Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 07 28, 17:01)
g.gif mergaitės...papaskokit dar man apie tręšimą raugintu skiestu karvės mėšlu...dabar jau aptikau nuomonių , kad nėr gerai...

Nėr ir blogai. Nuomonių visada yra ir bus visokių.
Aš asmeniškai kai iš kaimynų parsitempiu šviežio "torto", iškart atskiedusi palaistau daržoves. Kas lieka, jau suverčiu į statinę, pridedu smulkintų dilgėlių ir parauginu. Taigi daržovės gauna ir šviežio ir rauginto džiaugsmo. Kuris geriau - atsirinks pačios... Labai didelio dėmesio į tai nekreipiu. Man svarbiausia - geras mulčiavimas.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 28, 12:29)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
4u.gif  biggrin.gif pomidorų ir pas mane buvao lauke daug primezgę...nu tas maras... doh.gif
ir vėl dar vis lyja...

dabar dar skaitau vėl apie gamtinę žemdirbystę ...na pagal tą teoriją išeina , kad mukčiuoti neturėtų niekaip sirgti maru...juk mulčiuje turi būti ir taip tų šieno lazdelių , net specialiai jų ten nepilant , kad daugintųsi...bet va praktikoje...
net dabar galvoju ,. lysvėje nesodinti , visus tupdyti į pievą po mulču... g.gif

Ex , labai įspūdingas pomidoriukas thumbup.gif
Papildyta:

g.gif neteko matyti nei ant vienos veislės , kad atsparus marui

Dėl maro,tai jie renkasi patvarias veisles,sodina atitinkamu atstumu ,atitinkamoje vietoje ir tt.O kur didelė augalų,daržovių įvairovė.Tad reikia dar įsigilinti į tą sistemą.
Pomidorai pas mane auga puikiai.Stengiuosi ten nelįsti,laistau retai ,visos keturios pusės atidaros.Kam neišeina užauginti nepurškus pomidorų,tai būtinai auginkite vyšninius,o ypač kas turite vaikų.Bus nepurkšti ir skanūs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 29 liepos 2011 - 07:30
QUOTE(*GREISI* @ 2011 07 29, 08:28)
Pomidorai pas mane auga puikiai.Stengiuosi  ten nelįsti,laistau retai ,visos keturios pusės atidaros.Kam neišeina užauginti nepurškus pomidorų,tai būtinai auginkite vyšninius,o ypač kas turite vaikų.Bus nepurkšti ir skanūs  biggrin.gif

Jei gerai supratau, čia turbūt mintyje turėjai chemiją.. Nes, jei net profilaktiškai žolėmis nepurkšti, manau pomidorams greitai būtų aTa.. Šiltnamyje vistiek drėgmės yra, taigi grėsmė pomidorams susirgti yra didelė.
Pas mane irgi gerai auga, kol kas neserga, bet žolėmis vistiek purškiu beveik kas 10 d.
Atsakyti
Uf pradepiliavau vėl savo pomedoryną,vis atsargiai šonais šonais pratilpau šiaip ne taip,bet du pomedorčikus vistiek nubraukiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Niu nuskyniau pirma "gelyte", ir dar viena sunokusia Armonika ir galiu pasakyti, kad tik vaizdas geras, ispudingi dydziai (dar nesunoke puskilograminiai), o skonis nuvyle sad.gif - beskoniai kazkokie visai schmoll.gif . Ir keisti kokie jie - besekliai bigsmile.gif Stai vieno ir to pacio pomidoro CV:
user posted image

Na, o kiti sirpsta, jau kibireli ir atidaviau giminems (musu visa seimyna pagavo virusas, visi bado akcija paskelbe, as pati ir be jegu buvau kazka darytis is ju).
Siltnamyje liga irgi toliau po truputi plinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gigida: 29 liepos 2011 - 10:59
QUOTE(Ex @ 2011 07 29, 09:52)
Jei gerai supratau, čia turbūt mintyje turėjai chemiją.. Nes, jei net profilaktiškai žolėmis nepurkšti, manau pomidorams greitai būtų aTa.. Šiltnamyje vistiek drėgmės yra, taigi grėsmė pomidorams susirgti yra didelė.
Pas mane irgi gerai auga, kol kas neserga, bet žolėmis vistiek purškiu beveik kas 10 d.

Taip chemiją.O aš žolėmis du kartus purškiau vasaros pradžioje ir viskas ,nieko nesuspėju doh.gif
Atsakyti
Man patinka"Marfos" auga tvarkingai,mažai depiliuot reik
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 29, 09:52)

aš tai specialiai laukiu, kada Corazon'ai apsirgs cool.gif . Nei vienas pomidoras nėra apipurkštas net žolelių ištraukomis ar dar kokiais biesais.
Atsakyti
QUOTE(gigida @ 2011 07 29, 11:58)
Niu nuskyniau pirma "gelyte", ir dar viena sunokusia Armonika ir galiu pasakyti, kad tik vaizdas geras, ispudingi dydziai (dar nesunoke puskilograminiai), o skonis nuvyle sad.gif - beskoniai kazkokie visai  schmoll.gif . Ir keisti kokie jie - besekliai  bigsmile.gif

Kaip keistai - be sėklų.. gal hibridai g.gif Man labai jie gražūs, puošnūs, tik juos tikriausiai pjaustyt nei šiaip, nei taip.. grožio nebelieka rolleyes.gif Vaišinti svečius reikia tik cielom štukom biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 29, 13:45)
aš tai specialiai laukiu, kada Corazon'ai apsirgs  cool.gif

O, prapuolenė parsirado... visa baisiai susirūpinusi, kad pomidorų biesas neima biggrin.gif Kam tau sergantys Corazonai, apsivalgei, per didelis derlius, neskanūs ar ką, kad nudaigot nori.. g.gif

Nuo rugpjūčio, kai jau nuskinsiu pomidorams viršūnes, tai bus maždaug po savaitės, aš irgi jau nebepurškinėsiu. Šiandien ryte purškiau, manau priešpaskutinį arba jau paskutinį kartą tai dariau. Likusį laikotarpį pomidorčikai išgyvens patys smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat niekuo pomidorų nepurškiau blush2.gif
Atsakyti
och tu rupkele, rašiau rašiau ir naršyklė nulūžo.
tai reziume: vazoninės pomidorininkystės derlius, antras užėjimas. bus toks pat ir trečias ir manau jau bus viskas.
iš aštuonių mažų vazoninių pomidormedžių keturi jau beveik be lapų - teko išskint,nes lietus juos tiek primerkė, ėmė juoduot. jautriausia lietui veislė pasirodė Red Robyn, dar šiek tiek lapų turi Minibell, o Venus ir Vilma be problemų po lietum ir toliau auga. plikieji palikti dar žalių pomidoriukų prinokinimui, jei užaugins dar kokią saujelę papildomai naujų, bus visai neblogai, bet ne daugiau. ir tiap vaisių davė labaiiii daug, atrodė kaip kokie kataloginiai, apsipylę raudoni raudoni.
user posted image
čia bliūdukas toks ilgio dviejų sprindžių.
aišku, su šiltaminiais maštabais nepalygins, ale vistiek gerai užtenka palesti biggrin.gif
taigi, vazonininkės, pirmyn!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 29 liepos 2011 - 13:46
Sveikos, pomidorininkės.
Norėjau paklausti, ypač Ex užpilų žinovės bigsmile.gif
Draugė davė tokių gražių bazilikų, bet užmiršau kažkur juos nukišusi giliai šaldytuve. Atradau kažkokius pajuodusius, susisukusius ir suvytusius. Maistui tai jau jie ne kokie, bet gal tiktų "užpiltinei" padaryti?
Atsakyti