Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių elgsena

nezinau, ar cia rasau, gal prie namu temos nauja uzvest arpaieskot, bet esme tokia - gyvenam nuosavame name, po dvieju metu siaip ne taip pasidarem darziuka. dar net nespejom pasidziaugt derlium, o kaimynu katinai (du) pasidare ten atsiprasant sikilka :OOOOOOOOOO su kaimynais kalbejom, sako, negi man dabar ji su pavadeliu vedziot... vyras grasina nunuodyt, bet sakau, gi negalima taip. bet uzkniso negyvai tie bajeriai. vakare sulyginam zemes, ryta vel tas pats. o siandien dar didesnis plotas israustas.. HELP...
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2010 06 04, 04:25)
Kol vieną kartą pamačiusi nustėrau - mano pavyzdingoji senbuvė pasidairė, kur buvus kur nebuvus, prisigretino prie sofos sulenkimo vietos, nutaikė gerai pauodegiu į suskliaudimo vietą - ir nusičiurškė  doh.gif  blink.gif vadinasi, mažoji niekuo dėta buvo  g.gif po kastravimo visi jos pokštai baigėsi, o senutei nervai pakriko ir pradėjo teršti  doh.gif
Pavydas? dėmesio troškimas?

Gal ji taip kerštauja? matė, kad visą laiką bardavau mažą katytę už išdaigas, ir nusprendė bėda versti, pati nekaltom akim žiūrėdama?
katės nėra tokios gudrios, jos tik gyvūnai,- jos nerezga jokių keršto planų schmoll.gif o tai kaip suprantu, tik jaunoji katyte sterilizuota, o senoji ne? tuomet ir ją sterilizuokit, turbūt susigalvojo žymėtis jausdama jaunosios reikaliukų kvapą. Arba gali būti, kad ir dėl ligos myžčioja.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2010 06 04, 23:19)
katės nėra tokios gudrios, jos tik gyvūnai,- jos nerezga jokių keršto planų schmoll.gif o tai kaip suprantu, tik jaunoji katyte sterilizuota, o senoji ne? tuomet ir ją sterilizuokit, turbūt susigalvojo žymėtis jausdama jaunosios reikaliukų kvapą. Arba gali būti, kad ir dėl ligos myžčioja.


Manyčiau kad ji jau yra sterilizuota atliekant kitą operaciją, kai jauna buvo (šalino augliuką iš pilvo), kadangi per 6 metus niekad nemačiau kad morčiautų ar kitaip elgtųsi.
Dėl ligos nemanau, kad myžčiotų visą laiką į tą pačią vietą, gal tikrai kvapas ją veikia doh.gif tik išmesti belieka tą baldą, nes niekuo negalima kvapo panaikinti...
Atsakyti
Prašau patarimo. Mano katinėlis 7 savaičių. Mamos neturėjo, niekas jo neišmokė "tinkamo" elgesio. Problema ta, kad labai agresyviai žaidžia. Ramybės būsenoje ir mielas ir švelnus, bet kai pasiunta žaisti, tai man baisu, kad vaikui akių neiškabintų. Išriečia nugarėlę, pasišiaušia ir puola... doh.gif Nagais lipa per kojas, iš pasalų puola rankas ir gana skaudžiai kanda, palieka kraujuojančias žymes. Baisiausia, kad puola į veidą, nes mato judančias blakstienas. doh.gif
Nesuprantu kodėl jo toks elgesys, mūsų namuose agresijos jis tikrai nepatiria. Mes su juo elgiamės švelniai, tikrai dėmesio jam užtenka. Kaip jį išmokyti, kad nepultų mūsų, nes auga jis tiesiog dienomis, ir darosi vis baisiau.
Atsakyti
kliūdžiau gali būti, kad kačiukas tiesiog nemoka žaisti normaliai, kadangi per mažas neteko mamos. Mano katytė irgi pas mane pakliūvo kokių 7 sav, tai irgi buvo puolimai iš pasalų, lipimai ir daug kraujo. Tik aš vėliau ją ėmiau auklėti. (Tai buvo klaida maniau). Aš naudojau gėlių purkštuką. Tik puldavo mane ir nesmarkiai užpurkšdavau. Arba apšnypšdavau (čia forume kažkur skaičiau). Be to kol būdavo taip smarkiai įsižaidus aš su ja neprasidėdavau smile.gif
Padėjo, dabar katė nebesidrasko taip. Būna įdrėskia, bet netenka klijuotis pleistro ant rankų ir kraujas neteka per rankas smile.gif
Pas mus irgi katytė nepatyrė jokios agresijos, tad tik čia forume supratau ką daryti smile.gif

Esu tikra, kad Jūsų šeimoje kačiukas tikrai jaučiasi saugiai, taigi Jums tereikia tik įdėti pastangų ir labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Colomba, sakai, kad būdavo įsižaidus, tai neprasidėdavai su ja. O man ir baisiausia yra tas momentas, kai jau matau, kai katinėlis iš nekalto angelėlio virsta plėšria laukine lūšimi. doh.gif Ir svarbiausia, kad tuomet negali su juo "neprasidėti", o tiesiog tenka gintis kažkaip, kad kuo mažiau nukentėtum. (Per dieną jam būna maždaug trys tokie dūkimo priepuoliai). Aš suprantu, kad čia gal dar ir katinėlio temperamentas vaidina kažkokį vaidmenį.
Purkštuvą būtinai pabandysiu, ačiū 4u.gif
Atsakyti
kliūdžiau jeigu matot kad juo puola, tiesiog užpurkšti vandens šiek tiek. mano katė ir dabar pasiūtus būna kartais, bet išmoko, kad negalima mūsų draskyti. Manau, kad daugiausiai įtakos turi mamos buvimas su kačiuku. Aišku, temperamentas irgi duoda savo. Globoju katę su 3 kačiukais, greit bus 2 mėn. Berniukai jau pramoko, kad žaidžiant draskytis negerai, o vat mergytė būna dar įdreskia. Jinai energingiausia iš visų biggrin.gif
Sėkmės auklėjant kačiuką smile.gif parašykit kaip sekasi 4u.gif
Atsakyti
Labai prašau, gal galėtumėte paaišinti ir patarti ką daryti. O situacija tokia: turiu katę, 1 metai ir keli mėnesiai, ir kačiuką, jam beveik 2 mėnesiai. Problema yra tame, kad kačiukas siusioja ir į savo wc, ir ant lovos, ir už lovos, ant rubu. Nežinau, ka daryti, kodėl jis taip daro? Dėžutę dažnai valau, keičiu kraiką dažnai... Dar vienas klausimas, ar kiekviena katė turėtų turėti atskirą wc? Gal dėl to jis siusioja ir ten, ir ten, kad jų wc bendras?
Atsakyti
Prieš tai rašant neskaičiau visos temos. Kadangi nesulaukiau atsakymo, tai perskaičiau viską ir, aišku, vos ne pusė temos apie kačių atliekamus reikaliukus ne vietoje. Bet to, ko man reikia neradau. Mano kačiukas daro i savo wc, bet bent kartą i dieną padaro ir kur kitur. Būna, kad sėdžiu kartu su juo kambaryje ir girdžiu, kad jis kažkur kapsto, tai reiškia, kad arba jau padarė, arba ruošiasi, tai apipurškiu jį vandeniu, kartais aprėkiu, dabar jau net keikt jį pradėjau, tai tas bėga kur kitur. Girdžiu vėl kapsto, vėl apipurškiu ar pan., nu ir taip bėgiojame po kambarį, kol galų gale !!!! jis įšoka į savo wc ir padaro!!!! Tai kaip, tai suprasti?
Atsakyti
QUOTE(Skarbie @ 2010 07 07, 17:26)
Prieš tai rašant neskaičiau visos temos. Kadangi nesulaukiau atsakymo, tai perskaičiau viską ir, aišku, vos ne pusė temos apie kačių atliekamus reikaliukus ne vietoje. Bet to, ko man reikia neradau. Mano kačiukas daro i savo wc, bet bent kartą i dieną padaro ir kur kitur. Būna, kad sėdžiu kartu su juo kambaryje ir girdžiu, kad jis kažkur kapsto, tai reiškia, kad arba jau padarė, arba ruošiasi, tai apipurškiu jį vandeniu, kartais aprėkiu, dabar jau net keikt jį pradėjau, tai tas bėga kur kitur. Girdžiu vėl kapsto, vėl apipurškiu ar pan., nu ir taip bėgiojame po kambarį, kol galų gale !!!! jis  įšoka į savo wc ir padaro!!!! Tai kaip, tai suprasti?

Galit jam atskirą dėžutę padėti su kraiku smile.gif Be to, jeigu matot, kad kasa ir ruošiasi daryti kur nereikia, greitai čiupti ir į kraiko dėžutę, o tada jau girti, girti, girti, kad šaunuolis, ten padarė biggrin.gif Maniškiui globotinui to užteko. Beje, o negali būti, kad kačiukas iš savo mamos nespėjo išmokti, kad reikia daryti į dėžutę?
Atsakyti
na gal į šią temą su savo problema tiksim. Taigi turiu katę, maždaug 1 metų, ji kaip ir dauguma turbūt, didelė medžiotoja, gaudo viską kas juda, šiuo metu gyvena sode, tad jos taikiniai musės, drugeliai, žiogai ir vis dažniau paukščiai. Lakstė lakstė paskui paukštukus į medžius laipiojo atrodė be šansų jai, bet prieš porą dienų pagavo žvirbliuką. Manęs tokia medžioklė visai nedžiugina, svarstau uždėti antkaklį su varpeliu, bet... katė landžioja po krūmus, išlenda už vielinės tvoros, baisu, kad neužsikabintų kur, nepasismaugtų. Ar pavojingas antkaklis lauke būnančiai katei? Kaip dar galima sutrukdyti jai gaudyti paukščius?
Atsakyti
Sveiki,

ką daryt, kad katytė nežadintų mūsų rytais unsure.gif Mes ją pratinam miegoti atskirai, užsidarom miegamojo duris, o jai lieka likusi buto teritorija. Tai naktį netrukdo. Bet va 5.00 - 5.30 ji jau rėkia prie durų. doh.gif Šiaip labai tylaus balselio savininkė yra, kai "kalba", tai vos girdis biggrin.gif , bet kai jau rėkia prie durų blink.gif -tai ohoho... bandėm nekreipt dėmesio ir neįsileisti- tai iškentėm 15 minučių- be perstojo miaukė ir draskė duris doh.gif Nėra čia didelė problema, bet vargina toks ankstyvus kėlimasis, tuo labiau, kad 6,30 val.jau į darbą keliames.
Galvojam gal nupirkt jai draugę, t.y.kitą katę. Bet kažin ar nebus taip, kad abi rėks prie durų rytais biggrin.gif
Atsakyti