Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(sunray @ 2011 07 28, 18:50)
Ar vaikams kapsules irgi formuojat is 5-10 rubeliu? ar pakanka sezonui?

Pernai rudeniui turėjom:
2 treningines kelnytes
2 golfus
1 džinsus (galėjau nepirkti, beveik nenešiojom)
2 megztas liemenes
1 ploną megztuką
striukę, batus, kepurę, šaliką, pirštines
daug apatinių ir 3 palaidines ilgom rankovėm
Darželyje taip pat gulėjo komplektas rūbelių persirengimui, bet per visus metus jis taip ir nebuvo panaudotas.

Šiemet turim:
2 treninginius kostiumėlius (kelnės+bliuzonas)
tie patys 2 golfai (jei bus per maži, pirksiu kitus 2)
tie patys džinsai
mama lyg sakė, kad numezgė liemenę, bet dar nepriskaičiuoju, nes gali netikti dydis
1 plonas megztukas
tie patys striukė, batai, kepurė, šalikas, pirštinės
tie patys apatiniai, 3 palaidinės ilgom rankovėm

Maniškiui tiek užtenka. Ne terlius, iš darželio visuomet grįžta švarus.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 07 28, 13:16)
Batus drįsčiau lygint su apatiniu trikotažu. Juk mieliau nešiojam trikotažą nei sintetiką

trikotažas reiškia kad megztas audinys... manau visi dabar tik trikotažinį apatinį trikotažą nešioja, kažkada netyčia esu užmačius vyriškus šeimyninius tokius iš paklodinės medžiagos... o šeip man sintetiniai visai ok, nebrokyju. Ir apie sintetiką nieko blogo negaliu pasakyt, tarkim sportinis trikotažas dažniausiai būna visiška sintetika, įvairūs spec. pluoštai, kad būtum sausas, oda kvėpuotų, lauke žiema kad nešaltum... turiu kelnaites sutempiančias sintetines ir man su jom daugiau komforto nei su 100 proc. kinietiškom bobiškom kelnaitėm. O va visai vilnai aš alergiška... todėl visus šiltesnius rūbus renkuos sintetinius, tik susiduriu su problema - jokios info apie tą sintetiką ir tik panešiojus įsitikini visiškas š... ar pakenčiamas.
QUOTE(sunray @ 2011 07 28, 18:50)
Ar vaikams kapsules irgi formuojat is 5-10 rubeliu? ar pakanka sezonui?

planuoju dukrai rolleyes.gif į mokyklą: džinsai, šortai (vietoi sijono), sarafanas arba berankovė suknelė, pora golfų (viens dryžuotas), megztukas ir palaidinė atviru kaklu. Viršus rinkau pagal orus, kad būt kiekvienai progai - kai šalta, šilčiau ar vidutiniškai. Kadangi golfai buvo einamiausi pas dukrą visada, tai pora paimsiu - kad neduok dieve netektų su drėgnu kokį kartą pėdint.
šventinė kapsulė - suknelė... biggrin.gif
...sūnui į mokyklą: pora džinsų, marškinukai, trejus bliuzonus ir vieną šiltesnį megztinį;
šventinė kapsulė - kostiuminės kelnės, švarkas, puošnūs marškiniai, po kol dar neprieštarauja.
dar laisvalaikio teks kapsules galvot... matyt irgi neišsiplėsiu.
o kiemui tskant jau kas liko nuo miko - visokis išaugtinis perleidžiamas turtas biggrin.gif
tai vat išeigai kaip ir nėr kapsulių... tai nežinau gal su laisvalaikio kapsule jungt g.gif

O va čia klausimas: jei kapsulių nemaišyt, tai paltai irgi skirtingi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 07 28, 19:02)

visur su trenigais? nelavinat vaikų skonio? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 07 28, 22:08)
visur su trenigais? nelavinat vaikų skonio?  ax.gif

o tai kaip lavint? su kostiuminėm kelnėm ir baltais marškiniais biggrin.gif
iš savo patirties - vaikiukams labai patogu treningiukai, be to jų visokių būna, užtenka jų ir džinsiukų įvairumo ir gausumo lavinant skonį. Aš visada atsižvelgdavau į vaiko norus, tegu išsidirbinėja, kol mažas, jiems viskas tinka. Tai maniškio tokiame amžiuje mėgstamiausios kelnės buvo būtent treningiukai su mašinyte. Tiesa dėl orų, mes labiau devėjom kelnes iš kiek imbregnuotos medžiagos. Rūbeliai šventei turėtų būt atskirai pagal kapsulės principą... jų tarpusavyje nederinant. Jei švenčių nėr, tai ir rūbų nėr... bet: vyresniems vaikiukams prasideda visokios šventės darželį, kur prašo aprengt šventiniais drabužiais, bet čia irgi jokio skonio lavinimo-būna kad prašo auklėtojos aprengt būtent baltais marškiniais ir tamsiomis kelnėmis. Aš tokio derinio schmoll.gif ... bet nepavyko išsisukt ir įsigijom. Kiek žinau mokykloje tas pats doh.gif tai galvoju prie kurios kapsulės reiktų šį "puikiai vaikams tinkantį" derinį įdėt g.gif . Mąstau prie šventinių kapsulių unsure.gif

Dabar mano sūnus turi ryškiai geltonus marškinius ir pilką kaklaskarę prie pilkų kelnyčių (pilka labai šviesi)... pirkom vestuvėm pasipuošt... tai tie balti marškiniai prie pilkų g.gif , niūrokai... kažin kokios spalvos kaklaskarę įtaisyt pagyvinimui clear spring atstovui? Ar nesukt galvos, lai guli rūbas, kaip privaloma šventinė uniforma? bet ne ekonomiška tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 07 28, 20:39)

O va čia klausimas: jei kapsulių nemaišyt, tai paltai irgi skirtingi? g.gif

Mano kapsulėje gaunasi skirtingi viršutiniai rūbai, paltas prie darbinių, striukė prie laisvalaikio rūbų. Vaikui atskirai nepirksiu, visai neekonomiška būtų smile.gif

QUOTE(Vitulka @ 2011 07 28, 22:08)
visur su trenigais? nelavinat vaikų skonio?  ax.gif

Taip, gaunasi, kad visur su treningais. Nekaip skamba, bet kitaip neįmanoma.

Vienas dalykas, kad jis rengiasi tik tais rūbais, kuriais užsimano. Be vaiko nuomonės nieko jam neperku, nes paprasčiausiai gali nepatikti ir nenešios. Net kai ir pats renkasi, būna paskui visokių fortelių. Pavasarį pirkom vienas kelnytes, parduotuvėje išsirinko pats, bet paskui mėnesį kelnės gulėjo spintoje. Ašaros, isterijos, bet nesimaudavo.

Rudeniui pirkau džinsus, kaip minėjau, galėjom ir nepirkt. Buvo keli pavieniai atvejai, kai įkalbėjom užsimauti. Į darželį su džinsais neleisčiau, nepatogu. Savaitgalį irgi nedaug progų buvo juos užsidėti, kadangi kai eidavom į lauką, apmaudavau kombinezonkelnes. Tai taip gaudavosi, kad džinsai tinkami nebent retais pavieniais atvejais, kai važiuojam į prekybcentrį ar kavinę. O tokių atvejų per visą rudenį gali būti kokie trys - penki g.gif

Kur pritaikyt kostiumines kelnes tokio amžiaus vaikui, išvis neįsivaizduoju unsure.gif Taipogi marškinius, turėjom vienus, gal kartą buvom apsivilkę. Į balius nevaikštom, darželio šventėje buvo pageidavimas prie kasdienių rūbų prisiūti visokius blizgučius, uždėti kokią popierinę karūną doh.gif Kitais metais jau prašys kaukės ir gyvūnėlį vaizduojantį karnavalinį kostiumą.
Atsakyti
dontstop, o tavo vaikas niekad isejes i lauka nenugriuna, neiissipurvina kelniu?

As jau rasiau, kad mano vaikam tiek rubu neuztenka, dickis sugeba eidamas is mokyklos po balas pabraidyt, o virus nesioja 1-2 d. Mazius i darzeli eina su dzinsais, man negrazu su treningais. ax.gif Dzinsiukus stengiuos pirkti is minksto dzinso, kad jam kuo maziau butu diskomforto. Dzinsus ateinanciam rudeniui turi 4, bliuskyciu ilgom rankovem be skaiciaus biggrin.gif nes keiciu kasdien.

Butu idomu jau pamatyt ir rudens kapsules, kas jau pabaiget komplektuot. ax.gif
Atsakyti
O jūsų vaikai grupėje su tais pačiais rūbais kaip ir kieme būna? Pas mus tai griežtai neleisdavo, nesvarbu tvarkingas vaikutis ar ne.
Maniškis tai pastoviai "keliais vaikšto", tai ne tik išsipurvina, bet ir prakiūra kelnės. O jau pora metų sugeba vis kažkur nugriūti taip, kad kelnės iškart metamos. Tai vieną pavasarį kas savaitę tekdavo naujas kelnes pirkt doh.gif .
Dukra tai buvo išskirtinė švaruolė, visus rūbus išaugdavo lyg nedėvėtus, todėl visi buvo bendri - ir darželiui, vėliau mokyklai, ir kiemui. Tik paskutiniais metais vis kažkur nusikliackina ar dar kažką pasidaro... tai bandysiu griežtai atskirt mokyklos rūbus, nes susidūriau praėjusiais metais su bėda, kad neturėjo su kuo mokyklon tvarkingai apsirengt. Aptarėm ko norėtu... jau šortukus nupirkau... ir gailiuosi unsure.gif . Turiu įtarimą kad labai greit išaugs. ...ir Gal kas žinot Klaipėdoj vietą kur plonoms mergaitėms džinsų būna... Išsimatavom visus džinsiukus, tai arba trumpi, arba per liemenį laisvi, o per liaškas neįmauna... ir su šortais panašiai puvo, vieni tik tiko, tai ir paėmiau, bet įtartinai man jie siauroki per šlaunis.

Papildyta:
Aš dar tik spalvas susidėjau galvoi (juoda, geltona, pilka), apsoliučiai nieko neturiu, visiškas nulis spintoi. Sunešiojau galutinai kas dar buvo likę. Švara. Įtariu teks sėst prie siuvamosios, nes nieko panašaus ko norėčiau nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 07 29, 08:25)
O jūsų vaikai grupėje su tais pačiais rūbais kaip ir kieme būna? Pas mus tai griežtai neleisdavo, nesvarbu tvarkingas vaikutis ar ne.

Taip su tais paciais, bet jeigu kieme issipurvina, tai perrengia atsarginiais rubeliais, kurie buna spinteleje.

O kiek tavo vaikams metu?
Atsakyti
Man tai labai didelis skirtumas tarp odiniu ir neodiniu batu bei trikotaziniu apatiniu ir sintetiniu. Rankines gali buti bile kokios, o ne odines dar geriau, bet jau batu tai ieskau odiniu, o apatiniu trikotaziniu.

O vaiku kapsules tai isvis nesuvokiamas dalykas.
Atsakyti
Mano vaikams tai dzinsai vienas is pagrindiniu rubu smile.gif Tiek vyresnis, tiek mazesnis su jais vaziuoja i svecius, einame pasivaikscioti, i mokykla, i darzeli, i kavines, i parduotuves vaziuoja ir t.t... Su treningais kazkaip man nelabai... Nebent labai jau geri ir kokybiski bei graziai atrodantys smile.gif Mums treningines kelnes tai tik i kiema dukti, po namus vaikscioti, darzelyje grupeje viduje persiauti, kad patogu butu ( i lauka darzelyje einama - su dzinsais arba velvetukais)...
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2011 07 28, 18:02)
Šiemet turim:
2 treninginius kostiumėlius (kelnės+bliuzonas)
tie patys 2 golfai (jei bus per maži, pirksiu kitus 2)
tie patys džinsai
mama lyg sakė, kad numezgė liemenę, bet dar nepriskaičiuoju, nes gali netikti dydis
1 plonas megztukas
tie patys striukė, batai, kepurė, šalikas, pirštinės
tie patys apatiniai, 3 palaidinės ilgom rankovėm

Maniškiui tiek užtenka. Ne terlius, iš darželio visuomet grįžta švarus.

Tik su dvejom kelnem issiverciate? Kazkas neitiketino... Pas mus kiemui kiekvienam vaikui yra kelnes (3-4) ir iseigai apie 3.... ir tai tik tik uztenkam... Kiekviena diena turi rubus keisti, nes gryzta is lauko issipurvine-nesedi gi atsisede kieme: tai su smeliu zaidzia, tai su dviraciais, tai ant zemes atsiseda, tai rankas nusivalo i rubus ir t.t. O dar kaime kai pabuva, tai is vis... smile.gif Kartais per diena reikia net kelias kelnes pakeisti... Baltai pavydziu, jei tiek rubeliu uztenka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 29 liepos 2011 - 09:48
QUOTE(Leticija @ 2011 07 29, 09:56)
O kiek tavo vaikams metu?

Mažajam 6-šeri, šiemet į pirmą klasę, o dukrai 12-lika... Tai darželis mums praeitas etapas ax.gif .

kad nereikėtų n drabužių , arba tiksliau kadangi drabužiai brangūs, o piniginė plona lotuliukas.gif , prisiminiau kaip darydavo mamos mūsų vaikystėje: į kiemą ir namuose tepliotis vieni rūbai, o kiti tvarkingi tvarkingai elgtis. Po metų praktikos nusprendžiau kad mokyklinius irgi reikia atskirti, antraip žiū pamiršta persirengt, nes planavo greit eit į šokius doh.gif .
Praėjusiais metais sūnus su tvarkingais džinsais vieneriais apsiėjo, važiuodavo su jais į treniruotes tris kart per savaitę, tiek žiema, tiek pavasarį. O į mokykla nežinau ar pakaktu... kiek žinau pas mokytoją kur eisim vaikai per pertraukas atsisėdę ant kilimo žaidžia, o jis nėra matyt švarus, vien todėl kad iki mokyklos kol nueini purvu brist dažnai tenka. Todėl reiks poros... vat ir mąstau ... ne ekonomiška gaunas...

Į darželį tai turėjom kelias liuksusines kelnes - purvas nuo jų galim sakyt pats nubyrėdavo biggrin.gif . Pasiuvimo kaip treningai... nu gal ir treningai ten buvo g.gif laukui kaip būna... skuduryne paroviau galim sakyt naujus. Parduotuvėse naujų tokios kokybės pas mus nesu mačius. O kai oras atšalo - su slidininko kelnėm ir į mišką, ir ant kalniukų, ir į darželį ėjom, vienų pakako... Taigi žiemai turėjom kostiumines juodas, džinsus ir slidininko kelnes - užteko. O vat pavasariai pas mus totaliai neekonomiški buvo jau kokie trys metai - kelnės plyšdavo akyse doh.gif , nes prasideda visokios pramogos su dviračiais, paspirtukais, karstymaisi, žaidimai su kamuoliu ir visa kita purvina ir pavojinga veikla.
Atsakyti
Va va, apie tuos vaiku zaiidmus ir pramogas lauke su dviraciais, smeliais ir pan., man irgi keista kaip dontstop vaikui tiek mazai rubu uztenka. As ir striukes turiu turet po 2 kiekvienam sezonui, nes kai nugriuna, tai ir striuke purvina buna doh.gif kol viena skalbiasi ir dzisuta, nesioja kita.
Atsakyti