Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 26, 13:57)
Sveikutės, taip gražu gėrėtis jūsų raudonskruosčiais pomidorais 4u.gif Pas mane šiltnamyje ir lauke pilna tokių gražuoliukų, tik deja labai vangiai jie sirpsta schmoll.gif Ar ir pas jus lėtai sirpo, ar ką nors darėte šiuo klausimu? g.gif  Sako, kad bobutės turguje pagreitina pomidorų sirpimą sušvirkšdamos švirkštu į pomidorą šlapimo doh.gif Žinoma baisu-  doh.gif to jokiu būdu nedaryčiau schmoll.gif

Mums irgi būdavo sirpsta kažkaip vėliau,kol susivokėm ,kad perdaug laistom,kai sausiau - tuomet ir noksta greičiau.... ax.gif ,gal ir jums tiks ši išvada 4u.gif
Atsakyti
prisipazinkite kieno cia receptas smile.gif
"O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau."

issisaugojau, o dabar kila klausimas:
i tos kur verdi pomidorus reikia deti druskos ar ne? Jei reikia mazdaug kiek?
O daugiau nieko nedeti, jokiu pipiru, actu, prieskoniu?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 26, 15:09)
prisipazinkite kieno cia receptas smile.gif
i tos kur verdi pomidorus reikia deti druskos ar ne? Jei reikia mazdaug kiek?
O daugiau nieko nedeti, jokiu pipiru, actu, prieskoniu?

kieko receptas, negaliu pasakyt. Bet teplione sita tai mano ax.gif

Druskos dedu tiesiai i stiklaini. I litrini man puses arbatinio saukstelio per akis (be kaupo). Gali tiek pat ir cukraus det.
Nieko daugiau nededu. Gaunasi naturalus pomidorai savo sultyse. Acto nereik, nes pomidorai patys pakankamai rugsties turi.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 26, 14:50)
tundra  doh.gif
o, jei pamiršiu pasirinkt, tai žinosiu, kur kreiptis. apsikeisim, nes turėsiu dar kitokių. )

Butinai 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 07 26, 14:58)
vargses bobutes.. tiek pomidoru subadyt reik.. o dar kiek slapimo prigamint..

Bet ir sugalvok tu taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 26, 15:22)
kieko receptas, negaliu pasakyt. Bet teplione sita tai mano  ax.gif

Druskos dedu tiesiai i stiklaini. I litrini man puses arbatinio saukstelio per akis (be kaupo). Gali tiek pat ir cukraus det.
Nieko daugiau nededu. Gaunasi naturalus pomidorai savo sultyse. Acto nereik, nes pomidorai patys pakankamai rugsties turi.

Aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 07 26, 16:17)
Pas mane Čiornyj mavr (Черный мавр) slyviniai.
Antri metai juos auginu ir niekada nebuvo apvalių didelių.
Šiandien dar pas draugę buvau į šiltnamį įlindus tai irgi slyviniai. Maždaug 4*2cm smile.gif

Pas mane ant pakuotes taip pat buvo parasyta, bet vaisiai tikrai ne slyviniai, tokie vidutinio dydzio
Atsakyti
EX dingus g.gif
Vis savo pliksius apziuriu, randu papuvusiu pomidoru verysad.gif
Ir laukiu kada gi prades sirpt visu pajegumu....
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 26, 13:57)
Sako, kad bobutės turguje pagreitina pomidorų sirpimą sušvirkšdamos švirkštu į pomidorą šlapimo

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aha, butinai po 50ml shlapimo o po pomidoru daigais dar ir po banda kakos kad garuotu ir shilumos netruktu mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

prisirps tie pomidorai - kantrybes. 4u.gif
as atkreipiau demesi kad man po gausesnio palaistymo labiau raudonuoti pradejo smile.gif bet gal cia siaip sutapimas. o siaip "legendos" byloja ir apie sunokusiu bananu padeliojima shiltnamyje ir apie palaistyma pienu. gal ir tame yra tiesos. bet nebandziau.
Papildyta:
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 26, 21:44)
Vis savo pliksius apziuriu, randu papuvusiu pomidoru  verysad.gif

console.gif pazistamas jausmas....... labai gaila....
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 26, 21:49)

prisirps tie pomidorai - kantrybes.  4u.gif
as atkreipiau demesi kad man po gausesnio palaistymo labiau raudonuoti pradejo smile.gif bet gal cia siaip sutapimas. o siaip "legendos" byloja ir apie sunokusiu bananu padeliojima shiltnamyje ir apie palaistyma pienu. gal ir tame yra tiesos. bet nebandziau.

Dėl pieno nežinau, o dėl bananų yra tiesos. Bet sėkmingai ir prinokę obuoliai tinka smile.gif Sunokę vaisiai išskiria eteno dujas, o eteno dujos skatina nokimą.

Mano lauke augančius pomidorus maras užpuolė. Nudraskiau lapus kiek galėdama, nupurškiau previkiuru... O lyja... Naudos kažin ar bus. Lieka tik tikėtis, kad į šiltnamį neįsimes g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 07 26, 09:11)
Noriu paklausti.kokie jūsų Čiornyj maur ?- dideli ar vyšniniai ?- man užaugo dideli,o ant pokelio rašo,kad mažuliai, pasodinau tarp vyšninių  bigsmile.gif .....tai kokie jie iš tikro turi būti  g.gif ?

Nedideli slyviniai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 26, 22:49)
prisirps tie pomidorai - kantrybes.  4u.gif
Papildyta:

console.gif  pazistamas jausmas.......  labai gaila....

kazi is manes neprades visas kaimas juoktis jei bananus pradesiu nest i siltnamy lotuliukas.gif
Pienas? galima isbandyt rolleyes.gif bet reikia zinot kaip ir ka daryt...

Casual aciu! gyvenam dar plius arti tvenkinio tai tikimybe didesne ligu prisigaudyt.
Bet ziema pas mus soduose RAMUMA wub.gif
Atsakyti
unsure.gif bet žiūriu , maras daržuose siautėja verysad.gif pernelyg daug lijo ant lauko pomidorų...Bet jau kitąmet juos purkšiu pastoviai naminėmpriemonėm..., pasimokiau... unsure.gif
Atsakyti