Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su šunimi į kitą šalį - 2

Vežėm 5 šunis į baltarusiją... nei vieno nereikėjo traukti.. nueini su pasiukais jie pavarto ir uždeda štampuką ant lapelio... psio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aldarija @ 2011 10 13, 14:14)
Aš va tokią nuorodą parodyt galiu:
KELIONĖ SU AUGINTINIU Į UK nuo 2012 01 01
Airija , Švedija ir Malta taip pat  nereikalaujaus pasiutligės titrų tyrimo.

Ačiu. Kažin, Švedijoj pasikeitimai bus panašūs?
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2011 10 13, 15:27)
paskutinį kartą kai važiavau (prieš 2 savaites), tai žmonės į kažkokią parodą važiavo lyg ir. vedė šunis prie langelių - nežinau, ar tai būtina, ar tiesiog prasivaikščiot išleido smile.gif kai kurie buvo su antsnukiais, mažesni be. dėl to ir klausimas iškilo smile.gif
ukrainiečius žinau kaip nuluptus, jei neranda prie ko prikibti, tai bent tušinuką "atminimui" pasiima  doh.gif biggrin.gif
o per kiek laiko tą sertifikatą išduoda vet.tarnyba?

gal šiaip vedė, ten langelio jokio nėra pas vetą -visur yra atskiras pastatas. Šį sezoną, per pavasarį-vasarą Baltarusijos sieną su šunimis, kartais jų būdavo virš 10 didelių (keliais ekipažais važiavom) kirtau man rodos 8 kartus, pusė paso vizų, net su daugkartinėm doh.gif . Šunys buvo ir savi ir svetimi ir visoki, kai kurie iš vis be euro pasų nes ne europiečiai. Niekada šunų nežiūri, na vieną kart nepatingėjo vetas nueit, nes myli šunis ir pasidžiaugti norėįjo. Šunų traukti iš mašinų jų pasienyje net nelabai galima. Anksčiau kai buvo pasienis su Rusija tai Rusijoje buvo tokia tvarka-jei norėdavo prisikabint liepdavo šunis traukt. Dabar ir ten viskas daug paprasčiau. Nors nežinau smile.gif , į Rusiją važiuoju TIK per Baltarusiją, o ten sienos nėra iš vis smile.gif
Atsakyti
Laba diena,mane domina kiek kainuotu bulmastifo pervezimas i Airija (lektuvu) ir i JAV? (svoris 50kg) gal kas vezete panasaus svorio suni g.gif planuojame isvykti is Lietuvos tik dar renkames i kuria sali smile.gif Dekui uz atsakymus!
Atsakyti
QUOTE(violetuxx @ 2011 07 29, 01:17)
As kelis kartus esu vaziavusi i abi puses. Jei jau visi dokumentai sutvarkyti tai tik belieka sulaukti tos dienos iki kol baigsis 6 men po kraujo paemimo tyrimui dienos ir pirmyn i kelione. Nera tikrai jau lengva keliauti. Su manim dar ir vaikas keliavo, tai suziureti visus tikrai nera lengva. Sunis geriausia laikyti bokse keliones metu ir uzdarytam narve, nes maza kas - ar netycia paliktos dureles ar tektu greitai stabdyti. Musu nieks niekur niekada nestabde, bet del saugumo turi buti uzdaryti saugiai. Kartais girdejau kad net mikrocipus sutikrina kur susistabde.
Beje, sunis geriausiai pratinti prie bokso jau is anksto kad nebutu jiems toks didelis stresas keliaujant. Is pradziu palikti atidaryta boksa kad galetu ilisti,islisti ir kad saugiai jaustusi.
Geriausia is Prancuzijos keltis tuneliu - tada suo lieka kartu su seimininku ir tokio didelio streso nebuna, o jei su keltu ir kai didelis keltas ir ne virsuj jei buna masina -  siaubingas triuksmas buna ten apacioj.
Pries isvykstant is Lietuvos reikia apsilankyti pas veterinara kad pasiuka sutvarkytu- 24-48 valandos pries kertant siena turi buti irasai kad suo gavo vaistu nuo kirminu ir nuo erkiu. Ne visi vaistai pripazistami Anglijoje - geriausiai naudoti Drontal ir Frontline.
Kai jau busit pasienyje - jei keliausit tuneliu - pries vaziuojant per posta reikia is pradziu uzsukti i vet. kontrole (pasakys kur ji). Ten gali tekti palaukti keliolika minuciu. Jei viskas tvarkoje - duoda lipduka kuri reikia uzsiklijuoti masinos priekyje ant stiklo. Keliantis keltu - viska suziuri pravaziavus posta. (atskiras gyvunams). Bet kokiu atveju mato kad ir gyvunas keliauja ir pasakys viska. Tas lipdukas turi buti visa ta laika ant masinos kol neivaziuojat i Anglija.
Keltu bilietas vienam suniui kainuoja £15, tuneliu - £30.
Tik pasitikrinkit pries kelione ar tikrai mikrocipus imanoma nuskaityti kad nebutu problemu ir nereiktu grizti atgal. O daugiau jokiu leidimu nereikia. Beje, o kokie sunys? Tik reikia buti labai atsargiam kai sustosite pavaiksciot nes kartais visi vaziuoja belekaip.
Sekmes smile.gif

Mes lygiai taip pat keliavom mirksiukas.gif
Tik mane suintrigavo bilieto kelta suniui ! nes mes mokejom visai kita kaina. Net ir dabar pasitikrinau bukindama bilieta http://www.dfdsseaways.co.uk
nurodau kad keliaus 2 sunys .Kaina 72 euro . Su masina 110 eu
Mes tiek ir mokejom
Pas mane rusu zaisliukai
Atsakyti
QUOTE(Yunica @ 2011 10 18, 11:07)
Mes lygiai taip pat keliavom mirksiukas.gif
Tik mane suintrigavo bilieto kelta suniui ! nes mes mokejom visai kita kaina. Net ir dabar pasitikrinau bukindama bilieta  http://www.dfdsseaways.co.uk
nurodau kad keliaus 2 sunys .Kaina 72 euro . Su masina 110 eu
Mes tiek ir mokejom
Pas mane rusu zaisliukai

Mieli mazyliukai! Bet kiek as keliavau - visad buvo arba 15 su keltu, arba 30 svaru uz viena suni jei su tuneliu. Galbut reiktu kita kelta koki paziureti. Jei tuneliu - visad buvo £30. Paskutini karta vaziavau birzelio pradzioje su keltu ir reikejo moket £15. As lyg su P&Q ferries keliaus paskutini kart. Reiks ieit i ju puslapi ir paziuret, nes tikriausiai greitu laiku teks jau su 3 sunim keliaut smile.gif
O cia gal uz visa kelione ar tik uz sunis kaina tokia buvo ir koks keltas?
Atsakyti
Ten juk aiskiai parašyta kad už šunį mokestis 30 svaru. Bet, jei ivedu kelione tik į viena puse - už šunį isvis nepriskaiciuoja, jei į abi - už du šunis 60 svaru smile.gif
Dover - Calais is tikrųjų nieks nepasikeitė - 15 svaru už viena šunį su P& Q ferries.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violetuxx: 20 spalio 2011 - 00:33
QUOTE(violetuxx @ 2011 10 20, 01:23)
Ten juk aiskiai parašyta kad už šunį mokestis 30 svaru. Bet, jei ivedu kelione tik į viena puse - už šunį isvis nepriskaiciuoja, jei į abi - už du šunis 60 svaru smile.gif
Dover - Calais is tikrųjų nieks nepasikeitė - 15 svaru už viena šunį su P& Q ferries.

gyveni ir mokaisi. Aciu 4u.gif
Atsakyti
tai taip iseina kad i viena puse jeigu su sunimis vaziuoji moket nereikia?nes mes irgi ziurejom,pvz i lietuva vaziuojam vieni, bet i Anglija grysim su sunim, bet aisku bilietus pirksim tik lietuvoj pries kelione,bet kiek bandem vesti kokios kainos su sunim vis mums nepriskaiciuoja i kaina shunu,tai tipo nereikia moket jeigu i viena puse?
Atsakyti
QUOTE(Zivilita @ 2011 10 24, 09:56)
tai taip iseina kad i viena puse jeigu su sunimis vaziuoji moket nereikia?nes mes irgi ziurejom,pvz i lietuva vaziuojam vieni, bet i Anglija grysim su sunim, bet aisku bilietus pirksim tik lietuvoj pries kelione,bet kiek bandem vesti kokios kainos su sunim vis mums nepriskaiciuoja i kaina shunu,tai tipo nereikia moket jeigu i viena puse?

Klaida matyt kazkokia pas juos. Esu tikra kad atvaziavus jau pasienyje reiktu susimoketi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violetuxx @ 2011 10 25, 03:22)
Klaida matyt kazkokia pas juos. Esu tikra kad atvaziavus jau pasienyje reiktu susimoketi  smile.gif

nu man irgi kazkaip keistai atrodo...ne vieni mes gi vaziuojam i Anglija su shunimis,tokias klaidas galetu ir istaisyt,labai klaidina...
Atsakyti
sveikos 4u.gif
sugalvojom su draugais savaitgaliui išlėkti iki Rygos pasibastyti ir norim šunis kartu pasiimti. kokių dokų jiem reikia? ar užteks tik skiepų knygučių? ir koks ten požiūris į šunis? toks kaip pas mus ar geriau? ar nebus sunku kavinę draugišką surast ir pan? viešbūtį tai jau radau kur priima, bet va idomu kaip pačiam mieste bus reikaliukai blush2.gif
Atsakyti