Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

atsimenu, mano pirmoji dukrytė, kad ir nieko į puoduką dažnokai nepadarydavo, bet jau sėsdavo nuo 8mėn., o pati atsisakė pampersų lygiai per dvejų metukų gimtadienį. Va su antrąja-visiškai nesėda doh.gif
Bandžiau aš ir švelniai susitarti ir griežtu tonu, rezultatas - nulis
Atsakyti
maniškis daro visad į puoduką, kai pasodinu tik, kad nenusėdi ant puodo, nori lakstyt, žaist, vien žo atrodo, kad laiko jam tam gaila doh.gif nepatinka kai į paprastas kelnaites padaro. Nežinau kaip naktį jis gali išmiegot sausas, jei išgeria 250 ml vandens per naktį doh.gif ir prieš miegą dar kiek išliurlina doh.gif Miega nenubusdamas nuo kokių 21,30 iki 8-8,30 a ilgiau
kada nori sysiu ar kaku galima nuspėt iš elgesio, bet tikrai dar nesiprašo.
Atsakyti
Mano sunelio ir is pradziu nebuvo galima pasodinti ant puodo, rekdavo, stodavosi ir begdavo. Po to pradejau sodinti tik nubudusi is miego ir ijungdavau "Teletebius", sededavo ziuredavo ir po keliu min padarydavo. Dabar jau 3 paras jokiu avariju nepasitaike, net ir isejus is namu 3-4 val. kencia, o padaro sugrizes thumbup.gif . Tik va su kakuciu tai sunkiai sekasi: sedasi ant puoduko, stojasi, nubega, vel sugrizta, sedasi, zirzia, pyksta, bet rezultatas dazniausiai ant zemes. Turbut bijo, kad kazkas is jo iskrenta. Kazkada buvo padares i puoda, atsistojo, pasiziurejo ir nusipurte, nuo to laiko ir bijo verysad.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
mes irgi pratinames prie puoduko,bet kolkas ne kazi kaip sekasi doh.gif
kai buvo 10 menesiu kartais pasodindavau ant puodo ir beveik visada ka nors padarydavo,o dabar bijo kaip velnias kryziaus doh.gif . Siaip tai namie mes be pampio vaikstom jau senokai,aisku balu pridaro nemazai,bet kazkaip neatrodo man tai didele problema ax.gif
Vyresnes dukrytes tai iki metu net nebandziau sodinti,pradejau gal 1.5 metuku,bet kazkaip per pora menesiu ismoko thumbup.gif , o sita ne pro kur doh.gif
Labai ankstyvam pratinimui taip pat nepritariu schmoll.gif . Mano sesuo suneli "marinavo"ant puodo jau nuo 8 menesiu,bet sauskelniu jis atsisake tik budamas mzd 2.5 metu doh.gif
Atsakyti
As tai siulau atsipalaiduoti ir maziau kreipti demesio i kitus. Mano mergaitei 2,6 ji dar su pampersu ir nesiruosiu panikuoti. Su puoduku susipazino jau pries metus kai pradejo eiti i darzeli, pazanga - kartais sedasi ir padaro,kartais bega rekdama. Manau kad turime stebeti savo vaika ir tik pagal ji spresti ar jau laikas, o gal dar verta palaukti.
Atsakyti
QUOTE(senute74 @ 2011 08 04, 21:41)
ASTRA1, pilnai jus suprantu, nes kai viską perskaičiau, mano mergina vienas prie vieno, taip pat elgiasi, jai dabar 1m ir 10mėn., bet rugsėjį jau į darželį, taip nesinori ten vesti su pampersu. Mano vyresnė dukra ir mes tėvai vedamės ją į tualetą kartu, ji mato, kaip darome sisi, ji pati sako: pampas fui, bet vistiek isteriškai bėga kuo toliau nuo klozeto ar puodo. Leidžiu lakstyti tik su triusikėliais, lauke tai gerai, bet namuose, jau spėjo tris lovas apsisioti, tai turbūt iki vasaros galo teks baldus pakeisti.
Aš irgi jau nevilty  doh.gif

Aš iškarto labai atsiprašau, jei mano išsakyta nuomonė jūs ar dar kurią mamą įžeis ir papiktins, bet jei jau jums taip baisiai susisioti baldai rūpi - tai kokio velnio reikėjo vaikutį gimdyti?.. g.gif doh.gif Nesuprantu aš tokio dalyko.. Gal jūs ir nesureikšminot tų baldų, bet.. man nuskambėjo kaip baisiausias dalykas.. O juk to galima buvo tikėtis, juk vaikas negimė žinodamas, kad ant baldų negalima, o į puoduką (klozetą) privaloma sisioti.. Tam mes mamos (ir tėčiai) esame, kad mokytumėm savo atžalas..
Aš pvz.visiškai nesureikšminu, jei jis pasisioja ant lovos, ar ant pagalvės, ar ant manęs (besėdėdamas man ant kelių).. Man mano vaikas rūpi labiau nei kažkokia sofa..
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 08 06, 21:56)
Aš iškarto labai atsiprašau, jei mano išsakyta nuomonė jūs ar dar kurią mamą įžeis ir papiktins, bet jei jau jums taip baisiai susisioti baldai rūpi - tai kokio velnio reikėjo vaikutį gimdyti?..  g.gif  doh.gif Nesuprantu aš tokio dalyko.. Gal jūs ir nesureikšminot tų baldų, bet.. man nuskambėjo kaip baisiausias dalykas.. O juk to galima buvo tikėtis, juk vaikas negimė žinodamas, kad ant baldų negalima, o į puoduką (klozetą) privaloma sisioti.. Tam mes mamos (ir tėčiai) esame, kad mokytumėm savo atžalas..
Aš pvz.visiškai nesureikšminu, jei jis pasisioja ant lovos, ar ant pagalvės, ar ant manęs (besėdėdamas man ant kelių).. Man mano vaikas rūpi labiau nei kažkokia sofa..

Nemanau kad tevai vertina baldus labiau negu savo vaikus. Tik ne visi gali keisti baldus kas pora metu, todel nieko keisto kad nori juos issaugoti. Taip, tas ju noras itakoja velesni vaiku pratinima prie puoduko, bet juk nereiskia kad nuemus pampersus vieneriu metu vaikui, bei leidus sugadinti baldus pastangos ir "aukos" bus sekmingos.
Atsakyti
Mane asmeniškai tai labiausiai "subalamūtino" šiuolaikiniai straipsniai apie pratinimą prie puoduko (bent jau kuriuos man teko skaityt). Visur kaip susitarę rašo, kad gink dieve nenaudot jokio spaudimo, pratint kažkur nuo 1,5 m., žaidimo forma, ir laukt, kol "vaikas pats susipras" ir kol "ateis tam laikas". Na viską dariau pagal tas rekomendacijas, bet gaunasi šnipštas. Dabar jau, manau, įsišaknijęs jai tas įprotis daryt į pampersą ir tikrai jau belieka tik laukt kol pačiai jai kažkas susišvies. Jei būčiau žinojusi, kad taip bus, būčiau pasinaudojusi močiučių metodais ir pratinusi tikrai daug mažesnę, kad ir nelabai norėtų daryt, bet vistiek lengviau fiziškai būtų išlaikyti kokių metukų vaiką ant puoduko nei dabar jau beveik trijų. Dabar , kaip kažkas minėjo, ir amžius jos priešgyniavimo toks ir šiaip ji pas mane labai jau su charakteriu, tai net nežinau kuo čia viskas mums baigsis, nebent juodai rikdytis ištisai g.gif
Atsakyti
Nemanau, kad laikant vaiką be pamperso nuo kelių mėnesių jis labai supras ko iš jo tikimasi, o leisdimas šlapintis belenkur irgi nemanau, kad daug proto ir supratimo apie puoduką įkrės (bent jau mano vaiko atveju), nežinau gal blogai darau, bet jei jis vaikštinėja tik su paprastom kelnytėm ir pridaro iškart keičiu ir nelaikau apsidariusio, tai gali būti, jog jis to diskomforto ir nepajaučia.
Kaip jau anksčiau minėjau maniškis puikiai reikalus atlieka į puoduką, jam nebaisu kas ten iš jo bėga ar krenta, bet bėda labiau tame, kad jis nenori tiesiog sėdėt vienoj vietoj, jam reik veiksmo. Ką tokiu atveju daryt? Kartais padeda kaladėlės, et juk tai neišeitis.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 08 07, 10:09)
Nemanau, kad laikant vaiką be pamperso nuo kelių mėnesių jis labai supras ko iš jo tikimasi, o leisdimas šlapintis belenkur irgi nemanau, kad daug proto ir supratimo apie puoduką įkrės (bent jau mano vaiko atveju), nežinau gal blogai darau, bet jei jis vaikštinėja tik su paprastom kelnytėm ir pridaro iškart keičiu ir nelaikau apsidariusio, tai gali būti, jog jis to diskomforto ir nepajaučia.
Kaip jau anksčiau minėjau maniškis puikiai reikalus atlieka į puoduką, jam nebaisu kas ten iš jo bėga ar krenta, bet bėda labiau tame, kad jis nenori tiesiog sėdėt vienoj vietoj, jam reik veiksmo. Ką tokiu atveju daryt? Kartais padeda kaladėlės, et juk tai neišeitis.

Mes nusipirkom klozeto dangti, todel jis nebenulipa kaip nuo puoduka. Mums tik va si dangti isigijus ivyko pazanga su puodu
Atsakyti
QUOTE(astonja @ 2011 08 07, 09:26)
Mes nusipirkom klozeto dangti, todel jis nebenulipa kaip nuo puoduka. Mums tik va si dangti isigijus ivyko pazanga su puodu

turim ir mes, bet vistiek nulipa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 08 07, 11:19)
turim ir mes, bet vistiek nulipa  doh.gif

O maniske visai bijo ant klozeto sest doh.gif
Atsakyti