Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

kaupiuosi ir as mazaji mokyti su puduku. turim ji senai, kartais pasedim. nera labai suzavetas. retai ka pagaunam. dabar buvo keliu menesiu pertrauka. bandysim vel. o idomiausia, kad kaku ant puoduko nedaro. jei pradeda ir pasodini, tai nebekakoja ir tik uzdejus pampersiuka atsistoja kur, iskimba ir pakakoja:)) matyt stovint kolkas patogiau ir ramiau lotuliukas.gif sysiuka jei uztaikom buna ir i puoduka. bet po to eme pykti sodinamas, tai neverciau. leidau nuo jo pailseti. dabar puodelis stovi vonioje. bandysim uzkresti geru pvz.keliauti ryte , per piet kartu ant puodelio pasedeti. mazu avyks. dantukus tai va pats nori su sepeteliu pabruzinti, nes pamate kad mama ir tetis valosi. anksciau niekaip neleisdavo. matysim kaip kas. reikia tik man paciai susikaupti. kaip tik oras syla:) beje o jus leidziat mazylius su triusikeliais ir pedkelnem lakstyti? maniskiui nusmaukus pedkelnes kazkaip nepatogu ant to puoduko, geriau visai numauti. cia gal mum dar ugio truksta? g.gif
ir kad balutes visur daro. o nieks nebandot i triusikelius deti iklotuka daugkartini? man cia viena mama uzsimine, kad deda i triusikelius, tai neprabega. sliapia tai slapia vaikui, bet balu galima isvengti. gal pameginti? ir daugkartiniu turim. tik kolkas jas pamainymui naudojam. labai graziai odyte susitvarko jei pasunta. ax.gif tai manau gal su jom butu patogiau pradeti, o ne su triusikeliais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dushianerami: 26 balandžio 2012 - 21:13
QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 26, 16:23)
Jusu nuostabai, as savo vaiku nedresuoju, o mokau,  formuoju tam tikrus iprocius, aukleju asmeniniu pavyzdziu.
Ir man visiskai nesuprantas jusu pyktis,  as gi jusu vaiko "nedresuoju".  Jeigu jums kazkas nesigauna mokant vaika tm tikru iprociu ir igudziu, nebutina  kaltinti kitu, kuriems pavyko visa tai lengvai.

Matosi, kad neskaitete mano posto auksciau smile.gif as irgi kuo puikiausiai ismokinau vaika savo pavyzdziu. Be jokiu kankinimu ir sodinimu ant puodo. Tiesiog reikia stebeti vaika. Kiekvienas vaikas yra individualus ir nera vienodu taisykliu kada ir kaip pratinti vaika prie puoduko. Daugelis galvoja, kad kuo anksciau, tuo geriau. O butent ankstyvas sodinimas per prievarta ir gaudymas kas pusvalandi yra dresura, o ne mokymas. Nes mokymas imanomas tik tada, kai vaikas gali isisamoninti ir suprasti ko is jo reikalaujama. 8 - 10 men. vaikas sio proceso dar nesupranta. (Anksciau vaikai buvo be pampiu, tad ju uzpakaliukas pastoviai buvo slapias ir dirginami atitinkami receptoriai, signalas siunciamas i atitinkamas smegenu zonas. Cia as atrasau toms, kurios vis dar bando sekti pasenusia musu mamu patirtimi).
Atsakyti
na,o as pradejau savo vaikinuka sodinti gal nuo 1.7m namie budavom su apatinukais,o jei jau iseidavom tai uzsidedavom pampersa. is pradziu sekes lb gerai,aisku as ji kartas nuo karto nuvesdavau pati,jis nesiprase,isbudavom su vienom kelnem per visa diena,poto atejo laikas kai pasidare visiskai palaida bala,nespedavau plauti kelniu,ir eiti ant puoduko jam buvo kazkas baisaus..laime buvo tik ta,kad kaku darydavo i puoda,nes matyt paciam nepatiko buti prisikakojusiam. ir iki pat db mes su tuo sysiu vargom. db as jam padariau lentele,ant kurios klijuojam lipdukus(zvaigzdutes,sypseneles arba jo megstamus herojus)uz tai jei jis pasiprasys sysiuko,kol kas tai veikia labai neblogai,buna tu nelaimyciu,bet atbega ir vistiek prasosi,kas mane lb dziugina,tikiuosi pavyks mum galutinai susidraugauti su tuo puoduku ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2012 04 26, 22:36)
Matosi, kad neskaitete mano posto auksciau smile.gif as irgi kuo puikiausiai ismokinau vaika savo pavyzdziu. Be jokiu kankinimu ir sodinimu ant puodo. Tiesiog reikia stebeti vaika. Kiekvienas vaikas yra individualus ir nera vienodu taisykliu kada ir kaip pratinti vaika prie puoduko. Daugelis galvoja, kad kuo anksciau, tuo geriau. O butent ankstyvas sodinimas per prievarta ir gaudymas kas pusvalandi yra dresura, o ne mokymas. Nes mokymas imanomas tik tada, kai vaikas gali isisamoninti ir suprasti ko is jo reikalaujama. 8 - 10 men. vaikas sio proceso dar nesupranta. (Anksciau vaikai buvo be pampiu, tad ju uzpakaliukas pastoviai buvo slapias ir dirginami atitinkami receptoriai, signalas siunciamas i atitinkamas smegenu zonas. Cia as atrasau toms, kurios vis dar bando sekti pasenusia musu mamu patirtimi).

Skaiciau jusu postus. Man jie dvelkia pykciu kitoms.
Jeigu jums nepavyko vaiko naudotis puoduku anksciau, tai nebutinai turi nepavykti ir kitoms. Turbut apie naturalia higiena nesate net girdejusi. Net kudikiai moka parodyti, kad nori sysioti ar kakoti, tik reikia juos stebeti ir moketi atpazinti zenklus. Bet matyt jums iki to toli labai, nes manote, kad kudikiai nieko nesugeba.
O jusu pavyzdys apie siunciamus signalus primine Pavlovo eksperimentus su sunimi, baisu....
Mano sunus ismoko pasiprasyti kakoti ant puoduko 11 menesiu, ir per visa laika buvo tik pora kartu nesklandumu su tuo, tiesiog masinoj vaikas nesugebejo islaukti, o sustoti nebuvo kaip.
Dukra 9 menesiu irgi jau kakoja ant puoduko, sysioja irgi mielai, brolis labai tuo dzaugiasi smile.gif
Man lengviau ir paprasciau stebeti savo vaikus nei plauti juos apsikakojusius.

Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 27, 11:23)
Jeigu jums nepavyko vaiko  naudotis  puoduku anksciau, tai nebutinai turi nepavykti ir kitoms. Turbut apie naturalia higiena nesate net girdejusi.  Net kudikiai moka parodyti, kad nori sysioti ar kakoti, tik reikia juos stebeti ir moketi atpazinti zenklus. Bet matyt jums iki to toli labai, nes manote, kad kudikiai nieko nesugeba.
O jusu pavyzdys apie siunciamus signalus primine Pavlovo eksperimentus su sunimi, baisu....
Mano sunus ismoko pasiprasyti kakoti ant puoduko 11 menesiu, ir per visa laika buvo tik pora kartu nesklandumu su tuo, tiesiog masinoj vaikas nesugebejo islaukti, o sustoti nebuvo kaip.
Dukra 9 menesiu irgi jau kakoja ant puoduko, sysioja irgi mielai, brolis labai tuo dzaugiasi smile.gif

Tai kad kaip tik siai mamytei pavyko savo maziuke ismokint ant puoduko 4u.gif , tiksliau nemokino, o pati jos mergyte susiprato, kad jau reik ant jo sesti ir ten daryti savu laiku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 27, 12:23)
Jeigu jums nepavyko vaiko  naudotis  puoduku anksciau, tai nebutinai turi nepavykti ir kitoms. Turbut apie naturalia higiena nesate net girdejusi.  Net kudikiai moka parodyti, kad nori sysioti ar kakoti, tik reikia juos stebeti ir moketi atpazinti zenklus. Bet matyt jums iki to toli labai, nes manote, kad kudikiai nieko nesugeba.

Man idomu kaip galima is forumo zinutes spresti apie zmogaus emocijas??? Nei as keikiausi, nei ka lotuliukas.gif Cia visos dalinasi patirtimi ir ziniomis. Tuo tarpu ir as. Apie naturaliaja vaiku higiena zinau. Apie vaiku raidos etapus ir issivystima irgi kuo puikiausiai ismanau. O jei Jus manote, kad kudikiai tokie protingi, tai mokinkite juos skiatyti nuo gimimo. O kudikiu smegenys bresta palaipsniui, nors ir greitais tempais. Beje, naturalioji higiena pati dydziausia nesamone, kuria galima isgalvoti biggrin.gif jei mama pastoviai sedi namie su vaiku, tai taip, gal ir gali stebeti vaiko siunciamus signalus. Taciau, ka tokia mama darytu, jei pastebetu siunciamus signalus masinoje ar parduotuvej? Kur ieskotis kraiukles ar klozeto? Ir vaikui ir mamai papildomas streas, kuris sukelia daugiau neigiamu pasekmiu vaiko psichinei sveikatai, negu reikalo darymas i pampersa. Kudykiu psichika labai pazeidziama. Ypac, kai jie pripranta prie kokio nors veiksmo, tvarkos. Apie tai ar man nepavyko pripratinti dukros prei puoduko nuo 8 men. neimanoma spresti, nes to nebandziau. Aisku kiekviena mama daro tai, kas jos manymu vaikui geriausia. Kaip ir rasiau. Be sodinimu ant puoduko , mano dukra 1 m. ir 10 men. kuo puikiausiai atlieka reikalus. Ir tai mes pradejome daryti nuo 1 m. 9 men. Be prievartos, be asaru, be slapiu baldu ir grindu. Vaikas per trys dienas perprato kame reikalas. Kaip ir rasiau auksciau, svarbu vaikui rodyti puoduka ir aiskinti kam jis reikalingas, bet nebutina vaiko gaudyti ir vos ne kas pusvalandi ant puoduko sodinti ir laukti po 10 min.
Atsakyti
as siulyciau Ksesanko pasiskaityt placiau apie fiziologiniu poreikiu tenkinima. nuo 9 menesiu mano zose ant puodo viska daro. pasitaiko balu, bet retai. o ir as ir tevas suprantam (dazniausiai) kada ji ant puodo prasosi. puoda i svecius ir keliones imama kartu, kad vaikui painiavos nebutu. ir be rekinimo ir be laikymo ant puodo po 10 min. ir kelionese po 4h istveria. 15 menesiu vaikai visiskai kontroliuoja poreikius. vaika auginu su vystiklais. prie ko cia receptoriu dirginimas ir atitinkamos zonos? tik nereikia, nes sita sriti jau 7 metai studijuoju.

vaikai skirtingi, vieni sugeba pasedet ant puodo, kiti tam yra per judrus, kiti bijo. o ir tevu pastangos nera nereiksmingos, priezasciu ivairiu yra. pampersai tikrai daug zalos daro ne tik sveikatai ir vaiko psichologijoje. anglijoje tapo iprasta, kad vaikai i mokykla su pampersais ateina. yra daug vaiku kurie be silto kompreso tarp koju nebesugeba atlikti reikalu. ir tai tampa ypac problematiska kada vaikas tampa samoningas.

galu gale, kazkaip tai iki pampersu eros 1,5 m vaiku retai bebudavo i kelnes daranciu. tik atsirado pampersai ir tapo iprasta, kad vaikas iki 3-4 m i kelnes varo. na cia jau tikrai reklama kvepia.
Atsakyti
Kiekvienas vaikas individualus, delto tragedijos niekad nedariau, kad velai mano panos ant puodo sedosi, versti ju neverciau, bet aisku skatindavau ir daug kalbedavau ax.gif atejo laikas ir jos pacios pasiprase thumbup.gif P.s mazoji panele nesenai tik pradejo prasytis "kaku" ant puodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 02, 20:06)
as siulyciau Ksesanko pasiskaityt placiau apie fiziologiniu poreikiu tenkinima. nuo 9 menesiu mano zose ant puodo viska daro. pasitaiko balu, bet retai. o ir as ir tevas suprantam (dazniausiai) kada ji ant puodo prasosi. puoda i svecius ir keliones imama kartu, kad vaikui painiavos nebutu. ir be rekinimo ir be laikymo ant puodo po 10 min. ir kelionese po 4h istveria. 15 menesiu vaikai visiskai kontroliuoja poreikius. vaika auginu su vystiklais. prie ko cia receptoriu dirginimas ir atitinkamos zonos? tik nereikia, nes sita sriti jau 7 metai studijuoju.

vaikai skirtingi, vieni sugeba pasedet ant puodo, kiti tam yra per judrus, kiti bijo. o ir tevu pastangos nera nereiksmingos, priezasciu ivairiu yra. pampersai tikrai daug zalos daro ne tik sveikatai ir vaiko psichologijoje. anglijoje tapo iprasta, kad vaikai i mokykla su pampersais ateina. yra daug vaiku kurie be silto kompreso tarp koju nebesugeba atlikti reikalu. ir tai tampa ypac problematiska kada vaikas tampa samoningas.

galu gale, kazkaip tai iki pampersu eros  1,5 m vaiku retai bebudavo i kelnes daranciu. tik atsirado pampersai ir tapo iprasta, kad vaikas iki 3-4 m i kelnes varo. na cia jau tikrai reklama kvepia.

Mergaitės, manau, kad ne bartis čia susirinkom, o patarimų ir pagalbos ieškoti. Kiekviena iš mūsų turim savo nuomonę, tam tikras aplinkybes, dėl kurių anksčiau ar vėliau mokom savo vaikučius naudotis puoduku.
Mano patirtis tokia, pradėjau mokyti 11mėn.Maždaug 1metų pasodintas pasisiodavo, pakakodavo, ir tai buvo gaudymas bei balų valymas. Guodė tik tai, kad naktimis neblogai sekėsi apsieit be sauskelnių. Kartkartėm prašytis pradėjo būdamas gal 18mėn., o suėjus lygiai 20-tam mėn.pradėjo prašytis jau dažniau ir rimčiau. Nors dar ir dabar pasitaiko nemažai balų ir avarijų, ir kiek pastebėjau - tai dažniausiai būna dėmesio balos doh.gif Kai tik aš prie pc prisėdu ir kokią val. jį palieku vieną žaisti ir nelabai reaguoju į jo prašymus kartu pažaisti, tai žiūrėk jau ir bala biggrin.gif Nors dar visko būna. Bet ir tai džiaugiuosi, kad labai dažnai pasiprašo, o jei nutinka bėda, pats nusiima kelnes ir netgi nuneša į vonią ir įmeta į bliūdą, kur jo šlapias kelnes visada dedu. Naktimis nubudęs prašo gerti, bet labai nenori sisioti, tai vis dar pasitaiko (ir nemažai) balų. Tačiau aš jo per prievartą dabar nesodinu, noriu, kad pats suprastų, kad jei jau nubudo, reikia pasisioti, nes kitaip bus šlapia..
ar vertėjo tiek laiko kankintis? g.gif Geras klausimas. Dėl finansinės pusės - tai reikėjo, nes ne visada būdavo finansų sauskelnes įsigyti. Dėl tos pačios priežasties įsigijau daugkartines ir tai mane labai gelbėjo. Galiausiai ir jas nusibodo skalbti (buvo skalbiankė sugedusi ir pan.). Tad pasirodė daug paprasčiau išskalbti triusikėlius, nei kišeninę sauskelnę, į kurią dar dėdavau nemažą gabalą minkštos palutės. Po 3mėn.tokio darbo ir gaudymo (atėjus rudeniui) nesinorėjo visko nutraukti, nes vis tikėjausi, kad mano vaikas pagaliau supras, juk jis augo ir protingėjo. Praėjus nuo gaudymo pradžios 5-6 mėn.tiesiog, buvo gaila mesti viską, kai buvo įdėta tiek daug pastangų. Tad ir tęsiau tai. Tai pasidarė įpročiu, ir nebebaidė taip, kad va jau 6 mėn.dirbu su vaiku, o jis vis dar nesiprašo. Tie 6 mėn.taip greitai prabėgo, kad net nepastebėjau smile.gif
Paprasta matematika. Vaiką savo mokau metai laiko (pradėjau 2011-05-08), rezultatų sulaukiau po 9mėn.darbo. ar vertėjo? Man taip. Nes sauskelnės brangios (jei pirkti vienkartines), taip pat kas liečia vienkartines - visgi neaišku dėl berniukų vaisingumo, aš nerizikavau, tegul tai ir ne tiesa, man nebuvo sunku atsisakyti vienkartinių ir pereiti prie daugkartinių. Nuo daugkartinių atgrąsė skalbimas rankomis. Tad kiekvienai mamai, savas pasirinkimas. Nereikia teisti tų, kurios net ir kūdikėlius moko virš kriauklės sisioti, ar tų kurios laukia kol "ateis laikas" ir vaikas susivoks. aš sutinku, kad ir mano vaikui atėjo laikas ir jis pradėjo prašytis. Bet, jei aš nebūčiau jo mokinusi, kažin kaip ten tas laikas būtų atėjęs.. g.gif Gal reiktų dar kaip min.6 mėn.mokyti.. doh.gif
Tad sėkmės mamytės, ir linkiu pasirinkti kiekvienai iš jūsų priimtiną variantą ir mokymo būdą smile.gif
Papildyta:
P.S. Užbaikim šią temą, ir štai jau sukūriau naujus namučius VA ČIA smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J-u-r-a-t-e: 03 gegužės 2012 - 18:38
QUOTE(Saldu444 @ 2011 07 27, 13:45)
Mes jau 2 men be pampersu, bet niekaip iki galo neiseina ismokt. Kartais visa diena su vienais triusikeliais isvaiksto, o kartais nespeju keist, kol vienus skalbiu, jau kiti slapi buna  doh.gif 
Jei pastoviai nuo vaiko akiu nenuleidi, tai gali suprast, kad jau nori, bet kad pats nueitu i tualeta ar pasiprasytu, tai laaaaabai retai pasitaiko.

o kiek jam laiko?
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 05 04, 07:26)
o kiek jam laiko?

Manau, į šį klausimą visgi atsakymo nebus, nes tas postas buvo 2011-07mėn.parašytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 08 01, 16:05)
Maniskiai abu ir sunus ir dukra pusantru metu jau patys ant puoduko prasesi.Padeti puodukai budavo kambaryje,atlekia ir seda abu kartu,o paskui saukia mus su tevu ir rodo kuris daugiau ko pridare biggrin.gif .
Pratint ant puodo as pradejau nuo metu,pampersu mes nedevejom.Naudojom skalbiamas sauskelnes,o veliau isemiau ir is ju iklotus,nesmagu buvo prisidirbus but,tai ir su puodu lengvai draugyste uzsimezge.
Man ypatingai nekaip ziurisi,kai vaikui jau kokie 2 metai,o is po kelniu pampis issiputes schmoll.gif

O mano dukra tokia kudena, kad jai su pampiais graziau smile.gif Ir dar jei be ju, tai krenta sijonukai ir kelnes lotuliukas.gif Tai dabar labai gailiuosi, kad mes jau be pampiu visur.
Atsakyti