Temoje "Kai tėvai nedrausmina savo vaikų..., ar susidūrėt su tokiais ?" užvirė diskusija apie rykštelės naudojimą, kodėl to reikia arba kodėl nereikia. Kadangi minėta tema ne visai tam skirta, kuriu šitą atskirą temą. Prašau pasidalinti nuomonėmis ir patirtimi apie tai, kada ir kodėl manote, jog reikia naudoti rykštelę, taip pat apie tai, kodėl nereikia ir ką kitą naudoti.

Jautrios mamytės, per daug nesijaudinkite. Jei jau čia kažkas užsuka, tikriausiai myli savo vaikučius ir ieško būdų kuo geriau juos auklėti.
Papildyta:QUOTE(Vintazh @ 2011 07 27, 16:14)
Ir as auginu 3m.vaika,kaip jus manot uz kokius nusizengimus reikia imtis ryksteles kai vaikui 3m.?
*
Na, nežinau. Čia toks dalykas, kad negalima lengvai nusakyti, patys tėvai tik gali suprasti, nes situacija gali atrodyti vienokia, bet labai svarbu, ką vaikas, galvoja, supranta. Gi visų pirma tikrai reikia mylėti, rūpintis, būti kantria su mažiuku, suprasti, kad jam dar daug kas neišeina dėl mažumo, stengtis su meile ir suprantamai auklėti ir tos rykštelės visai nereikės.
Aš nežinau tiksliai, ar reikėjo, bet imiau rykštelę nestipriai, kai į gatvę išvažiavo. Prieš tai jau buvau aiškinusi, kad negalima ir jis suprato, bet kažkodėl vis tiek išvažiavo. Gal pasimiršo, gal pagalvojo, kad gali važiuoti, jei nesimato mašinų, gal pagalvojo, kad vis dėl to gali, jei labai nori. Pamaniau, kad kitas kartas gali būti paskutinis ir kad geriau išmoks su rykštele, tai ir daviau. Galiu pasakyti, kad gerai išmoko, visada sustoja prie gatvės ir laukia manęs arba kol pasakysiu, kad gali važiuoti. Ne dėl to, kad bijo rykštelės, matau, kad supranta, jog taip reikia, kad gatvė pavojinga.
Šiaip tai manau, kad su mažiuku galima ir be rykštelės. Na, bent jau mano vaikas yra labai paklusnus, visada kreipia dėmesį į tai, ką sakau, niekad nesiožiuoja kaip čia prisiskaičiau forume kiti daro, todėl sunku pasakyti, ką daryčiau, jei vaikas neklausytų, kaip kad kitos mamos rašo ir sunku pasakyti, dėl ko jų tas vaikas toks.
Šiaip teoriškai galvoju, kad rykštelė gali padėti labai jau apleistiems, blogam kely esantiems vaikams, kai pabandyta su meile kitais būdais auklėti, bet jau nebeišeina ir tėvai jau nebenori daugiau kažko bandyti. Čia kalbu apie vyresnius vaikus. O 3 m. tai galvojau, kad tokioj situacijoj, kaip aš pasakojau, kur rizikuojama vaiko gyvybe, bet gal ir kitaip apsieiti išeitų.
Šiaip galvoju, kad gasdinti ta rykštele nereikia. Ir iš nesusivaldymo nereiktų duoti.