Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su šunimi į kitą šalį - 2

QUOTE(..seNse.. @ 2013 12 01, 17:31)
doh.gif aš vistiek nesuprantu... blush2.gif
Bandysiu paklausti pavyzdžiu. biggrin.gif
Tarkim, šuo paimamas į kelionę antradienio vakarą. Prie UK sienos planuojama būti trečiadienį vakare. Įrašus daryti pirmadienį vakare, ar antradienį ryte? biggrin.gif

Ne visada tas irasas net reikalingas. Man nereikejo. Bet geriausia prasyti tada, kad veterinaras padarytu irasa antradienio vakare, bet tikrai ne pirmadieni. Taip speju jus kelsites is prancuzijos i uk? Prancuzai labai priekabus kiek teko girdeti is keliavusiuju. Jie dabar turi daug veterinaru aplink ir daug viesbuciu i kuriuos su gyvunais priima (labai "gerai" tiems, ko nepraleidzia, nes nuo kirminu tabletes buvo suduotos ne laiku).
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2013 12 01, 20:12)
Ne visada tas irasas net reikalingas. Man nereikejo. Bet geriausia prasyti tada, kad veterinaras padarytu irasa antradienio vakare, bet tikrai ne pirmadieni. Taip speju jus kelsites is prancuzijos i uk? Prancuzai labai priekabus kiek teko girdeti is keliavusiuju. Jie dabar turi daug veterinaru aplink ir daug viesbuciu i kuriuos su gyvunais priima (labai "gerai" tiems, ko nepraleidzia, nes nuo kirminu tabletes buvo suduotos ne laiku).

Pirkebūs priekabūs, pas MB tėtį jorkšyras buvo likęs, dabar prieš dienas takso nepraleido, kažko nesutvarkė veterinarai, o tas viešbutis nepigus, tai vežėjams tenka atsiskaityt jei ten reikia palikt šunį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 12 01, 20:39)
The treatment must be given between 1 and 5 days (24 to 120 hours) before you’re scheduled to arrive in the UK.

Pagaliau, ačiū, va čia aiškiai parašyta. 4u.gif Aš vis šį lietuvišką variantą skaičiau: "likus ne mažiau 24 valandos, bet ne daugiau nei 120 valandų iki kelionės gyvūnui sušerti vaistai nuo helmintų". Na ir kai realiai reikia įrašyti (o ypač, kai susikirto dviejų apie tai tikrai suprantančių žmonių nurodymai), tai tas žodis "kelionė" man ėmė nieko nebesakyti. smile.gif

QUOTE(k_azu @ 2013 12 01, 21:12)
Taip speju jus kelsites is prancuzijos i uk?

Mes ne patys vešime, keliaus mūsų šune mikriuku, Noldos rekomenduotu. smile.gif Ir spėju, kad ji apie jį ir pasakoja, taigi iš Prancūzijos. Todėl ir rūpinuosi, kad viskas būtų gerai, nesinori niekam papildomų rūpesčių ar rizikos.
Atsakyti
Tai del tableciu nera ko pergyventi del to laiko jums. Ar pirmadieni susers ar antradieni ryte skirtumo nera. Vis tiek tilpsite i ta 24-120val langa smile.gif Nors as suserciau antradieni vien tik tam, kad butu kazkiek laiko "atsargoj" jei kazkas ne taip ar su mikriuku ar prie pasienio ir ilgiau uztruktu g.gif Svarbiausia, kad reikiama tablete veterinaras suduotu ir visur viska parasytu ir suklijuotu.
Atsakyti
Aha, tik čia kaip suprantu ne tas įrašas kad sveikas, o vaistai nuo kirminų g.gif
Smagu kad su jais keliausit biggrin.gif Jiems pasitaiko tokių kur nedatvarko dokų ir tenka prancūzijoj palikt, tada grįždami parveža, tiek kad mokėt visvien reikia ir už tą kelionę smile.gif
Atsakyti
Man paciai teko vaziuoti mikru su suniuku.vaziavau net du kartus nes kitos iseities nebuvo.Is savo patirties galiu pasakyti,kad kelione yra ziaurei sunki.Nors mano suniukas vaziavo su manimi salone,visa laika buvo "prisiplojes"prie manes.As ji kiekvienam sustojime vedziodavau,tad kojytes pramankstindavo.Na o tie suniukai kurie yra vezami vieni,tai uzdaryti narvuose bagazines skyriuje ir uzdengti skuduru.Tikrai nemaciau,kad juos vedziotu.Tik vandens duodavo gerti ir pora kartu narva pavale nuo nesvarumu.O suniuku pasiukus ir cipus tikrina labai labai,tad labai gerai pasiskaiciuokit kada kirs siena,kad irasai tilptu i laikotarpi.Niekas nepatikrins ar vaistai suduoti ar ne,svarbu,kad irasai butu tvarkingi.
Atsakyti
QUOTE(koti @ 2013 12 02, 00:41)
Man paciai teko vaziuoti mikru su suniuku.vaziavau net du kartus nes kitos iseities nebuvo.Is savo patirties galiu pasakyti,kad kelione yra ziaurei sunki.Nors mano suniukas vaziavo su manimi salone,visa laika buvo "prisiplojes"prie manes.As ji kiekvienam sustojime vedziodavau,tad kojytes pramankstindavo.Na o tie suniukai kurie yra vezami vieni,tai uzdaryti narvuose bagazines skyriuje ir uzdengti skuduru.Tikrai nemaciau,kad juos vedziotu.Tik vandens duodavo gerti ir pora kartu narva pavale nuo nesvarumu.O suniuku pasiukus ir cipus tikrina labai labai,tad labai gerai pasiskaiciuokit kada kirs siena,kad irasai tilptu i laikotarpi.Niekas nepatikrins ar vaistai suduoti ar ne,svarbu,kad irasai butu tvarkingi.

Man kai į Daniją vežė irgi nevedžiojo, tik pagirdė smile.gif Bet seNse su kuriuo veš tai bent esu užtikrinta, nes girdžiu iš arti kaip viskas vyksta, kai skundžiasi jog šunį į viešbutį reikia atiduot, žmonės mokėt nenori, o vedžiot stoja, girdyt stoja biggrin.gif su nepažįstamais pati neveščiau, dėl to kai rašiau kas klausė čia kontaktų manęs, rašiau klaust būtent vieno vairuotojo ir ne kito. Nes kito nepažįstu ir garantuot negaliu.
Atsakyti
Na, dėl įrašo laiko kaip ir aišku, prašysiu kelionės dieną daryti, nes kaip k_azu sako, geriau laiko atsargoje turėti. smile.gif
Bet visos pabrėžiat įrašų tvarkingumą. Mūsų šunė ne jauniklė, jau trečius metus laiku daromi skiepai, yra mikročipas. Ir viskas suklijuota ir surašyta. Tai dabar tereikės lipduko dėl kirminų, ir dviejų įrašų, kad tie vaistai suduoti ir kad gali keliauti? Siaubas, kaip aš nerimauju, kai ne pati viską darau... unsure.gif

O dėl pačios kelionės, tai kokios jau ten sąlygos bebūtų, bet juk tai tik kelios paros nepatogumo. Na, neišveda, tai neišveda, svarbu neuždusina, nepaleidžia kur ir atveža gyvą augintinį į vietą. smile.gif Dėl šeimos laimės aukotis ne tik šeimininkai turi. biggrin.gif Kiti šuniukai prie budų su grandinėmis nemankštintomis kojomis visą gyvenimą nugyvena...
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2013 12 02, 12:58)
Na, dėl įrašo laiko kaip ir aišku, prašysiu kelionės dieną daryti, nes kaip k_azu sako, geriau laiko atsargoje turėti. smile.gif
Bet visos pabrėžiat įrašų tvarkingumą. Mūsų šunė ne jauniklė, jau trečius metus laiku daromi skiepai, yra mikročipas. Ir viskas suklijuota ir surašyta. Tai dabar tereikės lipduko dėl kirminų, ir dviejų įrašų, kad tie vaistai suduoti ir kad gali keliauti? Siaubas, kaip aš nerimauju, kai ne pati viską darau... unsure.gif
O dėl pačios kelionės, tai kokios jau ten sąlygos bebūtų, bet juk tai tik kelios paros nepatogumo. Na, neišveda, tai neišveda, svarbu neuždusina, nepaleidžia kur ir atveža gyvą augintinį į vietą. smile.gif Dėl šeimos laimės aukotis ne tik šeimininkai turi. biggrin.gif Kiti šuniukai prie budų su grandinėmis nemankštintomis kojomis visą gyvenimą nugyvena...

Jei paskutinis pasiutliges skiepas buvo atliktas laiku ir jau praejo 21 diena tada taip, tik nuo kirminu vaistai ir irasai reikalingi mirksiukas.gif
Na, man butu nesmagu zinoti, kad mano suo gali buti neisvestas daugiau nei para ir visa laika bokse prasedi... vis tik jus su juo nekeliaujate. Gyvunui tokia kelione sukelia nemazai streso. Isivaizduokit jus seimos nariai uzdaro i deze, perduoda kazkokiems nepazistamiems zmonems, jie jusu deze ideda i masinos bagazine, kur gal dar keli vargsai uzdaryti sedi ir daugiau nei para jusu niekas neisleidzia net tualeto reikalu atlikti. Jei jusu suo yra daug keliaves ir daznai tenka masinoje bokse praleisti ilgiau nei keleta valandu tai manau problemu gal ir nebutu. Taciau retas suo yra veziojamas taip ilgai automobiliu...
Atsakyti
Na Noldos pasiulytas vežėjas manęs nenuvylė. Taip gavosi,kad šuo prieš kelionė užėdė ganėtinai daug mėsos be mano leidimo,tačiau Angliją pasiekė su savo švariu guoliu.. Tai manau tikrai buvo išvestas,kitaip narvas ir jo guolis būtų prasmirdęs kaip reikalas,nes atlaikyt tokią kelionę, neišsituštinus po tiek maisto, būtų tiesiog neįmanoma. O ir šiaip,tiek šuo tiek katė sveiki gyvi po kelionės. Man to užtenka smile.gif

O su įrašu viskas ok. Pas mus buvo praėjusios 24h iki kelionės pradžios. Tai dar plius virš paros kertant UK siena. Svarbu iki 120h spėt
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2013 12 02, 22:10)
Taciau retas suo yra veziojamas taip ilgai automobiliu...

va va, mes į lt važiuodami dar sustojam pasivaikščiot pasedėt, bet namo jau varom be sustojimo po 8-10h važiuodami, tai šunys tik guli ramiai narve, gerai kad ramūs kelionėse..
Atsakyti
Mano atveju esu rami dėl vedžiojimo: ir vežėjas iškart paaiškino, kad stoja vedžioti, ir Eskalibur va nesiskundžia. bigsmile.gif
O dėl streso, tai mūsiškei važiavimas kelia geras emocijas, nes jai kelionė reiškia laukiančią pramogą. Nors po viso šio laiko atskirai... Man baisiau, kad šuo nusistresavo būdamas be mūsų ir blaškomas iš vietos į vietą... Todėl ir manau, kad kelionė jau smulkmena atrodo prieš tuos laukimo mėnesius. Bet žinoma, kiekvienas šuo individualus. smile.gif
Atsakyti