Daržvių kepsniukai/blyneliai, kepti orkaitėje


6 kepsniukams ir 1 nedideliam kepsniui
Reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 2 nedidelių bulvių
* 3 nedidelių morkų
* 2 kiaušinių
* 1 sauja tarkuoto Parmezano sūrio
* 1 skiltelė česnako
* 1 žiupsnis džiovintų petražolių
* druskos, maltų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
kepimo formai:
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* žiupsnio maltų džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
Daržoves nuplauti, morkas ir bulves nuskusti.
Cukinijas sutarkuoti stambesne burokine tarka, o morkas ir bulves - smulkesne.
Nuspausti susidariusias sultis nuo daržovių tarkių.
Keptuvėje pakepinti sutrintą česnako skiltelę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, sudėti sutarkuotas daržoves ir palikti kepti/troškintis ~ 10minučių. Pagardinti prieskoniais.
Atskirai išplakti kiaušinius , įberti tarkuoto Parmezano sūrio - viską permaišyti.
Patroškintas daržoves perkelti į dubenį, su pilti kiaušinių/parmezano plakinį - viską gerai permaišyti.
Kepimo formas (naudojau keksiukų bei žemą pyragui) ištepti lašeliu alyvuogių aliejaus, apibarstyti maltais džiūvėsėliais.
Sudėti paruoštą daržovių masę į kepimo formas ir pastatyti kepti ~ 35- 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio.
Patiekti iš karto su šviežių daržovių salotomis.