Vištiena piene pagal Jamie Oliver
Kitoks vištienos paruošimo būdas. Keistas, bet neįtikėtinai skani vištiena, nerealus padažiukas!

Reikės:
Visos vištos apie 1-1,5 kg svorio
Jūros druskos
Šviežiai maltų pipirų
115 g. sviesto
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
Pusė lazdelės cinamono
Saujelės šalavijo lapelių (vietoj jų dėjau kelius lapelius mėtos, esu skaičius ir tokią kombinaciją, vištiena su mėta)
2 citrinų tarkuotos žievelės (dėjau luptą, bet netarkuotą)
10 skiltelių česnako (nenulupto)
565 ml pieno
dar nuo savęs trinant vištieną prieskoniais pridėjau 2 a.š. kario bei aštriosios paprikos miltelių.
Vištieną gerai įtrinti prieskoniais, pasiruošti indą, kuriame tilptų visa višta.
Įkaitinti indą su sviestu ir aliejumi bei apkepti vištą iš visų pusių vartant, kol pataps gražiai auksinė.
Vištą išimti ant lėkštės ir likusį sviestą išpilti lauk, ant dugno susidarys tokia plutelė, kuri suteiks puikų skonį padažui (ugnis neturi būt didelė, kitaip sviestas sudegs ir nieko neliks, pirmu kartu man šiek tiek apdegė...).
Sudėti atgal vištą, neluptas česnako skilteles, cinamono lazdelę, citrinos žieveles, šalavijo lapelius (arba kaip mano atveju - mėtą)pilti pieną.

Puodą dengti dangčiu ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Kas kiek laiko kepant apipilti šaukštu vištiena su susidariusiu padažu.
Citrinos žievelė sutrauks šiek tiek pieną, susidarys tokie maži tarsi varškės gumuliukai, bet tai nieko blogo, tas padažas super skonio! Jamie siūlo valgyti su bulvių koše ir špinatais užsipilant padažiuko iš po vištos.
Mes valgėm su ryžiais, ir šv. daržovių salotom.
Tas padažas vien su ryžiais... niam!
Kadangi kepiau špižiniam puode višta suminkštėjo per valandą, bet dar pakepiau pusvalandį atidengus dangtį, kad šiek tiek apskrustų.