QUOTE(diuni @ 2011 08 02, 07:21)
neįmanoma tokio kiekio iš karto suvalgyti...nebent kaip patarė
EX žalius konservuoti...alia agurkų dar yra namažai...
jei būtų raudoni pomidorai tai daug ką norėčiau iš jų padaryti...
Nematau problemos - nuskink sveikus žalius pomidorus, susinokink ir turėsi raudonų...
O tai jau žalius pomidorus nesugalvojat kur dėt...Aš specialiai skinu žalius, o tai vis tik sultys, padažai.. raudona ir raudona..
Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė.
Marinuokit įvairiai, nors po keletą stiklainiukų, kad nebūtų žiemą nuobodu vienodus valgyt. Ir dar ne vienas yra būdas kaip skaniai panaudoti žalius pomidorus.