QUOTE(metute79 @ 2011 09 14, 10:34)
Šį kartą pakvietė į netradicines vestuves, jaunikis užsienietis ir kategoriškai nenori jokių lietuviškų tradicijų. Nori tik linksmų žaidimų svečiams ir viskas. Galvoju, ką čia dar be žaidimų sugalvoti įdomaus, be lietuviškų tradicijų?
Svečių bus nedaug iki 20 žmonių, puse jų anglakalbiai.
Kaži ką ji turi omeny sakydami "be lietuviškų tradicijų". Apart stalų išsipirkinėjimų, pišlio ir gal dar židinio nelabai ką tokio spec. "lietuviško" ir žinau. Nors židinys man kokioj kultūroj bebūtų - gražu.
Dabar pasisakysiu šiaip. Neturint omeny nieko konkretaus, man kažkaip neskanu skaityt, kai žmonės kaip kažkokį privalumą pateikia, kad "be lietuviškų tradicijų". Na "neskanus" man tas pats žodžiu junginys lyg lietuviškumas ar tradicijos būtų kažkas "žemo lygio", netinkamo, atgyvenusio... Todėl man tas žodžių sąskambis "netradicinės vestuvės" (tik žodžiai, nebūtinai turinys) skamba kaip beveidis ir beskonis, "ni ryba, ni miaso", gėdijantis savęs, pataikaujant "aukštesnio lygio" tautai. ;] Ir baisus čia netradiciškumas jei tik stalų išsipirkimus, piršlius ir pan. nuimi, o visa kita vis tiek darai taip kaip ir visi daro. Vat sakytum darai oro balione ar lėktuve, apsirengus gaisrininko apranga tada gal ir netradiciškos. O šiaip kas jau ten tose "netradicinėse" "netradiciško", jei vis tiek tie patys žaidimai ir t.t. eina? Tuokies Lietuvoj ir bijai, kad joje bus kažkoks "taip kaip įprasta Lietuvoj" kvapelis " ?
Anglam galima angliškų anekdoų vakarėlį padaryt. Bet tada lietuviai nesupras.