Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(linagele @ 2011 08 01, 18:09)
O kaip jus suzinosite,kad seklos pakiukuose taip pat ne nuo pazeistu augalu? g.gif

na jie pomidorų ekologiškai tikrai neaugina, o ir augina matyt ne vien tik sėklom, o ir vaisius parduoda, taigi apsisaugojimui nuo ligų naudoja chemiją. Be to sėklas beicuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 08 01, 18:53)
labas merginos

gal ne visai į temą bet lyg kažkurios minėjote kad naudojate laistymui tas drėgstančias žarnas na laistymo sistemas savo pomidoriniams šiltnamiukams... tai gal pasakysite kokiu vandeniu laistote? ar neužkalkėjo jums?
aš tris savaites pasidžiaugiau kad super gėris o šian gryžus po atostogų blyn susinervinau nes nebenori lašėti... anksčiau bačka dvišimtinė per kelias val išlašėdavo o daba visai beveik nieko :|

Aš naudoju, labai kol kas patenkinta thumbup.gif
Laistymui surenkam lietaus vandenį, neužkalkėja, bet šiaip daug nešvarumų patenka į talpas. Todėl beveik po kiekvieno palaistymo praplaunu filtrą - paprastai sulėtėja laistymas kai jis būna nešvarumais užsikimšęs. 4u.gif
Atsakyti
user posted image

parodysiu vaisius nuo maru sirgusių...kai juos nuskyniau , vaisiai atrodė svekutėliai, o štai po kelių dienų vaizdelis...visgi užkratas jau papuolęs visur buvo...ir toliau grybas dirba savo darbą doh.gif
Atsakyti
[quote=georgiana,2011 08 01, 19:28]
as jau nebelendu cia nes man jau kosmosas nuo koncervuotu agurku/pomidoru, nes ir sapnuoju ir pasirdzius diegia, va kada prisedus nuotraukeles sukelsiu, beje Ex ir lolita1960 pasitvirtino sekliukai 100 proc. tad galit drasiai kreiptis 4u.gif o uz seklas baliona siunciu 4u.gif

nu nu nu,tai greitai sakykit kas per sekliukai,koks pavadinimas? ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2011 08 01, 20:28)
na jie pomidorų ekologiškai tikrai neaugina, o ir augina matyt ne vien tik sėklom, o ir vaisius parduoda, taigi apsisaugojimui nuo ligų naudoja chemiją. Be to sėklas beicuoja mirksiukas.gif

chemija,o mes jos taip saugomes. O beicuoti galime ir patys,augalu nuovirais. Ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 08 01, 17:21)
Man tikrai padėjo ūkiškas muilas ir soda,prieš tai buvau dukart purškus pienu ir jodu,jokio poveikio nepastebėjau (gal kad pienas iš parduotuvės),o su soda iškart sustabdė,atvažiavau po savaitės buvo tik keli negražūs lapai,tai dar kartą nupurškėm,žiūrėsim,kas bus  g.gif ,bet noriu pasidžiaugti ,kad atspariausi yra Sweet Million,jie vieninteliai liko beveik su visom lapų šakelėm.....ir skonis neblogas,ir veda gausiai-tikrai kitais metais sodinsiu  smile.gif

Ačiū 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Assesei ir kitoms visoms 4u.gif  4u.gif  4u.gif  už ligų receptus pomidorams bei kitus  šaunius patarimus,aš ištisai čia lankausi  ax.gif ,be leidimo  mirksiukas.gif  biggrin.gif ....

Jei padėjo, gal galėtumėt receptėlį parašyt smile.gif Ar čia tas pats, kur viena forumietė rašė "4l vandens, 10g sodos ir 40 ml muilo?"
Atsakyti
tai aisku tada del seklos... bandysim pas teta prasyt, nes cia is jos buvo daigas paimtas, tokia tikriaI gera rusis, vienintelis su lapaus virsuje ir apacioj smile.gif(kai kiti mano pomidorai jau senokai plikuteliai), vidury stebo tik buvo uzsikrete maru lapai, o tu taskiuku geltonu isvis nebuvo, turbut atsparus mitligei ar kaip ten vadinasi blush2.gif .

QUOTE(diuni @ 2011 08 01, 19:58)
user posted image

parodysiu vaisius nuo maru sirgusių...kai juos nuskyniau , vaisiai atrodė svekutėliai, o štai po kelių dienų vaizdelis...visgi užkratas jau papuolęs visur buvo...ir toliau grybas dirba savo darbą doh.gif

o jei butum suvalgius nelaukius? Idomu ar nuo to nieko neatsitiktu musu skrandziams g.gif
Atsakyti
Ikinis Kumato keičia spalvą biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Labą rytą, mergaičiukės smile.gif Kažkaip man para nežmoniškai sutrumpėjo, nebeišlendu iš po stikalinių krūvos, nebespėju pomidorų-agurkų-paprikų eilės sutrumpinti..
Mestelėjau akį, tai skundžiatės vėl sergančiais pomidorais. Tos kurios auginat lauke, nevarkit su purškinėjimais - nieko nebus, rugpjūčio rūkai juos kaip mat pribaigs. Pajuoduos visi vaisiai. Netiks nei valgymui, nei konservavimui. Net ir vištos tokių neles... Geriau kuo skubiau skinkit visą derlių ir konservuokit žalius, bet sveikus, kitaip išvis nieko neturėsit.
Paskaičiau ir vėl skubu, agurkai kibiruose piketuoja....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 01, 23:00)
tai aisku tada del seklos... bandysim pas teta prasyt, nes cia is jos buvo daigas paimtas, tokia tikriaI gera rusis,  vienintelis su lapaus virsuje ir apacioj smile.gif(kai kiti mano pomidorai jau senokai plikuteliai), vidury stebo tik buvo uzsikrete maru lapai, o tu taskiuku geltonu isvis nebuvo, turbut atsparus mitligei ar kaip ten vadinasi blush2.gif .
o jei butum suvalgius nelaukius? Idomu ar nuo to nieko neatsitiktu musu skrandziams  g.gif

ax.gif neįmanoma tokio kiekio iš karto suvalgyti...nebent kaip patarė EX žalius konservuoti...alia agurkų dar yra namažai...jei būtų raudoni pomidorai tai daug ką norėčiau iš jų padaryti... ax.gif
Atsakyti
Aš irgi tarp konservavimų paskendus doh.gif niekada netikėjau,kad tiek daaaaauuuuug pomidorų iš pirmo kart pavyks užauginti lotuliukas.gif

Ir klausimai du dar blush2.gif
Kada kerpam viršūnes?
Ir gal reik naktim uždarinėt jau šiltnamį g.gif ?Pas mane jis kiaurą parą atlapotas dar, bet orai rudenėja,tai ir pasimečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 02 rugpjūčio 2011 - 06:49
QUOTE(saulyte33 @ 2011 08 01, 22:47)
Jei padėjo, gal galėtumėt receptėlį parašyt smile.gif Ar čia tas pats, kur viena forumietė rašė "4l vandens, 10g sodos ir 40 ml muilo?"

Ūkišką muilą susmulkinau ir užplikiau (40 gr. )maždaug litru vandens , sodos proporcijos nežinojau... tas muilas ,kai atvėso - pasidarė drebučiai biggrin.gif ,tai i 5-itrį indą įdėjau gal mažiau kaip pusę tų drebučių ir sodos turbūt šaukštą ir purškėm,mums dar liko(nes pomidorų ne perdaugiausia ),tai ir po savaitės pakartojom,mums pasiteisino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 02, 07:21)
ax.gif neįmanoma tokio kiekio iš karto suvalgyti...nebent kaip patarė EX žalius konservuoti...alia agurkų dar yra namažai...jei būtų raudoni pomidorai tai daug ką norėčiau iš jų padaryti... ax.gif

Nematau problemos - nuskink sveikus žalius pomidorus, susinokink ir turėsi raudonų...
O tai jau žalius pomidorus nesugalvojat kur dėt...Aš specialiai skinu žalius, o tai vis tik sultys, padažai.. raudona ir raudona..

Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė.
Marinuokit įvairiai, nors po keletą stiklainiukų, kad nebūtų žiemą nuobodu vienodus valgyt. Ir dar ne vienas yra būdas kaip skaniai panaudoti žalius pomidorus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 rugpjūčio 2011 - 06:55