QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 02, 20:06)
as siulyciau Ksesanko pasiskaityt placiau apie fiziologiniu poreikiu tenkinima. nuo 9 menesiu mano zose ant puodo viska daro. pasitaiko balu, bet retai. o ir as ir tevas suprantam (dazniausiai) kada ji ant puodo prasosi. puoda i svecius ir keliones imama kartu, kad vaikui painiavos nebutu. ir be rekinimo ir be laikymo ant puodo po 10 min. ir kelionese po 4h istveria. 15 menesiu vaikai visiskai kontroliuoja poreikius. vaika auginu su vystiklais. prie ko cia receptoriu dirginimas ir atitinkamos zonos? tik nereikia, nes sita sriti jau 7 metai studijuoju.
vaikai skirtingi, vieni sugeba pasedet ant puodo, kiti tam yra per judrus, kiti bijo. o ir tevu pastangos nera nereiksmingos, priezasciu ivairiu yra. pampersai tikrai daug zalos daro ne tik sveikatai ir vaiko psichologijoje. anglijoje tapo iprasta, kad vaikai i mokykla su pampersais ateina. yra daug vaiku kurie be silto kompreso tarp koju nebesugeba atlikti reikalu. ir tai tampa ypac problematiska kada vaikas tampa samoningas.
galu gale, kazkaip tai iki pampersu eros 1,5 m vaiku retai bebudavo i kelnes daranciu. tik atsirado pampersai ir tapo iprasta, kad vaikas iki 3-4 m i kelnes varo. na cia jau tikrai reklama kvepia.
Mergaitės, manau, kad ne bartis čia susirinkom, o patarimų ir pagalbos ieškoti. Kiekviena iš mūsų turim savo nuomonę, tam tikras aplinkybes, dėl kurių anksčiau ar vėliau mokom savo vaikučius naudotis puoduku.
Mano patirtis tokia, pradėjau mokyti 11mėn.Maždaug 1metų pasodintas pasisiodavo, pakakodavo, ir tai buvo gaudymas bei balų valymas. Guodė tik tai, kad naktimis neblogai sekėsi apsieit be sauskelnių. Kartkartėm prašytis pradėjo būdamas gal 18mėn., o suėjus lygiai 20-tam mėn.pradėjo prašytis jau dažniau ir rimčiau. Nors dar ir dabar pasitaiko nemažai balų ir avarijų, ir kiek pastebėjau - tai dažniausiai būna dėmesio balos

Kai tik aš prie pc prisėdu ir kokią val. jį palieku vieną žaisti ir nelabai reaguoju į jo prašymus kartu pažaisti, tai žiūrėk jau ir bala

Nors dar visko būna. Bet ir tai džiaugiuosi, kad labai dažnai pasiprašo, o jei nutinka bėda, pats nusiima kelnes ir netgi nuneša į vonią ir įmeta į bliūdą, kur jo šlapias kelnes visada dedu. Naktimis nubudęs prašo gerti, bet labai nenori sisioti, tai vis dar pasitaiko (ir nemažai) balų. Tačiau aš jo per prievartą dabar nesodinu, noriu, kad pats suprastų, kad jei jau nubudo, reikia pasisioti, nes kitaip bus šlapia..
ar vertėjo tiek laiko kankintis?

Geras klausimas. Dėl finansinės pusės - tai reikėjo, nes ne visada būdavo finansų sauskelnes įsigyti. Dėl tos pačios priežasties įsigijau daugkartines ir tai mane labai gelbėjo. Galiausiai ir jas nusibodo skalbti (buvo skalbiankė sugedusi ir pan.). Tad pasirodė daug paprasčiau išskalbti triusikėlius, nei kišeninę sauskelnę, į kurią dar dėdavau nemažą gabalą minkštos palutės. Po 3mėn.tokio darbo ir gaudymo (atėjus rudeniui) nesinorėjo visko nutraukti, nes vis tikėjausi, kad mano vaikas pagaliau supras, juk jis augo ir protingėjo. Praėjus nuo gaudymo pradžios 5-6 mėn.tiesiog, buvo gaila mesti viską, kai buvo įdėta tiek daug pastangų. Tad ir tęsiau tai. Tai pasidarė įpročiu, ir nebebaidė taip, kad va jau 6 mėn.dirbu su vaiku, o jis vis dar nesiprašo. Tie 6 mėn.taip greitai prabėgo, kad net nepastebėjau

Paprasta matematika. Vaiką savo mokau metai laiko (pradėjau 2011-05-08), rezultatų sulaukiau po 9mėn.darbo. ar vertėjo? Man taip. Nes sauskelnės brangios (jei pirkti vienkartines), taip pat kas liečia vienkartines - visgi neaišku dėl berniukų vaisingumo, aš nerizikavau, tegul tai ir ne tiesa, man nebuvo sunku atsisakyti vienkartinių ir pereiti prie daugkartinių. Nuo daugkartinių atgrąsė skalbimas rankomis. Tad kiekvienai mamai, savas pasirinkimas. Nereikia teisti tų, kurios net ir kūdikėlius moko virš kriauklės sisioti, ar tų kurios laukia kol "ateis laikas" ir vaikas susivoks. aš sutinku, kad ir mano vaikui atėjo laikas ir jis pradėjo prašytis. Bet, jei aš nebūčiau jo mokinusi, kažin kaip ten tas laikas būtų atėjęs..

Gal reiktų dar kaip min.6 mėn.mokyti..
Tad sėkmės mamytės, ir linkiu pasirinkti kiekvienai iš jūsų priimtiną variantą ir mokymo būdą
Papildyta:
P.S. Užbaikim šią temą, ir štai jau sukūriau naujus namučius VA ČIA