Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

mano vyrukas irgi jau 5 dienas be sauskelnių, dedu einant į lauką ir miegui, bet per 5 dienas tik 1 k. pasitaikė po nakties šlapios sauskelnės, o avarijų irgi nedaug pasitaikė, 2 dienas iš 5 visą parą išbuvo sausas, ant puoduko kol kas nesiprašo, bet jau griebiasi už klyno, kai reikalas spaudžia tai vis pataikom pritūpt. Tiesa, būna, kad atsineša pats puodelį. Tikiuosi perpras šitą procesą.
Atsakyti
Vaje.... Merginos, net pavydas ima... verysad.gif Kaip jums gerai, kad jau sedasi vaikuciai ant puoduko. As net nezinau, kaip mums sekasis. Rugsejo menesi reikes eiti i darzeli, o su sauskelnem niekas jo nepriims... O laikas tirpsta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 05 07, 21:53)
Mėginkit pradžioje nuimti pietų miego metu. Kaip suprantu paprastą dieną miega darželyje, tuomet, pradėkit nuo savaitgalių. Juk manau, kad šiuo atveju tai patogu tik jums, o ne vaikučiui. Juk miegoti be sauskelnių daug maloniau, nei su jomis.. Avarijų bus, bet juk ir vaikui bus lengviau apsiprasti jog miega be jų, be to pietų miegas trunka tik kelias valandas, o ne visą ilgą naktį smile.gif Tad tik nubudus pasodinus ant puoduko, galima išvengti avarijų smile.gif

Geras patarimas smile.gif Beje, musu mazius darzely buna tik iki pietu ir pietu miega namuose. Sauskelnes dedu del vienos priezasties: jis labai mazai geria. Siaubingai! Tik pries pietu ir nakties miega gauna buteliuka su trupuciu sulciu ir daug vandens (tada isgeria apie 50-100 ml). Aisku, tada balu tikrai gali buti. Bet velgi, miega tik kokia valanda su trupuciu, tiek laiko turetu jau islaikyti sysiuka, ar ne? Galvojau gal nupirkti keleta neperslampamu pakloteliu, bet vel... miega jis tokiam miegmaisiuky... Na, zodziu, itariu, kad pirmiausia reikia nuo gerimo pries miega atpratinti...
Beje, kai pries miega dedu sauskelnes, labai ju nenori... Gal reiketu pabandyti? Gal butu be sauskelniu, tai ir nesysiotu... Diena nebera jokiu bedu. Visada pats pasipraso. Jei bunam kur isvaziave i parduotuve ar pasivaikscioti, pasiimam del viso pikto puoduka, bet kol kas visa laika iki namu "parveze".
Aciu! Itariu ryt reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 05 08, 15:53)
Geras patarimas smile.gif Beje, musu mazius darzely buna tik iki pietu ir pietu miega namuose. Sauskelnes dedu del vienos priezasties: jis labai mazai geria. Siaubingai! Tik pries pietu ir nakties miega gauna buteliuka su trupuciu sulciu ir daug vandens (tada isgeria apie 50-100 ml). Aisku, tada balu tikrai gali buti. Bet velgi, miega tik kokia valanda su trupuciu, tiek laiko turetu jau islaikyti sysiuka, ar ne? Galvojau gal nupirkti keleta neperslampamu pakloteliu, bet vel... miega jis tokiam miegmaisiuky... Na, zodziu, itariu, kad pirmiausia reikia nuo gerimo pries miega atpratinti...
Beje, kai pries miega dedu sauskelnes, labai ju nenori... Gal reiketu pabandyti? Gal butu be sauskelniu, tai ir nesysiotu... Diena nebera jokiu bedu. Visada pats pasipraso. Jei bunam kur isvaziave i parduotuve ar pasivaikscioti, pasiimam del viso pikto puoduka, bet kol kas visa laika iki namu "parveze".
Aciu! Itariu ryt reiks pabandyti smile.gif

Iš visos aprašytos situacijos manau, kad asmeniškai man maišytų - tai, kad vaikas miega piegmaišiuke. Visa kita.. Na, net nežinau.. Manau, kad gerti prieš miegą - tai tik įprotis. Mano vaikas irgi paprašo atsigerti, netgi naktį nubudęs beveik visada prašo gerti. Nors išgeria nedaug, bet kartais užtenka, kad naktis būtų šlapia.
Aš kai pradėjau migdyti be sauskelnių, patiesiau neperšlampamą paklotėlį (daugkartinį) po paklode, o kai tik pasisiodavo - pakeisdavau paklodę, ir toliau miegodavo. Mane gelbėjo, kad buvo šilta, turėjau daug palučių, kurias naudodavau kaip paklodę, ir 3 kadrytes pakeitimui, be to vasaros sezonu, net ir susisiojus tas 3 kaldrytes, turėjau kelis didesnius rankšluosčius, bet jų neprireikė.
Be to jei mažai geria dienos metu, gal tiesiog, įpilkite į kokį buteliuką vandens, sulčių ar dar kokio gėrimo, ir pastatykite ten kur vaikas žaidžia, gal pamatęs prisimins ir nors po kelis gurkšnius išgers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 05 08, 19:35)
Iš visos aprašytos situacijos manau, kad asmeniškai man maišytų - tai, kad vaikas miega piegmaišiuke. Visa kita.. Na, net nežinau.. Manau, kad gerti prieš miegą - tai tik įprotis. Mano vaikas irgi paprašo atsigerti, netgi naktį nubudęs beveik visada prašo gerti. Nors išgeria nedaug, bet kartais užtenka, kad naktis būtų šlapia.
Aš kai pradėjau migdyti be sauskelnių, patiesiau neperšlampamą paklotėlį (daugkartinį) po paklode, o kai tik pasisiodavo - pakeisdavau paklodę, ir toliau miegodavo. Mane gelbėjo, kad buvo šilta, turėjau daug palučių, kurias naudodavau kaip paklodę, ir 3 kadrytes pakeitimui, be to vasaros sezonu, net ir susisiojus tas 3 kaldrytes, turėjau kelis didesnius rankšluosčius, bet jų neprireikė.
Be to jei mažai geria dienos metu, gal tiesiog, įpilkite į kokį buteliuką vandens, sulčių ar dar kokio gėrimo, ir pastatykite ten kur vaikas žaidžia, gal pamatęs prisimins ir nors po kelis gurkšnius išgers smile.gif

Miegmaisiukas maiso tik del ejimo ant puoduko, bet siaip mes labai dzaiugiames, kad jis jame miega: nenusispardo nakti, nesusala ir pan. Zinoma, vasara jokiu miegmaisiuku nebuna.
Del gerimo. Taip, tai tik iprotis, pilnai sutinku. O gal ir patogumas mums, nes vaika paguldom, paduodam buteliuka, jis kiek pageria ir uzmiega pats. Dabar jau pamazu mazinam pieno kieki pries nakti: siandien gavo tik 70 ml - visus tiesiog islaize smile.gif Bet jau pamazu keisim sita iproti i pasaku skaityma ar panasiai. Beje, dienos metu jis geria is paprastos stiklines namuose ir is gertuveles darzelyje. Namuose is stiklines visada daugiau isgeria. Reiks ir darzelyje prasyti, kad duotu is paprasto puodelio.
Siandien mes irgi isigijom tokiu paklotuku. Bandysiu rytoj pietu miegui sauskelniu nebedeti.
Beje, siandien mes "nelaime" apturejom. Buvom isvaziave porai valandu pasivaikscioti. Grizom, paklausiau, ar nori ant puoduko. Sako: ne. Nubego i soda zaisti. Sumaste vaikas geles palieti. Pradejo pilti vandeni is laistytuvelio ir paciam apacioj viskas atsiriso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 05 08, 22:04)
Beje, siandien mes "nelaime" apturejom. Buvom isvaziave porai valandu pasivaikscioti. Grizom, paklausiau, ar nori ant puoduko. Sako: ne. Nubego i soda zaisti. Sumaste vaikas geles palieti. Pradejo pilti vandeni is laistytuvelio ir paciam apacioj viskas atsiriso smile.gif

Aš stengiuosi grįžus namo (po pasivaikščiojimų, iš parduotuvės ar pan.) pasodinti ant puodo. Tada ramiai galiu imtis savų darbu ar žaisti su vaiku, ir žinau, kad neteks ne už ilgo valyti balų. Nors šiandien mano vaikas užsižaidęs ar gal negavęs tiek dėmesio kiek norėjo visgi prisisiojo į kelnes.. doh.gif Nors dieną ir buvom kelyje, ir svečiuose visus kartus pasiprašė, kelissyk aš pati priminiau ir nuvedžiau į wc (puoduko nebuvom pasiėmę, užmiršom)
Atsakyti
o mes nekaip prie puoduko nepriprantam, jau nezinau ka daryt... dar su viduriavimu turim problemu, nekaip pasveikt negalim, tai ir prie "didelio reikaliu" priprasti negalim...tad i puoduka nieko nedarom, nezinau kaip ji pripratint... verysad.gif verysad.gif verysad.gif ir bandem kiap zaidima, ir kartu i tualeta ejom, man jau kantrybe baigia issekt, o greit i darzeli...visi sako, nesijaudink, darzely ismoks kaip ir visi vaikai, bet juk noresi jau kuo greiciau be tu sauskelniu vaiksciuot... juk jau greit 2 metai.. verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(virgutiene @ 2012 05 08, 14:46)
Vaje.... Merginos, net pavydas ima...  verysad.gif  Kaip jums gerai, kad jau sedasi vaikuciai ant puoduko. As net nezinau, kaip mums sekasis. Rugsejo menesi reikes eiti i darzeli, o su sauskelnem niekas jo nepriims... O laikas tirpsta  verysad.gif

na su sauskelnem tikrai priims, ne jusu vienas vaikas toks.. thumbup.gif
Atsakyti
Jergau, leidau vaikui pietu be sauskelniu miegoti doh.gif Pirmiausia, kaip luzo, tai dviem valandom. Po pusantros valandos buvo dar sausas. Turejau isvaziuoti i darba. LIko mazis su vyru... Nu, kaip vyras. Arba Lukas apsisysiojo tik pabudes, arba paskutinem miego minutem, bet lova - buvo pilna doh.gif Toks paklotukas visas net permirkes, ciuzinys - irgi. Gerai, kad labai karsta siandien pas mus. Ismetem ciuzini i ziemos soda ir po poros valandu buvo sausas.
Rytoj bandysiu vel be sauskelniu migdyti, bet jau busiu visa popiete namuose. Bandysiu priziureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 05 10, 22:14)
Jergau, leidau vaikui pietu be sauskelniu miegoti  doh.gif  Pirmiausia, kaip luzo, tai dviem valandom. Po pusantros valandos buvo dar sausas. Turejau isvaziuoti i darba. LIko mazis su vyru... Nu, kaip vyras. Arba Lukas apsisysiojo tik pabudes, arba paskutinem miego minutem, bet lova - buvo pilna  doh.gif  Toks paklotukas visas net permirkes, ciuzinys - irgi. Gerai, kad labai karsta siandien pas mus. Ismetem ciuzini i ziemos soda ir po poros valandu buvo sausas.
Rytoj bandysiu vel be sauskelniu migdyti, bet jau busiu visa popiete namuose. Bandysiu priziureti smile.gif

As esu nusipirku Ikea keleta specialiu pakloteliu i lova, jie nepraleidzia, jeigu jau atsitinka maza nelaime smile.gif
Ar zinot, kad ir net mazi vaikai miegodami nesysioja. Sysioja tik prabude, ar kazkiek issibudine.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 05 11, 14:25)
As esu nusipirku Ikea keleta specialiu pakloteliu i lova, jie nepraleidzia, jeigu jau atsitinka maza nelaime smile.gif
Ar zinot, kad  ir net mazi vaikai  miegodami nesysioja. Sysioja tik prabude, ar kazkiek issibudine.

Aš irgi turiu tokį kaip "ceratinį" paklotėlį, tai thumbup.gif Neperšlampa čiužinukas. O su vienkartiniais paklotėliais būtų bankrotas doh.gif
O kad vaikai sisioja tik nubudę ar kažkiek išsibudinę - tai čia tiesa thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti