Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Cukinijų blynų bokšteliai

Cukinijos apie 1 kg.
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai pagal poreikį apie 1 stikl.
Svogūnai 1 vnt.
Druska, pagal skonį
Aliejus
Krapai,petražolės

Pomidorai
Tarkuotas fermentinis sūris

Nulupame cukinijas, sutarkuojame su burokinę tarką.
Truputį rankomis nusunkiame, įmušame kiaušinius,dedame miltus,smulkintą svogūną,druską ir smulkintus žalumynus.Darome tešlą kaip blynams.
Išmaišome.
Iškaitiname keptuvė su aliejumi ir kepame blynus.
Iškeptus blynus sudedame ant servetėles.
Pomidorus supjaustome griežiniais.
Imame blyną,dedame pomidorą ir užbarstome tarkuoto sūrio..vėl blynas,pomidoras,sūris..darome norimo dydžio bokštelius.
Sudedame į kepimo indą ir statome į įkaitintą 200 l orkaitę.
Kepame kol sūris išsilydys.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 03 rugpjūčio 2011 - 10:20
QUOTE(siaudukes @ 2011 08 03, 10:03)
ar galima smulkiau eigą dešrelių-širdelių ax.gif

Dešreles įpjauti išilgai, bet ne iki pat galo, paliekant apie pusę-visą cm, ir paskui "išvirkščiai" išlenkti ir galus "susegti" pagaliukais. Dėti geriau į įkaitintą keptuvę, nes tada į viduriuką įmušus kiaušinį jis pro apačią neišbėgs. Kept reiktų ant nedidelės ugnies, nes kiaušinis viduj ilgokai kepa. Man viršus vis buvo žalias, tad apverčiau - beverčiant neišbėgo, nors to tikėjaus biggrin.gif
Atsakyti
Labai patiko dešrelių-širdelių kiaušinienė wub.gif reikės būtinai MB nustebinti su tokiais pusryčiais rolleyes.gif biggrin.gif o tie pagaliukai būtinai reikalingi? ar be jų nesilaikytų širdelės forma? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, idėja ne mano - nuvogta iš kažkurios SM kulinarės biggrin.gif Gaila, nepamenu, kurios...

Be pagaliukų tikrai niekaip nesilaikys pradžioj, juk jie laiko išlenktos dešrelės galus, o iškepus galima išimt - bent man tada jau laikėsi smile.gif
Atsakyti
Vištiena piene pagal Jamie Oliver

Kitoks vištienos paruošimo būdas. Keistas, bet neįtikėtinai skani vištiena, nerealus padažiukas!

user posted image

Reikės:

Visos vištos apie 1-1,5 kg svorio
Jūros druskos
Šviežiai maltų pipirų
115 g. sviesto
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
Pusė lazdelės cinamono
Saujelės šalavijo lapelių (vietoj jų dėjau kelius lapelius mėtos, esu skaičius ir tokią kombinaciją, vištiena su mėta)
2 citrinų tarkuotos žievelės (dėjau luptą, bet netarkuotą)
10 skiltelių česnako (nenulupto)
565 ml pieno

dar nuo savęs trinant vištieną prieskoniais pridėjau 2 a.š. kario bei aštriosios paprikos miltelių.

Vištieną gerai įtrinti prieskoniais, pasiruošti indą, kuriame tilptų visa višta.
Įkaitinti indą su sviestu ir aliejumi bei apkepti vištą iš visų pusių vartant, kol pataps gražiai auksinė.
Vištą išimti ant lėkštės ir likusį sviestą išpilti lauk, ant dugno susidarys tokia plutelė, kuri suteiks puikų skonį padažui (ugnis neturi būt didelė, kitaip sviestas sudegs ir nieko neliks, pirmu kartu man šiek tiek apdegė...).
Sudėti atgal vištą, neluptas česnako skilteles, cinamono lazdelę, citrinos žieveles, šalavijo lapelius (arba kaip mano atveju - mėtą)pilti pieną.

user posted image

Puodą dengti dangčiu ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Kas kiek laiko kepant apipilti šaukštu vištiena su susidariusiu padažu.
Citrinos žievelė sutrauks šiek tiek pieną, susidarys tokie maži tarsi varškės gumuliukai, bet tai nieko blogo, tas padažas super skonio! Jamie siūlo valgyti su bulvių koše ir špinatais užsipilant padažiuko iš po vištos.
Mes valgėm su ryžiais, ir šv. daržovių salotom.
Tas padažas vien su ryžiais... niam!
Kadangi kepiau špižiniam puode višta suminkštėjo per valandą, bet dar pakepiau pusvalandį atidengus dangtį, kad šiek tiek apskrustų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 03 rugpjūčio 2011 - 16:11
Visada skaitau šį skyrelį ir džiaugiuosi nuostabiais receptais 4u.gif

Mano makaronų apkepas su kalakutiena ir džiovintais pomidorais - paprastas, bet labai skanus ( bent jau man smile.gif )

1 pakelis mėgstamų makaronų
Kalakutienos faršas (dariau pati)
Džiovinti pomidorai (sausi)
Morkos, česnakai, svogūnai, Provanso žolelės, saldžiosios paprikos milteliai, sezamo sėklos, druskos, pipirų
Sūris
Majonezas

Makaronus išverdame, įdedame druskos, saldžiosios paprikos, Provanso žolelių, sezamo sėklų ir gerai išmaišome.

Faršą pakepame su tarkuotomis morkomis, pjaustytais svogūnais, smulkintais česnakais, džiovintais pomidorais, druskyte, pipiriukais.

Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su majonezu.

Tada į kepimo indą dedame sluoksnį makaronų, faršą, sūrį su majonezu ir galiausiai suberiame likusius makaronus. Viršų papuošiame kuo tik širdis geidžia ir pabarstome sūriu, Provanso žolelėmis. Kepame pusvalandį 200 laipsnių orkaitėje 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Bulvių – cukinijų plokštainis

user posted image

Reikės:

1 kg. bulvių
Nedidelės cukinijos (apie 600 gr.)
200 gr. varškės
2 svogūnų
2 kiaušinių
1 a.š. druskos
50 gr. tirpinto sviesto arba aliejaus
Kvepiančių pipirų

Bulves, cukiniją bei svogūnus sutarkuoti. Į tarkius sudėti varškę, plaktus kiaušinius, druską, pipirus bei tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi, supilti masę. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. 30 min.

daugiau nuotraukų čia
Atsakyti
laba 4u.gif
ateinu su Ulės cukinijų laiveliais smile.gif
dariau cukinijas ir patisonus pagal tą patį receptuką..tik morkos nekepinau, smulkiai sutarkavau morką, svogūną ir česnaką..gavosi skaniai thumbup.gif ačiū Ulei 4u.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Makaronų apkepas bigsmile.gif thumbup.gif beje, o kaži įmanoma kažkuo pakeisti kalakutieną g.gif vengiu mėsos ax.gif
QUOTE(siaudukes @ 2011 08 03, 11:03)
ar galima smulkiau eigą dešrelių-širdelių ax.gif

QUOTE(Avis @ 2011 08 03, 12:36)
Dešreles įpjauti išilgai, bet ne iki pat galo, paliekant apie pusę-visą cm, ir paskui "išvirkščiai" išlenkti ir galus "susegti" pagaliukais. Dėti geriau į įkaitintą keptuvę, nes tada į viduriuką įmušus kiaušinį jis pro apačią neišbėgs. Kept reiktų ant nedidelės ugnies, nes kiaušinis viduj ilgokai kepa. Man viršus vis buvo žalias, tad apverčiau - beverčiant neišbėgo, nors to tikėjaus biggrin.gif

esu ir aš tokias dariusi Valentino dienai thumbup.gif
va čia iš rusiško žurnalo 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 04, 21:07)
Makaronų apkepas bigsmile.gif  thumbup.gif beje, o kaži įmanoma kažkuo pakeisti kalakutieną g.gif vengiu mėsos ax.gif

Stikliuk, jei nevalgote mėsos, tuomet labai tinka tarkuotos morkos, česnakas, smulkinta paprika, džiovinti pomidorai ir poras. Viską šiek tiek patroškinti ir vuolia 4u.gif
Atsakyti
keptos vistienos blauzdeles.blauzdeles itryniau'.cesnaku,druska,kmynais ir citrinpipiriais,dejau kelis saukstus majonezo ir palikau truputi pasimarinuoti.apkepiau is abieju pusiu keptuveje,ir dar patroskinau su morkom ir svogunais,uzpyliau truputi grietines ir pomidoru padazo 2 saukstus.mesyte buvo minksta is sultinga.paprasta ir skanu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLKA999: 06 rugpjūčio 2011 - 13:14
(Ne)užmiršti pusryčiai

Labai paprastas, sotus pusryčių receptas..kartais kai nežinau, ką pagaminti pusryčiams gaminu šį "patiekalą", nes reikiamus ingridientus turbūt kiekviena rasite savo virtuvėje. Taigi, Jums reikės:
Batono (pjaustyto riekelėmis);
Lydyto sūrio (gabaliukas)
Kiaušinio, aliejau (kepimui), džiūvėsėlių, druskos, pipiru.

Gamyba paprasta kaip 2x2: dubenėlyje išplakam kiaušinį su šlakeliu vandens, žiupsneliu druskos, bei žiupsneliu pipirų (drąsiai jei turite galima įberti ir picos prieskonių - išbandyta thumbup.gif ). Batonas geriausiai tinka nešviežias, šiek tiek pastovėjęs. Tad imame riekelę batono, vieną jo pusę merkiam į plakinį paskui į džiuvėsius. Dedam į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus. Ant "svarios" batono pusės dedam riekelę sūrio (storis apie 0,5 cm) ir tą patį padarom su antra riekele batono, tik ją uždedam ant sūrio taip, kad džiūvėsiai būtų viršuje. Apkepus vienai pusei, apverčiame ir apkepame kitą pusę. Kepant viduje sūris išsilydo. Tikrai labai paprasta ir skanu, man tinka valgyti su šviežiais pomidorais. Tokį "patiekalą" tikrai mėgsta vaikai. Taip pat į vidurį sumuštinio galite įdėti griežinėlį kumpio, bet skanu ir tik su sūriu 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti