Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių elgsena

smile.gif+2011 05 17, 14:11-->
QUOTE(shokoladine smile.gif @ 2011 05 17, 14:11)
Sveikos,

As turiu irgi problema su savo katinu. Jis paprastas, 'sibirskas', bet nuostabiausias katinas koki tik esu macius ir turejus. Na pagyru daug nerasysiu  smile.gif  Taigi katinas buvo be problemu, kol nepradejo sisioti pakeles uodega. Is karto noriu pasakyti apie ji: jam du metai, kastruotas, ir sisiodavo visada tvarkingai, i dezute. Dabar irgi i dezute eina, bet pradzioj pritupia, o paskui kai visas reikalas ipuseja, jis pradeda kelti uzpakali, ir savaime aisku, varo tiesiai ant sienos, ko pasekoje viskas nubega ant grindu, ir po dezute....  Nezinau ka daryti, ar cia kazkokia problema su juo, ar susije su pavasariu (nors morciaus laikas kaip supratau baigesi, ir jei tai galejo ji kazkiek veikti, gal jau butu biagesi..). Galvoju isigyti uzdara kaciu WC, gal iprastu prie tokio... bet problema nedingsta. Gal kas esate susidure su tokiais dalykais? Gal zinote kas ir del ko taip vyksta? Aciu  4u.gif


pabandykite nuvežti veterinarui sysiuko mėginį, kad padarytų tyrimus. Gali būti, kad jam kokie nors akmenys ir jam skauda sysiojant, todėl ipusėjus jis ir pradeda kelti užpakalį (nes skauda).
Jei nieko veterinarai blogo neras, tada galbūt tieisog įprotis. Uždaras tualetas šią problemą išspręs- reikės tiesiog kartais ir pati dangtį iš vidaus nuplauti. beje, jei nusipirksite wc-namuką išimkite dureles bent jau pradžioje ir jas įdėkite tik tada kai pilnai apsipras eiti į jį.
Taip pat kai pastatysite namuką supilite į jį kraiką iš senojo tualeto.tai jam padės lengviau susiorientuoti 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas sėkmingai išsprendė panašią problemą. Internete skaičiau, kad gamtos matęs katinas nebenusiramins, bet manau, kad neišsprendžiamu problemų nėra.

Katinas (1 metų, kastruotas mišrūnas) labai nori į lauką. Naktimis, apie trečią, ketvirtą valandą kelia tikrus širdį draskančius koncertus. Ir šiaip pastoviai sėdi prie durų, laukia, gal kas pasigailės.. Deja, mūsų norai nelabai sutampa, gyvenam mieste, tikrai neleisim jo mieste į lauką. Galime pasiimti tik kartais, kaip važiuojame į sodybą.

Balkonas - praeitas etapas, nebedomina. Dar padeda žiūrėjimas pro atidarytą langą (aišku, kas nors prilaikom kad nenudribtų netyčia), bet neilgam.

Kaip pergudrauti katiną?
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 29, 21:01)
Sveiki,

Gal kas sėkmingai išsprendė panašią problemą. Internete skaičiau, kad gamtos matęs katinas nebenusiramins, bet manau, kad neišsprendžiamu problemų nėra.

Katinas (1 metų, kastruotas mišrūnas) labai nori į lauką. Naktimis, apie trečią, ketvirtą valandą kelia tikrus širdį draskančius koncertus. Ir šiaip pastoviai sėdi prie durų, laukia, gal kas pasigailės.. Deja, mūsų norai nelabai sutampa, gyvenam mieste, tikrai neleisim jo mieste į lauką. Galime pasiimti tik kartais, kaip važiuojame į sodybą.

Balkonas - praeitas etapas, nebedomina. Dar padeda žiūrėjimas pro atidarytą langą (aišku, kas nors prilaikom kad nenudribtų netyčia), bet neilgam.

Kaip pergudrauti katiną?


O anksciau jis eidavo i lauka?
Ar tame bute seniai gyvenate? ty ar nepasikeite vieta?
Ar laiptineje nera vaiksciojanciu kaciu/katinu? (buna "seno sukirpimo" zmones dar vis isleidzia po laiptine/i lauka pasivaiksciot doh.gif )
Ar katinas seniai pas jus?
Ar senai pradejo taip elgtis?
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 06 30, 22:54)
O anksciau jis eidavo i lauka?
Ar tame bute seniai gyvenate? ty ar nepasikeite vieta?
Ar laiptineje nera vaiksciojanciu kaciu/katinu? (buna "seno sukirpimo" zmones dar vis isleidzia po laiptine/i lauka pasivaiksciot  doh.gif )
Ar katinas seniai pas jus?
Ar senai pradejo taip elgtis?


Katino į lauką mieste neleidžiam (gyvenam daugiabutyje), bet kartais vežamės kartu į sodybą.
Vieta tikrai nepasikeitė, jis čia nuo pat mažens, dabar jam jau šiek tiek daugiau nei metai.
Kates laiko tikriausiai visi kaimynai iki pirmo aukšto, bet vienų vaikščiojančių laiptinėje nepastebėjom... Jeigu išeina, tai prižiūrimos... Tiesa, apatinis katulis dažnai būna vienas namuose ir irgi labai kniaukia. Tačiau mūsiškis nelabai į tai reaguoja, jis dienomis nelabai ir veržiasi į lauką. Veiksmas prasideda naktį, kada apatinis jau nurimęs.

Taip elgtis pradėjo.. neseniai, koks mėnuo, tiesa sakant, kaip atšilo orai, nusivežėm į sodybą ir pamatė, kaip ten jam faina...
Kita vertus, veždavomės ir praeitą vasarą, kai dar buvo visai nedidelis katulis, bet tokių scenų jis mums grįžęs nekeldavo.

Tiesa, šiandien prie durų nekniaukė. Apie trečią pasižadino visą šeimą, gavo dėmesio, ėdalo, ir vėl nuėjo miegoti...

Na mylim mes tą savo katiną...
Atsakyti
Labas vakaras.
Iškilo problema. Katytei yra 11 mėnesių. Ji pradėjo šnypšti ant svečių, kurie ateina pas mus. Kiek skaičiau pirmuose puslapiuose, jog tai yra natūrali katės baimės reakcija, bet man labai baugu. Kai pusseserė buvo pas mane atvažiavusi, tai daviau jai su kate pažaisti, kad toji apsiprastų, tačiau kai pusseserė prieidavo arčiau - ji pradėdavo šnypšti. Vėliau mano pusseserė irgi sušnypštė juokais ir katė grėsmingai atkartojo. Po to aš ją norėjau paimti ant rankų ir nunešti į kitą kambarį miegui, o mano katė pradėjo ant manęs šnypšti ir grėsmingai urgzti! Labai išsigandau. Kažkada seniau buvo atėję kiti svečiai, tai katė buvo kambaryje šalia jų, bet jeigu jie norėdavo ją paglostyti, tai irgi šnypšdavo ir pykdavo. Nežinau dėl ko ji taip elgiasi. Anksčiau, kai ji buvo maža, tai lyg ir prisileisdavo svetimus, nešnypšdavo. Ar negali būti taip, jog mano brolis, kuris nebuvo matęs katės, užėjo į kambarį, kuriame katė miegojo ir ji išsigando nepažįstamojo? Jis tikrai nieko jai nepadarė. Kitą dieną ji su juo nelabai sudraugavo, retsykiais negarsiai sušnypšdavo. Ar tai gali būti pasekmė to, kad ji matė kaip žmonės išgaudė jos brolius ir seseris?
Baisiausia dėl to, jog nebežinau ko tikėtis iš katės, bijau svečius palikti su kate, kad ji jų staiga neužpultų ar neįkąstų. Taip pat bijau su ja žaisti, glostyti, imti ant rankų, kai yra svečių, kad ir man neįdrėkstų. Patarkit, ką daryti, ko imtis. verysad.gif Labai ačiū!
Atsakyti
Vis dar laukiu atsakymo. verysad.gif
Atsakyti
PATAISYTA (DAUGIAU INFORMACIJOS) :

Iškilo problema. Mano katytei yra 11 mėnesių. Kai tik ateina svečiai pas mus ir nori ją paglostyti arba prieiti arčiau jos, katė pradeda šnypšti. Kiek skaičiau temos pirmuose puslapiuose, jog šnypštimas yra natūrali baimės reakcija, bet manęs tai nė kiek neramina. Kai ji buvo maža, pas mane į namus ateidavo draugės, pusseserė ir katė taip nesielgdavo, draugiškai su jomis žaisdavo, leisdavosi kažkiek paglostoma. Tačiau po kiek laiko ji pasikeitė. Manau, kad galbūt žinau priežastį. Mano brolis, kuris niekada nebuvo jos matęs, grįžo į namus ir nuėjo į kambarį, kuriame jau miegojo katė. Nežinau ar jis ją bandė paglostyti, bet jis man pasakė, jog katė jį pamačiusi išsigando. Sekančią dieną jis su ja žaidė, bet katė retsykiais negarsiai sušnypšdavo. Kai jis eidavo pro ją, ji pasprukdavo šalin. Kai jis išvyko, ji elgėsi vėl normaliai. Po kiek laiko mus aplankė kiti svečiai, kurie ir padovanojo katytę. Katė buvo kambaryje šalia jų, tačiau jeigu jie norėdavo ją paglostyti - ji juos apšnypšdavo. Kitą kartą buvo atvažiavusi pusseserė, kuri žaidė su kate, kai ji buvo maža. Daviau jai vėl su ja pažaisti, kad toji apsiprastų prie jos, tačiau katė nelabai ją prisileisdavo, bijodavo, pašnypšdavo. Vėliau mano pusseserė, kai katė ant jos užšnypštė, irgi sušnypštė juokais, o katė jau grėsmingiau atkartojo. Tą pačią dieną aš norėjau ją paimti ant rankų ir nunešti į kitą kambarį miegui, bet mano katė pradėjo ant manęs šnypšti ir urgzti! Labai išsigandau. Vakar vėl atvažiavo ta pati pusseserė. Šiandien aš rodžiau naująjį žaisliuką katei, o mano pusseserė sau ramiausiai gulėjo ant lovos. Ji pasižiūrėjo jai į akis ir katė vėl baisiausiai sušnypštė. Nežinau kas jai darosi. Tos pačios pusseserės ji kartais leidžiasi paglostoma, o po to ji vėl šnypščia. Nežinau ką daryti, nes pusseserė dažnai pas mane atvažiuoja, o ir brolis vėl grįš ir man labai neramu dėl katės. Nežinau ko iš jos tikėtis, bijau žmones palikti su kate, kad jai kas nors nešautų į galvą - užpulti ar įkąsti. Pati bijau su ja žaisti, glostyti, imti ant rankų, kai yra svečių, kad ir man neįdrėkstų. Patarkit, ką daryti, ko imtis. Labai ačiū!
P.S. Katės mama buvo labai meili, prieraiši šeimininkui, tačiau lakstydavo po lauką. Tėtis - persas, bet gali būti, jog katė turi laukinio katino bruožų, nes katė - mama nežinia su kuo buvo prasidėjusi.
P.P.S. Ar negali būti pasekmė to, kad ji matė, kaip žmonės išgaudė jos brolius ir seseris? Kai ją man atvežė, ji pasislėpė ir aš ją norėjau paimti, bet ji ant manęs šnypštė. O tas žmogus, kuris ją sugavo, tai ant jo nešnypštė, kai bandė ją ištraukti (kadangi katė buvo pripratusi prie to žmogaus, jis retkarčiais ją lankydavo pas šeimininką, kuris ir turėjo tą katę - mamą su kačiukais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dollie: 02 liepos 2011 - 13:39
QUOTE(Dollie @ 2011 07 02, 13:38)
Iškilo problema.



O kate sterilizuota?
Pradeciau pirmiausia nuo kraujo tyrimu- ar netycia nera kokio nors ligos zidinio. Kartais netiketa agresija buna su tuo susijusi.
Antra sterilizacija, jei ji nesterilizuota. gali buti susije su hormonais.
Trecia. Ar kate turi koki nors super megstama dalyka? Mano kates alpsta nuo rukytos zuvies pvz. Pabandyk, kad ateje sveciai, po mazdaug valandos (kai jau kate apsipras kad kazkas svetimas atejo- iki to jos nelieskit ir nekreipkit demesio) pabandytu jai duoti keleta gabaliuku kokio skanumyno is ranku arba padedami ant zemes jai pries nosi (rankomis). Paskui tegul pazaidzia su plunksnelemis ar kitais zaisliukais.
Kol kate noriai zaidzia tol pazaiskit kai ji pradeda snypsti tiesiog nekreipkit i ja demesio.
Pradzioje gali nevalgyti net skanumynu. Tada padekit viena gabaliuka pries nosi, ir po keliu menuciu vel pasiulykit.

Jei zinai is anksto kada sveciai ateis tai ta diena nuimk jos maista, kad kate butu alkana siek tiek. Noras gauti skanumynu nugales jos baime.

tegul sveciai (ir tu) labai giria kate: "oj kokia grazuole, oj kokia saunuole, katyte...mazyte ir tt"
Jei ji shnypsica sugedink ja" nu ir kaip tau negrazu? begeeeede" ir nekreipkit demesio.

Tu pazisti savo kate ir turi matyti ar snypstimas yra is baimes ar is "naglumo"-(ko cia atejot i mano teritorija)

Jei is baimes tai jai tieisog reikia irodyti, kad svetimi zmones nekelia jai pavojaus, kad jie ja myli ir visaip skaniai maitina, zaidzia.


Galbut tavo brolis ka nors padare jai skaudziai ar nemaloniai? del to ji dabar bijo.

Bet pradzioje "ismesk" variantus del galimy sveikatos problemu. jei su sveikata viskas ok, tada ieskosim daugiau priezasciu ir ju sprendimo budu. 4u.gif

Rasyk
Atsakyti
Katė nesterilizuota ir nepaskiepyta. Ar gali būti tame problema?
Labai mėgsta koncervus. Esu jau bandžiusi, kad pusseserė duotų, bet katė tik apuosto ir nevalgo. Nežinau ar ji nenori, ar nepasitiki.



Atsakyti
QUOTE(Dollie @ 2011 07 02, 15:28)
1) Katė nesterilizuota ir nepaskiepyta. Ar gali būti tame problema?
2) Labai mėgsta koncervus. Esu jau bandžiusi, kad pusseserė duotų, bet katė tik apuosto ir nevalgo. Nežinau ar ji nenori, ar nepasitiki.



1) ZINOMA GALI !!!! Suduok nuo kirminu vaistu, (atkreipk demesi i ismatas ir elgesi po vaistu. Ar netriedzia, nevemia, ar ismatose nera kriminu. Nevazineja uzpakaliu, per daznai nesilaizo uzpakalio). Jei turi itarimo, kad kirminu yra, tada po 10 dienu suduok dar karta ir po 7 dienu nuvezk skiepams.
Kate gali sterilizuoti kai ji nerujoja (rujos metu bus kraujavimo daugiau- del to pavojinga).
Kate turi buti mazdaug 10 val nevalgiusi, ir kelias valandas negerusi pries sterilizacijos operacija.

SKIEPYTI yra BUTINA, kadangi mes ant savo batu, drasiai galime parnesti uzkrata.
NUO kirminu duoti taip pat, nes mes purvinomis rankomis parnesame, mesoje gali buti ir tt ir tt ypac kai dabar silta !!! be to jei kate turi kirminu nuo ju gali skaudeti pilva (na bent zmonems, buna kad skauda tai manau, kad katei taip pat) ir tai kelti nepasitenkinima. GALBUT jai skaudejo iplva o brolis ja pakele ir paliete pilva ir viskas jai susiasociajo, kad svetimas zmogus padare "skaudziai".
Nuo kirminu reiketu duoti kas mazdaug 3 menesius.
jei ji su kailiu taip pat reiketu duoti pastos nuo kailio gumulu susidarymo skrandyje.

STERILIZUOTI taip pat rekomenduoju. Visu pirma gyvunas pasidaro labiau linkes bendrauti su seimos nariais, nes jam tada neberupi visi dalykai susije su "gamtos sauksmu". Visu antra antkrenta problemos su kiausidziu , gimdos veziais, cistomis ir tt. Kad nenutuktu po sterilizacijos tiesiog pakeisk maista i specialu kastratams (arba "light")

2) konservai yra maistas o ne "skanumynas" as kalbu apie tokius dalykus, ko siaip katei nelabai galima bet ji alpsta del to.
Toks dalykas del ko kate paaukotu savo baime wink.gif
Atsakyti
P.S. sorry uz gramatines klaidas. Klaviatura durniuoja + esu siek tiek pavargusi... blush2.gif
Atsakyti
Vaistus nuo kirminų žinome, kad reikia būtinai duoti kas tris mėnesius, bet čia jau kaip pavyksta, nes neprisileidžia, draskosi. blush2.gif Turbūt jau auklėjime problema. Taip pat su maudymu. Kai dar buvo labai mažytė, išmaudėme, nes dar buvo visai bejėgė, o dabar tikrai nepavyktų (nors buvo akimirkų, kai pati lipdavo įvonią nežinia ko ; dabar retsykiais pažaidžia su vandeniu).
Katė jau šiek tiek ir apsiprato su pussesere, bet ne per labiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dollie: 04 liepos 2011 - 23:21