Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(vardė @ 2011 07 27, 21:24)
Bet kaip jums lietus? Pila nuo pietų  doh.gif Reiks jau šiltnamį uždarinėt. Sutemo anksti, primena rudenį  doh.gif Užjaučiu tas, kurios turi laukinius pomidorus  4u.gif  unsure.gif

tiesa ar rimtai reikia per lietu uzdarineti? As seniau nedarydavau, bet po to kai nulidina mane pomidorai po tu lietu, tai pradejau ir as daryti, jei pagaunu aisku (nakti tai jau nesikeliu uzdarinet)
Atsakyti
sveikutes, pagelbekit prasau, kodel trukineja dar siltnamyje augantys pomidorai??? doh.gif tuoj neturesim ka vakuoti, nes itrukusi vieta greitai pajuoduoja, tai tenka tik suvalgyti ax.gif kazko truksta ar per daug kazko?
aciu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ingosa @ 2011 07 27, 23:02)
sveikutes, pagelbekit prasau, kodel trukineja dar siltnamyje augantys pomidorai??? doh.gif tuoj neturesim ka vakuoti, nes itrukusi vieta greitai pajuoduoja, tai tenka tik suvalgyti  ax.gif kazko truksta ar per daug kazko?
aciu  4u.gif

Pries laistant panokusius nuskinu.Panau,kad nuo dregmes suskyla.
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 27, 17:27)

QUOTE(linagele @ 2011 07 27, 20:44)

Ačiū 4u.gif

QUOTE(diuni @ 2011 07 27, 21:56)
ax.gif dar tokią įdomią įdėsiu citatą...

Pieną jau bandom seniai, man pasiteisina, nors atskirų prieštaraujančių šūkaliojimų buvo..
O dėl šieno... tai kaip, pati virinsi visą priplėkusią kupetą ar eisi į armiją ieškot specialaus nukenksminančio mišinio?.. nesiraukyk, juokauju... smile.gif gal ir tiesą rašo, šito nesu bandžiusi smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 22:02)
kam truksta pomidoru? Prasom vaisintis  4u.gif

Ū, koks kalnas bigsmile.gif Man prašom tuos pačius apatinius... blyno formos... tongue.gif

QUOTE(vardė @ 2011 07 27, 22:24)
Bet kaip jums lietus? Pila nuo pietų  doh.gif Reiks jau šiltnamį uždarinėt.

Nu ir kam? Kad drėgmė kauptųsi? Susižavėjai margais lapais?..
Stoglangį pilnai neatidaryk, tik priverk, o durys lai visos atviros būna. Ventiliacija per lietų ypač būtina.

QUOTE(Ingosa @ 2011 07 27, 23:02)
sveikutes, pagelbekit prasau, kodel trukineja dar siltnamyje augantys pomidorai??? doh.gif tuoj neturesim ka vakuoti...

Nieko nepadarysit, net jei juos žalius skinsit, jie tokie jau yra ir bus nuolat "išsišiepę", jie neskirti konservavimui. Nebent kokiai pliurzei gaminti.. Neauginkit vien tik tokių skystų pomidorų rūšies. Jei norit konservuoti sveikais (cielais) pomidorais, tai pasirinkit tam skirtą, specialią veislę ir neturėsit problemų.
Atsakyti
Prisivijau karsta.gif
Internetas vėl eilinį kartą grybavo,pralėkiau kaip Jėzus Kristus per temukę paviršium hihihi.gif
Kitąmet tikrai auginsiu Orange,visų ragavusių nuomomė vieninga skanūs,dar neblogėjasi Duo gan daug jų nors ir nedideli
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 27, 21:01)
ax.gif nu aš ožka ir ožiaragis ...man reik sodinti lauke ir viskas rolleyes.gif kitąmet eksperimentas tęsis...purkšiu pastoviai, ir stebėsiu...o gal bus ne tokia lietinga vasara...turi gi pasiteisinti ir gamtinė žemdirbystė 4u.gif

O as antri metai auginu tik lauke, nes neturiu šiltnamio,nesu niekuo purskusi tik pacioje pradzioje 2 kartus paliejau digelem,pomidoru tai kalnai kekes linksta, ant kelmo po 30-50 maziausiai, ir dar neamaruoja,lapus apatinius pati specialiai praskyniau kad raustu greiciau, o lapija grazi lig siol, taip kad man 2 metai is eiles pomidorai pasiteisina lauke. Valgome pomidorus nuo liepos1 (agurkai veliau prasidejo). Na kitais metai vel siltmaio nestatysim, bandysiu toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 08:08)
O as antri metai auginu tik lauke, nes neturiu šiltnamio,nesu niekuo purskusi tik pacioje pradzioje 2 kartus paliejau digelem,pomidoru tai kalnai kekes linksta, ant kelmo po 30-50 maziausiai, ir dar neamaruoja,lapus apatinius pati specialiai praskyniau kad raustu greiciau, o lapija grazi lig siol, taip kad man 2 metai is eiles pomidorai pasiteisina lauke. Valgome pomidorus nuo liepos1 (agurkai veliau prasidejo). Na kitais metai vel siltmaio nestatysim, bandysiu toliau  smile.gif

O kokias rūšis auginat lauke?
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 07 28, 09:40)
O kokias rūšis auginat lauke?

kmic,polfast,agata ir promyk, siais metais stebina kmic-po 50 ir daugiau vaisiu priaugino, dar auginu venusiukus paskanavimui smile.gif , is visu gal promyk maziausiai turi vaisiu ir tai tas maziausiai tai 20-30 ant kelmo.
Atsakyti
Gal galit savo megstamiausias veisles apibudinti (zieves storis, zaliojo viduriuko dydis, rugstumas, saldumas, i ka panasus ir t.t.)
Man patinka Brooklyn - lengvai rugstus, didokas, gausiai dera, zieve plona.
Aprasykit kas ka ragavo, domina Cernyj maur, duo, sweet milion ir kiti visu labiausiai megstami, norisi kitiems metams pasirnkti.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Tilkas @ 2011 07 28, 10:46)
Gal galit savo megstamiausias veisles apibudinti (zieves storis, zaliojo viduriuko dydis, rugstumas, saldumas, i ka panasus ir t.t.)
Man patinka Brooklyn - lengvai rugstus, didokas, gausiai dera, zieve plona.
Aprasykit kas ka ragavo, domina Cernyj maur, duo, sweet milion ir kiti visu labiausiai megstami, norisi kitiems metams pasirnkti.
Aciu

Labuka,
Vat vat as ir jau ruosiausi sitam klausimui. Pasirinkt informacija noriu.Ir dar gal galima isgirst kokios rusys tinka konservavimui ir pan. 4u.gif
Atsakyti
aš kitamet tikrai betaliuxus ir olapolka sodinsiu bent po keleta nes jie anksčiausiai regis pradėjo sipti

dar kmicic pasiteisino savo gausa

corason stebina savo dydžiu nors dar neprisirpę bet jau į delną vos telpa
Atsakyti