Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 26, 21:44)
EX dingus  g.gif 
Vis savo pliksius apziuriu, randu papuvusiu pomidoru  verysad.gif
Ir laukiu kada gi prades sirpt visu pajegumu....

unsure.gif mano tas pats...jau taip nusiteikiau , kad gali ir nesunokti , o užpūti ir tiek...aš hemija nepurškiau ir dabar , nupurškiau tik baziliko arbatėle...didesniuosiu tokius panašius , kad jau noks , išskyniau...žiūrėsiu toliau kaip čia bus... verysad.gif
Atsakyti
Mano laukinukai irgi su ligos pozymiais. Viena toki dideli pomidora jau turejo, bet va vakar teko nuskinti ir ismesti zalia, nes daugiau kaip puse buvo parudavusio, supuvusio verysad.gif
Serganciuju pomidoru savininkems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba visoms... Retai rašau, tačiau esu nuolatinė skaitytoja, bet šį kartą ir aš neapsikenčiau nepasiguodus... Mano lauke augantys mulčiuoti pomidorai irgi susirgo... verysad.gif Ir taip staigiai viskas! Sekmadienį pamačiau, galvoju vakare purkšt gal negerai, vat atsikelsiu ryt iš pat ryto, prieš darbą ir nupurkšiu. Pasidariau pieno - jodo - H2O miksą, atėjau prie pomidorų, net silpna pasidarė - beveik pusė lapų pajuodę! Nupjausčiau vius pažeistus lapus, nupurškiau ir taip palengvėjo, galvoju ačiū dievui, kad laiku viską padariau, tai kur tau! Po darbo radau dar tiek pat pajuodusių... Nu taip gaila, negaliu. Stovi stagarai dabar. O dar šeštadienį skambinau mamai pasigirt kokie gražūs, vešlūs mano pomidorai. verysad.gif Net neįsivaizduoju ką dabar daryt, vakar ryte juos nupurškiau asiūklio-baziliko nuoviru, bet manau, kad jiems jau per silpnas toks purškaliukas, o chemijos taip nenoriu. Tada visos mano pastangos užauginti sveikus pomidorus, nueis šuniui ant uodegos. Tai dabar dilema: ar nuskint pradėjusius nokti pomidorus ir purškaliot toliau su asiūkliais ir kaip bus - taip, ar juos nuskint ir visa kita išraut velniop, ar vistik nupurkšt tuo brudu iš pardės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovaina @ 2011 07 27, 09:25)
Laba visoms... Retai rašau, tačiau esu nuolatinė skaitytoja, bet šį kartą ir aš neapsikenčiau nepasiguodus... Mano lauke augantys mulčiuoti pomidorai irgi susirgo...  verysad.gif Ir taip staigiai viskas! Sekmadienį pamačiau, galvoju vakare purkšt gal negerai, vat atsikelsiu ryt iš pat ryto, prieš darbą ir nupurkšiu. Pasidariau pieno - jodo - H2O miksą, atėjau prie pomidorų, net silpna pasidarė - beveik pusė lapų pajuodę! Nupjausčiau vius pažeistus lapus, nupurškiau ir taip palengvėjo, galvoju ačiū dievui, kad laiku viską padariau, tai kur tau! Po darbo radau dar tiek pat pajuodusių... Nu taip gaila, negaliu. Stovi stagarai dabar. O dar šeštadienį skambinau mamai pasigirt kokie gražūs, vešlūs mano pomidorai.  verysad.gif Net neįsivaizduoju ką dabar daryt, vakar ryte juos nupurškiau asiūklio-baziliko nuoviru, bet manau, kad jiems jau per silpnas toks purškaliukas, o chemijos taip nenoriu. Tada visos mano pastangos užauginti sveikus pomidorus, nueis šuniui ant uodegos. Tai dabar dilema: ar nuskint pradėjusius nokti pomidorus ir purškaliot toliau su asiūkliais ir kaip bus - taip, ar juos nuskint ir visa kita išraut velniop, ar vistik nupurkšt tuo brudu iš pardės  g.gif

oj koks iki skausmo pažįstamas vaizdas...tiesiog mano atvejo kopija...
Aš nuskyniau didesniuosius...net pūna jie ..10 buvo jau su rudom dėmėm...
Bet dar daug oj daug jų ant tų stiebų plikų liko... verysad.gif
Atsakyti
Kaip jusu nuomone apie profilaktini purskima vario preparatais. Ar tai tokia didele blogybe butu,jei jau sodiname lauke ir prktiskai visada salin nueina? O purksti reiktu dvi savaites po daigu pasodinimo,paskui kartoti reiktu,bet tai butu ne derliaus emimo metu unsure.gif Mano šiltnamyje karaliauja demetlige,nes stiklinis,ventiliacija per maza,ne maras,bet vegetacija pasibaige,suvalgysim,kas uzaugti spejo ir baba doh.gif Kitamet žadu purksti .Gal paeksperimentuosiu su vienu ankstyvu purškimu. Tevai laukus augindami purksdavo,tikrai tas Bordo padedavo....
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 07 26, 16:12)
Pas mane ant pakuotes taip pat buvo parasyta, bet vaisiai tikrai ne slyviniai, tokie vidutinio dydzio

Slyviniai, tai nereiškia vyšninukai. Taip, jie nedideli slyvos formos pomidorai 4u.gif
Nu tuoj einu pafotkinsiu, vakare imesiu nuotrauką
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 07 27, 11:48)
Slyviniai, tai nereiškia vyšninukai. Taip, jie nedideli slyvos formos pomidorai 4u.gif
Nu tuoj einu pafotkinsiu, vakare imesiu nuotrauką

Ok mirksiukas.gif Vakare ir as savo pafotkinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 27, 06:48)
unsure.gif bet žiūriu , maras daržuose siautėja verysad.gif pernelyg daug lijo ant lauko pomidorų...Bet jau kitąmet juos purkšiu pastoviai naminėmpriemonėm..., pasimokiau... unsure.gif

na, žinokit, kiek auginau lauke, purkšk nepurškęs naminėm priemonėm, o apie rugpjūtį vistiek juoduot pradeda, jei nėra priedangos. Šiemet nusispjoviau ir lauke anei vieno nesodinau. Ir laaabai tuo džiaugiuosi.

Vakar toooks lietus buvo pas mus blink.gif Ryte nuėjus radau pomidorų cielom kekėm ant žemės prikritusių doh.gif Na, nieko, sunoks ir jie.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 13:09)
na, žinokit, kiek auginau lauke, purkšk nepurškęs naminėm priemonėm, o apie rugpjūtį vistiek juoduot pradeda, jei nėra priedangos. Šiemet nusispjoviau ir lauke anei vieno nesodinau. Ir laaabai tuo džiaugiuosi.

drinks_cheers.gif Mes jau senokai lauke neauginame, nes visada sirgdavo ir derliaus 0.
Atsakyti
nu va, uzuojauta. Tai gal pas mane ne maras, kad dar gyvi tei pomidorai g.gif
Ar teisiog siltnami leciau plinta blush2.gif Nes as vis dar be chemijos, ir nekokie vaizdai mane po tu skvalu praliudina, tada isskinu ir vel ramu kazkeik laiko. Vaisiai dar apisveiki. Tik noksta perstipriai blink.gif Prinoksta nei tie kurie dar mazi, nors turetu but didesni. As turbut laimeciau maziausio pomodoro kankursa biggrin.gif
idedu foto, salia tokie kokie turi but
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 07 26, 23:23)
Nedideli slyviniai  ax.gif

Dėkui 4u.gif ,vadinasi sumaišyta mirksiukas.gif ,bet skonis neblogas ir t.p.juodi,tik dideli... smile.gif ,kitais metais bandysiu vėl pirkti,bus gal tikrieji Čiornyj maur, tai paragausiu ir slyvinių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 07 27, 15:28)
Dėkui  4u.gif ,vadinasi sumaišyta  mirksiukas.gif ,bet skonis neblogas ir t.p.juodi,tik dideli... smile.gif ,kitais metais bandysiu vėl pirkti,bus gal tikrieji Čiornyj maur, tai paragausiu ir slyvinių  lotuliukas.gif

Aš gavau iš ausrap - ji vakare žadėjo įdėti foto ax.gif
Atsakyti