Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 09:08)
O as antri metai auginu tik lauke.. nesu niekuo purskusi.. pomidoru tai kalnai kekes linksta..

Labai gali būti, nes ir pas mano vieną kaimynę auga lauke, nors ir prasiautė vėtra, pomidorai atrodo puikiai, žali, riebūs krūmai, kekės gausios, galingos, o apie kokį nors purškimą ji visai nieko neišmano...

Mano Monroe veislės pomidorų vaisiai kažko labai dideli.. Ant pakelio parašyta, kad apie 180-220 gr. Tačiau pas mane pomidorų svorio vidurkis 300 g. Kekės gausios. Nesigiriu, nesiskundžiu, bet labai įdomu kokie šios veislės pas kitas, kurios pirko sėklas ir augina.
Įmesiu fotkę, kaip atrodo dauguma mano Monroe pomidorų. Čia svoris 400 g.
user posted image
Atsakyti
o buna pomidoru veisliu marui atspariam?
Atsakyti
Oho bigsmile.gif Ex, kaip šaunu,vienas pomidoras pietums,kitas vakarienei-puiki vasarine dieta,įspūdingi dydžiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 10:54)
Oho  bigsmile.gif Ex, kaip šaunu,vienas pomidoras pietums,kitas vakarienei-puiki vasarine dieta,įspūdingi dydžiai  thumbup.gif

Aha, dėkui smile.gif Tik kad aš nelabai žaviuosi pernelyg dideliais vaisiais. Labiau patinka perpus mažesni.. smile.gif
Nu skanūs šitie Monroe, pakankamai "mėsos" juose, tinka salotoms, sultims. Marinavimui irgi tiktų, bet joks stiklainis tokios apimties "kaklo" neturi biggrin.gif
Atsakyti
gerai turėų atrodyti vienas cielas pomedoras stiklainyje užkonservuotas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 27, 21:01)
ax.gif nu aš ožka ir ožiaragis ...man reik sodinti lauke ir viskas rolleyes.gif kitąmet eksperimentas tęsis...purkšiu pastoviai, ir stebėsiu...o gal bus ne tokia lietinga vasara...turi gi pasiteisinti ir gamtinė žemdirbystė 4u.gif

Vakar vyrui pasakiau lygiai tą patį. biggrin.gif Kitąmet vistiek sodinsiu, purkšiu, stebėsiu. Juolab, kad šiltnamyje irgi auginu pomidorus, bet labai norisi užsiauginti saulutės nugairintų pomidoriukų lauke. smile.gif Aš taip pat ožiaragis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 28, 11:59)

Marinavimui irgi tiktų, bet joks stiklainis tokios apimties "kaklo" neturi biggrin.gif

Joo. Tokių dydžių pomidorus norint užvakuot jau žiedą į stiklainį įleist reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 28, 10:45)
Mano Monroe veislės pomidorų vaisiai kažko labai dideli..

Mano irgi tokie dideli 4u.gif , bet man visai patinka jie - poskaniai smile.gif
Atsakyti
pas mano mama lauke pomidorai auga geriau negu siltnamyje. Siltnamio pomidorai jau stipriai serga demetlige, o lauke grazus zali ir vaisiu kiekis toks pat kaip siltamyje. Lauke susodintos ivairios veisles, kurios netilpo i siltnami: delfine, tolstoj, black chery ir kt. Lauke augantys pomidorai is visu pusiu apsaugoti nuo veju. Pas mane, kai pernai augo atviroje vietoje lauke, tokie grazus nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 09:08)
O as antri metai auginu tik lauke, nes neturiu šiltnamio,nesu niekuo purskusi tik pacioje pradzioje 2 kartus paliejau digelem,pomidoru tai kalnai kekes linksta, ant kelmo po 30-50 maziausiai, ir dar neamaruoja,lapus apatinius pati specialiai praskyniau kad raustu greiciau, o lapija grazi lig siol, taip kad man 2 metai is eiles pomidorai pasiteisina lauke. Valgome pomidorus nuo liepos1 (agurkai veliau prasidejo). Na kitais metai vel siltmaio nestatysim, bandysiu toliau  smile.gif

QUOTE(Dovaina @ 2011 07 28, 11:09)
Vakar vyrui pasakiau lygiai tą patį. biggrin.gif Kitąmet vistiek sodinsiu, purkšiu, stebėsiu. Juolab, kad šiltnamyje irgi auginu pomidorus, bet labai norisi užsiauginti saulutės nugairintų pomidoriukų lauke.  smile.gif Aš taip pat ožiaragis mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
4u.gif biggrin.gif pomidorų ir pas mane buvao lauke daug primezgę...nu tas maras... doh.gif
ir vėl dar vis lyja...

dabar dar skaitau vėl apie gamtinę žemdirbystę ...na pagal tą teoriją išeina , kad mukčiuoti neturėtų niekaip sirgti maru...juk mulčiuje turi būti ir taip tų šieno lazdelių , net specialiai jų ten nepilant , kad daugintųsi...bet va praktikoje...
net dabar galvoju ,. lysvėje nesodinti , visus tupdyti į pievą po mulču... g.gif

Ex , labai įspūdingas pomidoriukas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2011 07 28, 10:53)

g.gif neteko matyti nei ant vienos veislės , kad atsparus marui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 28 liepos 2011 - 11:28
QUOTE(tany @ 2011 07 28, 10:53)

Kažin ar yra tokių
O jei kas išvestų tokią veislę Nobelio premija garantuota
Atsakyti
Nesigauna įkelti nuotraukų schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , bandysiu vėliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 28 liepos 2011 - 13:00