Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Casual @ 2011 08 01, 09:16)
.... maras..... verysad.gif
sestadieni pamaciau, uzsimerkiau ir nupurskiau su chemija unsure.gif  siandien vel matau juodu demiu ant lapu....  verysad.gif  o lauke net stiebai keli nurudave (kaip supuve)....  verysad.gif
nebezinau ko imtis????  ar imanoma isgelbet su asiukliais, ar geriau pieno su jodu ??? o gal efektyviau butu soda ir muilas??? arba chesnakai????
gal kazkam pavyko mara pazaboti ar bent pristabdyti????

ko gero ta soda +muilas bandysiu.... tik recepte tas "dish soap" man itartinas (fairy???), ko gero paprasta muila tirpinsiu.

Man tikrai padėjo ūkiškas muilas ir soda,prieš tai buvau dukart purškus pienu ir jodu,jokio poveikio nepastebėjau (gal kad pienas iš parduotuvės),o su soda iškart sustabdė,atvažiavau po savaitės buvo tik keli negražūs lapai,tai dar kartą nupurškėm,žiūrėsim,kas bus g.gif ,bet noriu pasidžiaugti ,kad atspariausi yra Sweet Million,jie vieninteliai liko beveik su visom lapų šakelėm.....ir skonis neblogas,ir veda gausiai-tikrai kitais metais sodinsiu smile.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif Assesei ir kitoms visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif už ligų receptus pomidorams bei kitus šaunius patarimus,aš ištisai čia lankausi ax.gif ,be leidimo mirksiukas.gif biggrin.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 08 01, 15:31)
nezinau kiek cia tiesos, bet pati veriu antrus metus. Pernai pradejo sirgt tik rugpjucio pacioj pabaigoj (ne maru), o siemet dar kol kas sveiki, neserga, nors niekuo nepurskiau.

ax.gif ania...nu kitąmet sužieduosiu biggrin.gif perversiu vielutes, juos ir aš tada...o kokiam aukštyje ir kada veriat g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 01 rugpjūčio 2011 - 15:25
QUOTE(diuni @ 2011 08 01, 15:21)
ax.gif ania...nu kitąmet sužieduosiu  biggrin.gif perversiu vielutes, juos ir aš tada...o kokiam aukštyje ir kada veriat g.gif

veriu po poros savaiciu nuo pasodinimo apie 15 cm nuo zemes.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 08 01, 16:27)
veriu po poros savaiciu nuo pasodinimo apie 15 cm nuo zemes.

4u.gif ačiukas darsyk
Papildyta:
QUOTE(*TAU* @ 2011 08 01, 10:56)
Šiemet auginu pabandymui 2 Celzus pomidorus. Beje, pasodinti lauke. Tai ilgai laikėsi, nejuodavo, nors šalia augantys jau pažeisti buvo. O šiandien ir jam turėjau nuskint 5 apatinius lapus, vadinasi, ir jie neatsilaiko... na, bent jau stiebas, viršūnė ir pomidorai dar nepažeisti. Kolkas.. žiūrėsim, kaip toliau..
Dėl Celzus skonio dar nežinau, nes laukiu kol pirmasis sunoks iki galo, tada ragausiu blush2.gif
Kitus pomidorus jau valgom pilna burna ax.gif

Ai, dar gal reiktų parašyt, kad aš irgi prie tokių, kurios užsispyrusios nori atrast pomidorą, augantį be jokių purškimų (net ir pieno/jodo ar kokių profilaktinių žolelinių mišinių) lauke.. ir nors ne ožiaragis o ir jaučiu, be šansų tokį rast, doh.gif  ale vis tiek azartas nors tu ką lotuliukas.gif  blush2.gif

4u.gif žinai...gal bus mažiau lietinga kita vasara ir užaugs jie čiki čiki... biggrin.gif mane jau paguodė , kad jei per kelis metus būna toks maro antplūdis tai norma...tik gaila kad tie metai sutapo su mano pirmaisiais pomidorų auginimo metais...ir kad jie tokie stebėtinai gražūs būvo ir derlingi iki maro... rolleyes.gif
Atsakyti
as vel su klausimais:)
slaiciau straipsni http://www.lrytas.lt...5...-li-gų.htm
cia parasyta kad gali maras plisti ir per sekla.
Tai jei mano pomidorai serga, tai negaliu dabar sekla daryti? Ar cia tik is nesveiko pomidoro, o jei pomidoras sveikas, tai galima blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 01, 16:51)
as vel su klausimais:)
slaiciau straipsni http://www.lrytas.lt...5...-li-gų.htm
cia parasyta kad gali maras plisti ir per sekla.
Tai jei mano pomidorai serga, tai negaliu dabar sekla daryti? Ar cia tik is nesveiko pomidoro, o jei pomidoras sveikas, tai galima  blush2.gif ?

geriau nereikia schmoll.gif ne karvę kainuoja tos sėklos, nusipirksi, o jei bus užkrėstos, tai visas vargas šuniui ant uodegos nueis
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 01, 17:34)
geriau nereikia schmoll.gif  ne karvę kainuoja tos sėklos, nusipirksi, o jei bus užkrėstos, tai visas vargas šuniui ant uodegos nueis

O kaip jus suzinosite,kad seklos pakiukuose taip pat ne nuo pazeistu augalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 08 01, 18:09)
O kaip jus suzinosite,kad seklos pakiukuose taip pat ne nuo pazeistu augalu? g.gif

g.gif reikia tikėtis , kad jos tokios nėr...rašo ant kai kurių , kad beicuotos tokia ir tokia medžiaga...teoriškai turėtų būti jos sveikos.
Atsakyti
Merginos, parašykite, prašau kaip ruošiate pieno su jodu ir asiūklių mišinį nuo maro?
Prieš savaitę nupurškėm su chemija, bet vėl pradėjo ruduoti lapai doh.gif
Ačiūkas atrašiusioms 4u.gif
Atsakyti
as jau nebelendu cia nes man jau kosmosas nuo koncervuotu agurku/pomidoru, nes ir sapnuoju ir pasirdzius diegia, va kada prisedus nuotraukeles sukelsiu, beje Ex ir lolita1960 pasitvirtino sekliukai 100 proc. tad galit drasiai kreiptis 4u.gif o uz seklas baliona siunciu 4u.gif
beje daigu neaprasiau siltnami ant vienkartiniu peiliuku, nes SM suvalgiau perskaityta info, kad nereiketu amzinai klaust mirksiukas.gif kokia veisle...pataikiau kolkas manau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 01 rugpjūčio 2011 - 18:29
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 19:28)
as jau nebelendu cia nes man jau kosmosas nuo koncervuotu agurku/pomidoru, nes ir sapnuoju ir pasirdzius diegia, va kada prisedus nuotraukeles sukelsiu, beje Ex ir lolita1960 pasitvirtino sekliukai 100 proc. tad galit drasiai kreiptis 4u.gif o uz seklas baliona siunciu 4u.gif
beje daigu neaprasiau siltnami ant vienkartiniu peiliuku, nes SM suvalgiau perskaityta info, kad nereiketu amzinai klaust mirksiukas.gif kokia veisle...pataikiau kolkas manau

4u.gif rodykit , rodykit foto...bus daug linksmiau į gražuolius pasižiūrėjus 4u.gif
Atsakyti
labas merginos

gal ne visai į temą bet lyg kažkurios minėjote kad naudojate laistymui tas drėgstančias žarnas na laistymo sistemas savo pomidoriniams šiltnamiukams... tai gal pasakysite kokiu vandeniu laistote? ar neužkalkėjo jums?
aš tris savaites pasidžiaugiau kad super gėris o šian gryžus po atostogų blyn susinervinau nes nebenori lašėti... anksčiau bačka dvišimtinė per kelias val išlašėdavo o daba visai beveik nieko :|
Atsakyti