunimi į kitą šalį - 2

Aš irgi krausčiausi į Angliją mikriuku su augintiniais, galiu pasidalinti patirtimi. Šunė visą kelią miegojo man ant kelių smile.gif Tašėje gali net nepavykti laikyti - jie taip prigrūda mikriukus, kad net kojų neištiesi. Kas kelias valandas būna sustojimai degalinėse - per juos spėsite išvesti šunį nusilengvint smile.gif Būtinai pasiimkite maišiukų išmatoms ir kokių ilgai graužiamų skanukų - vis bus šunei pramoga.
Kokie žmonės papuls, beprasmiška spėlioti, aš buvau prisiskaičiusi, kaip ištisai geria, bet gal pasisekė - keliavau su visai ramiais žmonėmis.
Kelte gyvūnų į viršų tikrai neleido, tai aš slapta pati pasilikau mikriuke (žmonėms tipo neleidžia likti apačioje, bet aš užsiklojau ir pasinaudojau proga nusnūsti, nes tai buvo vienintelė rami valandėlė per visą kelionę, kai negriaudėjo muzika).
Būtinai susitvarkykite visus šuns dokumentus!
O šiaip čia dar gerai patarė paimituoti kelionę, kad įprastų. Sugalvokite iš anksto, kuo užimsite, paimkit žaidimų, jei mėgsta ir būtinai vandens.
Atsakyti
Kaip supratau keliausite mikriuku ir keltais. Hm, kitą kartą gal taip nedarykite, nes bent jau mes atradome puikų (bet čia tik mums) variantą kaip keliauti. Skrendu iki Amsterdamo, o iš ten su vyru ir auto (jis mus pasiims persikėlęs iš Harwich į Hook de Holand ar kažkas pan.) važiuosime į UK. Gal Jūs galite atšaukti savo kelionę ir nusipirkti bilietą irgi kur nors? O iš ten Jus mikriukas pasiimtų? Arba tarkim skristi į Briuselį ir kaip nors su traukiniu važiuoti iki kur Jus galėtų pasiimti? Per Calais kelsitės? Kelionė sutrumpėtų. Mano vyras kai kėlėsi su keltu, tai irgi pasislepė mašinoje, nes tamsinti langai smile.gif Bet buvo ne kažką, nes kiti mašinų signalizacijų neišsijungė smile.gif

Tiesa, galėtume keltis ir mes atgal su keltu, bet keltas keliasi 8val., o šunį reikėtų palikti vieną. Vyras teiravosi, ar negalima ir jam būti su mumis išsiperkant kajutę. Atsakymas buvo neigiamas, bet sakė, kad galima nueiti ten kur gyvūnai bus laikomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akari: 28 rugpjūčio 2015 - 14:51
QUOTE(akari @ 2015 08 28, 12:49)
Kaip supratau keliausite mikriuku ir keltais. Hm, kitą kartą gal taip nedarykite, nes bent jau mes atradome puikų (bet čia tik mums) variantą kaip keliauti.  Skrendu iki Amsterdamo, o iš ten su vyru ir auto (jis mus pasiims persikėlęs iš Harwich į Hook de Holand ar kažkas pan.) važiuosime į UK. Gal Jūs galite atšaukti savo kelionę ir nusipirkti bilietą irgi kur nors? O iš ten Jus mikriukas pasiimtų? Arba tarkim skristi į Briuselį ir kaip nors su traukiniu važiuoti iki kur Jus galėtų pasiimti? Per Calais kelsitės? Kelionė sutrumpėtų. Mano vyras kai kėlėsi su keltu, tai irgi pasislepė mašinoje, nes tamsinti langai smile.gif Bet buvo ne kažką, nes kiti mašinų signalizacijų neišsijungė smile.gif

Tiesa, galėtume keltis ir mes atgal su keltu, bet keltas keliasi 8val., o šunį reikėtų palikti vieną. Vyras teiravosi, ar negalima ir jam būti su mumis išsiperkant kajutę. Atsakymas buvo neigiamas, bet sakė, kad galima nueiti ten kur gyvūnai bus laikomi.

Sitas keltas thumbup.gif As juo keliavau su savo 4 men pupiu. Yra du kambariai sunims su narvais. Abu jie yra tiesiogiai transliuojami per tv todel jus galesite net stebeti savo suni sededami kajuteje mirksiukas.gif paziurekite kur kameros geriausiai nutaikytos. Be to yra vieta ant denio, kur galima isvesti suni tuoleto reikalams. Tiesa mano 4 menesiu iskentejo 6 valandas ir privare narve bala jau paskutinem valandom, nors vedziau kas pusvalandi ant denio doh.gif Tiesiog buvo mazas ir neprates atlikti reikalu ant metalinio pavirsiaus rolleyes.gif O siaip tikrai nepergyvenkit, kad i kajute negalesit paimti.
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2015 08 28, 19:26)
Sitas keltas thumbup.gif As juo keliavau su savo 4 men pupiu. Yra du kambariai sunims su narvais. Abu jie yra tiesiogiai transliuojami per tv todel jus galesite net stebeti savo suni sededami kajuteje  mirksiukas.gif paziurekite kur kameros geriausiai nutaikytos. Be to yra vieta ant denio, kur galima isvesti suni tuoleto reikalams. Tiesa mano 4 menesiu iskentejo 6 valandas ir privare narve bala jau paskutinem valandom, nors vedziau kas pusvalandi ant denio doh.gif Tiesiog buvo mazas ir neprates atlikti reikalu ant metalinio pavirsiaus rolleyes.gif O siaip tikrai nepergyvenkit, kad i kajute negalesit paimti.


Jau nusipirkome bilietus per Euro Tunelį. Hm, kažkaip nepagalvojau, kad galima bus vesti reikalus atlikti doh.gif Tai galima tada jį ir vedžioti ilgiau? thumbup.gif Na kitiems metams paliksim tą reikalą, aš tai dar nieko, bet mano vyras iš tų, kurie dėl šuns daugiau padarys, nei dėl žmonos smile.gif Mes su mašina važiavome 2k į Lietuvą dėl šuns, tai va, daugiau kelsimės keltu į Olandiją, iš ten į Lietuvą, tikrai super bus smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,radau reikalingos informacijos.Ciucikui viskas sutvarkyta,ir pasas ir skiepai ir cipas. Bandau dabar su kelioniniu krepsiu sudraugauti.Ilenda,islenda,zaisla isima,skanuka viduje suvalgo,turbut,kad niekas neatimtu biggrin.gif ,zodziu,kol kas nebijo ir priima kaip savaime suprantama dalyka.Rytoj bandysim jau masina krepsyje vaziuoti smile.gif Tikiu,kad viskas bus gerai,juk ne pirmas ir ne paskutinis suo keliauja ir ji gal ir ne kietesne uz kitus,bet,gal,zenkliai,ir ne skystesne....atlaikys ok.gif ....seimininke irgi biggrin.gif Papasakosiu kaip sekesi smile.gif
Atsakyti
Ar yra kokios taisyklės, kaip šuo turi keliauti mikroautobusu į UK? Ar viskas būtų gerai vežant tiesiog metaliniame narve, o ne bokse?
Atsakyti
Narve dauguma ir veža smile.gif
Atsakyti
Aš visą kelionę šunę ant kelių laikiau, bet mano maža smile.gif
Skiepus, pasą, mikročipą ir t.t susitvarkėte?
Beje, mikročipą atvykus reikia perregistruoti, pasirodo, vietinės sistemos LT registracijos "nemato". Yra keletas tarnybų kaip Pettrack, PetIdentinty ir pan., kaina irgi panaši - apie £15.
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2016 01 12, 22:44)
Ar yra kokios taisyklės, kaip šuo turi keliauti mikroautobusu į UK? Ar viskas būtų gerai vežant tiesiog metaliniame narve, o ne bokse?

Taisyklių nėra, mano šuniukas keliavo per Angliją į Airiją, kadangi šuniukas ne mažos veislės, vokiečių aviganis, jie nenorėjo apsikrauti narvu, tai vežės palaidą, be jokios "talpos". Kartu važiavo kitų žmonių korgis, bet tas jau boxe buvo
Atsakyti
bet net ir LT jau nebeleidzia sunu palaidu veziotis. uz tai baudzia.
Atsakyti
Noriu padėkoti už visą čia surašytą informaciją apie šuns vežimą į kitą šalį smile.gif Ačiū smile.gif
Tik penktadienį vėlai vakare parskridau su nauju augintiniu iš Vokietijos. Tad galiu trumpai parašyti kaip sekėsi man.
Skridau iš Vokietijos su 9 sav. Tibeto terjere kuri turėjo mikročipą ir vieną skiepą. ES nuo 8 iki 11 sav. šunį galima vežti be pasiutligės skiepo. Turėjau:
šuns pasą,
pardavimo- pirkimo sutartį,
veterinaro išduotą pažymą, kad šuo gyveno pas veisėją ir kontakto su laukiniais gyvūnais neturėjo.
Kadangi nei Wizzair, nei Ryanair gyvūnų neskraidina, pasirinkau Baltic air. Nes tai buvo tiesioginis skrydis ir arčiausias oro uostas.
Perkant bilietus reikia pasiskambinti į atstovybę ir informuoti, kad skrisite su šuniuku. Tuomet el. paštu gausite informaciją apie šuniuko bilietą.
Automobiliu vežiau pasidėjusi ją ant kelių, o kelioninį krepšį pasidėjau tarp kojų. Juk vokiečiai labai greižti, galvojau, jei stabdys- tuomet įkišiu šuniuką į krepšį. Niekas nestabdė. Kadangi kelionė iki orouosto 160 km. du kartus buvome sustoję ramioje aikštelėje pavedžioti šuniuką.
Orouoste šuniuką nešėmės rankose. Tik registracijos metu reikėjo parodyti, kad šuo telpa krepšyje. Tam turėjome jį įdėti ir vėl buvo galima jį iš to krepšio išimti smile.gif . Kad neperšlaptų krepšio vidus, buvome įtiesę vienkartinę palutę(o jos viso skrydžio metu tikrai reikėjo) ir rankšluostuką su mamos kvapu. Registracijos metu pažiūrėjo šuniuko pasą, bet nelabai atydžiai. Kitų popierių net nežiūrėjo.
Mums buvo likę labai daug laiko iki skrydžio, tai šuniukas laisvai su pavadėliu (pirmą kartą jo gyvenime) vaikštinėjo po orouostą. Niekas nieko nesakė, kad negalima ar kažką panašiai. Žinoma, neapsėjome be balų ir vienos krūvelės lotuliukas.gif . Bet tam buvome pasiruošę, vaikštinėjome su popieriniais rankšluostėliais. Jų tikrai sunaudojome nemažai lotuliukas.gif
Jau einant pro įsodinimo vartus šuniuką turėjome laikyti krepšyje. Žinoma jam tai labai nepatiko. Lėktuve krepšį padėjome ant žemės po kojomis. O kad šuniukas nepanikuotų prasegiau krepšio šoną ir įkišau ranką, kad galėčiau ramiai glostyti šuniuko galvą. Buvo nepatogu sėdėti persikreipusiai, bet šį kartą šuniukas buvo svarbiau smile.gif . Jau lėktuvui kylant jis užmigo. Miegojo viso skrydžio metu, tad tik prieš pasiekiant lėktuvo ratams žemę atsargiai šiek tiek pakėlėme krepšį nuo grindų, kad smūgis neišgąsdintų šuniuko. Po skrydžio tas krepšys jam jau visai patiko, sėdėjo krepšyje ir dairėsi. Tad iki mašinos nešėme jį krepšyje smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 02 14, 22:10)
ES nuo 8 iki 11 sav. šunį galima vežti be pasiutligės skiepo.


Kur galima apie tai pasiskaityti?
Atsakyti