QUOTE(Natuke @ 2011 07 25, 15:56)
Dovydas pamilo Dievą ir buvo pagal Jo širdį ir klausė Jo daug anksčiau negu turėjo problemų su moterim arba puikybe. Ir taip, tada Dievas jį baudė - bet kiek daug atleido. Tos bausmės buvo kaip šaltas dušas - pasakymas "sustok", kai daugiau niekas neveikia.
Abraomas klausė Dievo, bet darė daug "nesamonių" ir vienintelė "bausmė" kurią iš karto galiu prisiminti - Izmailas ir jo sudėtingi santykiai su Jokubu, problemos tarp jų palikonių..
Tačiau prisimink Teisėjų knygą. Kiek kartų Dievas juos baudė - tiek kartų jie atsigręždavo atgal. Arba faraoną - tik pasitraukdavo bausmė jis vėl darė savo. Nors šitie Biblijos pavyzdžiai rodo, kad rykštė nekeičia širdies.
Dažnai žmones sieja auklėjimą su bausme. Pasakyčiau mano pedagogikos dėstytojos žodžiais - bausmė neauklėja, ji tik sustabdo nenorimą elgėsį. Būtent tą elgėsį. Būtent tam kartui.
Papildyta:
o jeigu ir rykštė nepadės?
Abraomas klausė Dievo, bet darė daug "nesamonių" ir vienintelė "bausmė" kurią iš karto galiu prisiminti - Izmailas ir jo sudėtingi santykiai su Jokubu, problemos tarp jų palikonių..
Tačiau prisimink Teisėjų knygą. Kiek kartų Dievas juos baudė - tiek kartų jie atsigręždavo atgal. Arba faraoną - tik pasitraukdavo bausmė jis vėl darė savo. Nors šitie Biblijos pavyzdžiai rodo, kad rykštė nekeičia širdies.
Dažnai žmones sieja auklėjimą su bausme. Pasakyčiau mano pedagogikos dėstytojos žodžiais - bausmė neauklėja, ji tik sustabdo nenorimą elgėsį. Būtent tą elgėsį. Būtent tam kartui.
Papildyta:
o jeigu ir rykštė nepadės?
O tai jūs galvojate, kad Dievas neteisingai daro bausdamas žmonės ir negerai auklėja?
O jei ir rykštės nepadeda, tai tikrai liūdna.
Papildyta:
QUOTE(fainulkina @ 2011 07 25, 16:08)
Skaitau ir savo akimis netikiu, kas jūs aplamai per žverys
3 metukų vaikelį rykštėmis vanojate,apie kažkokius Dievus ir velnius pezat ir jaučiatės dar labai gerą darbą daranti
Nemaniau, kad šiais laikais dar likę tokios tamsuomenės... Prabilot apie įstatymus, o ar nutuokiate, kad smurtas prieš vaikus taipogi turi atskirus straipsnius
Gaila, kad tokie gimdytojai Lietuvoje vis dar jaučiasi nebaudžiami.. Man tikrai labai netgi labai jūsų vaiko gaila. Sakykite, o kai jusu vyras arba jūs pati ką nors ne taip padarote vienas kitą rykštelėmis ar jau kumščiais į nosį auklėjete? Ne? Kodėl? Gal tarpusavyje geriau vanokitės, tik mažą, negalintį apsiginti vaiką, palikite ramybeje.

Ką jūs žinote, kad taip sakote? Greičiausiai jūs savo vaiką dar daugiau esate baudusi ir liūdnesnėmis vaikui bausmėmis. Ir aš nemanau, kad jūs kažkokia bloga mama, bet manau, kad kažką įsivaizduojate neteisingai apie mus.