Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

Mums irgi šiuo metu labai aktualus puoduko klausimas, bet jūs man blondinei blush2.gif pasakykit, kaip jūs apsaugot lovas sofas nuo avarijų, na kilimus aš suprantu galima tuo laiku suvynioti. O kaip gi su lovomis, jas dengiat kokiom nors neperšlampančiomis medžiagomis, vaikai juk lipa ant jų ir nenusaugosi, kad tik ant žemės žaistų g.gif Čia daugiau toms mamytės klausimėlis, kurios leidžia tik su kelnaitėmis ar visai plikučiams lakstyti ? Ačiū, jei kas pasidalins mintimis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Saulute*: 21 kovo 2012 - 18:32
Būsiu prie tų mamų, kurios su puoduko reikalais per daug nesiskubina. Tikriausiai todėl, kad neturiu tiek pasišventimo savaitė po savaitės, mėnuo po mėnesio valyti balutes, rinkti bandutes ar sodinti lelių vis kas 10 min. ant puodo blush2.gif Šaunuolės mamytės, kurios turi tiek valios ir kantrybės...
Mano vyresnėlė puodo reikalus įvaldė galima sakyti per savaitgalį. Tiesa, tada buvo jau pakankamai didelė - 2 metukų, tad greit suprato, ką ir kur reikia daryti.
Jaunėlei dabar 2 m. ir 2 mėn. ir po vienos dienos darželyje (ačiū auklėtojoms) sėkmingai sysiuką daro tualete ir pati pasiprašo thumbup.gif Na porą kartų per dvi dieneles buvo siustelėjus į kelnytes - tiesiog užsižaidė arba nespėjo - bet rimtų balų kol kas išvengėm. Tiesa, su kakučiu kiek sudėtingiau - į tualetą atbėgam, kai tas 'niekšelis' jau guli triusikėliuose, bet tikiuosi ir šį 'darbą' greit sustyguosime, galų gale mes be sauskelnių dar tik kelios dienos mirksiukas.gif Tiesa, puodas mūsų taip ir stovi nepanaudotas - visu reikalus smagiau ir patogiau daryti tualete smile.gif
Atsakyti
o vat as nzn kaip pripratinti dukra eiti kaku ant puodo,, siusiuka tvarkingai pati eina o kaki-nu niekaip, viska i kelnes g.gif
Atsakyti
manoji jau senai sėdi ant puodo ir pati kelnias užsimauna, stengiasi ir pati savo reikalus į tuoletą išpilti.Mum 2 metai
Atsakyti
QUOTE(*Saulute* @ 2012 03 21, 19:28)
Mums irgi šiuo metu labai aktualus puoduko klausimas, bet jūs man blondinei  blush2.gif pasakykit, kaip jūs apsaugot lovas sofas nuo avarijų, na kilimus aš suprantu galima tuo laiku suvynioti. O kaip gi su lovomis, jas dengiat kokiom nors neperšlampančiomis medžiagomis, vaikai juk lipa ant jų ir nenusaugosi, kad tik ant žemės žaistų  g.gif  Čia daugiau toms mamytės klausimėlis, kurios leidžia tik su kelnaitėmis ar visai plikučiams lakstyti ? Ačiū, jei kas pasidalins mintimis  4u.gif

Musu visos lovos ir sofos apklotos plevele (celofanu), ant ju paklodes kurios keiciamos ir skalbiamos, ir taip kas diena per diena ta pati rutina - keiciant kaskart pasisiotas palutes. Tiesa, ziema ir kol salta einant i lauka, pampersa vistiek uzvelku. As pati laukiu kada sunelis pats prasysis ant puoduko (jam dabar 1 metukai ir 1 men) , kol kas mes tik "gaudom". Kartais jis garsiu rekimu arba puodo nesiojimu pranesa kad artinasi "reikalas" biggrin.gif Kantrybes mamytems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saulute* @ 2012 03 21, 19:28)
Mums irgi šiuo metu labai aktualus puoduko klausimas, bet jūs man blondinei  blush2.gif pasakykit, kaip jūs apsaugot lovas sofas nuo avarijų, na kilimus aš suprantu galima tuo laiku suvynioti. O kaip gi su lovomis, jas dengiat kokiom nors neperšlampančiomis medžiagomis, vaikai juk lipa ant jų ir nenusaugosi, kad tik ant žemės žaistų  g.gif  Čia daugiau toms mamytės klausimėlis, kurios leidžia tik su kelnaitėmis ar visai plikučiams lakstyti ? Ačiū, jei kas pasidalins mintimis  4u.gif

O aš niekaip nesaugojau smile.gif Kažkaip nelaimių ant baldų pasitaikė labai mažai, beveik visos balos būdavo ant grindų, stalo (porąsyk ant kompo, nes išmoku užlipti kur tik nori), taburetės. Minkšti baldai tikrai nedaugiau 10k.buvo pašventinti (per 9 mėn.mokymosi, pradėjom nuo 11mėn. mokytis). Tad mums tokios apsaugos neprireikė. Tik į lovytę patiesiau neperšlampamą patiesaliuką, nes lova būdavo ir po 3k.per naktį susisiota. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 03 25, 00:33)
O aš niekaip nesaugojau smile.gif Kažkaip nelaimių ant baldų pasitaikė labai mažai, beveik visos balos būdavo ant grindų, stalo (porąsyk ant kompo, nes išmoku užlipti kur tik nori), taburetės. Minkšti baldai tikrai nedaugiau 10k.buvo pašventinti (per 9 mėn.mokymosi, pradėjom nuo 11mėn. mokytis). Tad mums tokios apsaugos neprireikė. Tik į lovytę patiesiau neperšlampamą patiesaliuką, nes lova būdavo ir po 3k.per naktį susisiota.  blush2.gif

Mes mokytis ant puoduko pradejom 1.5m., man ant sofos buvo tik viena karta pasisiojes, o visus kitus ant zemes rolleyes.gif
Atsakyti
o mane jau varo i nevilti mano vyruko nepripratimas prie puoduko...
kartais pasipraso sysio,bet labai retai...tureciau nuolat siulyti(bet kad ir pasiulai,ne visada eina).
o kaku daro visada i pamperi,po to ateina ir sako "prisikau" biggrin.gif arba praso ant puodo tada,kai buna jau pridirbes doh.gif
kelnytes moka ir nusimaut ir apsimaut,bet pasiprasyt ant puodo schmoll.gif
as irgi is tu mamu.,kurios kantrybes ir laiko nelabai randa tam verysad.gif
bet situacija ,kai vaikas( 2.3metuku )niekaip neismoksta atlikti savo reikalu,kur reikia,tikrai atrodo beviltiska,o ir pamperiu 6 dydzio rasti jau darosi "misija neimanoma" doh.gif
nupirkau "WC laiptelius ",dabar bandysim,gal jie pagelbes,nes vis dazniau jam parupsta eiti i suaugusiuju WC.tai nuosirdziai tikiuosi,kad mums pavyks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2012 03 27, 12:17)
o mane jau varo i nevilti mano vyruko nepripratimas prie puoduko...
kartais pasipraso sysio,bet labai retai...tureciau nuolat siulyti(bet kad ir pasiulai,ne visada eina).
o kaku daro visada i pamperi,po to ateina ir sako "prisikau" biggrin.gif  arba praso ant puodo tada,kai buna jau pridirbes doh.gif
kelnytes moka ir nusimaut ir apsimaut,bet pasiprasyt ant puodo schmoll.gif
as irgi is tu mamu.,kurios kantrybes ir laiko nelabai randa tam verysad.gif 
bet situacija ,kai vaikas( 2.3metuku )niekaip neismoksta atlikti savo reikalu,kur reikia,tikrai atrodo beviltiska,o ir pamperiu 6 dydzio rasti jau darosi "misija neimanoma" doh.gif
nupirkau "WC laiptelius ",dabar bandysim,gal jie pagelbes,nes vis dazniau jam parupsta eiti i suaugusiuju WC.tai nuosirdziai tikiuosi,kad mums pavyks 4u.gif

O tai jus ji su pampiu per diena laikot?
Musu patirtis buvo tokia 1 m. 5 men nuemiau pampi visiskai, vare i kelnes kaip pasiutus, nespedavau keisti, gal kas 15-30 min doh.gif Vis gaudydavai, jei nespedavau tai i kelnes... Bet po dviejui svaiciu suprato, kad slapios kelnes nesmagu, jau prisidarius pasisakydavo, bet po to vistiek dar ant puodulio sodindavau, dar po dvieju savaiciu pradejo prasytis thumbup.gif Aisku kartais pasipraso, pradedam begti ant puodulio, o numovus kelnytes pamatai, kad jau siustelta i kelnytes, bet paaiskinu, kad slapia, parodau jai, pasakau, kad negerai, reikia i puoduli sysia daryti, o ji man pauksciuku kalba pritaria lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(niki0603 @ 2012 03 27, 14:11)
O tai jus ji su pampiu per diena laikot?
Musu patirtis buvo tokia 1 m. 5 men nuemiau pampi visiskai, vare i kelnes kaip pasiutus, nespedavau keisti, gal kas 15-30 min doh.gif  Vis gaudydavai, jei nespedavau tai i kelnes... Bet po dviejui svaiciu suprato, kad slapios kelnes nesmagu, jau prisidarius pasisakydavo, bet po to vistiek dar ant puodulio sodindavau, dar po dvieju savaiciu pradejo prasytis thumbup.gif Aisku kartais pasipraso, pradedam begti ant puodulio, o numovus kelnytes pamatai, kad jau siustelta i kelnytes, bet paaiskinu, kad slapia, parodau jai, pasakau, kad negerai, reikia i puoduli sysia daryti, o ji man pauksciuku kalba pritaria lotuliukas.gif

praeita vasara,kai buvo mums irgi pusantru,visada beveik laikydavau be pamperio...zodziu jei diena sauleta,silta-mes be pamperio,irgi turedau issinesti i lauka bent 10 triusikeliu...tupdydavau,ir sisiodavo lauke ir be puodo...bet ant puoduko-niekaip...
rudeni,ziema,kai budavo kantrybes laikydavau be pamperio,keisdavau drabuzius kas pusvalandi,bet niekaip pasiprasyt neismoko.
va ir pavasaris atejo,ir vel teks pradeti nuo pradinio tasko...
Atsakyti
sveikutės,

kad ir pas mus panašiai.... pratinu nuo pernai vasaros pradžios... pampersai tik išvykoms, laukui. namuose visada be jų... ir jau kuris laikas prašėsi, bet tik tuomet, kai truputį pasiusioja į kelnytes... o šiandien vėl pridarė kelias dideles balas, kad jau ant puodulio beveik ir nebeliko ką daryti doh.gif dar sesė perrėpliojo per tą balą doh.gif ir jai jokio diskomforto bent jau šiandien su tom šlapiom kelnėm doh.gif o kai ištisai siūlai, ,,ar nenori?" tai pataikai vieną kirtą kartą pasiūlyti, kai jau nori ir dar nebūna siustelėjus...

o dar kai nuėjome apsižvlagyti darželio ir papasakojau, kad ji pasiprašo tik truputį padariusi, tai sako ,,reikės pampersiukų, niekas čia neperaudinės tų kelnių" doh.gif doh.gif nu tai ką, grįšim vėl į pirmykščius laikus doh.gif doh.gif doh.gif net pasimečiau, kaip čia daryti...
kaip kitoms reikalai su puoduku darželyje? ar perauna auklėtojos kelnytes ar liepia pampersus atsinešti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 27 kovo 2012 - 17:54
QUOTE(sidrulka @ 2012 03 27, 18:52)
sveikutės,
kad ir pas mus panašiai.... pratinu nuo pernai vasaros pradžios... pampersai tik išvykoms, laukui. namuose visada  be jų... ir jau kuris laikas prašėsi, bet tik tuomet, kai truputį pasiusioja į kelnytes... o šiandien vėl pridarė kelias dideles balas, kad jau ant puodulio beveik ir nebeliko ką daryti doh.gif  dar sesė perrėpliojo per tą balą doh.gif  ir jai jokio diskomforto bent jau šiandien su tom šlapiom kelnėm doh.gif  o kai ištisai siūlai, ,,ar nenori?" tai pataikai vieną kirtą kartą pasiūlyti, kai jau nori ir dar nebūna siustelėjus...

o dar kai nuėjome apsižvlagyti darželio ir papasakojau, kad ji pasiprašo tik truputį padariusi, tai sako ,,reikės pampersiukų, niekas čia neperaudinės tų kelnių" doh.gif  doh.gif  nu tai ką, grįšim vėl į pirmykščius laikus doh.gif  doh.gif  doh.gif  net pasimečiau, kaip čia daryti...
kaip kitoms reikalai su puoduku darželyje? ar perauna auklėtojos kelnytes ar liepia pampersus atsinešti?

Mes i darzeli pradejom eiti nuo rugsejo. Sysiu darem beveik visada i puoduka, o kaku visada i kelnytes. Ir kelnes permaudavo ir dar praskalaudavo. O jau po poros men viska eme daryti i puoduka biggrin.gif
Atsakyti