Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Shana, labai gražu rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 09 06, 11:07)

Kaip grazu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 09 05, 20:57)
Bet kad visur rašo žalia, mėlyna - šaltos spalvos unsure.gif
Pagal Kelvinus rašo, kad >5000 - šaltos spalvos, bet tų programėlių, kad su Kelvinais būtų neradau unsure.gif

Ne šalta mėlyna, o šilta raudona... žalia ... šeip jei joje didesnis procentas mėlynos - šalta, jei geltonos - šilta. Bet čia pagal spalvinį ratą. jei pagal tai ko mums reikia, tai reikėtų žiūrėt tarkim jei žalioje matosi citrininės (labiau laimo) spalvos geltonos tai galim įtart kad šalta, jei ochros geltonos (tokia smėlinė geltona) - rudens šilta, vanilės geltona - pavasario šilta. Jei aiškiai matosi mėlynos persvara žalioje - tai tikrai tai šalta spalva, jei pakankamai blyški - vasaros, jei intensyvi, tokia elektrinė - žiemos.
pas mane rodo, tik aš nežiūriu... tiesa ten programa skirta dizaineriams... nežinau ar priedas kok instaliuotas ar kaip, bet galima visą info apie spalvą gaut, ne tik red green blue procentais blush2.gif
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 05, 22:09)
Mėlyna - šalta, geltona ir raudona - šiltos. Žalia yra šaltos mėlynos ir šiltos geltonos mišinys, tad priklausomai nuo tų spalvų tarpusavio santykio galima išgauti ir šaltą žalią ir šiltą žalią spalvą. Kiekvieną spalvą maišant su pilka, ji kažkiek neutralizuojama (vėlgi priklausomai nuo spalvos ar pilkumo kiekio).

Geltona gali būti sąlyginai irgi šalta 4u.gif ...ta prasme visos spalvos sąlyginai gi skirstomos į šiltas ir šaltas. Tai yra reikėtų sakyti į šiltesnį ir šaltesnį spalvos toną ane? (kažkodėl mums paprasčiausiai aiškino šilta/šalta tapyboje, o spalvotyroje jau pagal ratą šiltų mėlynų nėra hihihi.gif ) Todėl ir sakau kad spalvinis ratas šiame skirstyme nelabai tinka, nes paletėse beveik visos spalvos yra... na tik su oranžine liūdniau.
Rudos išgaunamos maišant priešingas spalvas pvz. raudoną su žalia ar mėlyną su oranžine, o su juodos priemaišom gaunami spalviniai tonai na mus mokė kad ruda išgaunama maišant tris pagrindines spalvas - raudoną, mėlyną ir geltoną, bet kuriuo atveju oranžinė yra geltonos ir raudonos mišinys, o žalia - mėlynos ir geltonos mirksiukas.gif . Tačiau oranžinės ir juodos mišinio aš nepavadinčiau oranžinės tonu, gyvenime pavadinčiau paprasčiausiai ruda 4u.gif
Rusiškai skaitančioms straipsniukas - gana aiškiai ten apie spalvas ką mes šioje temoje kalbam paaiškinta...
...bet išties manau užtenka gilintis į savo paletės spalvų įpatybes, neanalizuojant spalvų sudarymo teorijos, ir pan. dalykų... tiesiog atkreipti dėmesį į jau esamus derinius vienų ir kitų spalvų ir įsidemėt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2011 09 06, 11:07)

įspūdinga gamta thumbup.gif
Atsakyti
labas

na jo spalvu temepratura tai, man sudetingiau nei kosmoso platybes biggrin.gif

Shana baik su tom kelionem, pas mus jei ka jau ruoduo. Lyja, slata... O ji cia vasara demonstruoja. biggrin.gif
Atsakyti
Super gražios gamtos nuotraukos bigsmile.gif
QUOTE(bytte @ 2011 09 06, 11:14)
*na mus mokė kad ruda išgaunama maišant tris pagrindines spalvas - raudoną, mėlyną ir geltoną, bet kuriuo atveju oranžinė yra geltonos ir raudonos mišinys, o žalia - mėlynos ir geltonos mirksiukas.gif
**
...bet išties manau užtenka gilintis į savo paletės spalvų įpatybes, neanalizuojant spalvų sudarymo teorijos, ir pan. dalykų... tiesiog atkreipti dėmesį į jau esamus derinius vienų ir kitų spalvų ir įsidemėt 4u.gif

* - na, aš irgi norėjau tą patį parašyti apie trijų pagr. spalvų maišymą, bet jau trumpinau savo postą mirksiukas.gif
** - visiškai sutinku, kad nereik nukrypti į lankas su tom spalvų maišymo teorijom rolleyes.gif Ir pati padariau išvadas, kad nebūtina prisirišt prie tų spalvinių sezonų skirstymo, jei tai tampa per sudėtinga. Juk tai tik pagalbinė priemonė kapsulės sudarymui, o čia - kapsulės tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 05, 22:09)
PVZ pamėginkit maišyti grynas akvarelės spalvas, įdėkit į spalvą geltonos ar raudonos - sušils, mėlynos - išgausit šaltesnį atspalvį, Tik akvarelėje norint šviesesniu atspalvių vietoj baltos reikia tiesiog skiesti vandeniu, kad gautumėte šviesesnius tonus... Čia ekspromtu sugalvojau, bet manau, spalvų pajautimui, būtų visai neblogi pratimai ir gyvi

Gal ir variantas g.gif Reikia eit pirkt akvarelės rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2011 09 06, 12:14)

Bandžiau, bet neturiu aš atminties tokios, kad įsidėmėčau šiltas ar šaltas atspalvis - kaip, pvz., mano įdėtam paveikslėly. Ištrauktų atskirai turbūt neatspėčiau, kur kokia blush2.gif
Atsakyti
Man tos siltos/saltos spalvos islikusios tik is dailes pamoku blush2.gif Kai renkuosi sau drabuzi, tiesiog matau, tiks ar ne, o kitiems turbut sunku butu patarti del spalvines gamos... Ir jei dvejoju, tai geriau isvis neperku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siurbelyte: 07 rugsėjo 2011 - 08:04
Mano rudens kapsulės 4u.gif

Fotografavau viską kartu, nors realiai kapsulių dvi: darbui ir laisvalaikiui. Beveik viskas bus jau matyta, kadangi dalį rodžiau kapsulėse pavasarį ir praeitą rudenį, kitą dalį - vasaros pirkiniuose. Bet gal kam įdomu, kaip man pavyko įkomponuot naujus pirkinius į senas kapsules ax.gif

Taigi, pradedam.

Viršutiniai rūbai.
Darbui medvilninis plosčius ir vilnonis paltukas (veteranas, tarnaus mažiausiai 9tą sezoną ax.gif )

user posted image

Laisvalaikiui striukės, plonesnė džinsinė, storesnė medvilninė su pašiltinimu

user posted image

"Viršūs" - kardiganai ir megztiniai, nepasilikau nei vieno švarko, man jie nesinešioja net į darbą cool.gif

user posted image

Šitą liemenę kombinuosiu su visomis turimomis palaidinėmis ir marškiniais

user posted image

Štai palaidinės ir marškiniai:

user posted image
user posted image

Šitą kardiganą gavau dovanų pavasarį ir iš pradžių galvojau, kad nenešiosiu, vėliau jis tapo mėgstamiausiu ir dažniausiai nešiojamu rūbu. Palikau prie jo 2 vasarines maikutes

user posted image

Variantas išeigai ( o gal mini kapsulė?), kaip nekeista, masyvesnis platesnis diržas žiūrisi geriau, maskuoja šoninius lašiakus biggrin.gif

user posted image

"Apačios"
Kelnės: klasikinės pilkos ir mėlyni činosai darbui, likusios laisvalaikiui. Neturėsiu nei vienu džinsų, ir manau, nepasigesiu ax.gif

user posted image

Sijonai: džinsinis aukštu liemeniu, medvilninis pieštukas, vilnonis pilkas su rožiniais langučiais - šitas mano mylimukas wub.gif

user posted image

Papildyta:
Einam dar žemiau - avalynė. Botiljonai, bateliai darbui, kedukai laisvalaikiui

user posted image

Aksesuarai.
Plonesni šalikėliai:

user posted image

šiltesni šalikėliai (bet dar ne žieminiai)

user posted image

Bonusas Laurynai - naujas rankinukas biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Donstop, kaip įdomu. Man naujas Jūsų rankinukas dailus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 09 07, 14:47)
Man naujas Jūsų rankinukas dailus.  4u.gif

Negali būti biggrin.gif
Ačiū smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Dontstop, tikrai įdomu tyrinėti 4u.gif
Norėjau paklausti, ar darbinė ir laisvalaikinė kapsulė bendra (išskyrus paminėtus daiktus t.y. striukes ir kedus)?

Ir dar - gal galėtumėt apibrėžti, ką vadinate kardiganais? Užsagstomi megztiniai? Ar susiaučiami megztiniai? Ar kaip? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarine skrybelaite: 07 rugsėjo 2011 - 14:04
QUOTE(dontstop @ 2011 09 07, 14:49)
Negali būti  biggrin.gif
Ačiū  smile.gif  4u.gif

Aš apie Jūsų rankinukus nieko anksčiau nesakiau. mirksiukas.gif
Atsakyti