
Irmulia, atrodo dieviskai

LAVAŠAS
6 lavašams reikės:
6 lavašo blynų
300g virtos, smulkintos vištienos krūtinėlės
200g virtos, sumaltos kiaulienos
200g tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
2 valgomųjų šaukštų majonezo
1 valgomojo šaukšto krienų
1 valgomojo šaukšto garstyčių
2 valgomųjų šauktų pomidorų padažo
Gaminimo eiga:
į vieną indą sudedame visus produktus išskyrus lavašo blynus. Svogūnas aišku smulkintas, galima dėti ir mažiau, bet man kai jis be galo patinka, tai jau nepagailėjau. Viską sumaišome, dedame ant lavašo blynų, susukame ir kepame. Aš kepiau specialioje keptuvėje, bet ne ką prasčiau iškeptų ir orkaitėje. Skanaus
6 lavašams reikės:
6 lavašo blynų
300g virtos, smulkintos vištienos krūtinėlės
200g virtos, sumaltos kiaulienos
200g tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
2 valgomųjų šaukštų majonezo
1 valgomojo šaukšto krienų
1 valgomojo šaukšto garstyčių
2 valgomųjų šauktų pomidorų padažo
Gaminimo eiga:
į vieną indą sudedame visus produktus išskyrus lavašo blynus. Svogūnas aišku smulkintas, galima dėti ir mažiau, bet man kai jis be galo patinka, tai jau nepagailėjau. Viską sumaišome, dedame ant lavašo blynų, susukame ir kepame. Aš kepiau specialioje keptuvėje, bet ne ką prasčiau iškeptų ir orkaitėje. Skanaus


Ule ir Irmulia, Jūs tobulos. Virtuvėje.
Šaunuolės. Man Jūs pavyzdys.
Mano ČENACHAI

Praėjusio šeštadienio ryto "Beatos virtuvės" įkvėpta, nutariau pagaminti čenachus.
Supjausčiau mėsą mažais kubeliais, svogūnus- pusžiedžiais, bulves- kubeliais, pomidorus- griežinėliais, prismulkinau daug petražolių ir krapų, prikapojau česnako, nuploviau perlines kruopas. Susluoksniavau į indelius tokia seka: svogūnai, perlinės, mėsa, česnakas, pomidorai, bulvės, žalumynai. Druska, pipirai, džiovinti smulkinti čili pipiriukai tarpuose. Viską gausiai užpyliau sultiniu, uždengiau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje gerą valandą. Perlinės sugėrė labai daug skysčio, dar užpyliau iš vandens, grietinės ir pomidorų padažo pagamintu skysčiu, patroškinau apie 20min. ir išjungiau orkaitę.
Kadangi Liepa kaip tik pabudo po pietų miegelio, dar gerą pusvalandį čenachai laukė orkaitėje.. Gavosi labai gardus troškinukas.
Šaunuolės. Man Jūs pavyzdys.
Mano ČENACHAI

Praėjusio šeštadienio ryto "Beatos virtuvės" įkvėpta, nutariau pagaminti čenachus.
Supjausčiau mėsą mažais kubeliais, svogūnus- pusžiedžiais, bulves- kubeliais, pomidorus- griežinėliais, prismulkinau daug petražolių ir krapų, prikapojau česnako, nuploviau perlines kruopas. Susluoksniavau į indelius tokia seka: svogūnai, perlinės, mėsa, česnakas, pomidorai, bulvės, žalumynai. Druska, pipirai, džiovinti smulkinti čili pipiriukai tarpuose. Viską gausiai užpyliau sultiniu, uždengiau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje gerą valandą. Perlinės sugėrė labai daug skysčio, dar užpyliau iš vandens, grietinės ir pomidorų padažo pagamintu skysčiu, patroškinau apie 20min. ir išjungiau orkaitę.
Kadangi Liepa kaip tik pabudo po pietų miegelio, dar gerą pusvalandį čenachai laukė orkaitėje.. Gavosi labai gardus troškinukas.
i | Dar kartą primenu, kad visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, yra trinamos be išimties |
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 14, 21:56)
Praėjusio šeštadienio ryto "Beatos virtuvės" įkvėpta, nutariau pagaminti čenachus.
Supjausčiau mėsą mažais kubeliais, svogūnus- pusžiedžiais, bulves- kubeliais, pomidorus- griežinėliais, prismulkinau daug petražolių ir krapų, prikapojau česnako, nuploviau perlines kruopas. Susluoksniavau į indelius tokia seka: svogūnai, perlinės, mėsa, česnakas, pomidorai, bulvės, žalumynai. Druska, pipirai, džiovinti smulkinti čili pipiriukai tarpuose. Viską gausiai užpyliau sultiniu, uždengiau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje gerą valandą. Perlinės sugėrė labai daug skysčio, dar užpyliau iš vandens, grietinės ir pomidorų padažo pagamintu skysčiu, patroškinau apie 20min. ir išjungiau orkaitę.
Kadangi Liepa kaip tik pabudo po pietų miegelio, dar gerą pusvalandį čenachai laukė orkaitėje.. Gavosi labai gardus troškinukas.
Sveiki.
Labai graziai atrodo


Man taip pat idomu, kaip su perlinem kruopom, jos juk ilgokai verda
gal geriau per nakti palaikyti jas uzmirkytas?

QUOTE(Geriuke @ 2011 11 15, 09:13)
Sveiki.
Labai graziai atrodo
As praeita savaite dariau irgi ta troskinuka,bet perlines buvo dar kietokos truputi
Nors ilgokai troskinosi orkaitej.Gal jus mirket pries tai jas?
Labai graziai atrodo


nemirkiau, bet reikėjo dapilti skysčio vidury kepimo, nes viską sugėrė..
man gavosi pilnai išvirusios.
per pusantros valandos jos puikiai išbrinko.
aišku, galima užmerkti per nakti palikti, bet aš ką gaminsiu dažniausiai sugalvoju prieš pat gaminimą

QUOTE(*tigriukas* @ 2011 11 15, 11:01)
Sveikos
noriu paklausti jusu
o jeigu as neturiu tokiu moliniu indu, ir gaminciau spiziniam puode ČENACHA?

noriu paklausti jusu

Laisvai

