Labas rytas
Ir mes jau atveseliojom...
Na, ar norit pasakojimo?????
Kadangi jaunoji yra mano sesuo, tai išvakarėse teko kelti kvalifikciją kulinarijos, patalpų dekoravimo bei floristikos srityse
Mano žilstanti galva panelę paduškaitę pasiekė tik apie vidurnaktį (beje, kaip ir visų trijų vaikučių, iš kurių 2 štukos (mergaitės) mūsų, o pabroliukas - vyresniosios dukros šokių partneris - skolintas)...
Mūsų rytas prasidėjo 5:30....Diena išaušo saulėta, gal tik truputį vėjuota. Kirpykla, makiažas. Pabūsiu nekukli, bet atrodžiau vartotina
......Taigi, be jokių lyrinių nukrypimų sulaukėm momento, kai visos (jaunoji, svočia, pamergės ir mama) gražios jau laukėm atvykstančio jaunojo su visa vyriška kompanija...Tiesa, muzikontai į jaunosios namus pasibeldė (tiksliau armoniką virkdydami įskriejo į butą), kaip tik tuo metu, kai aš visas savo grožybes į suknelę talpinau....Pasijuokiau, kad uoslę turi nerealią
Na ką, atsisėdau ant laiptų. Už nugaros paslėpiau širdelėm apklijuotą trilitrinį su jame ramiai sėdinčia varle. Rankoje balta nosinaitė - ašarom šluostyti....Taigi, užlipa visas bernužėlių pulkas švytinčiais veidais iki penktojo aukšto, o ten aš sobstvennoj personoj...Piršlelis kaip turi būti - prakalbą išrėžė, kad jaunosios atvyko. Na, o aš pareiškiau, kad vestuvių nebus...Burtai, kerai...ir va jums - varlė stiklainyje...Jaunojo akys suapvalėjo...pabroliukų irgi.....Taigis, tauškiu aš apie pabučiavimą....Na, jaunasis pasimuistė ir maždaug sako: "Gerai, duok - bučiuosiu"...Man tai buvo mažų mažiausiai netikėta
(Gerai, kad su piršliu nesilažinau, būč lažybas prakišusi
). Sako: "Galima aš ją žandan bučiuosiu?". Na, aš bandydama lenkt link to, kad apskritai tos varlės nebučiuoti (kad varlei streso kuo mažiau būtų), sakiau, kad tik į lūpas...Matyt jaunikis jau ne pirmą varlę bučiavęs yra, nes sutiko...Bet kol aš tą varlę iš stiklainio iškrapščiau
Greičiausiai ten ne varlė, o varlinas buvo, nes visai nerodė geranoriškumo ir noro būti laukan ištrauktas - šokinėjo, spardėsi, muistėsi, slydo man iš saujos....Pagaliau tvirtai aš ją(jį) suėmiau ir....jaunasis bac ir pabučiavo....Žodžiu, burtai išsisklaidė ir nuo bučinio iškart penkios jaunos panelės atvirto....Jaunasis išvardino pačius geriausius savo išrinktosios bruožus, kurie visoms tiko...Tada ėjom matuoti batelio... Porų pristatymas. Gėlyčių įsegimas pabroliams bei puokįtelių įteikimas pamergytėms. Beje, jauniausioji pamergytė žymiai greičiau įsegė gėlytę savo pabroliukui, nei gerokai vyresnės...Užkandom. Pulkas išdundėjo limuzino puošti. Tėvai (nors, prieš tai mušdami į krūtinę aiškino, kad ašarojimo nebus), vistik išlydėjo jaunąją rasotomis akimis....Papuošėm limuziną išvakarėse paruoštomis puokštėmis ir pajudėjom link CMB. Išlipus iš jo supratau, kad vistik kartais šiluma kaulus laužo...ir saldainius tirpina....Dar bandėm siūlyti, kad jaunieji apsigalvotų - nepasidavė mūsų vilionėms...Žodžiu, oficiali ceremonija, sveikinimai, nuotraukos. Tada visi į mašinas ir patraukėm parko link...Nešimas per tiltą. Užkandžiai. Žaidimai. Nors šiaip pulkas buvom 5 poros, parke prie mūsų prisijungė dar 4 poros draugų (gerai, kad aš motera zapaslyva ir buvau kaip tik 8 poroms žaidimus paruošusi
)... Sužaidėm kiniečius...Atrodė, kad taip nemažai džiovintų vaisių prikrovę buvom, o viena pora itin operatyviai juos sudorojo...Pasijuokėm, kad turbūt savaitę prieš vestuves nevalgę yra - pilvus vestuvėms ruošė
Skalbinių segtukus taip pat vyrukai gana energingai nuraškė....Tiesa, kad merginos saviškiams segtukų prisegimo vietų neišduotų, tai mes poras tarpusavyje sumaišėm. Dar žaidėm butelio perdavimą....Kas įdomiausia, tai šį žaidimą laimėjo jauniausias pabroliukas su viena iš merginų (ne pamergyčių). Ypatingai pasiteisino žaidimas - Atspėk, kas aš toks? Aš net juokiausi, kad turbūt jau ryt galėtume burti artistų grupelę...Vieni juokai kompanijai buvo pavaizduoti tokius daiktus kaip - stringai, boružė, šiltnamis, kefyras, taburetė...Vienitelis sunkesnis žodis buvo - lietuvaitė...Beje,
Zuikute 24 - ar netyčia ne jūs parke šalia mūsų šventėte?????Tada nešimas per tiltą...Jauniausias pabroliukas suskaičiavo, kad mūsų kabinta spynelė buvo 105-oji...Raktus jaunasis išmetė į upelį (persiprašom už gamtos šiušlinimą)...Prieš tai apsižiūrėjęs, kad ne taip jau ten ir gilu....Tiesa, prieš nešant per tiltą, jaunasis jaunosios suknelės šleifą primynė....Ir šiaip, tos "uodego" labai jau nepraktiškas dalykas (vienos pamergytės suknelė irgi ją turėjo)..Pastoviai teko tą sąlyginį grožį kabliukais priseginėti, kol korseto juostelėmis jo nepririšau (nors....vistiek po vidurnakčio, primynus jaunosios padalkas, tai uodegą laikanti kilputė nutrūko ir teko keisti suknutę į paprastesnę)....Tiesa, jau po pasibuvimo gamtoje, tiek jaunoji, tiek ir vyriausia pamergytė keiksnojo savo aukštakulnius ir viena basomis, o kita pabroliuko nupirktais Croksais tęsė išvyką į bažnyčią....
Na, ar tęsti toliau????? Gal jau pabodo skaityti?