Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 07:53)
Nematau problemos - nuskink sveikus žalius pomidorus, susinokink ir turėsi raudonų...
O tai jau žalius pomidorus nesugalvojat kur dėt...Aš specialiai skinu žalius, o tai vis tik sultys, padažai.. raudona ir raudona..

Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė.
Marinuokit įvairiai, nors po keletą stiklainiukų, kad nebūtų žiemą nuobodu vienodus valgyt. Ir dar ne vienas yra būdas kaip skaniai panaudoti žalius pomidorus.

Ex o su zelatina kaip darai pasidalinki recepteliu kokiu, na ir mestelk koki savo pomidoru tradicini recepteli, aciukas 4u.gif
ai beje 100 g druskos bus 5 valgomi saukstai? zodziu i 1 valgoma sauksta ar 20 g telpa? o kiek saukstu bus aliejaus, mat as daugiau su sauktais darugauju nei su gramais blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 02 rugpjūčio 2011 - 07:01
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 07:53)
Nematau problemos - nuskink sveikus žalius pomidorus, susinokink ir turėsi raudonų...
O tai jau žalius pomidorus nesugalvojat kur dėt...Aš specialiai skinu žalius, o tai vis tik sultys, padažai.. raudona ir raudona..

Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė.
Marinuokit įvairiai, nors po keletą stiklainiukų, kad nebūtų žiemą nuobodu vienodus valgyt. Ir dar ne vienas yra būdas kaip skaniai panaudoti žalius pomidorus.

ax.gif tai va , kad jie nenoksta...o genda , nors iš pažiūros buvo sveiki...

ačiū už receptą 4u.gif

o aš dar dariau įvairių daržovių salotas , įvairių daržovių po kilogramą...jei kas norės , eisiu tada ieškoti recepto...mintinai nepamenu smile.gif ... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 rugpjūčio 2011 - 07:01
QUOTE(georgiana @ 2011 08 02, 07:59)
Ex o su zelatina kaip darai pasidalinki recepteliu kokiu, na ir mestelk koki savo pomidoru tradicini recepteli, aciukas 4u.gif
ai beje 100 g druskos bus 5 valgomi saukstai? zodziu i 1 valgoma sauksta ar 20 g telpa? o kiek saukstu bus aliejaus, mat as daugiau su sauktais darugauju nei su gramais blush2.gif

Ui, jau tik padedu subinę prie kompo, tai ir dingsta laikas....
Nu turbūt 100 g - 5 valg. šaukštai. Pas mane carinis spec. matuoklis, tai su šaukštais nelabai matuoju.

Tradicinio recepto neturiu, stengiuosi visko po nedaug, bet kuo įvairiau padaryt, o tai paskui visa vienoda nuobodybė per žiemą taip ir užsistovi... nemėgstu, kai kitiems metams lieka.
Žele darau paprastai, ūkiškai, be jokių fintikliuškių.
1 l vandens, 4 valg. šaukštai želatinos (geriausiai stingsta toks kiekis), 50g druskos, (apie 2-2.5 valg. šaukštai), 50 g cukraus, 100 g acto (galima truputį ir mažiau, 70g.)
Pomidorai, svogūnai ir prieskoniai pagal poreikį. Galima dėti ir griežinėliais pjaustytų agurkėlių, tikrai skanu. Ai, želatiną brinkinu atpylusi stiklinę vandens nuo to bendro litro. Stiklainiukus kaitinu apie 20 min.
Atsakyti
Ačiū Ex už receptą 4u.gif vakar patvarkiau savuosius lauke cool.gif tai pamėginsiu žiemai šią mišrainę, tokios dar niekad nesu darius.

O šiaip galiu atsakingai konstatuoti biggrin.gif , kad iš visų augintų lauke (o veislių buvo gal kokis 10 doh.gif žinoma po 1-2 daigus, pabandymui taip sakant blush2.gif ) geriausia ir pati pati pačiausia yra vis tik FANTAZIO. Krūmai stiprūs, derlingi, nepaisant tokių lietingų ir su rūkais orų, nepaisant, kad visai nepurkšti niekuom, kol kas dar laikosi ir neserga maru, nors visus kitus maras jau pribaigė. Vaisių kekės didelės, vaisiai stambūs ir labai skanūs (čia mūsų šeimai taip, o šiaip dėl skonio, tai skonio reikalas 4u.gif ), odelės net nesijaučia, kad ji tokia yra - ai, ką ir kalbėt, jūs gi ir pačios žinot, kokie jie, jei nors kartą juos auginot smile.gif Vakar nutarėm, kad auginsim juos ir kitais metais tikrai wub.gif
Smalsu, o kokie jūsų favoritai lauke augintų pomidorų, jei reiktų išskirt vieną vienintelį pomidorą (nelengva ax.gif )?

Kol parašiau, žiūriu, Ex jau ir kitą receptą pateikė bigsmile.gif ačiū Tau labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *TAU*: 02 rugpjūčio 2011 - 08:16
QUOTE(linagele @ 2011 08 01, 21:20)
chemija,o mes jos taip saugomes. O beicuoti galime ir patys,augalu nuovirais. Ar as klystu?

nugi kol šiltnamio neturėjai sėkmingai valgei cemijos prifarširuotus pomidorus, o dabar sėkliukės išsigandai smile.gif)) o beicuot galima tik aš nežinovė šitoj sritį, manau, kad beicavimas tai apsauga, kad nesusirgtų, o ne sergančių gydymo būdas, bet gal ir klystu g.gif

QUOTE(diuni @ 2011 08 02, 07:21)
ax.gif neįmanoma tokio kiekio iš karto suvalgyti...nebent kaip patarė EX žalius konservuoti...alia agurkų dar yra namažai...jei būtų raudoni pomidorai tai daug ką norėčiau iš jų padaryti... ax.gif


Žalių pomidorų mišrainė :

2 kg ž. pomidorų
1 kg svogūnų
2 stikl. acto
6 stikl. vandens
1 stiklinė cukraus
druskos, prieskonių pagal skonį

supjaustytus pomidorus apibarstyti druska ir palaikyt 12-16 val. susidariusias sultis nupilti. Sudėt svogūnus ir užpilt karštu marinatu. pavirt apie 10 min ir dėt į stiklainius.

Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 02 rugpjūčio 2011 - 08:17
QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 07:48)
Aš irgi tarp konservavimų paskendus doh.gif niekada netikėjau,kad tiek daaaaauuuuug pomidorų iš pirmo kart pavyks užauginti lotuliukas.gif

Ir klausimai du dar blush2.gif
Kada kerpam viršūnes?
Ir gal reik naktim uždarinėt jau šiltnamį g.gif ?Pas mane jis kiaurą parą atlapotas dar, bet orai rudenėja,tai ir pasimečiau.

Sveikinimai užauginus daug pomidorų ir susilaukus trečios pomidoriukės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Rugpjūčio viduryje kirpsim viršūnes ir pradėsim uždarinėti šiltnamį 4u.gif Dabar dar nereikia smile.gif
Atsakyti
Dekui Ex, Cezi uz receptelius, beje ar stikline 200 ar 250 , nes mat nevienodos irgi buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 08 02, 09:28)
Sveikinimai užauginus daug pomidorų ir susilaukus trečios pomidoriukės  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Rugpjūčio viduryje kirpsim viršūnes ir pradėsim uždarinėti šiltnamį  4u.gif  Dabar dar nereikia  smile.gif


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 02, 09:37)
Dekui Ex, Cezi uz receptelius, beje ar stikline 200 ar 250 , nes mat nevienodos irgi buna g.gif

nemanau, kad bus skirtumas tik naudok tą pačią ir vandeniui ir cukrui ir actui, bus proporcingai, blogiausia kas kali nutikt tai naudojant didesnę liks marinato mirksiukas.gif
Atsakyti
o jei dabar nuskinu pomidorus ir uzvakuoju... o jie sakykim visgi susirgo... tai kas tada? Kaip diuni raso, kad skine sveikuosius, o pastovejo ir sugedo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 02, 10:34)
o jei dabar nuskinu pomidorus ir uzvakuoju... o jie sakykim visgi susirgo... tai kas tada? Kaip diuni raso, kad skine sveikuosius, o pastovejo ir sugedo sad.gif

manau užmarinuoti nesuges biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 08:11)
Žalių pomidorų mišrainė :

2 kg ž. pomidorų
1 kg svogūnų
2 stikl. acto
6 stikl. vandens
1 stiklinė cukraus
druskos, prieskonių pagal skonį


vo cia pas mane buna problemu, kai niekad nieko nedarius neisiviazduoju ir ka ir kiek deti blush2.gif
gal galima detaliau ka jus ir kiek dedat? druskos irgi 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 08 02, 06:53)
Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė.


o stiklainius uztenka tik isplauti ir virintu vandieniu perpilti? Ar reikia didesnes sterilizacijos?
QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 09:36)
manau užmarinuoti nesuges biggrin.gif

nu ka jau zinau ka siandien veiksiu smile.gif marinuosiu pomidorus biggrin.gif
Aciu visiems uz receptus ir patarimus wink.gif
Atsakyti