Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 02, 14:05)
Dovanokit ,ne tą foto įkėliau ,norėjau pataisyt ,bet atėjo svečių...tai va ,čia mano POMIDORŲ MEDŽIO vaisiususer posted image
user posted image
Papildyta:
skonis geras, man patinka nerugstus ,odele nekieta,kiti dar noksta ant kero,vaisiu nemazai

vo čia tai pomidoras thumbup.gif
Atsakyti
Neris, pomidorai Citrina irgi panasiom kekem auga ir pomidoriuku forma tokia, tik gal ne taip gausiai dera, nes cia tai jau neapsakomas grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 08 02, 13:39)
Vos pasivijau, savaitę neturėjau kompo:)
Pas mane vienas daigas toks yra kaip Čio-čio-san. Didelės gausios kekės. Aš vis žiūrėjau ir stebėjausi dar gyvenime nesu tokių mačiusi. Galvojau, kad tai citrinukas g.gif
Lolita, man atrodo, kad Jūsų buvo sėklytės. Ar toks ir turėtų būti citrinukas kaip šis Čio-čio-san? Lyg ir du sodinau vieną šalia kito, bet abu skirtingi:) Pažiūrėsiu kai sunoks kokios spalvos bus.


nu matysi ,kai isnoks ,manieji turetu but geltoni,pas mane irgi nemazos kekes ,tik gal didesni vaisiai,forma tokia. As tu ČIO-ČIO-SAN neturiu ,bet laabai noreciau...
Atsakyti
Lolita, super pomidoras thumbup.gif

Einu ir aš šiandien prie pomidorų ir stiklainių.
Mergikės, gal kas turit receptą kečupo, kad būtų panašus į parduotuvinį - tiesiog tiršta masė, be priedų (paprikos, svogūnų ir pan.)
Atsakyti
skonis ju ,bent man tai geras,nerugstus,kazkam is merginu kam siunciau seklu ,esu idejusi CITRINUKU ,nors nzn kaip jie tiksliai vadinas ,as buvau gavus seklu ,gal pries 10m,tai vis issiimu sekanciai sejai...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 08 02, 14:24)
Lolita, super pomidoras  thumbup.gif

Einu ir aš šiandien prie pomidorų ir stiklainių.
Mergikės, gal kas turit receptą kečupo, kad būtų panašus į parduotuvinį - tiesiog tiršta masė, be priedų (paprikos, svogūnų ir pan.)

as turiu toki issisaugojus, bet kazin ar skanus bus, nes be priedu:
4kg pomidoru
2stiklines cukraus
100g acto
6 valgomi saukstai druskos
0,5 valgomo sauksto pipiru
pomidorus nulupti, supjaustyti, nukosti skysti, tada likusia mase sutrynti arba permalti, sudeti visus likusius ingridientus ir virti iki tol, kol nelieka skyscio, gaunasi tirsta mase.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 13:00)
Į mišrainę gali dėti ir žalius, ir tuos gelsvesnius. Bet, manyčiau, iš tų žalių gali mažą stiklainiuką pasidaryti tų kur marinavimas " tik žaliems". Bus paįvairinimui. Tik nepjaustyk jų, ir taip nedidukai. Paragavusi, kitiems metams jau žinosi ką ir kiek daryti, bus paprasčiau galvot.

Ai, dar mišrainei gali įdėti paprikos jei turi. Bet kokios, žalios ar prinokusios, nesvarbu. Gali ir nedėti.. Nu išmoksi su laiku. Nesunku čia visai, tik pirmas kartas atrodo "aukštasis pilotažas"..
Dar vėliau pasiknaisiosiu užrašuose, gal rasiu ką nors nesudėtingo, kad tau tiktų. Jau nepamenu mintinai nieko..

Nu ir ta pomidorų žele visai paprasta, tik terlionės yra truputį.. Jei darysi, tai kiekius, dozes susimažink, kad pirmam kartui daug darbo nebūtų..
Smagu bus visko paragaut, kad ir po labai nedaug smile.gif


Aciu 4u.gif
pomidorus jau padariau. Turiu kaip tik zalios paprikos nuluzo saka, tai ir ja supjausciau i misraine tongue.gif .
Tik dabar kilo klausimas ar vandens nereikai ten pilti g.gif
viska sudejau ijungiau ugni, bet kol kas taip sausoka, gal velaiu sultis duos...
viskas gerai, jau atsirado sulciu tongue.gif
tik dabar kilo klausimas visas 45 min maisyti, ar galiu uzdengti ir tusinti ant mazos ugnies
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 02 rugpjūčio 2011 - 14:44
QUOTE(tany @ 2011 08 02, 15:38)
Tik dabar kilo klausimas ar vandens nereikai ten pilti  g.gif
viska sudejau ijungiau ugni, bet kol kas taip sausoka, gal velaiu sultis duos...
viskas gerai, jau atsirado sulciu  tongue.gif
tik dabar kilo klausimas visas 45 min maisyti, ar galiu uzdengti ir tusinti ant mazos ugnies

Vandens tikrai nereikia. Tik nepamenu ar pasakiau, kad daržoves reikia smulkiau supjaustyti... Nu bet jau kaip supjaustei, taip bus gerai, išsitroškins. Verdant ant silpnos ugnies reik vis pamaišyt kartas nuo karto. Stiklainių vidų nuplikyk verdančiu vandeniu prieš dėdama mišrainę į juos.
Nu psio, einu savo peckelio darbų dirbt toliau, o tai maniškiai nebaigti dar... paprikos laukia..
Atsakyti
padariau foto sesijauser posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
1.Citrinukai
2..Zucchero
3..Plesoni
5.Sweet milion
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 02 rugpjūčio 2011 - 14:59
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 14:51)
Vandens tikrai nereikia. Tik nepamenu ar pasakiau, kad daržoves reikia smulkiau supjaustyti... Nu bet jau kaip supjaustei, taip bus gerai, išsitroškins. Verdant ant silpnos ugnies reik vis pamaišyt kartas nuo karto. Stiklainių vidų nuplikyk verdančiu vandeniu prieš dėdama mišrainę į juos.
Nu psio, einu savo peckelio darbų dirbt toliau, o tai maniškiai nebaigti dar... paprikos laukia..

Ir ka as be taves daryciau wink.gif Aciu uz extra atsakymus. Darzoves aisku nelabai smulkei supjasciau, nu gal tada ilgiau patroskinsiu
Atsakyti
Casual, jaučiu čia vienintelė tema, kur su tavim galima pasikalbėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Ta proga pasakysiu, kad čia rodomos pomidorų foto tai mane vekšlent verčia doh.gif

Kažkoks nesusipratimas su pomidorais pas mane šiemet. Šiltamy auga, bet kažkaip ne taip jau ir daug kiek tikėjausi. Labiausiai noksta geltona, paskui jau mažiukai, ir vienas kitas padoraus dydžio. Užteks tik pavalgymui, o persivalgymui schmoll.gif ką jau kalbėt apie marinavimą išsvajotą...

Lauke irgi cool.gif Žiauriai trūksta šilumos. Vieni tik žydi, kiti niekaip neprisirpsta, kabo žaliūkai atrodo visą amžinybę, jau nrt vyro klausiau ar tikrai žaliųjų daugiau nepirkom( pirkti ir apgyvendinti šiltamy visi numiro prigijimo stadijoj)?
Atsakyti
lolita 1960, thumbup.gif fotosesija,ypač sužavėjo 3 foto.

Ir aš dėkoju už receptukus,ypač žalių pomidorų, nes 2 krūmai amaruot pradėjo, tai pašalinau ir pomidorus išskyniau kol nepradejo puvinėti,tai dabar reikes pasidarbuoti (net seiles varva skaitant receptus), dar kartelį dėkui 4u.gif
Atsakyti