Skaičiau žurnale,kad galima šaldyti pomidorus.Tik reikia odelę nulupti.Atšildžius aišku jie ištežta,bet rašo skonis ir kvapas lieka kaip šviežių.Tinka ir į sriubą ir į troškinius.
Šiemet pirmą kartą slyvinius džiovinau,apibarščius baziliku.
dekui gigida paieskosim nes jau reikalas yra
Sakykit, pas mus sian 8 laipsniai nakti buvo, jau uzdarineju nakciai siltnami, ar dar nereikia
QUOTE(hugutel22 @ 2011 08 04, 13:31)
kaip suoprantu laiko iki visko pajuodavimo netaip daug ar ne
pas mane ilgai merdejo ir vis dar merdija, bet vaisiai tik vienos rusies kol kas nukentejo, o va bulves tai zaibiskai , bet jiems nieko nedariau
Del šaldymo-irgi aktualus klausimas, pati nežinau, tiesiog, kai žiemą knisausi internete tarp sėklų, isiminė aprašymai, kad tinka šaldyti. Manau tie kurie tinka džiovinti, turėtų tikti ir šaldymui, na veislės kurios ne tokios sultingos, kad ne taip ištežtų atšildžius, prie jų paprastai parašyta, kad turi daug sausųjų medžiagų.
Pakartosiu, čia tik mano išvedžiojimai
Ačiū visoms už receptus
Perskaičiau šią temą vėl nuo pradžių, norėjau pasižymėti veisles pirmūnes(anksčiausiai pradėjusias sirpti), bet neradau, matyt dar anksčiau rašėte, norėčiau paklausti (kam nesunku pasikartoti) jų pavadinimų. Jei kuri parašysit - AČIŪ
Pakartosiu, čia tik mano išvedžiojimai
Ačiū visoms už receptus
Perskaičiau šią temą vėl nuo pradžių, norėjau pasižymėti veisles pirmūnes(anksčiausiai pradėjusias sirpti), bet neradau, matyt dar anksčiau rašėte, norėčiau paklausti (kam nesunku pasikartoti) jų pavadinimų. Jei kuri parašysit - AČIŪ
QUOTE(ausrap @ 2011 08 04, 15:13)
Aš turėjau dviejų rūšių persikinius, vienus siunčiausi iš JAV, kitus parvežė iš Anglijos. Kažkurie pūkuoti, bet kurie nebežinau, susimaišiau, o kiti kas idomiausia ne geltoni, o rausvi.
O gal galima bus tų persikinių sėklyčių gaut? O kaip veislės vadinasi?
Aš pamidorus šaldau jau kelis metus. Nulupu odelę, supjaustau, sudedu į indelius ir į šaldiklį. Dedu į troškinius, sriubas( net neatšldau). Skonis superinis, kvapas .Mano pomidorai mėsingi ir labai gerai lupasi net neblanširavus.
QUOTE(Palmira @ 2011 08 04, 16:43)
Aš pamidorus šaldau jau kelis metus. Nulupu odelę, supjaustau, sudedu į indelius ir į šaldiklį. Dedu į troškinius, sriubas( net neatšldau). Skonis superinis, kvapas .Mano pomidorai mėsingi ir labai gerai lupasi net neblanširavus.
Labai ačiū
QUOTE(siamese20 @ 2011 08 04, 15:32)
O gal galima bus tų persikinių sėklyčių gaut? O kaip veislės vadinasi?
Kazi jie ne hibridiniai?
QUOTE(ausrap @ 2011 08 04, 16:47)
Kazi jie ne hibridiniai?
reiktų paieškot info, jei veislių pavadinimus pameni
O kaip tie kur iš manęs gavai lauke augo?
QUOTE(siamese20 @ 2011 08 04, 15:54)
reiktų paieškot info, jei veislių pavadinimus pameni
O kaip tie kur iš manęs gavai lauke augo?
O kaip tie kur iš manęs gavai lauke augo?
Visus pakando maras, net neparagavau, išskyrus medaus lašą.
Žiauriai gaila.
Gaila, kad nei vieno pomidoro daigo neikišau į šiltnamį, nes nebebuvo vietos.
O šiltnamis kolas pfu pfu pfu.
Jau rašiau kitamet Corazon tikrai bus, o šokoladiniai jei rasiu sėklų, nes jie hibridiniai, o buvo tik 5 sėklikės.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 04, 10:15)
bepradėtas pjaustyt raf'as
RAF'us skinu žalius ir marmaliuoju iš jų mišrainę - nu neskanūs jie man sunokę nors tu ką...
QUOTE(saintlina @ 2011 08 04, 10:15)
Šitie ekstremalkinai pas mane tik dėl grožio....
QUOTE(*TAU* @ 2011 08 04, 10:43)
būtų įdomu sužinot kokiom?
Neįpatingos mano mėgiamos veislės. "Senoviniai" - Corazon, Delfine, Green Zebra, Black Cherry, iš pamėgtų naujesnių - Monroe, Jablokai, Zlato, Buran.. Gal ką ir pamiršau, bet tikrai veislių mandrumu nenustebinsiu. Ne visos blatnos naujovės man prigyja...
QUOTE(ievakata @ 2011 08 04, 16:00)
Sakykit, pas mus sian 8 laipsniai nakti buvo, jau uzdarineju nakciai siltnami, ar dar nereikia
Jei numatomas rūkas, priveriu stoglangius ir vienas duris, bet pilnai šiltnamio "neuždusinu".
QUOTE(Eliza68 @ 2011 08 04, 16:26)
Perskaičiau šią temą vėl nuo pradžių, norėjau pasižymėti veisles pirmūnes(anksčiausiai pradėjusias sirpti), bet neradau, matyt dar anksčiau rašėte, norėčiau paklausti (kam nesunku pasikartoti) jų pavadinimų. Jei kuri parašysit - AČIŪ
Niekas dar čia pomidorų į garbės lentą nedėjo... Nieko nepražiopsojai. Manau visos išsamios pagyros bus vėliau