Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2011 08 06, 06:41)
Filmukų nemačiau, nuorodų neskaičiau, bet parašysiu ką žinau...
Pomidorus reikia imti nepernokusius, nes perokusių pomidorų sėklos prasto daigumo.
Išėmus pomidorų sėklas kartu su šiek tiek minkštimo, reikia tris dienas rauginti kambario temperatūroje. Laikyti stiklo indelyje. Po to sėklas perplauti po tekančiu vandeniu, paskirstyti plonu sluoksniu ir išdžiovinti prapučiamoje vietoje vis pamaišant, kad nesuliptų.

Bet aš taip nedarau.. Tiesiog išimu sėklas iš gerai sunokusio, kokybiško pomidoro, sudedu į tankų skudurėlį (kažkas panašaus kaip pieno košimui skirtas audinys) ir iškart perplaunu ir džiovinu. Paprasta, greita ir sėklos man visada daigios būna. Jokiom rauginimo terlionėm neužsiimu, nuo rūgšties paskui skraido visokios moškės...
smile.gif  smile.gif  smile.gif


Aciu labai uz atsakyma. Pirma varianta ir maciau filmukuose. Bet seklas visada rinkdavau paprastuoju budu,todel ir susipainiojau.
Atsakyti
Vakar jau sunaikinau savo pomidorus augusius lauke, o šiandien jau du ištraukiau šiltnamyje,ne tik pomidoriukai pajuodę verysad.gif buvo, bet ir visas krūmas doh.gif Įsisuko liga ir į šiltnamį, o pomidorų deramai ir nepavalgėm, daug yra žalių, kažkaip silpnai noksta g.gif
Atsakyti
Na EX tu esi šaunuolė mūsu žolininkė... tiek visokių arbatyčių užpyliukų pomidorams pamylėti pasiūlai smile.gif

ačiū už pamokymą kodėl reikia jas perplauti nes iki šiol nežinojau o gal ir dar reikalo nebuvo info ieškoti nes iki šiol pomidoriukus iki šalnų skindavau bet ateičiai žinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palmira @ 2011 08 04, 16:43)
Aš pamidorus šaldau jau kelis metus. Nulupu odelę, supjaustau, sudedu į indelius ir į šaldiklį. Dedu į troškinius, sriubas( net neatšldau). Skonis superinis, kvapas  thumbup.gif .Mano pomidorai mėsingi ir labai gerai lupasi net neblanširavus.



Sveikos, mergaitės, aš taip pat šaldau pomidorus, bet juos sutrinu su blenderiu, prieš tai nulupu. Visai nežiūriu, kokia rūšis. net geltonuosius šaldau, o jie pas mane būdavo skystesni.
Bet labiau mums patinka supjaustyti ir trumpai patroškinti (max 7 min. žemame plačiame neuždengtame troškintuve ar puode)+ druska, prieskoniai, šiek tiek cukraus. Uždarau į stiklainius, laikau rūsyje. Skonis- kaip natūralių pomidorų. Galima net prieskonių nedėti, tik druskos. Jei išlieka kietesni (mažiau prinokę vaisiai), tai tinka prie mėsos, makaronų, ryžių. Jei sukrenta (labiau prinokę, mažiau mėsingi), tai iš jų ruošiu žiemą padažą. Naudoju kaip trintus pomidorus.. Taip pat dedu į troškinius, sriubas, mėsos apkepus.
Galima pridėti patroškintų porų, cukinijų (pirma juos patroškinti, tik tada sudėti supjaustytus pomidorus), bet nuo to skonis nebūna geresnis. Tik būdas cukinijas sunaudoti.

Radau vieną veislę, atsparią marui: fantasio. Ant pakelio taip ir rašo; atsparūs marui ir kitoms ligoms. Deja, šįmet aš jų nesodinau.
Man šįmet labai pasiteisino Colibri ir Logistica. Jie beveik nesusirgo (kai kiti šiltnamyje serga, bet vaisius dar sunokina), ypatingai gausiai dera (visi stebisi, kad tiek gali būti pomidorų), skonis labai geras. Ant jų pakelių rašo, kad atsparūs ligoms, bet maras neišskirtas.
Atsakyti
ar galima klausima ne i tema blush2.gif bendrai apie darza
kadangi auginu pirmi metai, tai nezinau ar tai normalu, bet siemet man daug visokiu issigimimu darzovese: tai susisuke morkos, tai su 5 uodegom, pomidorai ir dvinukai buvo. Tai idomu cia normalu, ar cia Fukusimos pasekmes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 06, 13:33)
ar galima klausima ne i tema blush2.gif  bendrai apie darza
kadangi auginu pirmi metai, tai nezinau ar tai normalu, bet siemet man daug visokiu issigimimu darzovese: tai susisuke morkos, tai su 5 uodegom, pomidorai ir dvinukai buvo. Tai idomu cia normalu, ar cia Fukusimos pasekmes blush2.gif

atsakymas ne i tema mirksiukas.gif
ju visur buna,netik pirmais metais.PASILIKTIT labai grazu kai i rudenelio svente prinesa tokiu ,,fokusimu,, thumbup.gif
Atsakyti
Laba,dekui uz patarimus ,sunkiai ,bet mano pomidorcikai sustigo thumbup.gif

Eliza 68, ir as noreciau ,jei galima aisku,cio - cio -san seklyciu ,galetumem kokiom nors apsikeist ,jei pageidautum.

Seklas is pomidoru imu panasiu principu kaip ir kitos merginos - pjaunu pomidora per puse ir sauksteliu isimu seklytes i puodeli ir uzpilu vandeniu ,veliau perplaunu susipylus i tanku sieteli po beganciu vandeniu ir dedu seklas ant leksteles ,vis pamaisydama pirstais ,kad nesukibtu ir gerai isdziutu ,kai isdziuna darau is popieriaus maiseli ,uzrasau pavadinima ,supilu seklytes ir i dezele laukt pavasario thumbup.gif man gerai laikosi ir buna daigios
Atsakyti
Na ir man norisi to čio-čio-san... godumas šiltnamio nepraplės, bet skrandį juk palepins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ailyy @ 2011 08 06, 13:11)

Bet labiau mums patinka supjaustyti ir trumpai patroškinti (max 7 min. žemame plačiame neuždengtame troškintuve ar puode)+ druska, prieskoniai, šiek tiek cukraus. Uždarau į stiklainius, laikau rūsyje. Skonis- kaip natūralių pomidorų. Galima net prieskonių nedėti, tik druskos. Jei išlieka kietesni (mažiau prinokę vaisiai), tai tinka prie mėsos, makaronų, ryžių. Jei sukrenta (labiau prinokę, mažiau mėsingi), tai iš jų ruošiu žiemą padažą. Naudoju kaip trintus pomidorus.. Taip pat dedu į troškinius, sriubas, mėsos apkepus.
Galima pridėti patroškintų porų, cukinijų (pirma juos patroškinti, tik tada sudėti supjaustytus pomidorus), bet nuo to skonis nebūna geresnis. Tik būdas cukinijas sunaudoti.


NA kaip noreciau tokiu, o kazi kiek druskos det, ir jei ne saltam rusy , ar laikytusi???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 08 06, 18:48)
NA kaip noreciau tokiu, o kazi kiek druskos det, ir jei ne saltam rusy , ar laikytusi???? g.gif



Druskos pagal skonį. Tik vėliau, žiemą, kai valgai, tai jos atrodo mažiau, nei įdėjai. taigi, atitinkamai ir dedu daugiau. Mūsų rūsys taip pat šiltas, ir jie stovi.
Tik stiklainius ir dangtelius tai aš pirmiausia iškaitinu. Bet sudėjus pomidorus ir užpylus sultimis (kurios susidaro) nebepasterizuoju. Kuo puikiausiai stovi, nors sunku tuo patikėti.
Atsakyti
Visada galvojau, kad auginu juodaji maura, bet deja... Nupirkau seklas kaip juoduju pomidoru ir pavaizduoti tokie ant pakelio. Pasejau, augo viskas gerai ir pomidorai kol zali buvo panasus i maura, o kai sunoko pasidare geltoni. Galvoju vot tau ir juodasis mauras smile.gif Skonis labai geras, saldus ir odele nestora. Tai dabar net nezinau kas jie tokie gali buti g.gif kazkokie geltoni slyviniai pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 08 06, 20:27)
Tai dabar net nezinau kas jie tokie gali buti g.gif kazkokie geltoni slyviniai pomidorai.
Tikriausiai geltonasis mauras hihihi.gif
Atsakyti