Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 02, 15:52)
padariau foto sesija

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 02, 16:01)

Ta  proga pasakysiu, kad čia rodomos pomidorų foto tai mane vekšlent verčia  doh.gif

ne, nu cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
einu agurkų graužt
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 09:53)
Atsiprašysiu visų tvarkingų forumiečių, labai nėr kada roplinėt kitose temose, tai dar vieną receptuką žaliems pomidorams įmesiu čia...
Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai smile.gif

Dlia osobyh: ... smile.gif
SMULKIŲ POMIDORIUKŲ, ar VYŠNINUKŲ NEPJAUSTYTI......

išsisaugojau, išsisaugojau!!! valiooo
turiu žalių mažuliukų ant besibaigiančių medelių. ir nei kur dėt. o štai, aš juos į stiklainį, į stiklainį!
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 02, 15:52)
padariau foto sesija
1.Citrinukai
2..Zucchero
3..Plesoni
5.Sweet milion

Supratau, tai pas mane citrinukai bus, nes kitokie ir negali būti:)
Lolita nuostabi fotosesija, o tie Plesoni, kokie įdomūs. Atrodo, kad susideda iš daugybės mažučių pomidoriukų. O kaip jų skonis?
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 02, 14:25)
skonis ju ,bent man tai geras,nerugstus,kazkam is merginu kam siunciau seklu ,esu idejusi CITRINUKU ,nors nzn kaip jie tiksliai vadinas ,as buvau gavus seklu ,gal pries 10m,tai vis issiimu sekanciai sejai...

Aš aš aš gavau! smile.gif Tik kas iš to sad.gif Dygo labai prastai. Išdygo vos keletas daigelių iš kurių šiaip taip išgyveno vienas. Sodinant į šiltnamį penkiametis begiojantis tvarkdarys viesulas sumaišė pmidorus ir jų žymeklius, tad yra trys daigai, kurie pažymėti kaip potencialūs citrinukai biggrin.gif ir kaip tyčia, visi silpni... po savaitgalio gal daugiau paaiškės, nes kol kas šiltnamyje be užrašų galiu atskirti gal keturias veisles iš maždaug penkiolikos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 02, 16:01)
Casual, jaučiu čia vienintelė tema, kur su tavim galima pasikalbėti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ta  proga pasakysiu, kad čia rodomos pomidorų foto tai mane vekšlent verčia  doh.gif

Kažkoks nesusipratimas su pomidorais pas mane šiemet.  Šiltamy auga, bet kažkaip ne taip jau ir daug kiek tikėjausi. Labiausiai noksta geltona, paskui jau mažiukai, ir vienas kitas padoraus dydžio. Užteks tik pavalgymui, o persivalgymui  schmoll.gif  ką jau kalbėt apie marinavimą išsvajotą...

Lauke irgi  cool.gif Žiauriai trūksta šilumos. Vieni tik žydi, kiti niekaip neprisirpsta, kabo žaliūkai atrodo visą amžinybę, jau nrt vyro klausiau ar tikrai žaliųjų daugiau nepirkom( pirkti ir apgyvendinti šiltamy visi numiro prigijimo stadijoj)?

ax.gif prinoks lauke , svarbu maras , kad neprasidėjo...o dabar va geras koks oras , tai aplenktieji maro lauke nunoks dar 4u.gif

Jolita 1960 , kokios gražios nuotraukos, pomidorai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 rugpjūčio 2011 - 15:43
nu nespeju skaityt lotuliukas.gif ypach patiko dla osobo....
beje padariau pertrauka parsisiunciau rusiska seriala Svoti tai tas dar man galva sumarudino/dievaz artimas sirdziai, na bet ne apie tai o ryt mestelsiu nuotrauku visokiu;gulimi, sedimai, gulsciai ir pan., malonu kad lolita prisijunge, cia tiesiog sorry of topic poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 02, 16:42)
ax.gif prinoks lauke , svarbu maras , kad neprasidėjo...o dabar va geras koks oras , tai aplenktieji maro lauke nunoks dar 4u.gif

Labai tikiuosi, tik kad va, mes žemaitijoj to lietaus gaunam daugiau ir šilumos mažiau, negu pėvėzė kokia sostinė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 08 02, 15:31)
o tie Plesoni, kokie įdomūs. Atrodo, kad susideda iš daugybės mažučių pomidoriukų. O kaip jų skonis?

čia lolita turbūt norėjo parašyti PLĖŠOMI... jū pavadinimas jei neklystu reisetomate poketbook... nebent ji dar ir kitokių turi es ir aš tokius kelis auginu iš lolitos gavusi ale dar iki ragavimo pas mane toli nes žali žali ir dar nedickai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egute: 02 rugpjūčio 2011 - 18:34
merginos, gal kuri pagelbesit - perinstaliavo kompa ir prazuvo visi mano receptai rinkti nuo pavasario doh.gif
noriu vysniuku pora indeliu uzsimarinuot, bet neberandu kaip. per stebukla sitam psl atsirado receptas zaliems, bet ka daryt su spalvotais?
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2011 08 02, 14:36)
as turiu toki issisaugojus............

ačiū labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Super bus thumbup.gif Pomidorų krepšį vos parvilkau, maniau, krepšys be rankenų liks. Daba jau užnakvosiu virtuvėj..
Atsakyti
Nu viskas kaikuriems viršūnes šnai,kitos išeities nebuvo,lipo per stogą lauk,o stogo plėšt labiau gaila,negu pomedorui viršūnę nušnailint.
Atsakyti
[quote=Cukraus pudra,2011 08 02, 18:31]

Labai tikiuosi, tik kad va, mes žemaitijoj to lietaus gaunam daugiau ir šilumos mažiau, negu pėvėzė kokia sostinė doh.gif

Laba visoms,tai kad ir aš žemaitijoj gyvenu ,ant ribos su Telšiais ,pas mus oras irgi nelabai žavingas...dėkui dėkui už komentarus mano foto sesijos ,nelabai aš ten galėjau prieit ,pafotkint,nes vis tas gobšumas ,kad tik daugiau pasodint...nes jau reikejo skint ,tai biški pafotkinau , praeitais metais buvo daugiau pomidorų,nors irgi buvau sugrudus...
Plėšomi - tai REISETOMATE POKETBOOK,skonis neblogas, gal kiek sausoki ,bet taip fainai plėšos,nuplėši viena dalį ir atrodo, kad ten kaip ir nieko nebūta..bet jie man susirgo vaisiu puviniu,tai kad praėjau per siltnamius su sekatorium,kad greičiau sunoktų,tai dabar taip graudžiai atrodo... CITRINUKAI ir man kažko falšyvai šiemet dygo ,sėjau iš antro karto...nors taip visada labai gerai sudygdavo.

diuni - as Lolita
Papildyta:
egute ,kaip tavo juodukai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 03 rugpjūčio 2011 - 10:44