Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

QUOTE(astonja @ 2011 08 03, 13:56)
As ir sutinku kad atitolina sauskelnes sedejima ant puodo  smile.gif O mums tj tikrai puikiai sekasi, nesitikejau tokiu rezultatu, siandien lauke prabuvom 2 val ir neprisidirbo, nors lauke nesisiojo  bigsmile.gif

Nuoširdžiausi sveikinimai smile.gif Ir smagu girdėti, kad jums sekasi smile.gif O mums kaip kada smile.gif Lauke gerai, ir prabūnam 6-8 val, pasisiojam palei krūmą (kaku dar nepasitaikė), o namuose balose sėdim doh.gif Naktys irgi jau beveik visada sausos smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 08 03, 14:07)
Nuoširdžiausi sveikinimai smile.gif Ir smagu girdėti, kad jums sekasi smile.gif O mums kaip  kada smile.gif Lauke gerai, ir prabūnam 6-8 val, pasisiojam palei krūmą (kaku dar nepasitaikė), o namuose  balose sėdim  doh.gif Naktys irgi jau beveik visada sausos smile.gif  thumbup.gif

Mazius lauke nelabai nori sisiot, jau kiek esam bande nesisioja ir viskas doh.gif tj jei netoli namu, pareinam ir pasisiojam, o jei toliau kur nueinam, pasiimam kelniu daugiau smile.gif Bet lauke avariju nebuvo niekas dar (tfu tfu tfu, kad neprisisnekeciau) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 08 03, 13:07)
Nuoširdžiausi sveikinimai smile.gif Ir smagu girdėti, kad jums sekasi smile.gif O mums kaip  kada smile.gif Lauke gerai, ir prabūnam 6-8 val, pasisiojam palei krūmą (kaku dar nepasitaikė), o namuose  balose sėdim doh.gif Naktys irgi jau beveik visada sausos smile.gif  thumbup.gif

Nieko tokio mirksiukas.gif ,as pamenu mes iki kol atpratom tai galvojau parketa namie suvarysim -bala baloj budavo biggrin.gif
Paskui tvarkingai sysiu i puoda darem ,su rimtesniu reikalu budavo bedu blush2.gif .Atrode,kad mano vaikai tik stovedami kakot mokejo,sedi ant puodo ilgiausiai ir 0,bet atsistoja ir prisikakoja blush2.gif blush2.gif .
Kai prisimenu tai periodas nepats smagiausiais,bet ilgainiui susitvarkys,juk neamzinai reikes tas balutes valyt.Manau,kad svarbiausia kai jau pradedi vaika ant puodo pratint tai iki galo atkenti,o ne tai,kad po triju balu atgal i pampersa supakuot.
Atsakyti
QUOTE(astonja @ 2011 08 03, 13:43)
Mazius lauke nelabai nori sisiot, jau kiek esam bande nesisioja ir viskas  doh.gif  tj jei netoli namu, pareinam ir pasisiojam, o jei toliau kur nueinam, pasiimam kelniu daugiau smile.gif Bet lauke avariju nebuvo niekas dar (tfu tfu tfu, kad neprisisnekeciau)  smile.gif

Mano berniukas tai pamego lauke berniukiskai prie kokio krumo biggrin.gif
Kaime tik ryte ant puodo sedasi, o siaip vis i lauke veda. Jau ir pats moka kelnes nusimau kartais smile.gif Vaikiui 2 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lumina_: 03 rugpjūčio 2011 - 15:33
Sveikos, mamytės. Aš tai jau esu visiškoj nevilty verysad.gif Panai mano jau 2.8 metai, po mėnesio į darželį, o puodo ir klozeto bijo kaip velnias kryžiaus, ir taip buvo nuo pat pradžių, kai tik pradėjom pratint (buvo apie 1,5 m). Labai ir nespaudėm, galvojom, kaip dabar madinga, "ateis laikas ir atsisės", bet nė velnio, kuo toliau tuo sunkiau, jai jau susiformavęs kažkoks psichologinis barjeras jaučiu, kad daryti atsipalaidavus gali tik į pampersą. Kai tik užsinori isteriškai reikalauja dėt pampersą, jei užsispiriam ir nededam, tai jau nebeiškentus padaro balą po savim. Neįsivaizduoju kaip man su tuo kovot. Nesinori ir vaiko perdaug traumuot, bet ir kad i pampersus varytų jau nebesinori, seniai jau jiems per didelė. Gal kuri mamytė patars ką nors, nes jau nebežinau ką čia daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 08 01, 15:19)
drinks_cheers.gif aš va labai gailiuosi, kad prisiklausiau visų patarimų ir mažių auginau su pampersais... tikiu, kad vaikams be jų, supratimas ateina anksčiau, nes darymas į puoduką šiuolaikinių vaikų ir tuo pačiu tėvų bėda... Žinau ne vieną atvejį kai vaikai iki 3-4 metų miega su pampersu... Todėl savo mažiui kažkaip laiku susigriebiau nenaudoti pampersų, aišku labai patogu, išmetei, nereikia skalbti, nuolat perrenginėti ir šiaip sukti galvos, bet tai nėra taip sunku kaip atrodo... ir esu apsisprendusi, kad kitą ar kitus vaikus auginsiu be pampersų...  rolleyes.gif

na ir kokia beda kad vaikai 3-4 metu dar su pampersu miega.Mano sunus miegojo iki 3,5 metu su pampersu,jokio streso nedariau nei sau nei vaikui,atejo laikas ir pampersu nebereikejo.Pries trecia gimtadieni vaikai tik supranta kada jiems reikia ant puoduko.
Papildyta:
QUOTE(Silvy @ 2011 08 01, 15:27)
Taip,artisteee,as irgi manau,kad pampersai atitolina puoduku reikalus.
Skalbiamos sauskelnes ner taip patogu,tai ir skubi vaika ant puodo uzsodinti mirksiukas.gif
Jei dar trecias atsirastu,tai tas irgi augtu su skalbiamom sauskem ir vystyklais.Mamai gal rupestelio ir daugiau,bet vaikiukui tai tik i sveikata  ax.gif

i kokia sveikata?

Papildyta:
QUOTE(astra1 @ 2011 08 03, 20:04)
Sveikos, mamytės. Aš tai jau esu visiškoj nevilty  verysad.gif Panai mano jau 2.8 metai, po mėnesio į darželį, o puodo ir klozeto bijo kaip velnias kryžiaus, ir taip buvo nuo pat pradžių, kai tik pradėjom pratint (buvo apie 1,5 m). Labai ir nespaudėm, galvojom, kaip dabar madinga, "ateis laikas ir atsisės", bet nė velnio, kuo toliau tuo sunkiau, jai jau susiformavęs kažkoks psichologinis barjeras jaučiu, kad daryti atsipalaidavus gali tik į pampersą. Kai tik užsinori isteriškai reikalauja dėt pampersą, jei užsispiriam ir nededam, tai jau nebeiškentus padaro balą po savim. Neįsivaizduoju kaip man su tuo kovot. Nesinori ir vaiko perdaug traumuot, bet ir kad i pampersus varytų jau nebesinori, seniai jau jiems per didelė. Gal kuri mamytė patars ką nors, nes jau nebežinau ką čia daryt  g.gif

gal per didelis spaudima padarete.Siulyciau kokias dvi savaites padaryti pertrauka,ir vel pabandyti.Mamytes lenktyniauja labai,kieno vaikas greiciau prades sedeti,vaikscioti,eiti ant puoduko,tada paskaicius,prisiklausius,daraisi sau ir vaikui be reikalo spaudima
Atsakyti
QUOTE(luckylein @ 2011 08 03, 22:59)
na ir  kokia beda kad vaikai 3-4 metu dar su pampersu miega.Mano sunus miegojo iki 3,5 metu su pampersu,jokio streso nedariau nei sau nei vaikui,atejo laikas ir pampersu nebereikejo.Pries trecia gimtadieni vaikai tik supranta kada jiems reikia ant puoduko.

Nu nepykit, bet cia jau tikrai nesamone, cia kaip mano drauge kad kalba, kai jos vaikas beveik triju metu ir varo i pampersus, nes mama labai tingi tuo uzsiimti, yra juk ir svarbesniu reikalu nei skalbt triusikus ir kas 20 min sodint ant puodo. Netaikau to jusu atveju, bet manau kad tikrai vaikui supratimas ateina daug anksciau, bet kad tas supratimas ateitu greiciau, turime jiems padeti, o ne leisti upei teketi pasroviui
Atsakyti
QUOTE(astra1 @ 2011 08 03, 20:04)
Sveikos, mamytės. Aš tai jau esu visiškoj nevilty  verysad.gif Panai mano jau 2.8 metai, po mėnesio į darželį, o puodo ir klozeto bijo kaip velnias kryžiaus, ir taip buvo nuo pat pradžių, kai tik pradėjom pratint (buvo apie 1,5 m). Labai ir nespaudėm, galvojom, kaip dabar madinga, "ateis laikas ir atsisės", bet nė velnio, kuo toliau tuo sunkiau, jai jau susiformavęs kažkoks psichologinis barjeras jaučiu, kad daryti atsipalaidavus gali tik į pampersą. Kai tik užsinori isteriškai reikalauja dėt pampersą, jei užsispiriam ir nededam, tai jau nebeiškentus padaro balą po savim. Neįsivaizduoju kaip man su tuo kovot. Nesinori ir vaiko perdaug traumuot, bet ir kad i pampersus varytų jau nebesinori, seniai jau jiems per didelė. Gal kuri mamytė patars ką nors, nes jau nebežinau ką čia daryt  g.gif

Musu situacija visiskai identiska doh.gif . Ir amzius mano vaikino tas pats. Jei ne darzelis spjauciau ir toliau deciau sauskelnes, bet nuo rugsejo i darza einam. Zodziu, desperado verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(gineituke @ 2011 08 03, 23:28)
Musu situacija visiskai identiska doh.gif . Ir amzius mano vaikino tas pats. Jei ne darzelis spjauciau ir toliau deciau sauskelnes, bet nuo rugsejo i darza einam. Zodziu, desperado verysad.gif .

O gal darzelis kaip tik pades atsisakyt sauskelniu, kai matys kitus vaikus darancius i puoduka? Esu ne is vieno girdejus, kad darzelyje tuos nenoriukus perlauzia ir gana greitai, zinoma ir nuo aukletoju priklauso. O gal jau nuo 3 metu privaloma nedevet sauskelniu darzeliuos?
Atsakyti
QUOTE(astonja @ 2011 08 03, 23:33)
O gal darzelis kaip tik pades atsisakyt sauskelniu, kai matys kitus vaikus darancius i puoduka? Esu ne is vieno girdejus, kad darzelyje tuos nenoriukus perlauzia ir gana greitai, zinoma ir nuo aukletoju priklauso. O gal jau nuo 3 metu privaloma nedevet sauskelniu darzeliuos?

Va būtent, kad privaloma, bent jau man direktorė taip sakė. Ir ten net ne puodukai, o maži klozetai. Tai gal net nepriims g.gif Nebent su auklėtojom ir auklytėm reikės kažkaip tartis g.gif Bet net nepatogu vesti su tuo pampersu, sakys "apsileidusi" motina, ir į vaiką gal nelabai jau gerai žiūrės. Lopšelis būtų tai dar dar, ten gal ir nemažai su pampersais, bet mes jau kulniuosim į darželį. O spaudimo iš mūsų pusės tai tikrai nebuvo, kaip tik sakyčiau, kad gal per atlaidžiai į visą šitą reikalą žiūrėjom, vis laukėm, kol "ateis laikas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(astra1 @ 2011 08 04, 08:53)
Va būtent, kad privaloma, bent jau man direktorė taip sakė. Ir ten net ne puodukai, o maži klozetai. Tai gal net nepriims  g.gif Nebent su auklėtojom ir auklytėm reikės kažkaip tartis  g.gif Bet net nepatogu vesti su tuo pampersu, sakys "apsileidusi" motina, ir į vaiką gal nelabai jau gerai žiūrės. Lopšelis būtų tai dar dar, ten gal ir nemažai su pampersais, bet mes jau kulniuosim į darželį. O spaudimo iš mūsų pusės tai tikrai nebuvo, kaip tik sakyčiau, kad gal per atlaidžiai į visą šitą reikalą žiūrėjom, vis laukėm, kol "ateis laikas"  doh.gif

Na jo, zinok net nzn ka patarti, kiekvienas vaikas yra kitoks, as saviski aukleju grieztai, uztad jis man jokiu cirku nekelia nei ant klozeto. kas svarbiausia tas darzelis jau uz menesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(luckylein @ 2011 08 03, 23:11)
na ir  kokia beda kad vaikai 3-4 metu dar su pampersu miega.Mano sunus miegojo iki 3,5 metu su pampersu,jokio streso nedariau nei sau nei vaikui,atejo laikas ir pampersu nebereikejo.Pries trecia gimtadieni vaikai tik supranta kada jiems reikia ant puoduko.
Papildyta:
i kokia sveikata?

visų pirma, prisysiotam pamperse tikrai nėra labai į naudą šutintis, o ypač vasarą, sakykit ką norit, bet tai ne į sveikatą... net mediciniškai įrodyta kokia žala yra daroma... o vaiką daryti ant puoduko galima išmokyti ir be stresų... maniškis 1 m ir beveik 9 mėn, sysi puikiai moka pasiprašyti, vakar važiavom 400 km auto, nebuvo jokių avarijų, kaip ryte apvilkau, taip vakare nuvilkau tuos pačius drabužėlius. Ir čia jokio streso nėra. Tiesiog sakau, reikia nepagailėti mamai laiko ir įdirbio, nes tai yra darbas. Ir svarbu su šiuo darbu nesusivėlinti. Yra daug mamų, kurioms tam ilgalaikiam pamperso dėvėjime nemato nieko blogo, o man asmeniškai tai blogis, tokia mano nuomė, kurios tikrai nepakeist.
Atsakyti