Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2011 07 31, 09:39)
Tiek kiek turiu zaliu gal kas prinoks, o kas nespes (kol prisiruosiu marinavimui) tai marinuosiu, reikia tik gero receptuko rast (vyras labai nori zaliu marinuotu, sake kazkur valge skanu buvo).

Aš marinuoju žalius,mano mažė labai mėgsta.Darau įprastą marinatą tik acto mažiau pilu,nes patys pomidorai rūgšties turi,jai patinka,sako panašu į marinuotus agurkus
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 07 31, 10:06)
Aš marinuoju žalius,mano mažė labai mėgsta.Darau įprastą marinatą tik acto mažiau pilu,nes patys pomidorai rūgšties turi,jai patinka,sako panašu į marinuotus agurkus

o iprastas koks pas tave, va gal dar prie to pacio Ex pasidalintu irgi savo iprastiniu recepteliu, acu abiems parasiusioms 4u.gif
Atsakyti
Ex, matyt, sedi uzsimarinavus tarp pomidoru ir neturi laiko net i kompo puse zvilgtelt..
Atsakyti
dar paveiksliukų apie antpilus...
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 31, 09:54)
o iprastas koks pas tave,

ir man idomu smile.gif
butu super jei su visom smulkmenom, nuo taros paruosimo blush2.gif
Ar butina sterilizuot ir pan...
Atsakyti
Labutis smile.gif Gal kas susidurete su tokia problema
user posted image
kas galetu buti g.gif ir kaip gelbeti?Lapai grazus be demiu.
aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Pomidorų atsparumas ligoms žymimas:

Tm – tabako mozaikos virusas;
C5 – kladasporiozė;
V – verticiliozė;
F2 – fuzariozė, rasės 1,2,3,4,5;
Fr – f uzarinis puvinys;
N – nematodai;
St – pilkoji lapų dėmėtligė;
Wi – sidabraligė;
A – alternariozė;
Oi – miltligė;
Sw – netikrosios dėmėtligės virusas;
P – šaknų kamštligė;
Ph – fitoftora;

pasirodo yra žymejime fitoftera...
o aštuonioms ligoms turi atsparumą
CELZUS F1 Tm,C5,V,F2,N,P,Ph,Wi – nauja labai ankstyva veislė – jau išbandyta panašiomis į rnūsų sąlygas [Lenkija]. Skirta pavasariniam auginimui polietileniniuose šiltnamiuose, o taip pat lauke su kuoliuku. Tinka ir rudeniniam auginimui. Augalai vidutinio augumo. Vaisiai 140 – 160gr svorio, tamsiai raudoni, apvalūs, be snapelio, labai tvirti, tinkami ilgam saugojimui. Augalas baigia augti virš 10 – 12 kekės, bet iš šoninio pažastinio pumpuro galima augimą pratęsti. Atspari net 8 ligoms, tame tarpe šaknų kamštligei [Pyrenochaetai.] ir Fitoftorai [Phytophthora i]. Skernevicų ūkyje [Lenkija], 2000m polietileniniuose šiltnamiuose bendras derlius 23,27kg/rn2. [antroji vieta pagal derlingumą].
bet neteko tokios girdėt... g.gif

nu ir sėklos prekiauja , tai turėtų būti žaliąjame centre....alia man nesitiki , kad jie jau tokie gali būti stebuklingi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 31 liepos 2011 - 17:48
Klausykit as jau nerimauju del sav o vadinamu pomidoru, sukrove kelis tokius i varpelius panasius, kaip suprantu ziedelius, bet, kad ne zydi nei biski ax.gif Gal sakau jau neverta sau nuotaikos gadint ir sveist viska i siuksliu deze.
Atsakyti
.... maras..... verysad.gif
sestadieni pamaciau, uzsimerkiau ir nupurskiau su chemija unsure.gif siandien vel matau juodu demiu ant lapu.... verysad.gif o lauke net stiebai keli nurudave (kaip supuve).... verysad.gif
nebezinau ko imtis???? ar imanoma isgelbet su asiukliais, ar geriau pieno su jodu ??? o gal efektyviau butu soda ir muilas??? arba chesnakai????
gal kazkam pavyko mara pazaboti ar bent pristabdyti????

ko gero ta soda +muilas bandysiu.... tik recepte tas "dish soap" man itartinas (fairy???), ko gero paprasta muila tirpinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 01 rugpjūčio 2011 - 08:24
QUOTE(Casual @ 2011 08 01, 09:16)
.... maras..... verysad.gif
sestadieni pamaciau, uzsimerkiau ir nupurskiau su chemija unsure.gif  siandien vel matau juodu demiu ant lapu....  verysad.gif  o lauke net stiebai keli nurudave (kaip supuve)....  verysad.gif
nebezinau ko imtis????  ar imanoma isgelbet su asiukliais, ar geriau pieno su jodu ??? o gal efektyviau butu soda ir muilas??? arba chesnakai????
gal kazkam pavyko mara pazaboti ar bent pristabdyti????

ko gero ta soda +muilas bandysiu.... tik recepte tas "dish soap" man itartinas (fairy???), ko gero paprasta muila tirpinsiu.

arba ecover ploviklį,o su kuo indus plauni?Juk ne su fairiu.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 01, 09:55)
,o su kuo indus plauni?Juk ne su fairiu.

visai be nieko ax.gif arba su soda.... (cia kai sode vasara gyvenam, namie i indaplove kisham). o dish soap man butent su fairy asocijuojasi. sutrupinau ir uzmerkiau paprasto vaikishko muilo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 31, 18:40)

CELZUS F1 Tm,C5,V,F2,N,P,Ph,Wi – nauja labai ankstyva veislė – jau išbandyta panašiomis į rnūsų sąlygas [Lenkija]. Skirta pavasariniam auginimui polietileniniuose šiltnamiuose, o taip pat lauke su kuoliuku. Tinka ir rudeniniam auginimui. Augalai vidutinio augumo. Vaisiai 140 – 160gr svorio, tamsiai raudoni, apvalūs, be snapelio, labai tvirti, tinkami ilgam saugojimui. Augalas baigia augti virš 10 – 12 kekės, bet iš šoninio pažastinio pumpuro galima augimą pratęsti. Atspari net 8 ligoms, tame tarpe šaknų kamštligei [Pyrenochaetai.] ir Fitoftorai [Phytophthora i]. Skernevicų ūkyje [Lenkija], 2000m polietileniniuose šiltnamiuose bendras derlius 23,27kg/rn2. [antroji vieta pagal derlingumą].
bet neteko tokios girdėt... g.gif

nu ir sėklos prekiauja , tai turėtų būti žaliąjame centre....alia man nesitiki , kad jie jau tokie gali būti stebuklingi g.gif

Šiemet auginu pabandymui 2 Celzus pomidorus. Beje, pasodinti lauke. Tai ilgai laikėsi, nejuodavo, nors šalia augantys jau pažeisti buvo. O šiandien ir jam turėjau nuskint 5 apatinius lapus, vadinasi, ir jie neatsilaiko... na, bent jau stiebas, viršūnė ir pomidorai dar nepažeisti. Kolkas.. žiūrėsim, kaip toliau..
Dėl Celzus skonio dar nežinau, nes laukiu kol pirmasis sunoks iki galo, tada ragausiu blush2.gif
Kitus pomidorus jau valgom pilna burna ax.gif

Ai, dar gal reiktų parašyt, kad aš irgi prie tokių, kurios užsispyrusios nori atrast pomidorą, augantį be jokių purškimų (net ir pieno/jodo ar kokių profilaktinių žolelinių mišinių) lauke.. ir nors ne ožiaragis o ir jaučiu, be šansų tokį rast, doh.gif ale vis tiek azartas nors tu ką lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti