Laba visoms... Retai rašau, tačiau esu nuolatinė skaitytoja, bet šį kartą ir aš neapsikenčiau nepasiguodus... Mano lauke augantys mulčiuoti pomidorai irgi susirgo...
Ir taip staigiai viskas! Sekmadienį pamačiau, galvoju vakare purkšt gal negerai, vat atsikelsiu ryt iš pat ryto, prieš darbą ir nupurkšiu. Pasidariau pieno - jodo - H2O miksą, atėjau prie pomidorų, net silpna pasidarė - beveik pusė lapų pajuodę! Nupjausčiau vius pažeistus lapus, nupurškiau ir taip palengvėjo, galvoju ačiū dievui, kad laiku viską padariau, tai kur tau! Po darbo radau dar tiek pat pajuodusių... Nu taip gaila, negaliu. Stovi stagarai dabar. O dar šeštadienį skambinau mamai pasigirt kokie gražūs, vešlūs mano pomidorai.
Net neįsivaizduoju ką dabar daryt, vakar ryte juos nupurškiau asiūklio-baziliko nuoviru, bet manau, kad jiems jau per silpnas toks purškaliukas, o chemijos taip nenoriu. Tada visos mano pastangos užauginti sveikus pomidorus, nueis šuniui ant uodegos. Tai dabar dilema: ar nuskint pradėjusius nokti pomidorus ir purškaliot toliau su asiūkliais ir kaip bus - taip, ar juos nuskint ir visa kita išraut velniop, ar vistik nupurkšt tuo brudu iš pardės