Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 09, 10:14)
Pamačiau kad yra pomidoram Shultz trąšos,birios.Gal kas naudojot, ar yra koks skirtumas nuo kitų trąšų.Žadu kitais metais pirkti.Ačiū atsiliepusioms

Aš turiu, keletą kartų laisčiau, nežinau kaip būtų buvę jei nebūčiau laisčius. Šiaip neblogos pasirodė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:33)
Ir dar, ar kuri daret tuos pomidorus su spiritu? kaip ten reik uzdegt? Niekaip man tam stiklainyje nedega, tik uzsidega ir gesta iskart.  doh.gif Dangtelyje dega, bet kai bandau uzsukt, iskart uzgesta. Nesuprantu to recepto, kazka matyt ne taip darau  unsure.gif

pagal visus fizikos dėsnius ugnis gyva iki tol, kol yra deguonies/oro. Per anksti uždengus dangteliu, labai greit išdega oras stiklainio viduje, t.y. pati tą ugnį ir užgesinat. Reiktų pagaut momentą, kuomet jau spiritas baigia degt ir dėt dagtelį, idant susidarytų vakuumas.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 09, 10:55)
pagal visus fizikos dėsnius ugnis gyva iki tol, kol yra deguonies/oro. Per anksti uždengus dangteliu, labai greit išdega oras stiklainio viduje, t.y. pati tą ugnį ir užgesinat. Reiktų pagaut momentą, kuomet jau spiritas baigia degt ir dėt dagtelį, idant susidarytų vakuumas.


Ta as suprantu, tik kazkur skaiciau, kad uzsuka ir isdega tas spiritas, nesuprantu kaip taip padaro, nes ir man atrodo, kad uzsukus turetu uzgest. Ne tame esme, as neuzdengiu, bet vistiek nedega, ta prasme uzsidega ir iskart gesta,stiklainyje lieka spiritas. Pabandziau dangtelyje (nes galvojau gal spiritas koks skiestas), tai graziausiai dega kol nieko nelieka. Pomidorus sausus dedu, stiklainis taip pat buvo sausas, bet kazkas vistiek netinka. Galvojau paprastesnio recepto nebuna, bet va kad nori... Ai, apseisiu tada, nes pagal recepta neiseina, gaunasi tik pomidorai su laipsniais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:06)
Ta as suprantu, tik kazkur skaiciau, kad uzsuka ir isdega tas spiritas, nesuprantu kaip taip padaro, nes ir man atrodo, kad uzsukus turetu uzgest. Ne tame esme, as neuzdengiu, bet vistiek nedega, ta prasme uzsidega ir iskart gesta,stiklainyje lieka spiritas. Pabandziau dangtelyje (nes galvojau gal spiritas koks skiestas), tai graziausiai dega kol nieko nelieka. Pomidorus sausus dedu, stiklainis taip pat buvo sausas, bet kazkas vistiek netinka. Galvojau paprastesnio recepto nebuna, bet va kad nori... Ai, apseisiu tada, nes pagal recepta neiseina, gaunasi tik pomidorai su laipsniais.  biggrin.gif



Aš pasirinkau varianta ne su spiritu, o su žvake. Sausi pomidorai stiklainyje ir maža žvakutė. Uždegu žvakę, užsuku stiklainį. Ugnelė sunaudoja stiklainyje esantį deguonį ir dangtelis net cakteli į vidų įsilenkdamas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:06)
Ai, apseisiu tada, nes pagal recepta neiseina, gaunasi tik pomidorai su laipsniais.  biggrin.gif

tai gal per daug pripilat spirito? beje ar kratet stiklaini? g.gif
Atsakyti
[quote=diuni,2011 08 09, 10:12]
biggrin.gif Radničokas labai gera veislė , nors ir sena ...agurkų visada buvo ir šiemet yra pakankamai biggrin.gif
Ne į temą , bet įdomu -o kokias naujoves auginate , lauke ar šiltnamyje jos auga ax.gif

Lauke -regal-nepamainomi agurkai, Sremski, dera ir šalta vasara .šiltnamyje -marengue. matida ,dirigent ,pasalimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karosė: 09 rugpjūčio 2011 - 11:45
QUOTE(Dzhine @ 2011 08 09, 11:24)
Aš pasirinkau varianta ne su spiritu, o su žvake. Sausi pomidorai stiklainyje ir maža žvakutė. Uždegu žvakę, užsuku stiklainį. Ugnelė sunaudoja stiklainyje esantį deguonį ir dangtelis net cakteli į vidų įsilenkdamas wink.gif


Ta prasme uzdegat zvakute, idedat i stiklaini ir uzsukat? bigsmile.gif Reikia gal taip pabandyt... Bus mano pomidorai visapusiskai iscirskinti. lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(rootha @ 2011 08 09, 11:29)
tai gal per daug pripilat spirito? beje ar kratet stiklaini?  g.gif


Pagal recepta 3l reikia 2 saukstu, as dariau 1,5l stiklainyje tai pyliau 1 sauksta. Turbut kol gyvai nepamatysiu kaip tai daroma, tai neiseis, nes man nedaina kaip cia reik daryt. blush2.gif Einu degt zvakute. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 08 09, 12:24)
Aš pasirinkau varianta ne su spiritu, o su žvake. Sausi pomidorai stiklainyje ir maža žvakutė. Uždegu žvakę, užsuku stiklainį. Ugnelė sunaudoja stiklainyje esantį deguonį ir dangtelis net cakteli į vidų įsilenkdamas wink.gif

g.gif Wou...kokios įdomybės...o kur ta žvakutė dedasi -viršuj ar kaip...ir ar tai vaško žvakutė ax.gif
Papildyta:
blush2.gif g.gif ir dar man reik sužinot -kur galima gauti spirito...jau seniai domiuosi , bet niekur kažkaip neaptikau g.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:38)
Ta prasme uzdegat zvakute, idedat i stiklaini ir uzsukat?  bigsmile.gif Reikia gal taip pabandyt... Bus mano pomidorai visapusiskai iscirskinti.  lotuliukas.gif  doh.gif



Žvakutę uždegu stiklainyje.
Žvakutę dedu viršuje arba įspraudžiu viduryje.
Žvakutė bet kokia, nors ir ta storoji dekoratyvinė čeriukais aplink apiberta biggrin.gif Aš naudoju arba likutines gimtadienio žvakutes, arba arbatines, arba nuo visokių žvakių galiukus likusius. Vis tiek ilgai jos nedega.

diuni, vaistinėse spiritas tik pagal recepta. Nebent gautum per pažintis iš kokių kitokių vietų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 09 rugpjūčio 2011 - 11:47
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:38)
Pagal recepta 3l reikia 2 saukstu, as dariau 1,5l stiklainyje tai pyliau 1 sauksta. Turbut kol gyvai nepamatysiu kaip tai daroma, tai neiseis, nes man nedaina kaip cia reik daryt.  blush2.gif  Einu degt zvakute.  biggrin.gif

pabandyk papuprti gerai sloika, kad spiritas pasiskirstytu visur mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 09, 11:33)
Mamkos, kazkada cia kazkuri raset, kaip darot pomidoru sultis. Skaiciau, atrode taip viskas paprasta, net neuzsirasiau. O dabar jau neatsimenu.  doh.gif Gal galetumet primint...  blush2.gif



Aš pomidorų sultis darau paprastai - supjaustau pomidorus, paverdu puode, tada su blenderiu sutrinu ir per sietelį ištrinu. Pagal skonį druskos, užverdu ir į stiklainius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 09, 11:40)
g.gif Wou...kokios įdomybės...



Taip, cia tiesiog zodziais nenusakoma, kiek visokiu geru dalyku galima suzinot supermamyciu deka. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Dzhine @ 2011 08 09, 11:46)
Žvakutę uždegu stiklainyje.
Žvakutę dedu viršuje arba įspraudžiu viduryje.
Žvakutė bet kokia, nors ir ta storoji dekoratyvinė čeriukais aplink apiberta biggrin.gif Aš naudoju arba likutines gimtadienio žvakutes, arba arbatines, arba nuo visokių žvakių galiukus likusius. Vis tiek ilgai jos nedega.



Isbandziau, turiu pripazint keistokai jauciausi tokius experimentus darydama. lotuliukas.gif Bet su zvakute viskas gavosi puikiai. thumbup.gif Tik zvakute mazyte, nuo vaiku gimtadienio, tai sukau galva kaip pastatyt, kad neprasmegtu tarp pomidoru. biggrin.gif Pagavo azartas, reikia dar stiklainiuka pasidaryt. hihihi.gif
O ilgai tie pomidorai issilaiko?

QUOTE(rootha @ 2011 08 09, 11:48)
pabandyk papuprti gerai sloika, kad spiritas pasiskirstytu visur  mirksiukas.gif


Oi, as ir purciau, ir paguldzius ant sono ta stiklaini degiau, ir ko tik nedariau lotuliukas.gif Sis receptas man neiveikiamas. schmoll.gif Puikiai tiks variantas su zvake, kad tik laikytusi kuo ilgiau tie pomidorai. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 09, 12:04)
Aš pomidorų sultis darau paprastai - supjaustau pomidorus, paverdu puode, tada su blenderiu sutrinu ir per sietelį ištrinu. Pagal skonį druskos, užverdu ir į stiklainius.  4u.gif


Radau internete viena receptuka, tai ten panasiai raso, bandysiu daryt. Bet nusirasysiu ir sita. 4u.gif
Atsakyti