QUOTE(Ex @ 2011 08 06, 06:41)
Filmukų nemačiau, nuorodų neskaičiau, bet parašysiu ką žinau...
Pomidorus reikia imti nepernokusius, nes perokusių pomidorų sėklos prasto daigumo.
Išėmus pomidorų sėklas kartu su šiek tiek minkštimo, reikia tris dienas rauginti kambario temperatūroje. Laikyti stiklo indelyje. Po to sėklas perplauti po tekančiu vandeniu, paskirstyti plonu sluoksniu ir išdžiovinti prapučiamoje vietoje vis pamaišant, kad nesuliptų.
Bet aš taip nedarau.. Tiesiog išimu sėklas iš gerai sunokusio, kokybiško pomidoro, sudedu į tankų skudurėlį (kažkas panašaus kaip pieno košimui skirtas audinys) ir iškart perplaunu ir džiovinu. Paprasta, greita ir sėklos man visada daigios būna. Jokiom rauginimo terlionėm neužsiimu, nuo rūgšties paskui skraido visokios moškės...
Pomidorus reikia imti nepernokusius, nes perokusių pomidorų sėklos prasto daigumo.
Išėmus pomidorų sėklas kartu su šiek tiek minkštimo, reikia tris dienas rauginti kambario temperatūroje. Laikyti stiklo indelyje. Po to sėklas perplauti po tekančiu vandeniu, paskirstyti plonu sluoksniu ir išdžiovinti prapučiamoje vietoje vis pamaišant, kad nesuliptų.
Bet aš taip nedarau.. Tiesiog išimu sėklas iš gerai sunokusio, kokybiško pomidoro, sudedu į tankų skudurėlį (kažkas panašaus kaip pieno košimui skirtas audinys) ir iškart perplaunu ir džiovinu. Paprasta, greita ir sėklos man visada daigios būna. Jokiom rauginimo terlionėm neužsiimu, nuo rūgšties paskui skraido visokios moškės...
Aciu labai uz atsakyma. Pirma varianta ir maciau filmukuose. Bet seklas visada rinkdavau paprastuoju budu,todel ir susipainiojau.