QUOTE(artisteee @ 2011 08 01, 15:19)

aš va labai gailiuosi, kad prisiklausiau visų patarimų ir mažių auginau su pampersais... tikiu, kad vaikams be jų, supratimas ateina anksčiau, nes darymas į puoduką šiuolaikinių vaikų ir tuo pačiu tėvų bėda... Žinau ne vieną atvejį kai vaikai iki 3-4 metų miega su pampersu... Todėl savo mažiui kažkaip laiku susigriebiau nenaudoti pampersų, aišku labai patogu, išmetei, nereikia skalbti, nuolat perrenginėti ir šiaip sukti galvos, bet tai nėra taip sunku kaip atrodo... ir esu apsisprendusi, kad kitą ar kitus vaikus auginsiu be pampersų...
na ir kokia beda kad vaikai 3-4 metu dar su pampersu miega.Mano sunus miegojo iki 3,5 metu su pampersu,jokio streso nedariau nei sau nei vaikui,atejo laikas ir pampersu nebereikejo.Pries trecia gimtadieni vaikai tik supranta kada jiems reikia ant puoduko.
Papildyta:
QUOTE(Silvy @ 2011 08 01, 15:27)
Taip,
artisteee,as irgi manau,kad pampersai atitolina puoduku reikalus.
Skalbiamos sauskelnes ner taip patogu,tai ir skubi vaika ant puodo uzsodinti
Jei dar trecias atsirastu,tai tas irgi augtu su skalbiamom sauskem ir vystyklais.Mamai gal rupestelio ir daugiau,bet vaikiukui tai tik i sveikata
i kokia sveikata?
Papildyta:
QUOTE(astra1 @ 2011 08 03, 20:04)
Sveikos, mamytės. Aš tai jau esu visiškoj nevilty

Panai mano jau 2.8 metai, po mėnesio į darželį, o puodo ir klozeto bijo kaip velnias kryžiaus, ir taip buvo nuo pat pradžių, kai tik pradėjom pratint (buvo apie 1,5 m). Labai ir nespaudėm, galvojom, kaip dabar madinga, "ateis laikas ir atsisės", bet nė velnio, kuo toliau tuo sunkiau, jai jau susiformavęs kažkoks psichologinis barjeras jaučiu, kad daryti atsipalaidavus gali tik į pampersą. Kai tik užsinori isteriškai reikalauja dėt pampersą, jei užsispiriam ir nededam, tai jau nebeiškentus padaro balą po savim. Neįsivaizduoju kaip man su tuo kovot. Nesinori ir vaiko perdaug traumuot, bet ir kad i pampersus varytų jau nebesinori, seniai jau jiems per didelė. Gal kuri mamytė patars ką nors, nes jau nebežinau ką čia daryt
gal per didelis spaudima padarete.Siulyciau kokias dvi savaites padaryti pertrauka,ir vel pabandyti.Mamytes lenktyniauja labai,kieno vaikas greiciau prades sedeti,vaikscioti,eiti ant puoduko,tada paskaicius,prisiklausius,daraisi sau ir vaikui be reikalo spaudima