Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Susiruošiau platesnei apžvalgai biggrin.gif .
Zolotoi drakon - šios vasaros atradimas. Nors geltonų pomidorų nesu didelė gerbėja, bet šis tikrai patiko - puikiai dera, medis vidutinio augumo, vaisiai apvalūs, dauguma sveria apie 200 g, didžiausi - 0.5 kg. Netrūkinėja, mažai sėklų, minkštimas mėsingas, malonaus skonio. Tikrai vertas dėmesio, pirktas iš Loretos sodų.

[attachmentid=215530]
Malachitovaja škatulka - mėsingas, tamsiai raudonas minkštimas, mažai rūgšties, labiau saldūs, maždaug 200 g svorio. Derlingas, vidutinio augumo medis. Iš Loretos sodų.

[attachmentid=215532]
Babushka selection - dideli, raudoni pomidorai, kurie močiutėms tikrai patinka biggrin.gif . Skanūs, gražūs. Medis vešlus, storais stiebais, aukštaūgis, galingas. Pomidorų nemažai ir didelių. Iš Loretos sodų.
[attachmentid=215533]

Nicholaevna pink - rožinės spalvos, lietuviškam skoniui labai tinkantis, mėsingas pomidoras. Trūkumėlis, kad skilinėja prie vaiskočio, bet skonis ir spalva bei dydis (dauguma sveria 200-300 g) atperka. Bulviniais lapais, aukštaūgis, gana derlingas. Pirktas iš Amerikės - Tomatofest
[attachmentid=215534]

Vintage wine - vienintelis dryžuotukas pas mane. Dryžiukai tik ant odelės. Labai derlingas, pomidorai sultingi, minkštimas rožinis, vaisių dydis labai įvairus. Iš Tomatofest.
[attachmentid=215535]

Purple Russian - slyviniai tamsūs pomidorai (ne apdulkinimo klaida). Labai derlingas, aukštas, įdomiais, susisukusiais lapais medis. Vaisiai ir mesingi, ir sultingi, minkšti, kaip ir visi tamsieji, turi mažai rūgšties. Iš Tomatofest
[attachmentid=215536]

Dar neaprašiau čia poros rūšių, neturiu fotkių. Vėliau pratęsiu reportažą.
Beje, Lollipop ir pas mane auga - geltoniukai tokie peršviečiami, saldūs, bet man trūksta pomidorinio skonio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 10 rugpjūčio 2011 - 14:28
Labukas 4u.gif visoms !

Žinot,aš čia lankausi ne tik dėl pomidorų mirksiukas.gif ,čia tokia gera atmosfera, sveikas humoras,šauniai pakrizenu thumbup.gif ,dėkui jums,mergiotės 4u.gif ,ypač lyderėms, už palaikomą tvarką bigsmile.gif ,puikias emocijas ir ,aišku ,už svarias žinias apie pomidorus aciuks.gif

O dabar į temą - apie pomidorus.....kalbam,kalbam apie jų skonius...vienos giria tą pačią rūšį,kitos ne....vat pavyzdžiui ,Tolstojus- pavasarį vienos gyrė,kitos peikė,bet jau turėjau nusipirkus ,tai pasodinau,ir sakyčiau visai neblogi....na,sakysit,skonio reikalas, taip,suprantu,bet ,ar bandėt,kas tą pačią rūšį iš skirtingų šiltnamių paragaut,kur žemė kitokia...ir kaip čia viską subalansuot g.gif ,kad tikrai žinotum,kad tam pomidorčikui nieko netrūksta....(o tai vandens perdaug,mažai,tai fosforo,tai kalio trūkumas g.gif) ,ir kad čia tikrasis tos rūšies skonis ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2011 08 10, 15:26)
Susiruošiau platesnei apžvalgai  biggrin.gif .
Zolotoi drakon - šios vasaros atradimas.

Pavasarį rašiau Loretai dėl šitų pomidorų, bet, matyt, per ilgai miegojau, sėklučių pardavimui jau nebeturėjo.. Tikrai turėtų būt skanūs, kad man visas sėklas iš panosės išbazarino biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vilsva @ 2011 08 10, 15:47)
vat pavyzdžiui ,Tolstojus- pavasarį vienos gyrė,kitos peikė,bet jau turėjau nusipirkus ,tai pasodinau,ir sakyčiau visai neblogi....na,sakysit,skonio reikalas, taip,suprantu,bet ,ar bandėt,kas tą pačią rūšį iš skirtingų šiltnamių paragaut,kur žemė kitokia...

Sveika, įkišusi gražią pekino nosytę 4u.gif biggrin.gif
Aš asmeniškai niekad nebandžiau tokiu būdu ragaut pomidorų. Pirmiausiai - neatėjo į gavą tokia mintis, antra - kaimynai vistiek tokių neaugina kaip aš, trečia - niekad neauginčiau tokių pomidorų kaip kaimynų...
Man svarbiausia, kad mėgstamų veislių pomidorai būtų skanūs mano šiltnamyje smile.gif
Atsakyti
wub.gif Vintage wine ...oj šis mano favoritas...ir pirmoj foto patiko ir dabar dar labiau...oh oh doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 10, 10:47)
pienių lapuose yra kalio mirksiukas.gif

O labai gerai, o gal kas koki antpyleli ruoset? Ar pavirt ar paraugint, ar tik uzpilt. gal kas turit kokiu minciu ir patirties g.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 10, 16:05)

Man svarbiausia, kad mėgstamų veislių pomidorai būtų skanūs mano šiltnamyje smile.gif

drinks_cheers.gif ,tiesą sakant ir man biggrin.gif , bet kaip sužinoti,ar tikrai mano pomidorai tokie,kokie turi buti ax.gif ,pernai vieni pomidorai tikrai buvo skanesni nei šiemet,nežinau jų pavadinimo,sėkla iš giminaitės šiltnamio,vat ir galvoju - ar laisčiau perdaug,ar taip ko žemelei trūksta....pavargus gal verysad.gif ....
Atsakyti
Labukas,kažkas teiravos POMIDORŲ MEDŽIO sėklų ,tai aš sėklų turiu ,kas norės ,galėsiu pasidalyt.
Dabar dar noriu pasidalint vienu pastebėjimu - turiu baltą pomidorą GREAT WHITE
,kažkuri supermamikė užfundijo,mano skonio receptoriams jis labai tiko,skanus ,nerūgžtus,sultingas,užaugo nemažas - 400g ir ant augalo jų nemažai ir visi dideli,kas norės sėklų ,išėmiau...
Dariau vėrinukus kažkas norėjo foto prašom
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 10 rugpjūčio 2011 - 16:57
QUOTE(vilsva @ 2011 08 10, 17:32)
pernai vieni pomidorai tikrai buvo skanesni nei šiemet,

Arba hibridiniai - ir išaugo kitokie, nei jų tėvai smile.gif arba ragauti labiau išalkus rolleyes.gif - bent jau mano vaikams gamtoj ir dar pasimaudžius visokie likučiai, namie nevalgomi, sueina lotuliukas.gif
Aš tikrai nenoriu čio čio san - tikrai ne mano skonio: man jie atrodo kietoki. aš jau ko gero daug naujų nebeieškosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2011 08 10, 15:26)
Babushka selection - dideli, raudoni pomidorai, kurie močiutėms tikrai patinka  biggrin.gif . Skanūs, gražūs. Medis vešlus, storais stiebais, aukštaūgis, galingas. Pomidorų nemažai ir didelių.

Dar peržiūrėjau Ugnužės nuotraukytes... wub.gif Bet jau šiiiiitas Babuškinas koks storas, net jo žandai užsirietę doh.gif
Labai gražus ir dryžuotasis gigantas. Bet aš nelabai mėgstu tokius dičkius... tongue.gif ..tokį griozdą neišeina iškart visą suvalgyt. Nebent tokius ant kaladės ir į salotas biggrin.gif Man 300gr pomidoras jau ir tai didokas atrodo blush2.gif

QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 10, 17:53)
turiu baltą pomidorą GREAT WHITE... užaugo nemažas - 400g

Siaubas, mergos, nu ir prisiauginot "pomidarbūzių".. doh.gif

QUOTE(Asese @ 2011 08 10, 18:17)
aš jau ko gero daug naujų nebeieškosiu  ax.gif

Nu taip, tikim.. reiškia nors truputėlį vistiek ieškosi rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 10, 18:36)
Nu taip, tikim.. reiškia nors truputėlį vistiek ieškosi rolleyes.gif  smile.gif

Na taip g.gif kol kas atrodo, kad tik juodų tikrų rusų trūksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 10, 17:53)
Labukas,kažkas teiravos POMIDORŲ MEDŽIO sėklų ,tai aš sėklų turiu ,kas norės ,galėsiu pasidalyt.
Dabar dar noriu pasidalint vienu pastebėjimu - turiu baltą pomidorą GREAT WHITE
,kažkuri supermamikė užfundijo,mano skonio receptoriams jis labai tiko,skanus ,nerūgžtus,sultingas,užaugo nemažas - 400g ir ant augalo jų nemažai ir visi dideli,kas norės sėklų ,išėmiau...

As norejau bigsmile.gif Ir tu noriu lotuliukas.gif
Atsakyti
merginos ar netycia regila nepatapo amarrile [COLOR=yellow] gal kas susiduryte ieskau AZ kontaktu, kolkas jos info meta kaip rasti avatara, p.s. [COLOR=yellow]truputi susikirtau su ta ponia, bet jauciu visa siela kad as ja zinau is musu temu
floroj Ponios arkliukas net 63 pc. bet snd labai mane uzgavo
Papildyta:
pasirodome su pomidoriukais kurie mumi nepritapo:

[url=http://www.radikal.ru]user posted image[/url
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 10 rugpjūčio 2011 - 18:21