Pavyzdžiui čia - mano neišlavintai akiai jos vienodos: blyškios ir tiek
QUOTE(Sophi @ 2011 09 04, 11:54)
Na, akį galima išlavinti
Dešinėje esančios spalvos turi geltonumo, todėl jos šiltesnės
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 04, 13:10)
Na, akį galima išlavinti
Būčiau dėkinga už patarimus, kaip tai padaryti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 03, 21:05)
Gal ir klaidinga, remiantis kai kurių forumiečių nuomone, bet aš vadovaujuosi būtent tokia palete O visus atspalvius ir spalvų nuansus dėlioju intuityviai
Sophi, ar nesate bandžiusi "žaisti" audiniais ir spalvomis? Tiesiog dėlioti vienus drabužius prie kitų ir taip atrasti jų spalvinius skirtumus?
O iš principo man labai keistai skamba "šilta" mėlyna, na gal dontstop pavaizduota ir nėra tokia skaudžiai šalta, bet šiaip mėlyna yra šalčių šalčiausia spalva, tik įvairūs jos atspalviai leidžia pritaikyti prie skirtingų tipų.
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 08 31, 11:24)
Beto, mano manymui, šioje nuorodoje merginai visai tos spalvos vasarinės netinka , man labai norėtųsi jai šiltesnių atspalvių, manau ji sužydėtų, o dabar taip niūriai atrodo... Aš ją daryčiau rudenėliu Žinoma, čia tik mano nuomonė A
rusų forume merginos irgi nusprendė kad jai parinko per daug šviesias spalvas, kad jai labiau tiktų sodresnė paletė
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 03, 22:05)
Šis spalvinis ratas visai netinka pasirenkant spalvas pagal spalvinį tipą. Tai paprastas grynųjų spalvų ratas, t.y. vaivorikštė. Grynų spalvų gyvenime nelabai yra, be to nelabai išvis kam tinka... nebent clear atstovams (nes clear - švarių spalvų paletė)
QUOTE(Sophi @ 2011 09 04, 10:50)
Čia trūksta spalvų - juodos, baltos, rudos, pilkos. Ar čia ne tikros spalvos? Šitoj srity esu visiškai žalia
Juoda ir balta pagal spalvų klasifikacija ne spalvos, o ruda... būna didesni spalvų ratai, kur spalva eina į viduriuką šviesėjančiai iki baltos, o į išorę iki juodos + iki pilkos (ta prasme santykis spalvos su balta; juoda; pilka vis mažesnis) tai tada ten visokių rudų rastumėt...
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 09 04, 13:10)
Dešinėje esančios spalvos turi geltonumo, todėl jos šiltesnės
Ne visai tiksliai - žalia spalva visada yra geltonos ir mėlynos mišinys, todėl abiem atvejais žalios turi geltonumo
QUOTE(Sophi @ 2011 09 04, 13:19)
Būčiau dėkinga už patarimus, kaip tai padaryti
Labai nesigilinant... akį atkalt galima, bet praktikuotis kaip?
vienas iš paprastesnių variantų imti kažkokias šiltas ar šaltas spalvas kaip "indikatorių" ir derinti prie jų spalvas su klaustuku. Galima ir čia nematyt dera ar nedera... tada paprasčiausiai įsidemėti kokius derinius naudoja gaminiuose rūbų ar audinių gamintojai (kaip pavyzdžiui donstop pateiktuose varinatuose ochrinių šiltų atspalvių raštai ant mėlyno pagrindo). Sudėtingiau su šviesiomis pastelinėmis spalvomis... Tarkim kūdikių šv. mėlyna kuo puikiausiai dera su oranžine... todėl kad priešingos rato spalvos vieną kitą suintencyvina, pabrėžia ir t.t. Taigi šiltam spalviniam tipui naudojamos šaltos spalvinio rato spalvos kaip kontrasto spalvos žvelgiant per paimtos šiltos spalvos prizmę (tarkim tokios spalvos (kad ir kiaušinio trynio) stikliuką) ir atvirkščiai. Kartais tam tikros spalvos iškrenta iš spalvinių palečių, nes jos pabrėžia kažkokius nepageidaujamus spalvinius odos niuansus. Oranžinė iš vasaros paletės iškrenta ne visai todėl kad ji šilta, ji iškrenta nes ji per daug švari ir ryški... be to pabrėžia odos melsvuma (daugelio vasarų oda turi pieno melsvumo atspalvį, kurio nesinori pabrėžti)
... bendrai yra programėlės kur rašo spalvos temperatūrą... tik kad kelvinais ar kuom ten rašo ir aš nesigaudau gerai kur ten nulis, kur - , o kur +
...ten taip pat rašo spavos proc. intencyvumą, jos kontrasto spalvą, niuansinius derinius... geras žaisliukas treniruojantis... color generator vadinasi... visokių jų galim parsisiūsti... būna on line ir kompe įsiinstaliuot kur galima... tik nežinau dabar nuorodų. Ne visos dirba savarankiškai, kitos kaip priedai prie kitų programų. Čia forume berots yra užsukančių ir interjero dizainerių... o gal šiaip merginų dirbančių su tokiom programelėm... gal pagelbės su nuorodom
QUOTE(bytte @ 2011 09 05, 11:55)
Ne visai tiksliai - žalia spalva visada yra geltonos ir mėlynos mišinys, todėl abiem atvejais žalios turi geltonumo
Bet kad visur rašo žalia, mėlyna - šaltos spalvos
... bendrai yra programėlės kur rašo spalvos temperatūrą... tik kad kelvinais ar kuom ten rašo ir aš nesigaudau gerai kur ten nulis, kur - , o kur +
...ten taip pat rašo spavos proc. intencyvumą, jos kontrasto spalvą, niuansinius derinius... geras žaisliukas treniruojantis... color generator vadinasi... visokių jų galim parsisiūsti... būna on line ir kompe įsiinstaliuot kur galima... tik nežinau dabar nuorodų.
...ten taip pat rašo spavos proc. intencyvumą, jos kontrasto spalvą, niuansinius derinius... geras žaisliukas treniruojantis... color generator vadinasi... visokių jų galim parsisiūsti... būna on line ir kompe įsiinstaliuot kur galima... tik nežinau dabar nuorodų.
Pagal Kelvinus rašo, kad >5000 - šaltos spalvos, bet tų programėlių, kad su Kelvinais būtų neradau
Papildyta:
QUOTE(Tikrė @ 2011 09 05, 09:29)
Sophi, ar nesate bandžiusi "žaisti" audiniais ir spalvomis? Tiesiog dėlioti vienus drabužius prie kitų ir taip atrasti jų spalvinius skirtumus?
Nesu, bet kai nežinau, kas yra kas, ką man toks žaidimas duotų
[quote=bytte,2011 09 05, 10:55]
Šis spalvinis ratas visai netinka pasirenkant spalvas pagal spalvinį tipą. Tai paprastas grynųjų spalvų ratas, t.y. vaivorikštė. Grynų spalvų gyvenime nelabai yra, be to nelabai išvis kam tinka... nebent clear atstovams (nes clear - švarių spalvų paletė)
Tas spalvinis ratas buvo įdėtas kaip pavyzdys, kas yra šiltos ir šaltos spalvos Nes žmogus parašė, kad nesupranta kas tai yra
Juoda ir balta pagal spalvų klasifikacija ne spalvos - nes šaltumo/šiltumo (įskaitant ir visus pilkus tonus) atžvilgiu balta ir juoda yra visiškai neutralios, jei neturi jokių spalvinių priemaišų, o ruda... būna didesni spalvų ratai, kur spalva eina į viduriuką šviesėjančiai iki baltos, o į išorę iki juodos + iki pilkos (ta prasme santykis spalvos su balta; juoda; pilka vis mažesnis) tai tada ten visokių rudų rastumėt... Rudos išgaunamos maišant priešingas spalvas pvz. raudoną su žalia ar mėlyną su oranžine, o su juodos priemaišom gaunami spalviniai tonai
Taip, abiem atvejais žalia turi geltonumo, o raudona savaime yra šilta, tačiau šiltesnės tos, kuriose to gelsvumo daugiau, o šaltesnės, kuriose daugiau mėlynumo.
Labai nesigilinant... akį atkalt galima, bet praktikuotis kaip? Hm , gal su dažais PVZ pamėginkit maišyti grynas akvarelės spalvas, įdėkit į spalvą geltonos ar raudonos - sušils, mėlynos - išgausit šaltesnį atspalvį, Tik akvarelėje norint šviesesniu atspalvių vietoj baltos reikia tiesiog skiesti vandeniu, kad gautumėte šviesesnius tonus... Čia ekspromtu sugalvojau, bet manau, spalvų pajautimui, būtų visai neblogi pratimai ir gyvi
Iš tikro tai nežinau, nes kai spalvas jauti savaime, tai turbūt nelabai išmokysi tą, kuris to nejaučia..
vienas iš paprastesnių variantų imti kažkokias šiltas ar šaltas spalvas kaip "indikatorių" ir derinti prie jų spalvas su klaustuku. Galima ir čia nematyt dera ar nedera... tada paprasčiausiai įsidemėti kokius derinius naudoja gaminiuose rūbų ar audinių gamintojai (kaip pavyzdžiui donstop pateiktuose varinatuose ochrinių šiltų atspalvių raštai ant mėlyno pagrindo). Sudėtingiau su šviesiomis pastelinėmis spalvomis... Tarkim kūdikių šv. mėlyna kuo puikiausiai dera su oranžine... todėl kad priešingos rato spalvos vieną kitą suintencyvina, pabrėžia ir t.t. Taigi šiltam spalviniam tipui naudojamos šaltos spalvinio rato spalvos kaip kontrasto spalvos žvelgiant per paimtos šiltos spalvos prizmę (tarkim tokios spalvos (kad ir kiaušinio trynio) stikliuką) ir atvirkščiai Labai šaunus palyginimas apie žiūrėjimą į spalvas per šilto ar šalto atspalvio stikliuką, manau įjungus vaizduotę, to pilnai pakaktų, kad atskirtum šiltus ir šaltus atspalvius Kartais tam tikros spalvos iškrenta iš spalvinių palečių, nes jos pabrėžia kažkokius nepageidaujamus spalvinius odos niuansus. Oranžinė iš vasaros paletės iškrenta ne visai todėl kad ji šilta, ji iškrenta nes ji per daug švari ir ryški... be to pabrėžia odos melsvuma (daugelio vasarų oda turi pieno melsvumo atspalvį, kurio nesinori pabrėžti)
...ten taip pat rašo spavos proc. intencyvumą, jos kontrasto spalvą, niuansinius derinius... Čia forume berots yra užsukančių ir interjero dizainerių - taip taip, užsuka - aš viena iš jų ... , tik su tokiom programėlėm susidurti neteko/nebuvo poreikio, bet apie spalvas žinau tikrai daug, tačiau būtent interjere/ architektūroje
Papildyta:
Na, kam tie Kelvinai ir visa aukštoji matematika (juk su specialybe jums tai neturi nieko bendro, ane?) Paprasčiau - yra trys pagrindinės spalvos: raudona, geltona ir mėlyna. Mėlyna - šalta, geltona ir raudona - šiltos. Žalia yra šaltos mėlynos ir šiltos geltonos mišinys, tad priklausomai nuo tų spalvų tarpusavio santykio galima išgauti ir šaltą žalią ir šiltą žalią spalvą. Kiekvieną spalvą maišant su pilka, ji kažkiek neutralizuojama (vėlgi priklausomai nuo spalvos ar pilkumo kiekio).
Tas spalvinis ratas buvo įdėtas kaip pavyzdys, kas yra šiltos ir šaltos spalvos Nes žmogus parašė, kad nesupranta kas tai yra
Juoda ir balta pagal spalvų klasifikacija ne spalvos - nes šaltumo/šiltumo (įskaitant ir visus pilkus tonus) atžvilgiu balta ir juoda yra visiškai neutralios, jei neturi jokių spalvinių priemaišų, o ruda... būna didesni spalvų ratai, kur spalva eina į viduriuką šviesėjančiai iki baltos, o į išorę iki juodos + iki pilkos (ta prasme santykis spalvos su balta; juoda; pilka vis mažesnis) tai tada ten visokių rudų rastumėt... Rudos išgaunamos maišant priešingas spalvas pvz. raudoną su žalia ar mėlyną su oranžine, o su juodos priemaišom gaunami spalviniai tonai
Taip, abiem atvejais žalia turi geltonumo, o raudona savaime yra šilta, tačiau šiltesnės tos, kuriose to gelsvumo daugiau, o šaltesnės, kuriose daugiau mėlynumo.
Labai nesigilinant... akį atkalt galima, bet praktikuotis kaip? Hm , gal su dažais PVZ pamėginkit maišyti grynas akvarelės spalvas, įdėkit į spalvą geltonos ar raudonos - sušils, mėlynos - išgausit šaltesnį atspalvį, Tik akvarelėje norint šviesesniu atspalvių vietoj baltos reikia tiesiog skiesti vandeniu, kad gautumėte šviesesnius tonus... Čia ekspromtu sugalvojau, bet manau, spalvų pajautimui, būtų visai neblogi pratimai ir gyvi
Iš tikro tai nežinau, nes kai spalvas jauti savaime, tai turbūt nelabai išmokysi tą, kuris to nejaučia..
vienas iš paprastesnių variantų imti kažkokias šiltas ar šaltas spalvas kaip "indikatorių" ir derinti prie jų spalvas su klaustuku. Galima ir čia nematyt dera ar nedera... tada paprasčiausiai įsidemėti kokius derinius naudoja gaminiuose rūbų ar audinių gamintojai (kaip pavyzdžiui donstop pateiktuose varinatuose ochrinių šiltų atspalvių raštai ant mėlyno pagrindo). Sudėtingiau su šviesiomis pastelinėmis spalvomis... Tarkim kūdikių šv. mėlyna kuo puikiausiai dera su oranžine... todėl kad priešingos rato spalvos vieną kitą suintencyvina, pabrėžia ir t.t. Taigi šiltam spalviniam tipui naudojamos šaltos spalvinio rato spalvos kaip kontrasto spalvos žvelgiant per paimtos šiltos spalvos prizmę (tarkim tokios spalvos (kad ir kiaušinio trynio) stikliuką) ir atvirkščiai Labai šaunus palyginimas apie žiūrėjimą į spalvas per šilto ar šalto atspalvio stikliuką, manau įjungus vaizduotę, to pilnai pakaktų, kad atskirtum šiltus ir šaltus atspalvius Kartais tam tikros spalvos iškrenta iš spalvinių palečių, nes jos pabrėžia kažkokius nepageidaujamus spalvinius odos niuansus. Oranžinė iš vasaros paletės iškrenta ne visai todėl kad ji šilta, ji iškrenta nes ji per daug švari ir ryški... be to pabrėžia odos melsvuma (daugelio vasarų oda turi pieno melsvumo atspalvį, kurio nesinori pabrėžti)
...ten taip pat rašo spavos proc. intencyvumą, jos kontrasto spalvą, niuansinius derinius... Čia forume berots yra užsukančių ir interjero dizainerių - taip taip, užsuka - aš viena iš jų ... , tik su tokiom programėlėm susidurti neteko/nebuvo poreikio, bet apie spalvas žinau tikrai daug, tačiau būtent interjere/ architektūroje
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2011 09 05, 19:57)
Bet kad visur rašo žalia, mėlyna - šaltos spalvos
Pagal Kelvinus rašo, kad >5000 - šaltos spalvos, bet tų programėlių, kad su Kelvinais būtų neradau
Papildyta:
Papildyta:
Na, kam tie Kelvinai ir visa aukštoji matematika (juk su specialybe jums tai neturi nieko bendro, ane?) Paprasčiau - yra trys pagrindinės spalvos: raudona, geltona ir mėlyna. Mėlyna - šalta, geltona ir raudona - šiltos. Žalia yra šaltos mėlynos ir šiltos geltonos mišinys, tad priklausomai nuo tų spalvų tarpusavio santykio galima išgauti ir šaltą žalią ir šiltą žalią spalvą. Kiekvieną spalvą maišant su pilka, ji kažkiek neutralizuojama (vėlgi priklausomai nuo spalvos ar pilkumo kiekio).
Labos.
Oi cia pas jus aukstoji matematika prasidejo
As pasigirsiu kaip mane sitoji tema isauklejo per kelis dalyvavimo menesius - atostogavau ir neprisipirkau visokiu nesamoniu kuriu daznai prisiperki, kai keliauji, na zinot, pamatai kokia maike ar tase specifine, atrodo taip grazu tik po to prie nieko netinka Tai va siemet isvengiau tokiu impulsyviu pirkiniu
Oi cia pas jus aukstoji matematika prasidejo
As pasigirsiu kaip mane sitoji tema isauklejo per kelis dalyvavimo menesius - atostogavau ir neprisipirkau visokiu nesamoniu kuriu daznai prisiperki, kai keliauji, na zinot, pamatai kokia maike ar tase specifine, atrodo taip grazu tik po to prie nieko netinka Tai va siemet isvengiau tokiu impulsyviu pirkiniu
QUOTE(Shana @ 2011 09 06, 09:35)
Šaunuolė Kur buvai?
QUOTE(raami @ 2011 09 06, 09:56)
Šaunuolė Kur buvai?
Ispanijoje
Vaziavom pasiblaskyti po centrine Ispanije i kalnus. Turim tradicija kiekvienais metais vaziuoti i regiona, kur dar nesam buve. Visai kitokia gamta, visai kitoks krastas, ziauriai grazu
QUOTE(Sophi @ 2011 09 05, 19:57)
Na šiaip tikrai, kad naudos lyg ir mažokai Šiaip man padėjo dėl spalvų derinimo, tiesiog dėliojant skirtingų spalvų audinių skiautes matosi, kas su kuo daugiau/mažiau dera. Nors iš principo geriausias indikatorius yra veidas, nes kai kurios spalvos katastrofiškai netinka. Bet jau čia per laiką manau atsirenkama
Įsigijau juodą švarkelį, jis man iš principo netinka pagal tipą, bet jokie tinkamos spalvos į akį nekrito Tačiau tą juodą spalvą gerokai prigesina kokios tinkamesnės spalvos palaidinė ar suknutė, todėl vis tik juodą švarkelį užsiskaitau kaip kapsulinį