Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka. "Aukojimo" suma.

sveikos 4u.gif Norejau pasiteirauti kiek "kainuoja" santuoka baznycioje? Nors visur, kiek kur radau, rasoma, kad tokio kaip ir mokescio nera, bet realiai ta ju "auka" tai mokestis tik va man neaisku kokio jis didumo g.gif Ir dar vienas klausima, kiek laiko pries vestuves reikia eiti pas kuniga tartis del vestuviu datos? I CM butu kaip ir aiskiau, nunesti pareiskimus ir tiek,o baznycioj ka? blink.gif

pasimetus jauciuosi sitam reikale as doh.gif

Ir atsiprasau jei jau tokia tema yra, kiek ziurejau nepastebejau smile.gif
Atsakyti
mane irgi domina sitas klausimas, kada anksciausiai kunigas gali jau uzregistruoti tam tikrai datai baznytine santuoka?

pvz CMB pareiskimus dauguma nesa kone pries metus, o kaip del baznycios?
ar yra pagrindas bijoti, kad uzdelsus nueiti pas kuniga, poto nebegausi susituokti norima diena baznycioje?

kai buvau pas savo kuniga , jis man kazkaip paaiskino, kad zurnalai, kuriuose registruoja santuoka, nauji iseina rudeni, bet paskui suabejojau, ar teisingai ji supratau doh.gif ?
Atsakyti
kažkuriam žurnale skaičiau, kad bažnytinę reikia prieš 3 mėn. registruotis, nors mus priėmė ir vėliau. O dėl vietų tai manau labai priklauso nuo bažnyčios. g.gif

Man labiau rūpi klausimas, kiek aukoti? ax.gif Esu girdėjusi, kad 300Lt, bet man gal kiek daugoka atrodo už 20min. darbą. unsure.gif
Atsakyti
Mane irgi kankinas sis klausima skiek duoti kunigui ax.gif girejau 200-300lt duodama... kiek pacios davete, kurios tuoketies?
Atsakyti
o is kur suzinoti kiek reikia aukoti?
ar dora tiesiai sviesiai to klausti kunigo? g.gif
Atsakyti
Na tikiuosi uzklys cia kas nors, kad tiksliai zinos kaip kas ir kiek, nes tikrai keista butu klausti kunigo tokio klausimo... Ir pagalvojus dar vienas klausimas iskilo, ta "auka" duot kai eini tartis del datos ar jau vestuviu diena? Vienur randu parasyta taip kitur kitaip.. g.gif
Atsakyti
Mes tiesiog tiesiai sviesiai paklauseme: kiek priimta aukoti baznyciai? smile.gif
Atsakyti
draugai aukojo 200 as ir aglvojau panasiai duoti, gal turputi daugiau, bet max iki 300 ax.gif
Atsakyti
Mums kunigas iš karto pasakė, kad už dokumentų sutvarkymą santuokai (t.y. bylos užpildymas ir sutvarkymas) 100lt. Po santuokos dar kažkiek paaukosime. Tikrai daugiau 300 neaukosime, nes dar atskirai reikės su vargoninke tartis ir jai sumokėt.
Atsakyti
Mes aukojome 200lt, siaip ar taip tai yra auka, patys turite nuspresti 4u.gif
Atsakyti
Mes igi planuojame aukoti 200 lt, plius 50 lt vargonininkui. Šiaip esu girdėjusi, kad kai kuriose bažnyčiose (kalbu apie Vilniaus miestą), yra "nerašytas susitarimas" - 200 lt kaip minimum.... Pinigėliai aukojami santuokos dieną po ceremonijos.
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2011 07 29, 13:56)
Mes igi planuojame aukoti 200 lt, plius 50 lt vargonininkui. Šiaip esu girdėjusi, kad kai kuriose bažnyčiose (kalbu apie Vilniaus miestą), yra "nerašytas susitarimas" - 200 lt kaip minimum.... Pinigėliai aukojami santuokos dieną po ceremonijos.

O mes nesem pinigelius pries ceremonija mirksiukas.gif
Atsakyti