Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

Sauskelnes geras dalykas, daugiau aisku mamai, negu vaikui. Bet, mano galva, viskam savo laikas ir sauskelnem, ir puodukui. Man atrodo, kad dvieju metu vaikas +-, tiesiog privalo susipazinti su puoduku.Kaip sekasi, cia jau kitas reikalas, bet bandyt reikia (na ir mano pagarba mamoms, kurios praeina si etapa metuku ar pusantru). Cia daugeliui mamu sunkus etapas, nors as negaliu skustis. Pirma karta bandem 1,5m, nepavyko. Arba visai nesedejo, arba max spedavau istart 1, 2, 3... Spjoviau. Veliau pabandem po 3 menesiu. Apsiginklavau knyga, kur nestumas. gimdymas ir vaiko raida, ten buvo paveikleliu, kur vaikuciai ant puodo sedi, jai patiko, po kokio menesio jau knygos nereikejo. Dvieju metu dar neturejo nepanoro deti vakare miegojimui, pabandem..., aisku man reikejo nakti keltis, sodinti nors viena karta, stengiausi pries pat miega maziau duot skysciu gert. Jau kokias 2-3 savaites ismiega visa nakti. Jai 2,2. Pradejom lankyti darzeli, dziaugiuosi kad praejom si etapa iki to.
Atsakyti
Saunuoles mamytes, kurioms taip gerai sekasi su vaikučiais sutarti ant puoduko sesti...mano vyriokui 1,1 ir jau visa vasarele laksto tik su kelnaitemis, sodinu ant puodo ir tik kažkur išvykstant dėvi pamperį...Pažangos nėra verysad.gif bet nenuleidžiu rankų, juk visgi dar mažiukas...bet jau taip norėtusi, kad pats prašytusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(valyte_7 @ 2011 08 11, 15:51)
Sauskelnes geras dalykas, daugiau aisku mamai, negu vaikui. Bet, mano galva, viskam savo laikas ir sauskelnem, ir puodukui. Man atrodo, kad dvieju metu vaikas +-, tiesiog privalo susipazinti su puoduku.Kaip sekasi, cia jau kitas reikalas, bet bandyt reikia (na ir mano pagarba mamoms, kurios praeina si etapa metuku ar pusantru). Cia daugeliui mamu sunkus etapas, nors as negaliu skustis. Pirma karta bandem 1,5m, nepavyko. Arba visai nesedejo, arba max spedavau istart 1, 2, 3... Spjoviau. Veliau pabandem po 3 menesiu. Apsiginklavau knyga, kur nestumas. gimdymas ir vaiko raida, ten buvo paveikleliu, kur vaikuciai ant puodo sedi, jai patiko, po kokio menesio jau knygos nereikejo. Dvieju metu dar neturejo nepanoro deti vakare miegojimui, pabandem..., aisku man reikejo nakti keltis, sodinti nors viena karta, stengiausi pries pat miega maziau duot skysciu gert. Jau kokias 2-3 savaites ismiega visa nakti. Jai 2,2. Pradejom lankyti darzeli, dziaugiuosi kad praejom si etapa iki to.

Nuoširdžiausi sveikinimai thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Jurga26 @ 2011 08 11, 22:29)
Saunuoles mamytes, kurioms taip gerai sekasi su vaikučiais sutarti ant puoduko sesti...mano vyriokui 1,1 ir jau visa vasarele laksto tik su kelnaitemis, sodinu ant puodo ir tik kažkur išvykstant dėvi pamperį...Pažangos nėra  verysad.gif  bet nenuleidžiu rankų, juk visgi dar mažiukas...bet jau taip norėtusi, kad pats prašytusi blush2.gif

Mes irgi jau visą vasarą su kelnaitėm lakstom. Prašytis taip pat nesiprašo smile.gif Pliusas tik tas, kad pasodintas ant puoduko - jau žino ką reikia daryti. Jei tik nori visada padaro, kartais net nespėju pasodinti biggrin.gif Kaip kad šiandien. Pasodinau, bet nespėjau pataisyti pimpiliuko doh.gif pamačiau, kad jau sisioja - tai uždengiau ranka, kad akių neapsisisiotų biggrin.gif Arba vakar skaičiau kažką prie pc, jis mane už kelnių tampė, zyzeno, nusprendžiau, kad nori su manim pažioplinėti į pc, pasisodinau ant kelių, o mano mažiukas kai dėjo srovę, spėjau tik jį truktelti - tai 1 cm. iki kompiuterio tebuvo likęs smile.gif Tad visko dar bus irnesakyk.gif
Aišku būna pasitaiko, kad pasako "a a a" iškart sodinu, nesvarbu, kad ir nieko nepadaro, bet dažniausiai - jei pasodini tai pasisioja, nes žino, kad į puoduką reikia sisioti smile.gif Su kaku sudėtingiau - jei pamatau, tai jei ne visas - tai dalis pakliūna į puoduką, nei neužmatau - tai dažniausiai jau užuodžiu.. doh.gif deja kelnėse..
Neleidžiu savo vaikui su puoduku žaisti, jei tik jis prieina prie jo, ima kilnoti ar stumdyti iškart sodinu. manau, kad jis turi žinoti, kad tai ne žaislas smile.gif
Na, kaip viena mamytė sakė, tokio amžiaus vaiko mokymas - tai dresūra.. Tuomet aš labai džiaugiuosi, kad mano vaikas tai dresūrai pasiduoda, nors labai lėtai, bet pasiduoda thumbup.gif
Tad tik kantrybės galiu palinkėti smile.gif Ir Jums, ir sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valyte_7 @ 2011 08 11, 15:51)

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif
Auginu skirtingoa mžiaus poriuką, patirtis skirtinga. Merginą pradėjau pažindinti maždaug 1-1,5 metukų, lengvai bet per ga ilgą laiką pasiekėme gerų rezultatų. Naktį dar ilgai draugavom su sauskelnėm. Vaikinuko išvis nejo subendrauti su puodu doh.gif tik labai staiga prieš 2 gimtadieniį, stebuklas įvyko per 1 savaitgalį biggrin.gif mes išmokom ir jau net naktį nemiegam su sauskelnėmis thumbup.gif be avarijų nė vienas neužaugo, tai jų nesureikšminu 4u.gif

Kiekvienas vaikelis turi savop laiką kada jam reiks atsisėsti ir išmokti, kantrybės mamytėms 4u.gif

P.S. skaičiau tik įdomu straipsnį, kuriame teigiama, kad vaikas pakankamai turi kantrybės sulaikyti "reikaliuką" maždaug tokiame amžiuje kai išmoksta kantriai nulipti/užlipti laiptais smile.gif man abiem atvejais atitiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga26 @ 2011 08 11, 21:29)
Saunuoles mamytes, kurioms taip gerai sekasi su vaikučiais sutarti ant puoduko sesti...mano vyriokui 1,1 ir jau visa vasarele laksto tik su kelnaitemis, sodinu ant puodo ir tik kažkur išvykstant dėvi pamperį...Pažangos nėra  verysad.gif  bet nenuleidžiu rankų, juk visgi dar mažiukas...bet jau taip norėtusi, kad pats prašytusi blush2.gif

bent sėdi doh.gif mūsiškis nesėdi nei ant puoduko, nei ant klozeto, lipa lauk, stojasi. Nors laikau namie su triusikiukais, pampersą tik kur einant ir nakčiai. Šiandien iš viso , pasodinau, kol leidau žaisti su tualetiniu popierium, plėšyti jį, tol pasedėjo. Tik nulipo, nuėjo ir prasysiavo ir pakakavo ant grindų doh.gif
Atsakyti
Pasitaiko ir mums visko...Ir ant kilimo randu "dovaneliu", kartais ir mane pašventina smile.gif na, bet viskas vardan gero tikslo biggrin.gif anksčiau ar vėliau ateis diena, kai pasiprašys patys mažieji...
O toms mamytėms, kurių vaikučiai nenori sėdėti ant puoduko linkiu tik kantrybės...Tiesa, buvo momentas, kai ir maniškis visiškai bėgdavo nuo puoduko, net nežinau kas nutiko, tai pakeičiau pati puoduką...Ir vėl viskas gerai biggrin.gif

Pritariu, mamytei, kad puodukas ne žaislas...ir aš neleidžiu žaisti...jei tik jau lenda prie jo - tai ir sodinu biggrin.gif nori ar nenori biggrin.gif
Tad, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės!!!
Atsakyti
QUOTE(Jurga26 @ 2011 08 11, 22:29)

Patarciau nevargti ir nekankinti nei saves, nei vaiko. Jau visose zurnaluose, knyguose parasyta, kad vaikas iki 1.5 metuku nesupranta sio fiziologinio proceso. Todel galite kaip su Pavlovo sunimis eksperimentuoti su vaiku ir isugdyti jam salygini refleksa smile.gif Bet siaip apie 2 metus kiekvienas vaikas ismoksta daryti ant puoduko be problemu ir maistu. Cia tas pats kaip versti 2 metu vaika mokintis skaityti smile.gif Juk per mazas. Anksciau musu mamos neturejo pasirinkimo, tai ir zaide su vaikais. Dabar nematau prasmes. VAIKAS NESUPRANTA KODEL JUS JI VERCIATE SEDETI ANT PUODUKO.
Atsakyti
QUOTE(Draugeliuke @ 2011 07 21, 17:29)
Sveikos, mums 1,2 men. Puoduka isigijome senokai, po miegelio ir pries miegeli visada sodindavau, kai ka nors padarydavo, pagirdavau. Sulaukus 1 m. puodas tapo priesu, tik pasodinus verkia, stojasi ir tiek. Nekankinau labai, per karscius pampersa keisdavau triusikeliais, padarius balute aiskinau, kad reikia i puoduka daryt. Siandien galutinai isitikinau, jog puikiai supranta kam tas puodukas. Prikakojus i pampersa paklausiau jos, kur reikia kaku daryt, ji nubego ir atnese puoduka. Uzejau i sia tema paskaityti mamyciu patarimu ir patirciu, nes labai noreciau iki rudens pripratinti daryti reikalus i puoduka.

Atejau papasakoti kaip mums sekasi smile.gif Nuo puoduko lipa vos tik pasodinta smile.gif ir stai sumasciau as pabandyti pasodinti ant unitazo. Pasysiojo smile.gif Tada drauge nuleidom vandeni, paplojom sau katuciu, issiplovem rankytes ir likom abi labai patenkintos biggrin.gif Nupirkau vaikiska unitazo dangti, gali issedeti ant jo ir 20 min ( pasiulius nulipti papriestaruja), sedi, zaidzia, bezaisdama reikalus savus atlieka, o tada vel tas visas vandens nuleidimo ir rankyciu plovimo procesas. Pati nesipraso dar, bet pasodinu mazdaug kas pusvalandi i visuomet padaro. Kada pati pasiprasys nzn, bet avariju nebebuna bent jau kol kas ax.gif siai dienai esu visai patenkinta atsizvelgiant i musu amziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Draugeliuke: 14 rugpjūčio 2011 - 22:53
QUOTE(Baltija @ 2011 08 14, 01:12)
bent sėdi  doh.gif  mūsiškis nesėdi nei ant puoduko, nei ant klozeto, lipa lauk, stojasi. Nors laikau namie su triusikiukais, pampersą tik kur einant ir nakčiai. Šiandien iš viso  , pasodinau, kol leidau žaisti su tualetiniu popierium, plėšyti jį, tol pasedėjo. Tik nulipo, nuėjo ir prasysiavo ir pakakavo ant grindų  doh.gif

Pas mane su dukra ta pati situacija.Kartais jau netenku kantrybės.Dienos metu, kai būnu namie laikas be pamperso.Kaskart vis paklausiu ar nori sisiuko, papurto galvą, kartais nepapurto, tada einu pati prie puoduko, pakilnoja, bet, kad ant jo nesėdi nors tu ką doh.gif , kai buvo mažesnė, kažkaip sėdėdavo.Na būna ir dabar, kad padaro, bet rečiau nei ankščiau......

Gal ką ne taip darau, patarkit?
Papildyta:
QUOTE(Jurga26 @ 2011 08 14, 07:22)
Pasitaiko ir mums visko...Ir ant kilimo randu "dovaneliu", kartais ir mane pašventina  smile.gif  na, bet viskas vardan gero tikslo  biggrin.gif  anksčiau ar vėliau ateis diena, kai pasiprašys patys mažieji...
O toms mamytėms, kurių vaikučiai nenori sėdėti ant puoduko linkiu tik kantrybės...Tiesa, buvo momentas, kai ir maniškis visiškai bėgdavo nuo puoduko, net nežinau kas nutiko, tai pakeičiau pati puoduką...Ir vėl viskas gerai  biggrin.gif

Pritariu, mamytei, kad puodukas ne žaislas...ir aš neleidžiu žaisti...jei tik jau lenda prie jo - tai ir sodinu  biggrin.gif  nori ar nenori  biggrin.gif
Tad, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės!!!

Planuoju ir aš kitą puoduką nupirkti, juolab vakar mūsiškį palikau kaime doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Draugeliuke @ 2011 08 14, 23:51)
Atejau papasakoti kaip mums sekasi smile.gif Nuo puoduko lipa vos tik pasodinta smile.gif  ir stai sumasciau  as pabandyti pasodinti ant unitazo. Pasysiojo smile.gif  Tada drauge nuleidom vandeni, paplojom sau katuciu, issiplovem rankytes ir likom abi labai patenkintos biggrin.gif  Nupirkau vaikiska unitazo dangti, gali issedeti ant jo ir 20 min ( pasiulius nulipti papriestaruja), sedi, zaidzia, bezaisdama reikalus savus atlieka, o tada vel tas visas vandens nuleidimo ir rankyciu plovimo procesas. Pati nesipraso dar, bet pasodinu mazdaug kas pusvalandi i visuomet padaro. Kada pati pasiprasys nzn, bet avariju nebebuna bent jau kol kas ax.gif siai dienai esu visai patenkinta atsizvelgiant i musu amziu.

O zinote, kad jei sodinate vaika ant unitazo, tai turetumete pristumti kedute, kad kojos ant jos stovetu? Kitaip galite sugadinti vaikui stubura smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 08 15, 12:38)
O zinote, kad jei sodinate vaika ant unitazo, tai turetumete pristumti kedute, kad kojos ant jos stovetu? Kitaip galite sugadinti vaikui stubura smile.gif

musu kojos nepasiektu dar jokios kedutes, pristumtos prie unitazo smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, atejau ir as pasibedavot, mum tai sekesi, kol neisvykom atostogu i lietuva, deja puodukas kitas ir mes nesedom, po menesio atostogu grizom, bet matyt primirsom ir daros sdetinga, sedim sedim, o atsistoje butinai padarom, nu jetus jetus...dar vel kelione i lietuva, juk puodo tai nesivesiu juolab, kad be bagazo biggrin.gif
Atsakyti