Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

nu ir dar tokį receptą radau marui...gal kada dar bus naudingas

Treatments Bio

It is possible to treat naturally mildew using a solution of baking soda, and dish soap. The following mixture is sprayed on infected plants:
-10 Grams (about 1 tablespoon) baking soda
- 4 liters of water
- 40 ml (2 ½ tsp) of horticultural oil or soap
The soap is used to set the baking soda on the sheet, repeat the spray after rain or watering the leaves. The toxicity of the treatment is zero.

ir dar kažkur aptikau , kad laistant skietom raugintom dilgėlėm gerai įdėti česnako...bet smulkiau nepaiškinta... g.gif čia profilaktiškai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 liepos 2011 - 14:53
MACIAU fitoftora kaip ant bulviu atrodo kazkur inete buvau radus, tai mano pomodoram ir bulvem lygiai taip pat. Bet as galvojau ta fitoflora ir yra maras g.gif
Atsakyti
Nu va mano sios diennos derlius:
[attachmentid=215237]
ir broliai dvyniai smile.gif
[attachmentid=215238]
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 30, 16:11)
MACIAU fitoftora  kaip  ant bulviu atrodo kazkur inete buvau radus, tai mano pomodoram ir bulvem  lygiai taip pat. Bet as galvojau ta fitoflora ir yra maras g.gif

... bet maras pažeidžia ir vaisius , dėl to yra toks baisus jis...

user posted image

nu dar apie purškimą česnakais...
на ведро воды 40 граммов чеснока или его отходов. Измельчить и настаивать сутки. Потом процедить и можно опрыскивать помидорные деревья. Делать так нужно каждую неделю, а за весь вегетационный период до восьми таких опрыскиваний;

- На 10 л воды 150 граммов чеснока или 300 гр его отходов (шелуха, стрелки, желтеющие листья). Чеснок измельчить и размешать в воде. Настаивать сутки, процедить и опрыскать растения. Через неделю повторить опрыскивание. Еще через неделю опрыскать раствором соли (кг соли на 10 л воды) или раствором кефира ( 1 л кефира на ведро воды).

vienžo , ruošiuosi kitam sezonui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 liepos 2011 - 17:25
QUOTE(tany @ 2011 07 30, 13:26)
kaip cia dabar? Mano serga, jau praktiskai be vieno lapo, o pomodorai dar sveiki. Siandien bent prinuokusius skinsiu, tik nesugalvoju ka su jomis daryt  blush2.gif

Tas ir yra, kad tiksliai ligą diagnozuoti sudėtinga. g.gif Gali būti maras, ir kitos g.gif Na ar bandei purkšti kokiom liaudiškom priemonėm?
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 07 30, 16:43)
nu ir dar tokį receptą radau marui...gal kada dar bus naudingas

Treatments Bio
It is possible to treat naturally mildew using a solution of baking soda, and dish soap. The following mixture is sprayed on infected plants:
-10 Grams (about 1 tablespoon) baking soda
- 4 liters of water
- 40 ml (2 ½ tsp) of horticultural oil or soap
The soap is used to set the baking soda on the sheet, repeat the spray after rain or watering the leaves. The toxicity of the treatment is zero.

ir dar kažkur aptikau , kad laistant skietom raugintom dilgėlėm gerai įdėti česnako...bet smulkiau nepaiškinta... g.gif čia profilaktiškai...

Ačiū už receptukus. smile.gif Ar bandėte apsaugoti pomidorus, kol dar nesusirgę?Ar profilaktiškai purškiate?Jei taip, tai kokiu tirpalu? Aš galvoju apie savo šiltnaminius, jie kol kas dar sveiki g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 30, 18:45)
Tas ir yra, kad tiksliai ligą diagnozuoti sudėtinga. g.gif Gali būti maras, ir kitos g.gif Na ar bandei purkšti kokiom liaudiškom priemonėm?
Papildyta:

Ačiū už receptukus.  smile.gif Ar bandėte apsaugoti pomidorus, kol dar nesusirgę?Ar profilaktiškai purškiate?Jei taip, tai kokiu tirpalu? Aš galvoju apie savo šiltnaminius, jie kol kas dar sveiki g.gif

ax.gif aš tai pirmi metai auginu pomidorus...šiltanamyje tai tikrai purškiau ne vieną kartą ir ten sveiki jie dabar..,ir įsivaizdavau , kad šiltnamyje serga dėl blogo vėdinimo ...o kad lauke sirgs , net nesusimąsčiau , ir ten labai gražūs buvo...ir nepurškinėjau profilaktiškai...o maras kirto žaibiškai ir nebuvo jau prasmės purkšti liaudiškom priemonėm...turėjau gerą pamoką doh.gif tai dabar va rankiojuosi iš patyrusių augintojų info čia ... , ir šiaip internete...konspektuojuosi sau , ir čia įdedu smile.gif žiūrėsiu , kaip seksis kitąmet ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 liepos 2011 - 20:01
profilaktiskai nepurskiau, nes per velai pradejau dometis aplamai ju auginimu, o po susirgimo purskiau pienu jau 2 kartus ir 1 kart asiukais. Dabar tai nebera lapu ir galvoju turbut nebera prasmes purkst... g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 30, 22:06)
profilaktiskai nepurskiau, nes per velai pradejau dometis aplamai ju auginimu, o po susirgimo purskiau pienu jau 2 kartus ir 1 kart asiukais. Dabar tai nebera lapu ir galvoju turbut nebera prasmes purkst... g.gif

Na blogiausiu atveju:yra chemija- fungicidai. blink.gif Žinoma jų nesinori, bet skaičiau, kad po nupurškimo jais, vaisių 5 dienas skinti nerekomenduojama. O kas po to ? Info nebėra... unsure.gif Gal yra žinančių apie jų poveikį vaisiams ir žmonių sveikatai?
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 07 30, 21:55)
ax.gif aš tai pirmi metai auginu pomidorus...šiltanamyje tai tikrai purškiau ne vieną kartą ir ten sveiki jie dabar..,ir įsivaizdavau , kad šiltnamyje serga dėl blogo vėdinimo ...o kad lauke sirgs , net nesusimąsčiau , ir ten labai gražūs buvo...ir nepurškinėjau profilaktiškai...o maras kirto žaibiškai ir nebuvo jau prasmės purkšti liaudiškom priemonėm...turėjau gerą pamoką doh.gif tai dabar va rankiojuosi iš patyrusių augintojų info čia ... , ir šiaip internete...konspektuojuosi sau , ir čia įdedu smile.gif žiūrėsiu , kaip seksis kitąmet ax.gif

Dar kartą dėkui už info. 4u.gif O šiltnamyje esančius kuriuo bandėte purkšt? Taip norėčiau nors saviškius šiltnaminius išsaugot, kol dar laikas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2011 07 28, 23:48)
Tai pas mane is ju devyniu daigu anei vieno Penisko sad.gif((( Matyt hibridas ir va taip vat... Viena supermamulka sake, kad is keliu vienas vis tik supenejo smile.gif))) Vnz jei ka, nesumaisiau tikrai, bet vat kad anie virto elementariais belyciais ciliukais.... sorius, mano norai buvo geri....

pas man is 9 du tie tikrieji. Taip sutapo, kad abu siltnamyje auga. Vazonuose ir lauke - kudi, ilgi, belyciai, kaip sakai..
Ale sakyk tu man.. reik kokiu 20 sodint, kad nors keli butu TIE..

Vis tiek tau baisingai baisulingai ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 30, 16:11)
MACIAU fitoftora  kaip  ant bulviu atrodo kazkur inete buvau radus, tai mano pomodoram ir bulvem  lygiai taip pat. Bet as galvojau ta fitoflora ir yra maras g.gif

tai ir teisingai galvojai, fitoflora tai maras mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 30, 22:24)
Na blogiausiu atveju:yra chemija- fungicidai. blink.gif Žinoma jų nesinori, bet skaičiau, kad po nupurškimo jais, vaisių 5 dienas skinti nerekomenduojama. O kas po to ? Info nebėra... unsure.gif Gal yra žinančių apie jų poveikį vaisiams ir žmonių sveikatai?
Papildyta:

Dar kartą dėkui už info. 4u.gif O šiltnamyje esančius kuriuo bandėte purkšt? Taip norėčiau nors saviškius šiltnaminius išsaugot, kol dar laikas. smile.gif

4u.gif o šiltnamiuke purškiau kelis kartus pieno-jodo mišiniu , pieno permanganato mišiniu , laisčiau permanganatu gal du kartus (šiltnamiukas nemulčiuotas), ir neseniai nupurškiau vien rūgpienio vandens mišiniu...ir nežinau ar dar purkšiu daugiau , nes jau nedaug liko ten vaisių , greitai jau visi sunoks...

O šituos česnakinius receptus vakar aptikau...man pasirodė įdomūs ir gal naudingi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 31 liepos 2011 - 08:13
QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 30, 21:24)

nu as jau nebepurksiu nieko, jau nemazai pomidoru nuskiniau, tai bent neveltui vargau. Tiek kiek turiu zaliu gal kas prinoks, o kas nespes (kol prisiruosiu marinavimui) tai marinuosiu, reikia tik gero receptuko rast (vyras labai nori zaliu marinuotu, sake kazkur valge skanu buvo). Manau kaip pirmas kartas tai visai pakenciamas tongue.gif O nauju virsuje pomidoru nebus, nes ziedai nudziuvo visi... Matyt cia tai ligu pasekme. Tai daug pomodoru su tokiom nenaudingom versunem apkirpau. Dabar mano pomidorai tai nekaip atrodo: be lapu ir be virsuniu, plikut plikuteliai, bet bent jau jie kol kas sveiki, ptu, ptu, ptu.
Atsakyti