Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Dėl mėšlo supratau...

o dar dabar žiūriu ...kad netoliese daržo krūmai aviečių laukinių irgi tokie kaip maro nukąsti...mažum iš ten man ir atėjo ta liga...reiks kitąmet trauktis nuo jų į priešingą pusę rolleyes.gif o gal dar kokią natūralią užtvarą reik daryt , pvz iš rugių ar dar ko nors net nežinau g.gif

rolleyes.gif oj , bet kiek patirties iš vienų metų pomidorų auginimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 29, 18:39)
Dėl mėšlo supratau...

rolleyes.gif oj , bet kiek patirties iš vienų metų pomidorų auginimo biggrin.gif

Nieko nesupratai, kitoj temoj iš mano paistalų tik pirštą pasukios ir vėl dvejonės tave apniks... smile.gif
Bet viską suprasi metų metus pati besiknebinėdama smile.gif Sava, gerai apčiupinėta ir atidirbta patirtis vertingesnė smile.gif Pliurpalai per ausį ateina, per kitur išeina...

A, jau mažumėlę pavargau su tais pomidorais, prisiskyniau šiandien keletą dėžučių, reiks ryt kokią pastą ar padažą daryt.. ui, koks peckelis manęs laukia.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 29, 19:00)
Nieko nesupratai, kitoj temoj iš mano paistalų tik pirštą pasukios ir vėl dvejonės tave apniks... smile.gif
Bet viską suprasi metų metus pati besiknebinėdama smile.gif  Sava, gerai apčiupinėta ir atidirbta patirtis vertingesnė smile.gif Pliurpalai per ausį ateina, per kitur išeina...

A, jau mažumėlę pavargau su tais pomidorais, prisiskyniau šiandien keletą dėžučių, reiks ryt kokią pastą ar padažą daryt.. ui, koks peckelis manęs laukia.. doh.gif

blush2.gif tai jo...suprasiu , bet vistiek , protingi žmonės pataria ir paaiškina , nes savu protu kol iki visko daeisi...vienžo , teorija irgi reikalinga...o jau tu, EX , niekada nepastebėjau , kad su ja prasilenktum...aš daug skaitau , bet man įdomu , kaip žmonės praktikoje tas teorijas pritaiko 4u.gif nu , mokausi mokausi blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Ir aš džiaugiausi savo lauko pomidorais, kol nepamačiau, kad lapai džiūsta, rudos dėmės ant pomidoro stiebo ir ant pomidorų doh.gif Siaube doh.gif Kaip gelbėti ne chemija? Ar jums taip neatsitiko, juk lauke lyja ir lyja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 07 30, 00:39)
Sveikutės 4u.gif Ir aš džiaugiausi savo lauko pomidorais, kol nepamačiau, kad lapai džiūsta, rudos dėmės ant pomidoro stiebo ir ant pomidorų doh.gif Siaube doh.gif  Kaip gelbėti ne chemija? Ar jums taip neatsitiko, juk lauke lyja ir lyja blink.gif

verysad.gif daug kam taip atsitiko...prieš tai keletas narių jau guodėmės verysad.gif
čia maras...baisiausia iš ligų...ir tokiu lietingu ir šiltu oru ji vystosi beveik akimirksniu...manau nieks nepadės , nes ką užpurški , greitai ir nulyja , be to liga jau padarius savo darbą. Tie pomidorai vistiek užpus , nebus valgomi. verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 29, 20:04)
aš daug skaitau , bet man įdomu , kaip žmonės praktikoje tas teorijas pritaiko 4u.gif nu , mokausi mokausi blush2.gif

Manau ir taip nemažai moki, ir su esamom žiniom labai sėkmingai pomidorus augintum. Bet vat, prisiskaito žmogus visokių "atradimų" ir susibalamūtija.. Vargsta paskui siekdamas tobulybės..
Aš stengiuosi per daug visko nekeisti, darau tai, kas prieinama, lengvai suprantama, ar jau įprasta nuo anksčiau. Žinoma, domiuosi visokiomis keistenybėmis, nieko nepeikiu, kai ką pritaikau, atsirenku, ir dar kartais pagalvoju ar man tikrai reikia biggrin.gif

Šiandien rytas puikus, saulutė, tai dar nusprendžiau kai kuriems ilgšiams pomidorams galvas nutrumpint, Black Cherry jau 3,5 metro, viršūnė dručkė, šiaušių priauginusi, net nesiruošia žemyn linkti, nu kur aš ten kabarosiuos... tokioj aukštybėj derliaus jau nebepasieksiu.. doh.gif

Atsakyti
ax.gif taip...iš vaikystės gerai pamenu pas bobutę kaime niekada nebuvo jokių šiltnamių...ir pomidorai ir agurkai augdavo puikiausiai lauke...be jokios chemijos...ir jaučiaširdžiai ir vynuoginiai...ir nunokdavo puikiausiai...tokių įdomių veislių kaip dabar , anuomet ir , aišku , nebuvo...bet gal vienkiemyje mažiau ligų visokių aplinkui...net nežinau g.gif

Ir šiemet , gal ne visur yra maras...vakar teta mano iš Rokiškio raj.skambino , oj sako , vaikeli, nėr pas mus jokio maro , gražiausi lauke pomidorai...

drinks_cheers.gif tikiuosi kažkelintais metais atrasti ir aš savo įprastą būdą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 liepos 2011 - 07:31
QUOTE(Ex @ 2011 07 29, 18:00)
prisiskyniau šiandien keletą dėžučių, reiks ryt kokią pastą ar padažą daryt.. ui, koks peckelis manęs laukia.. doh.gif

jei nelabai slapti receptukai, gal pasidalintum isbandytais ir ypac vertais demesio?.. Tavo uzrodyti visad superniai buna. O as irgi pasta ar padaza galvoju daryt, tik ieskau gero receptuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 liepos 2011 - 07:47
Kitą savaitę depiliuosiu saviškiams kai kuriems viršūnes,nieks nėr,remiasi į plėvelę,o drėgmė tut kak tut,apsirgs man jie belaukiant to rugpjūčio vidurio.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 30, 05:37)

Tie pomidorai vistiek užpus , nebus valgomi. verysad.gif

kaip cia dabar? Mano serga, jau praktiskai be vieno lapo, o pomodorai dar sveiki. Siandien bent prinuokusius skinsiu, tik nesugalvoju ka su jomis daryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 30, 07:45)
jei nelabai slapti receptukai, gal pasidalintum isbandytais ir ypac vertais demesio?.. Tavo uzrodyti visad superniai buna. O as irgi pasta ar padaza galvoju daryt, tik ieskau gero receptuko.

Ex, dar zadejai atejus pomidoru skynimo metui pasidalinti pomidoru savosiose sultyse ir pomidoru sulciu receptais bigsmile.gif O gal jau praleidau-sunku susekti man sia tema blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2011 07 28, 20:04)
po tokiu vaizdu slepiuosi po pernyksciais lapais user posted image ir tikriausiai perzegnosiu savo fazenda visam unsure.gif

As ir geriau buciau nevarciusi keliu puslapiu atgal mega_shok.gif
Mano kmicic su pora pomidoru zaliu dar doh.gif Ai, reik gyventi vietoj ir dideli bei auksta siltnami tureti irnesakyk.gif Kitaip sudas ant pagaliuko bus schmoll.gif

QUOTE(ra @ 2011 07 28, 23:48)
Žiemą užsakinėjant sėklas ebay žadėjau savo spalvotų čeriukų foto.. taigis:

Mergikės, pipirų temoj nerasysiu, bo visvien visos cia lankotes - kam dovanojau pipiriuku Peniuku seklas.. Tai pas mane is ju devyniu daigu anei vieno Penisko sad.gif((( Matyt hibridas ir va taip vat... Viena supermamulka sake, kad is keliu vienas vis tik supenejo smile.gif))) Vnz jei ka, nesumaisiau tikrai, bet vat kad anie virto elementariais belyciais ciliukais.... sorius, mano norai buvo geri....

wub.gif thumbup.gif
Pas mane peniai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 30, 12:26)
kaip cia dabar? Mano serga, jau praktiskai be vieno lapo, o pomodorai dar sveiki. Siandien bent prinuokusius skinsiu, tik nesugalvoju ka su jomis daryt  blush2.gif

ax.gif vadinasi ne maras ten...kokia nors kita liga...
Atsakyti