Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 09:11)
nugi kol šiltnamio neturėjai sėkmingai valgei cemijos prifarširuotus pomidorus, o dabar sėkliukės išsigandai smile.gif)) o beicuot galima tik aš nežinovė šitoj sritį, manau, kad beicavimas tai apsauga, kad nesusirgtų, o ne sergančių gydymo būdas, bet gal ir klystu g.gif
Žalių pomidorų mišrainė :

2 kg ž. pomidorų
1 kg svogūnų
2 stikl. acto
6 stikl. vandens
1 stiklinė cukraus
druskos, prieskonių pagal skonį

supjaustytus pomidorus apibarstyti druska ir palaikyt 12-16 val. susidariusias sultis nupilti. Sudėt svogūnus ir užpilt karštu marinatu. pavirt apie 10 min ir dėt į stiklainius.

Labai skanu 4u.gif



blush2.gif o druska ant pomidorų kur reik nupilti , tai iš to pačio kiekio , jas reik toliau naudoti ar kaip...ir kiek druskos maždaug g.gif blush2.gif
Atsakyti
Atsiprašysiu visų tvarkingų forumiečių, labai nėr kada roplinėt kitose temose, tai dar vieną receptuką žaliems pomidorams įmesiu čia...
Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai smile.gif

Dlia osobyh: ... smile.gif
SMULKIŲ POMIDORIUKŲ, ar VYŠNINUKŲ NEPJAUSTYTI......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 rugpjūčio 2011 - 10:17
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 09:53)
Atsiprašysiu visų tvarkingų forumiečių, labai nėr kada roplinėt kitose temose, tai dar vieną receptuką žaliems pomidorams įmesiu čia...
Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai smile.gif

oj kaip gerai, kad cia parasei thumbup.gif Aciu wink.gif
O jei mano visniukai ir as juos nepjausiu bus blogai?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 02, 10:46)
vo cia pas mane buna problemu, kai niekad nieko nedarius neisiviazduoju ir ka ir kiek deti  blush2.gif
gal galima detaliau ka jus ir kiek dedat? druskos irgi  4u.gif

Papildyta:
o stiklainius uztenka tik isplauti ir virintu vandieniu perpilti? Ar reikia didesnes sterilizacijos?




QUOTE(diuni @ 2011 08 02, 10:53)
blush2.gif o druska ant pomidorų kur reik nupilti , tai iš to pačio kiekio , jas reik toliau naudoti ar kaip...ir kiek druskos maždaug g.gif  blush2.gif

aš dedu žiupsnelį maltų pipirų, porą lauro lapų, česnako skiltelę ar dvi. Paprastai rašoma, kad pipirus reik dėti cielus, bet aš nekenčiu kai valgant kokią mišrainę tenka jį perkas blink.gif tai dedu maltus. Gali dėt ir kvapiuosius pipirus, jei patinka, gvazdikėlius, net cinamoną mirksiukas.gif

Druskos tos skaičiuot nereikia (aišku jei jau labai daug ten jos prikrausi tai į tai atsižvelk) ji skirta tik tam, kad išsiskirtų pomidorų sultys kaip ruošiant cukinijas, baklažanus (žali pomidorai turi aitrumo ir taip jis panaikinamas) O marinatą virdama tiesiog ragaunu, jei man marinatas skanus, vadinasi skani bus ir mišrainė. Čia sunku pasakyt kas kam patinka, vieniem patinka saldesnis variantas, kitiem sūresnis. aš dedu apie 6-7 šaukštus

Stiklainių aš nekaitinu niekad ir niekam, išplaunu su feiriu, paskui iššveičiu su soda

beje, kas nedraugauna su svarstyklėm yra svorių lentelės
http://www.gaspadine..._produktai.html
Atsakyti
[quote=georgiana,2011 08 01, 18:28]
as jau nebelendu cia nes man jau kosmosas nuo koncervuotu agurku/pomidoru, nes ir sapnuoju ir pasirdzius diegia, va kada prisedus nuotraukeles sukelsiu, beje Ex ir lolita1960 pasitvirtino sekliukai 100 proc. tad galit drasiai kreiptis 4u.gif o uz seklas baliona siunciu 4u.gif

Labukas ,labai malonu girdet .kad visos seklytes buvo daigios. Kaip derlius ar uzaugo kas?Galesim ir kitais metais keistis...gal kas kokiu dar idomesniu seklu tures...user posted imageuser posted image
Atsakyti
nuejau i siltnami ir nustebau, zaliu pomidoru jau beveik nebeliko doh.gif , dauguma jau pagelte arba beveik prinoke(kazkaip zaibiskai jie noksta), bet manau turetu tas pats marinatas tikt, ar as klistu?
Atsakyti
Labas lolita,
prašom pasirodyti kokius gražuolius tu idomesnius užauginai
kokios milion kekės ar dar kokių

pas mane derlius vėlinasi tai net armonika tik daba pradėjo rausti
Papildyta:
mes kol kas dar tik valgom pomidoriukus... koncervavimui dar nelieka
na bet ir gerai yra laiko su agurkais krapštytis
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 02, 12:05)
nuejau i siltnami ir nustebau, zaliu pomidoru jau beveik nebeliko doh.gif , dauguma jau pagelte arba beveik prinoke(kazkaip zaibiskai jie noksta), bet manau turetu tas pats marinatas tikt, ar as klistu?

tany, aš labai aiškiai parašiau, kad šitas receptas žaliems pomidorams. Vadinasi tik žaliems. Kietiems kaip akmuo, neprinokusiems, neįkandamiems...
Įsivaizduok kas liks iš prinokusių pomidorų jei juos užvirsi, o po to dar verdančiu marinatu užpilsi...
Prinokusiems yra kiti gaminimo būdai.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 11:27)
tany, aš labai aiškiai parašiau, kad šitas receptas žaliems pomidorams. Vadinasi tik žaliems. Kietiems kaip akmuo, neprinokusiems, neįkandamiems...
Įsivaizduok kas liks iš prinokusių pomidorų jei juos užvirsi, o po to dar verdančiu marinatu užpilsi...
Prinokusiems yra kiti gaminimo būdai.

aisq blush2.gif
taigi isrusiavau savo pomidorus
[attachmentid=215298]
o tie kurie geltonesni net i misraine negaliu deti g.gif ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 02, 13:48)
o tie kurie geltonesni net i misraine negaliu deti  g.gif ? blush2.gif

Į mišrainę gali dėti ir žalius, ir tuos gelsvesnius. Bet, manyčiau, iš tų žalių gali mažą stiklainiuką pasidaryti tų kur marinavimas " tik žaliems". Bus paįvairinimui. Tik nepjaustyk jų, ir taip nedidukai. Paragavusi, kitiems metams jau žinosi ką ir kiek daryti, bus paprasčiau galvot.

Ai, dar mišrainei gali įdėti paprikos jei turi. Bet kokios, žalios ar prinokusios, nesvarbu. Gali ir nedėti.. Nu išmoksi su laiku. Nesunku čia visai, tik pirmas kartas atrodo "aukštasis pilotažas"..
Dar vėliau pasiknaisiosiu užrašuose, gal rasiu ką nors nesudėtingo, kad tau tiktų. Jau nepamenu mintinai nieko..

Nu ir ta pomidorų žele visai paprasta, tik terlionės yra truputį.. Jei darysi, tai kiekius, dozes susimažink, kad pirmam kartui daug darbo nebūtų..
Smagu bus visko paragaut, kad ir po labai nedaug smile.gif
Atsakyti
Dovanokit ,ne tą foto įkėliau ,norėjau pataisyt ,bet atėjo svečių...tai va ,čia mano POMIDORŲ MEDŽIO vaisiususer posted image
user posted image
Papildyta:
skonis geras, man patinka nerugstus ,odele nekieta,kiti dar noksta ant kero,vaisiu nemazai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 02 rugpjūčio 2011 - 13:02
QUOTE(Eliza68 @ 2011 07 28, 14:10)
user posted image
čia Čio-čio-san kekė.



Vos pasivijau, savaitę neturėjau kompo:)
Pas mane vienas daigas toks yra kaip Čio-čio-san. Didelės gausios kekės. Aš vis žiūrėjau ir stebėjausi dar gyvenime nesu tokių mačiusi. Galvojau, kad tai citrinukas g.gif
Lolita, man atrodo, kad Jūsų buvo sėklytės. Ar toks ir turėtų būti citrinukas kaip šis Čio-čio-san? Lyg ir du sodinau vieną šalia kito, bet abu skirtingi:) Pažiūrėsiu kai sunoks kokios spalvos bus.
Atsakyti