Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2011 07 31, 11:33)
ir man idomu smile.gif
butu super jei su visom smulkmenom, nuo taros paruosimo  blush2.gif
Ar butina sterilizuot ir pan...

as tai dejau taip pat,kaip ir agurkiukus, isplaunu stiklainiukus ir dangtelius, juos isvalau spiritu (si karta neturejau,tai pasitarnavo degtinele),paskui i juos sudejau pomidoriukus ir po skiltele cesnako. I puoda ipyliau 2l vandens,idejau 4saukstus cukraus,3 saukstus druskos, 3 saukstus acto,aliejaus siek tiek ir marinavimo prieskoniu ziupsneli rolleyes.gif uzvirus supilsciau i stiklainiukus, uzdejau dangtelius (neuzsukau,tik uzdengiau) ir paskui visus tiklainiukus su visu geriu dar pavirinau idejus i puoda, ir uzpylus vandens iki mazdaug puses. Virinau apie 10min,nors skaiciau kad uztenka 5 p:rolleyes: na ir viskas, istrauki,uzsuki ir apveti zemyn dangteliu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2011 08 01, 09:16)
ar imanoma isgelbet su asiukliais, ar geriau pieno su jodu ??? o gal efektyviau butu soda ir muilas??? arba chesnakai????
gal kazkam pavyko mara pazaboti ar bent pristabdyti????

mara aptikau pacioj pradzioje,kai dar nebuvo pradeje nokti pomidorai.Tai isisgandusi nupurskiau chemikalu, bet tik viena karta,paskui kas savaite ir dazniau purskiau viskuo, viena karta pienu jodu,kita karta asiukliais+baziliku, dar kita - parmanganatu,taip iki siol,na budavo vienas kitas lapelis nuskinamas del pajuodimo, bet ne kibirais,kaip buvo pradzioje smile.gif o dabar nebezinau, purksti dar ar nebe, visgi manieji visi zemaugiai,didziaja dali jau nuskyniau, nauju nebespes primegzt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 01 rugpjūčio 2011 - 10:16
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 01, 10:10)
as tai dejau taip pat,kaip ir agurkiukus, isplaunu stiklainiukus ir dangtelius, juos isvalau spiritu (si karta neturejau,tai pasitarnavo degtinele),paskui i juos sudejau pomidoriukus ir po skiltele cesnako. I puoda ipyliau 2l vandens,idejau 4saukstus cukraus,3 saukstus druskos, 3 saukstus acto,aliejaus siek tiek ir marinavimo prieskoniu ziupsneli rolleyes.gif uzvirus supilsciau i stiklainiukus, uzdejau dangtelius (neuzsukau,tik uzdengiau) ir paskui visus tiklainiukus su visu geriu dar pavirinau idejus i puoda, ir uzpylus vandens iki mazdaug puses. Virinau apie 10min,nors skaiciau kad uztenka 5 p:rolleyes: na ir viskas, istrauki,uzsuki ir apveti zemyn dangteliu rolleyes.gif

Aciu labai. O jei as turiu pirktini marinavimo misini agurkams, tai jis tiks? Ar geriau universalu koki ieskoti?
O agurkus as kitaip darau, su 3 nupilinejimais, tai pomidoram turbut netinka tie perpilstimai...(Nors dar nezinau kas is agurku isejo, neragavau, siemet pirmi metai, kai aplamai darzu ir marinavimais uzsiimineju blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 08 01, 11:18)
Aciu labai. O jei as turiu pirktini marinavimo misini agurkams, tai jis tiks? Ar geriau universalu koki ieskoti?
O agurkus as kitaip darau, su 3 nupilinejimais, tai pomidoram turbut netinka tie perpilstimai...(Nors dar nezinau kas is agurku isejo, neragavau, siemet pirmi metai, kai aplamai darzu ir marinavimais uzsiimineju  blush2.gif )

dejau as ta kur agurkams smile.gif man iki parduotuves toli,kitokio neturejau biggrin.gif
o as su agurkais tiek nesiterlioju schmoll.gif dedu as juos i 0.7l stiklainiukus,supjaustau stambiai grezineliais ir taip pat marinuoju, ir jokie kiti budai man neprilygsta skoniu siam marinavimui. As dar pasidarau ir su zelatinu :agurkai + pomidorai + svogunai, na nerealus reikalas gaunasi, MB tai pirma karta paragavo, sake kitokiu nebedaryt, tik tuos thumbup.gif tik jau tiek agurkams tiek su zelatinu proporcijos skiriasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 01 rugpjūčio 2011 - 10:26
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 01, 11:16)
mara aptikau pacioj pradzioje,kai dar nebuvo pradeje nokti pomidorai.Tai isisgandusi nupurskiau chemikalu, bet tik viena karta,paskui kas savaite ir dazniau purskiau viskuo, viena karta pienu jodu,kita karta asiukliais+baziliku, dar kita - parmanganatu,taip iki siol,na budavo vienas kitas lapelis nuskinamas del pajuodimo, bet ne kibirais,kaip buvo pradzioje smile.gif o dabar nebezinau, purksti dar ar nebe, visgi manieji visi zemaugiai,didziaja dali jau nuskyniau, nauju nebespes primegzt g.gif

reishkia nera neimanoma g.gif mano buvo purksti 2 kartus pienu su jodu, 1 karta asiukliais ir 1 karta bitkresle. matyt per retai. be to keli daigai auga lauke, o ir bulves netoli. tai itariu kad nuo bulviu atejo ant lauko pomidoru, o jau tada i shiltnami pradejo brautis...... lauko pomidorus teko ishskabyti beveik plikai, o shiltnamyje kol nepradedi atidziai ziureti atrodo kad viskas plius minus neblogai. bet kai gerai paziurejau tai kokius 7-9 lapus su aishkiom maro dermem nuskyniau..... tikiuosi pavyks suvaldyti kazkaip..... nes gaila, dar tik vos nokti pradejo pries pora savaiciu- dabar pats nokimas atejo, o su juo ir ligos...... bet ir ko noret kai kasdien tik lija ir lija....
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 08 01, 11:43)
reishkia nera neimanoma  g.gif mano buvo purksti 2 kartus pienu su jodu, 1 karta asiukliais ir 1 karta bitkresle. matyt per retai. be to keli daigai auga lauke, o ir bulves netoli. tai itariu kad nuo bulviu atejo ant lauko pomidoru, o jau tada i shiltnami pradejo brautis......  lauko pomidorus teko ishskabyti beveik plikai, o shiltnamyje kol nepradedi atidziai ziureti atrodo kad viskas plius minus neblogai. bet kai gerai paziurejau tai kokius 7-9 lapus su aishkiom maro dermem nuskyniau..... tikiuosi pavyks suvaldyti kazkaip..... nes gaila, dar tik vos nokti pradejo pries pora savaiciu- dabar pats nokimas atejo, o su juo ir ligos......  bet ir ko noret kai kasdien tik lija ir lija....

pasinaudok Ex patarimais, purkskkas 3 dienas asiuklo+baziliko, arba britkresles purskalu,maro tai nepanaikins, bet apstabdys tai tikrai plitima smile.gif

o as va dar turiu toki klausima.Ana diena pasakoju mamai kuo aspurskiu savo pomidorus,ir ji taip uzklause, ar purskiu sienas siltnamio g.gif tai va ir klausimas, ar reiktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 08 01, 09:56)
Ai, dar gal reiktų parašyt, kad aš irgi prie tokių, kurios užsispyrusios nori atrast pomidorą, augantį be jokių purškimų (net ir pieno/jodo ar kokių profilaktinių žolelinių mišinių) lauke.. ir nors ne ožiaragis o ir jaučiu, be šansų tokį rast, doh.gif  ale vis tiek azartas nors tu ką lotuliukas.gif  blush2.gif

As visiskai niekuo nepurskiu schmoll.gif
Atsakyti
Laba,

musu derlius smile.gif

user posted image

Bet cia tik vienas toks, kiti normalus. smile.gif

Maras ir musu neaplenke.. unsure.gif Pirmiausiai bulves, po to lauko pomidorai... Siltnamyje dar kolkas viskas gerai, lapai grazus, pomidorai irgi, bet baisu, kad ten tas bjaurybe neilistu. Jau nupurskem 1 karta chemija, gal daugiau nereiks. Aisku, tos chemijos nesinori, bet gaila butu prarast tokius grazius pomidorus... Na, gal negerai, kad anksciau nei lauke nei siltnamyje niekuo nepurskem, bet kazkaip pas mus nera mados purskineti. blush2.gif unsure.gif Chemijos nenorim, o apie visokius zolinius purskalus isvis pirma karta isgirdau siemet siame forume. Gal kitais metais reiks pabandyti.
Atsakyti
turiu dar viena klausimeli, panasu kad viena veisle poomodoru rimtai susirgo, ne tik lapai bet ir pomidorai ruduoja, gal juos su saknimis lauk mes,, kol kitus neapkrete?(nors visi sirgulioja, bet pomodorai kutu veisliu sveiki po kol kas) Blogiausia kad cia mociutes pomidorai, uzmus pamacius, kad ismeciau, bet jei pavojus mano kitiems pomidorams, kuriu bent pomidorai sveiki, tai rauciau lauk.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 08 01, 10:55)
visai be nieko ax.gif  arba su soda.... (cia kai sode vasara gyvenam, namie i indaplove kisham). o dish soap man butent su fairy asocijuojasi. sutrupinau ir uzmerkiau paprasto vaikishko muilo  ax.gif

ax.gif jo aš irgi manyčiau su tuo , arba su ūkišku , arba geriausia būtų gal su žaliuoju muilu...

unsure.gif alia , aš pesimistė...jau kaip prikibo , man rodos nelabai kas išgelbės...
Ir dar galvoju , lauke ji vystosi žaibiškai , nes kai buvo tokie orai , pastoviai būdavo šlapi lapai...
O šiltnamiuose sausa palyginus , tai įmanoma turbūt purškalais situaciją valdyti...pas mane šiltnamiuke neserga dar maru unsure.gif

o dar radau -kad nuo maro atseit saugo pomidorus perverta varinė vielutė per stiebą...ką manot , gal čia tik prietaras koks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 01 rugpjūčio 2011 - 13:20
QUOTE(tany @ 2011 08 01, 14:09)
turiu dar viena klausimeli, panasu kad viena veisle poomodoru rimtai susirgo, ne tik lapai bet ir pomidorai ruduoja, gal juos su saknimis lauk mes,, kol kitus neapkrete?(nors visi sirgulioja, bet pomodorai kutu veisliu sveiki po kol kas) Blogiausia kad cia mociutes pomidorai, uzmus pamacius, kad ismeciau, bet jei pavojus mano kitiems pomidorams, kuriu bent pomidorai sveiki, tai rauciau lauk.

o kam jį laikyti , jei jau ir vaisiai pažeisti...aš mesčiau , ...ir taip užkrato to jau pakankamai bus... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 01, 13:44)
o kam jį laikyti , jei jau ir vaisiai pažeisti...aš mesčiau , ...ir taip užkrato to jau pakankamai bus... verysad.gif

nu kad dar ne visi rudi vasiai, yra ir zaliu ir net raudonu, jas tai reiketu nuskinti, tik va neprisiruosiu dar blush2.gif
Tuoj uzmigs vaika ir eisiu pomidariauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 01, 13:11)

o dar radau -kad nuo maro atseit saugo pomidorus perverta varinė vielutė per stiebą...ką manot , gal čia tik prietaras koks g.gif

nezinau kiek cia tiesos, bet pati veriu antrus metus. Pernai pradejo sirgt tik rugpjucio pacioj pabaigoj (ne maru), o siemet dar kol kas sveiki, neserga, nors niekuo nepurskiau.
Atsakyti