Aš tai labai norėčiau rėmo siuvinėjimo, bet neturiu kur nami elaikyti, visai nėra vietos, be to, mano darbelai nelabai dideli siuvinėjami. Su lankeliu labai patogu, bet kai medžiaga (ypač Aida) standesnė, tai labai sunku jį užmauti ir visada bijau, kad jau išsiuvinėti kryžiukai susistums... Be to, kai darbelis nelabai didelis, siuvinėju po visą plotą, tai tą lankelį nuolat perdėdinėti šiek tiek "užknisa". Bet be jokios abejonės, su lankeliu ar rėmu siuvinėti 10 kart patogiau.
QUOTE(Zhuvycia @ 2011 08 12, 15:16)
Aš tai labai norėčiau rėmo siuvinėjimo, bet neturiu kur nami elaikyti, visai nėra vietos, be to, mano darbelai nelabai dideli siuvinėjami. Su lankeliu labai patogu, bet kai medžiaga (ypač Aida) standesnė, tai labai sunku jį užmauti ir visada bijau, kad jau išsiuvinėti kryžiukai susistums... Be to, kai darbelis nelabai didelis, siuvinėju po visą plotą, tai tą lankelį nuolat perdėdinėti šiek tiek "užknisa". Bet be jokios abejonės, su lankeliu ar rėmu siuvinėti 10 kart patogiau.
ir as pradziai galvojau kad susitums,bet isplovus kryziukai nusiguleje atsistato
QUOTE(zundyte @ 2011 08 12, 08:57)
taip ,ant rėmo siuvinėjama dviem rankomis ,viena apačioj siuvinio beda adatą iš apačios ,kita viršuje siuvinio ,beda adatą iš viršaus,aš kairę laikau viršuje ,o dešinę apačioje,nes kai matau kur besti, tai ir kaire tai sugebu padaryti,o dešinė mano stiprioji ranka ,tai ir apačioj nematant sugebu pataikyti į reikiamą vietą,galiu pasakyt ,kad darbas žymiai spartesnis,bent jau man ,nebeįsivaizduoju kaip reiktų didelį darbą su lankeliu siuvinėti,jau su mažais darbukais privargstu ...
o pas mane atvirkščiai, dešinė virš siuvinio, o kairė po siuviniu
QUOTE(Uodegyte @ 2011 08 12, 12:57)
ir as taip maniau,bet su lankeliu pamegink,visai kitoks siuvinejimas,kryziukai stipresni ir lygesni.o kai be lankelio,medziaga laisva,ir kryziukai buna laisvesni.tam ir sukurti visokie lankeliai,remai,adatos,markeriai,kad butu patogiau siuvinet
QUOTE(Zhuvycia @ 2011 08 12, 13:16)
pas mane vietos ir nedaug, o dar visos trys panelės su savo rėmais
bet išeiti radom, kai nesiuvinėja, kojeles sulenki, ir už sofos pastato rėmus
kalbu apie tokius
QUOTE(Džeinė @ 2011 08 12, 14:29)
o pas mane atvirkščiai, dešinė virš siuvinio, o kairė po siuviniu
kalbu apie tokius
kalbu apie tokius
O, jėga O kur tokius pirkot? Ir kokių išmatavimų ten prisitvirtina darbeliai? Jei nelabai didelis, prisitvirtins? Nors iš kitos pusės, man kai siuvinėti tenka vos po kelias minutes 20 kart per dieną, tai siuvinuką be rėmo lengviau pasičiupti...
QUOTE(Džeinė @ 2011 08 12, 15:29)
kalbu apie tokius
kalbu apie tokius
Norit pasakyti, kad sita mergina su drugeliais plaukuose tokia didele gaunasi?
Visu darbeliai ir procesai puikus!
o manosios Mirabilijos procesas truputi sustojo
Aš Džeinės rėmą irgi naudojau. Dabar draugei paskolinus esu. Nepatogu man siuvinėt ant jo. Labiausiai nervina pradžios ir pabaigos,kai vartyt reikia. Nukrenta viskas nuo jo:žirkliukės, schema....Kaip viską susidėliot, kad būtų po ranka - nesusivokiu... Nors didelis darbas, kaip dabar kad uždėtas, tai su lankeliu be prošvaisčių daryt. Matyt, reik sistemą atrast
QUOTE(InDovi @ 2011 08 12, 14:01)
norėčiau siuvinėt mirabilia undinėlės - ar patartumėt pirkti būtent nurodytą zweigart liną konkrečios mėlynos spalvos ar tiktų ir natūralus paprastas linas?
ačiū
ačiū
Mirabilia darbai yra labai subtilūs ir dažnai gana dideli. Taigi nesiūlyčiau siuvinėti ant bet kokio, siuvinėjimui nepritaikyto, lino - bus ne taip gražu ir didžiulis vargelis vien dėl darbo dydžio. Spalvą taip pat geriau jau imti tokią, kokią rekomenduoja. Nes spalviškai ten būna tiek siūlai, tiek karoliukai, tiek medžiaga suderinta.
Dėl siuvinėjimo su lankeliu ar rėmu... Seniai siuvinėju be nieko, tame tarpe ir labai didelius darbus, ir nelabai suprantu, kam tie lankeliai - dvigubai sulėtėja darbas, nes negali durti iškart per dvi skylutes, be to, suspaudžia medžiagą ir jau užsiuvinėtą vietą, tai kažkaip man gaila darkyti darbo. O rėmą turiu tik kai reikia siūti didelius kiekius karoliukų. Tada jis labai padeda
Mergaites,
Jei kuriai reikia rinkiniu, dabar kaip tik vyksta seilas, 40% pigiau.
http://www.joann.com...equestid=846073
rasykite jei reikia, nes uzsakyti butu geriausiai iki rytojaus vakaro.
Jei kuriai reikia rinkiniu, dabar kaip tik vyksta seilas, 40% pigiau.
http://www.joann.com...equestid=846073
rasykite jei reikia, nes uzsakyti butu geriausiai iki rytojaus vakaro.
Aš siuvinėju be lankelio ir be rėmo. Kai senais laikais siuvinėdavau ant skystos rusiškos kanvos, tai reikėdavo lankelio, o dabar kažkaip apseinu be jo.
QUOTE(Zhuvycia @ 2011 08 12, 13:50)
O, jėga O kur tokius pirkot? Ir kokių išmatavimų ten prisitvirtina darbeliai? Jei nelabai didelis, prisitvirtins? Nors iš kitos pusės, man kai siuvinėti tenka vos po kelias minutes 20 kart per dieną, tai siuvinuką be rėmo lengviau pasičiupti...
šituos rėmus gamina mano vyras ne viena mergina šiame forume juos turi
darbo plotis yra 40 arba 60 cm (nuo volelio ilgio priklauso) , o ilgi ant volelio ir metrini suvinioti galima
aš ant rėmo dedu ir mažučius darbelius ir didelius, su lankeliu siuvinėt nebemoku
net su mažuoju sūnėnu ant kelienu siuvinėt buvo galima
QUOTE(Gintariuxt @ 2011 08 12, 14:05)
40 x40 cm ant 32 lino
As irgi turiu Dzeines vyro daryta rema - man jis
Taip! Remas-transformeris nepamainomas siuvinejant didelius darbelius Man t.p buvo naujiena,kai isigyjant,remo gamintojai(tiesa ne Dzeines rema turiu,o kt.forumo nares) parekomendavo siuvinet abiem rankom..Pabandziau..ir ka-pavyko ir visiskai nesunkiai Nemokeciau dirbti nei be lankelio,nei be remo