QUOTE(nera_nieko @ 2013 12 31, 12:56)
Sveika
labai šaunu, kad priėmėt katytę į savo namus Dabar reiktų apsišarvuoti kantrybe ir leisti katytei pas jus namie apsiprasti. Kiekvienam katinėliui individualiai reikia laiko apsiprasti naujuose namuose, be to turi įtakos kiek namie yra šeimos narių ar namie yra kitų gyvūnų. Kadangi naime turite dar vieną katiną, tai naujoji katytė dalį savo dėmesio perkels senbuviui. Tai kad ji dabar šnypščia ir letenom mojuoja yra natūralus susipažinimo procesas po kelių savaičių katinėliai apsipras ir nusistatys bendravimo ribas Kadangi jūs nežinote nieko apie ankstesnį katytės gyvenimą ir jos charakterį tai sunku prognozuoti. Iš savo patirties galiu papasakoti, kad yra tekę priglausti suaugusį persų mišrūną. Katinėliui buvo apie 8 m. kai pas mane pakliuvo, buvo ne tai kad įbaugintas žmogaus, bet tiesiog įvarytas į paniką. Porą kartų prie jo prisilietus sukandžiojo man rankas, bet mačiau kad tai ne agresija o paniška žmogausrankų baimė. Vėliau mano įtarimai kad jį kažkas labai skriaudė pasitvirtino, nes iškilus sveikatos problemoms išaiškėjo, kad jam buvo sužalotas stuburas - įlenkti du slanksteliai. Žodžiu katinėlis buvo neglostytas, nemyluotas, neįpratintas šukuotis. Po mėnesio katinėlis nustojo krūpčioti kai prie jo prisiliesdavau ar ant rankų imdavau, dar po dviejų mėnesių pasidarė visiškas rankinukas, meilūnas, miegodavo galvą man ant kaklo padėjęs. Taip kad apsišaruokite kantrybe ir viskas bus gerai kai katytė visiškai apsipras jūsų namuose ir pasijus saugi - ji pati pradės su jumis bendrauti. Galite nupirkti jai skanukų ir pvz. vakarais tuo pačiu metu abiems katinėliams duoti - katytei padėtų suprasti kad iš jūsų rankų ji gali kažką skanaus gauti, t. y. jūsų rankos jai pradės su kažkuom tai maloniu asocijuotis taip pat abiems katinėliams tai padės priimti ir toleruoti vienas kito draugiją jeigu jie įpras kad kąžką skanaus gauna būdami vienas šalia kito Taigi sėkmės jums