Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių elgsena

QUOTE(micefee @ 2009 11 16, 19:36)
O aš turiu problemą - super meilią katę. ......




QUOTE(moocho @ 2009 11 16, 20:50)
micefee, jūsiškė labai "draugoviška"  ax.gif gal nebūnat namie per dieną, tai pasiilgsta.. jai draugės reikia  smile.gif


Pas mane lygiai tokia pati situacija,mano kycia kaip mano seselis smile.gif As i vonia,sedi po durim,ziuri i duru tarpa ar krapsto letenyte po durim,as virtuvej,ji sedi ant taburetes ar palanges,stebi visa procesa,as guliu ar sedziu,ji butinai ant keliu,jei kur pritupiu ,tai dabar daejo jai ,kad galima gi man ant peciu uzsokt ir pasedet biggrin.gif As nedirbu,namie bunu daug laiko,taip ,kad tikrai jai mano draugijos,demesio per akis.Gal tiesiog toks jos charakteris?
Atsakyti
Tai vava, aš dabar irgi nei dirbu, nei mokaus, didžiąją dalį laiko namie prasėdžiu, bet maniškei vis tiek dėmesio stoka. biggrin.gif Dar gerai kai MB iš darbo grįžta, tai tada apkrova dviem atitenka. biggrin.gif
Atsakyti
Mano katė (2 metai) kažkokia mušeika, kandžiojasi, draskosi verysad.gif, o taip norėtusi meilios katytės biggrin.gif Įdomu, ar čia jos toks būdas, ar ji tiesiog pas mane neišauklėta g.gif Pas mane ant kelių dar kartais pasėdi, bet pas nieką daugiau neina, o jei kas paiima ant rankų, pyksta, mušasi ir veržiasi bėgti. Būna taip, kad net į lovą ,,privaro,, gun_bandana.gif Niekas jos neskriaudžia, pasiėmėm mažą iš ,,Grindos,,...gyvybę išgelbėjom, thumbup.gif o ji tokia nedėkinga...net pikta sad.gif
Atsakyti
Nezinau, ar tiesa, bet sako, kad po sterilizacijos kates kartais piktos buna.Pas mane tai kaip tik tas variantas. Iki sterilizacijos buvo meili kaip reta katyte, o po jos pasidare gana pikta. Nuo sveciu arba bega, arba gasdina puldama, bet be nagu. Kanda ir drasko tik tuos, kurie ja erzina, arba siaip jai kazkuo nepatinka.
Atsakyti
Maniškė nesterelizuota, bet pikta sad.gif O erzina ją beveik visi ir visada. Na, žodžiu, nemeili katytė visiškai schmoll.gif
Atsakyti
ehmm....o as vis galvoju gal man kas negerai, ar sergu kuo, kad kaciukas, kuri tik pries pora dienu is prieglaudos paemem, vis man prie galvos isitaiso miegoti.........tpfu tpfu tpfu, bet gi tie katinukai viska jaucia........ar gali taip buti?
Atsakyti
QUOTE(panama @ 2010 01 25, 22:11)
ehmm....o as vis galvoju gal man kas negerai, ar sergu kuo, kad kaciukas, kuri tik pries pora dienu is prieglaudos paemem, vis man prie galvos isitaiso miegoti.........tpfu tpfu tpfu, bet gi tie katinukai viska jaucia........ar gali taip buti?


nu žinokit, aš to paties prisigalvojau doh.gif nuo pat katinuko atsivežimo jis man tiesiog ant galvos naktį miegodavo. ir galvok gi ką nori, ar jis mažiukas, jam baisu, prisiglaudžia, ar čia manyje problemos doh.gif o su galva, pavadinkime taip, turiu problemų- galva nuolat svaigsta, tai ir galvoju, gal jaučia. bet dabar gi, paaugo katinas, miega man prie galvos bet jau nelipa tiesiog ant galvos, prie veido. tai gal tiesiog kol mažas katinukas tai ir miega jum ant galvos 4u.gif o ir draugai sakė, kai tik savo katinukus mažus parsivežė, irgi ant galvos miegojo 4u.gif
Atsakyti
Prašau pagalbos, nes niekad nelaikiau namie katino.

Prieš 10 dienų radau katiną laiptinėje, pasiėmiau jį. Tik paleidau namie, jis iš karto pasislėpė kampe, lindo į mažus plyšius, buvo labai bailus, nieko neėdė. Aš jį glosčiau, šnekinau. Taip buvo pirmą dieną. Antrą dieną jis jau vaikštinėjo, nors ir labai nedrąsiai. Ir kuo toliau, tuo labiau jis įsidrąsino, pritapo ir dabar jau nė iš tolo neprimena to katino, kuris buvo pirmą dieną. Iš karto jam padariau dėžutę ir pripyliau kraiko. Pirmą naktį jį teko uždaryti į balkoną, nes buvo neįmanoma miegoti, tai jis rado bankone tokį dubenį, į kurį ir padarė sisiuko. Po to sisiuką darė tvarkingai į dėžutė, tik kakiuką antrą naktį padarė į gėlės vazoną, stovintį ant žemės. Kai vazono neliko, kakiuką pradėjo daryti į dėžutę. Bet paskutines 5-4 dienas jis kakiukią daro virtuvėje kampe. Ir šeštadienį sisiuką padarė į šuns guolį (namie laikome šuniuką). Smarvė baisi, iš karto mečiau plauti tą guolį, lyg ir išsiplovė, laikinai padėju kitą, bet šiandien uostau tą kitą guolį, man vėl smirdi sysiuku. Manau, kad ji vėl pridarė į šuniuko guolį.

Šuniuko tualetas ir kačiuko tualetas yra vienas šalia kito. Gal tame problema? Bet nors jis daro kur jam papuola, tuo pačiu daro ir į dėžutę.

Katiną turime dar visai neilgai, o namie baisi smarvė. Nors jo tualetą keičiu kas 3 dienas. Galvoju, gal jis kur pasisiojo, bet visur išuostinėjau ir niekur nerandu.

Šiaip jis meilus, gražus, geras, bet ta smarvė namie.

Ir kaip jį atpratinti galąsti nagus į baldus. Parnešiau jam nuo senos kėdės vieną dalį, kuri yra aptraukta gobelenu, galvojau bus katinui nagams galąsti, bet jis nė iš tolo ten nežiūri.
Atsakyti
o kiek katinui maždaug amžiaus? galbūt jį reiktų iškastruoti, ypač jei labai smirda - reiškia jis žymisi g.gif

o į kokius baldus galandasi nagus, irgi į gobelenu trauktus? galbūt jam sunku suprasti, kad į vieną galima, o į kitą ne g.gif apipurkškit vandeniu, sudrausminkit garsiai, kai netinkamą vietą drasko. Nuneškit prie tos kėdės, paimkit leteną ir su nagučiais pabraukykit per gobeleną, girkit ir glostykit, gal susipras smile.gif Beje, daugeliui kačių patinka išsitiesti visu ūgiu kai nagus galandasi.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2010 05 10, 20:06)
o kiek katinui maždaug amžiaus? galbūt jį reiktų iškastruoti, ypač jei labai smirda - reiškia jis žymisi g.gif

o į kokius baldus galandasi nagus, irgi į gobelenu trauktus? galbūt jam sunku suprasti, kad į vieną galima, o į kitą ne g.gif  apipurkškit vandeniu, sudrausminkit garsiai, kai netinkamą vietą drasko. Nuneškit prie tos kėdės, paimkit leteną ir su nagučiais pabraukykit per gobeleną, girkit ir glostykit, gal susipras smile.gif Beje, daugeliui kačių patinka išsitiesti visu ūgiu kai nagus galandasi.


Pažįstamas veterinarijos gydytojas sakė, kad jis turbūt rudeninis, tai kokių 9-8 mėnesių.

Galandasi į sofą, kuri visa traukta gobelenu. Nešu aš jį prie tos kėdės, ir braukau su jo letenomis per tą kėdę, bet jis nereaguoja, gal dar mažai laiko mokau. Aha, matau kaip jis išsitiesia, kartais į virtuvės spintelę galanda.
Atsakyti
Labai prasau, padekit, nesuprantu kas uzejo mano katei - pradejo atlikinet reikalus arba ant kilimo, arba i vazona.. Kilima neistvere suvyniojom ir padejom, bet i vazona ir toliau daro. Jai 7menesiai dabar, visada tvarkingai dare i dezute. Viskas prasidejo tada, kai kelis kartus isleidom pasivaiksciot po nuosava kiema. Ar gali tai but susije su tuo? Daugiau niekas kaip ir nepasikeite...dezute tvarkingai valoma kasdien. Sterilizuota mazdaug pries menesi... Kaip ja atpratinti nuo to vazono? jis ziauriai didelis, gele iki pat lubu, tai isnest kaip ir nera kur, o izoliuot kates nuo sito kambario irgi neiseina..sad.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

turiu dvi kates - vienai 6 metai, kitai dar tik pusantrų. Vyresnioji pavyzdinga, o va mažoji, prieš metus priglausta iš gatvės, kas porą savaičių morčiavo, ir laistė odinę sofą, todėl teko ją kastruoti doh.gif
Mažoji apsiramino, bet štai po kelių mėnesių pastebėjau, kad sofa smirda, o ją išskleidus atradau telkšančią balą blink.gif įsigudrino daryti taip, kad iš išorės nesimato, blink.gif bet visas šlapimas susirenka sofos susilenkimo vietoje. Ploviau actu, ko tik nedariau; net murkdžiau katytės nosį į kvepiančią vietą bardama - niekas nepadėjo.

Kol vieną kartą pamačiusi nustėrau - mano pavyzdingoji senbuvė pasidairė, kur buvus kur nebuvus, prisigretino prie sofos sulenkimo vietos, nutaikė gerai pauodegiu į suskliaudimo vietą - ir nusičiurškė doh.gif blink.gif vadinasi, mažoji niekuo dėta buvo g.gif po kastravimo visi jos pokštai baigėsi, o senutei nervai pakriko ir pradėjo teršti doh.gif
Pavydas? dėmesio troškimas?

Gal ji taip kerštauja? matė, kad visą laiką bardavau mažą katytę už išdaigas, ir nusprendė bėda versti, pati nekaltom akim žiūrėdama?

Vakar vėl ją sugavau pauodegiu besitaikančią į įprastą vietą, ir nuvijau. Išsidrėbė ant grindų, kiek supratau, šlapintis tiek ir tenorėjo, kai ant sofos neleidau - tai išvis niekur nedarė.
Atsakyti